Almindelige mavebøjninger

Rate this post
 Udførelse:

 • Liggende med hænderne bag nakken og lænden presset i gulvet. Hofte og knæ er også let bøjede.

 

Muskler: Primært: rectus abdominis, obliquus externus og obliquus internus. Sekundært halsfleksorer.

Del artiklen:

34 thoughts on “Almindelige mavebøjninger

 1. Det er bedre at have hænderne bag ørerne, så at man ikke trækker i nakken og laver skade der.

 2. Man kan sagtens have hænderne på brystet, det sker der ingen skade ved. Man skal dog sørge for ikke at spænde i skuldrene.

 3. hej, mega goe øvelser, men lige en ting,
  når jeg laver den så kan jeg ik mærke noget, og det knager i hofterne?? 😮 😥

  tak på forhånd

 4. hej igen
  lige et spørgsmål,
  er det godt hvis man et halvt til et helt døgn efter træningen får ondt i maven?
  sådan en slags smerte der trækker maven sammen??
  troede det var godt, men ved ikke mere??

 5. Hej Lasse, det skal helst ikke knase i lænden/ryggen, du skal derfor sørge for at holde din lænd i gulvet når du træner, ellers er det meget skadeligt for din ryg.

 6. Hej ,
  Jeg styrke træner en smule om dagen , men vil gerne have det fedt jeg har på siderne af maven strammet ind! Skal jeg så lave skrå mavebøjninger eller en helt trejde ting? (.:

 7. hej.. hvor mange skal man lave før der sker noget.. skal man lave så mange så det gør ondt i maven dagen efter.

 8. Hej, hvor mange mavebøjninger skal man tage om dagen og i hvor mange dage før der begynder at ske noget?

 9. Hejsa.

  Man kan ikke isge hvor mange man skal lave for det kan mærkes, det te er meget individuelt. Jeg synes denne øvelse er ganske fin, men det optimale er at lave dem på en skrå bænk, da man her kan bruge sin vægt som belastning. Så undgår man også at skulle lave 200 før der sker noget. Jeg tager 8×3 med max vægt på. Normal muskelømhed vil kunne mærkes efter 24 timer, ved korrekt træning. (Læs: DOMS her på hjemmesiden)

 10. Hey alle jer der skal have ordnet maven 🙂

  Det kommer IKKE an på antallet af mavebøjninger man laver.
  Hvis man ønsker en sixpack, skal man sørge for at have en tilstrækkelig lav fedtprocent (ca 10% for fyre, 16-17% for piger), samt at sørge for at musklen har en vis udvikling og størrelse, således at den er synlig. Dette gøres ved at træne 3-5 sæt med en belastning således at der kun skal tages 8-12 reps, med ca 30-60 sekunders hvile imellem set.

  Til de der ønsker et strammere udseende, kan samme styrketræningsp rincip bruges, da det muligvis synes fastere, men skal det vitterligt være fastere er der kun en vej: Konditræning og fedttab.

  Og husk nu, alt med måde. Sørg for at have en sagkyndig med inde over det indtil i har opbygget tilstrækkelig erfaring og viden (ikke myter!)

  God træning

 11. Hej, Hvor mange skulle man lavet på en uge? fordelt på de forskellige dage? 😀 altså min fedt % er max 10% og jeg har en remlig flad mave 😀 vil bare gerne have man skal kunne se musklerne 🙂 behøver ikk være sixpack :b

 12. jeg har en lille top mave.. som jeg gerne vil ha væk.. jeg vil bare vide ca hvor mange mavebøjninger jeg skal lave om dagen.. håber der er en der kan hjælpe. jeg lave osse nogen der skulle gi faste baller. og dem laver jeg 3 gange 15 af om dagen. så har bare lavet 15 mave bøjninger 3 gange om dagen osse.. men føler måske det er for lidt..
  nå men håber der er nogen der kan hjælpe

 13. Hej jeg meget interreseret i mavemuskler men har bare svært ved at få dem vis, jeg har trænet i 4 uger og mærker ikke der sket nogle ændringer, kun ved mine hofter, og kan mærke mine mavemuskler er stor, men kan bare ikke se dem foran spejlet. ? :s jeg ville ellers godt have hjælp
  Laver omkring 140 vær dag, nogle gange tæller jeg ikke, jeg laver så mange så muligt, til jeg kan mærke jeg får smerter af mave musklerne, og 5 min efter begynder jeg igen? ..

 14. Hej.. jeg vil gerne have sixpack for det er for nice men ved ikk hvor mnage man skal tage please help

 15. Jeg tager 300 mavebøjninger om dagen – 150*2 med et par minutters pause ind i mellem der, og det gør jeg for at få sixpack’en frem igen, da mangel på træning i et halvt år har gjort at den lidt er forsvundet. Er meget spinkel, og undervægtig, men stadig godt markeret overalt på kroppen, bortset fra maven. Er de 300 mavebøjninger om dagen nok, eller hvordan? :’)

 16. jeg vil gerne vide hvor mange mavebøjninger jeg skal lave?
  laver ca 1500 om dagen hvor jeg tager 500 og så 2-3 minuters pause

 17. Hej alle der vil have en six-pack.
  Om tager 100, 200, 300 eller måske 500 om dagen hjælper ingen ting. Det gør dem bare mere udholdende.
  – Hvis man vil have dem store og synlige, så gælder det om, at presse musklerne så meget, at man kun kan tage 8-10 stykker.
  Det gør man ved f.eks. at lægge en vægtklods på brystet imens man tager dem. – og så selvfølgelig have en lav fedt procent. Det vil sige ca. 10% for mænd.
  – Så løb en masse og træn!

 18. hej er der nogle som kan hjælpe mig med at få maven flad istedet for at have en rund mave.. så hvor mange mavebøjninger skal jeg lave.. og er der eventuelt en anden øvelse man kan bruge??
  grunden til at jeg vil have min mave flad igen er at jeg var gået på vægtløfter kur.. for er nemlig vægtløfter, men jeg hader bare min mave.. er gået på sund kur så nu har jeg tænkt mig at få six pack 🙂
  pls hjælp mig 🙂

 19. Jeg har fået disse mavebøjninger – alm. og skrå – som rygstyrkende øvelser af min kiropraktor.
  Jeg har været en sinke til at få gjort det konsekvent, men gør det nu. 25 af hver hver dag.
  Jeg tror IKKE, det er 150 om dagen, der skal til. Det er et spg. om at lave dem RIGTIGT.
  Slap helt af i ryggen, og mærk hvordan det er de lige eller skrå mavemuskler, der hæver overkroppen op. Mærk, hvordan lige præcis den muskel, du skal træne, arbejder. Jeg tror, man opnår god effekt ved at gøre øvelserne LANGSOMT, så musklen arbejder hårdere, end ved at lave mange, hurtigt. Når du laver dem hurtigt, vil du komme til at bruge ryggen til at trække dig op med, og det træner jo ikke maven.
  MEN jeg vil nu stadig gerne af med fedtet, der sitter lige på maven. Men det er nok en anden historie.
  Ulrich

 20. Hej alle, et vaskebræt handler om at tabe vægt – og fokuserer på tab af vægt på maven. Men hvis man tror, at 1000 daglige mavebøjninger alene kan gøre det, tager man fejl. Ens fedtprocent skal typisk ned på 10% før man kan få vaskebræt.

  Se evt. denne artikel http://www.sundhedslex.dk/flad-mave.htm

 21. Hej,
  Jeg har fået konstateret nogle problemer med noget brusk i mine knæ så kan ikke løbe, og det gør ofte ondt når jeg cykler. Virkelig nedern når jeg kun er 15!

  Jeg vil gerne tabe mig lidt her imod sommeren, 3-4 kg ville være dejligt, men det er så svært når man ikke rigtig kan dyrke motion. Det jeg helst vil have er en flad mave, men er det så nok at lave mavebøjninger om aftenen? Jeg har nemlig hørt lidt af hvert, men ved ikke hvad jeg skal tro på.

 22. Hej, jeg har væddet med et par venner, om at efter to måneder skal vi have fået sixpack.
  Nogen der har en god guide til det? 🙂
  tak på forhånd 😉

 23. man skal bare tage 100 mavebøjninger om dagen. løbe 3 km hver dag. spise sundt. aldrig slik kage eller chips
  så er jeg sikker på man får six pack enden 2 måneder

 24. Hey jeg er 13 år og vil rigtigt gerne have six-pack men det er sommerferie og vil altså ikke opgive slikket jeg tager 100 mavebøjninger om dagen men det hjælper åbenbart ikke
  Nogen der kan hjælpe?

 25. Altså hvis man vil have en flad mave, er det vigtigt at man træner forskelligt flere gange om ugen, og spiser varieret eksempel jeg spiser slik, men jeg taber mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *