Blodtryksmåler

Har du brug for at kende dit blodtryk på forskellige tider af døgnet, er en blodtryksmåler til brug derhjemme en oplagt investering. Blodtryksmålere er lette at bruge, fordi målingen foretages automatisk og de fleste blodtryksmålere der er i handlen i dag, giver nogle yderst præcise måleresultater.

Moderne blodtryksmålere til brug i hjemmet er så gode, at du sagtens kan måle dit blodtryk selv. Som regel giver en blodtryksmåler dig tre tal på sit display, når målingen er udført. Du får således information om både din puls samt det høje, systoliske og det lave, diastoliske blodtryk.

Blodtryksmåler - Her under finder du de bedste på det danske marked

Andre brugere læste også:


1

Hvordan måler jeg mit blodtryk?

Hver gang du måler dit blodtryk, skal du måle det tre gange. Du måler dit blodtryk på den arm, din læge har anvist. Læs på manchetten for at sikre dig, at den er indstillet til den rigtige tykkelse på din arm.

  1. Når du udfører målingen, skal du hvile siddende med let spredte ben og fødderne på gulvet i 5 minutter, før du tager den første måling. Du må ikke tale eller bevæge dig i denne tid.
  2. Blodtryksmålerens manchet placeres derefter på din overarm. Den skal sidde et par centimeter over albuebøjningen.
  3. Læg nu din arm på en plan overflade med håndfladen opad. Herefter tænder du apparatet og blodtryksmåleren udfører nu selv målingen.
2

Hvad skal jeg huske, når jeg måler mit blodtryk?

Når du måler dit blodtryk derhjemme, er der visse forholdsregler, du bør følge for at få en præcis måling. For det første skal du måle dit blodtryk to gange om dagen - lige før din morgenmad og lige før din aftensmad. Desuden må du ikke ryge i en halv time, før du måler dit blodtryk.

3

Hvad skal jeg være særligt opmærksom på, når jeg vælger blodtryksmåler?

Der findes mange blodtryksmålere på markedet. For at sikre dig, at du får købt en god og præcis måler, skal du gå efter en blodtryksmåler med godkendelsen BHS. Denne forkortelse står for British Hypertension Society.

Har din blodtryksmåler denne godkendelse, er det din garanti for, at den her gennemgået de tests, som sikrer, at den leverer præcise resultater. Vær desuden opmærksom på, om der medfølger en udførlig brugsanvisning på dansk.

4

Hvilken type blodtryksmåler vinder i test?

Der findes naturligvis mange forskellige modeller og fabrikater af blodtryksmålere. Groft sagt kan du dog godt dele dem op i to typer, nemlig blodtryksmålere til overarmen og blodtryksmålere til håndleddet.

Det anbefales klart, at du vælger en blodtryksmåler til overarmen. Målinger foretaget på håndleddet giver nemlig ikke altid lige så præcist et resultat som målinger på overarmen.

Ganske vist er det hurtigere at anvende blodtryksmålere til håndleddet, fordi du ikke skal have skjorte eller bluse af først. Dette er dog ikke nok til at opveje, at en håndledsmåling ikke er nær så præcis som en måling foretaget på overarmen.

5

Hvordan vedligeholder jeg min blodtryksmåler?

En blodtryksmåler skal vedligeholdes en smule for fortsat at kunne måle præcist. Foreningen Dansk Hypertensionsselskab anbefaler, at du får tjekket præcisionen på din blodtryksmåler mindst en gang årligt.

Derudover skal du også huske at få den tjekket efter et eventuelt hårdt slag eller fald på gulvet. Undersøg derfor ved køb af din blodtryksmåler, hvor du kan få den kalibreret senere.

Rate this post

Del artiklen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *