Cykelkæde

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

En cykelkæde bliver desværre slidt og skal derfor udskiftes engang i mellem. Det er vigtigt du får den skiftet i tide, da en for slidt kæde kan ødelægge dine forreste klinger og/eller din kassette eller tandhjul på baghjulet.

Det er utrolig let at finde ud af hvornår du skal skifte din kæde, når du blot ved hvad du skal kigge efter. Hvis du er usikker på dette, så læs videre og lær hvordan man gør.

 

Hvor lang tid holder en cykelkæde?

En god tommelfingerregel er at en cykelkæde holder mellem 3000 og 5000 km. Som du nok kan fornemme er der ret stor forskel på 3000 og 5000 km., grunden til den store forskel afhænger at dit cykelmønster og hvor god du er til at vedligeholde din kæde.

Disse parametre bestemmer hvor længe din cykelkæde holder:

  1. Hvor god er du til at vedlige holde din kæde – Husker du at smøre og vaske den ofte?
  2. Hvilket slags vejr bruger du din cykel i – Tørvejr, regnvejr, snevejr m.m.
  3. Hvor hårdt træder du på din cykel – Hvilken belastning er der tale om?

 

Hvis du bruger en cykelcomputer til at holde styr på hvor mange kilometer du cykler, er et sjovt eksperiment at holde styr på hvor længe din kæde holder og om du kan ændre noget i dine cykelmønstre som gør den holder længere.

 

Hvornår er min cykelkæde for slidt?

Der findes flere metoder at tjekke dette på. Den første og den nemmeste er ved at trække i din kæde.

Sådan gør du:

Sørg for at kæden sidder på den store forreste klinge og forsøg så at trække den frem af. En helt ny kæde vil ikke give sig, hvorimod en slidt kæde vil give sig. En god tommelfingerregel er her, at hvis du kan få en finger i mellem kæde og klinge, så er det på tide at skifte cykelkæde.

 

En anden metode er at måle din kæde. Dette findes der flere løsninger på, den ene er meget simpel med en lineal. Her skal du måle fra et vilkårligt led og 8 led frem. Her skal din kæde være præcist 20,32 cm. Mellem det første led og til starten af det 9 led.

En tredje løsning er at måle din kæde med en så kaldt kædemåler. Denne løsning gør det utrolig let at finde ud af om din kæde trænger til en udskiftning.

Du kan se kædemåleren her.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Del artiklen: