White Pioneer

Medlemmer
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

 1. The 10,000 Swing Kettlebell Workout

  Tak for svar! Men så vidt jeg kan se, stoppede han lidt inde i det...
 2. Er der nogen, der har erfaringer med dette program? https://www.t-nation.com/workouts/10000-swing-kettlebell-workout Hvordan var jeres resultater? - Styrke - Kondition - Udholdenhed - Fedttab - Muskelopbygning - Andet? Håber der er nogen der vil dele erfaringer :) Tak!
 3. Vægt i sæt

  Hej Jeg er lidt i tvivl om den bedste metode til at vælge den rette vægt i de forskellige sæt. Jeg plejer at bruge den samme vægt i alle sætene, f.eks. 5x5x100, men har hørt det ikke er optimalt. Nogen siger at man skal makse i første sæt og så falde i vægt. Ander at man skal stiger og nogle at man skal bygge det op som en pyramide. Så hvad er jeres byd? Hvad er bedst? Det skal måske lige siges at mit primære mål er styrke og sekundært massse. Tak for hjælpen :-)
 4. Hvordan er de store blevet store?

  Så det kan altså koges ned til at vedholdenhed på et dårligt program er bedre end knap så meget vedholdenhed på et godt program og for en del af gutterne skal man huske på at der kan være doping involveret. Det passer meget godt med de ideer jeg selv havde. Men det svarer ikke på hvorfor man sjældent ser at de store brød træner flerledsbasisøvelser. Er det måske sådan at det er nemmere at holde motivationen hvis man bruger maskiner og isolationsøvelser, da de ikke føles lige så hårde?
 5. Hvordan er de store blevet store?

  I dag var jeg så til åbent hus i et mere traditionelt fitnesscenter, end hvor jeg normalt træner. Der lagde jeg mærke til noget som undrer mig. Det kan med rimelighed siges at der er konsensus om, at hvis man vil have større muskler skal man tage udgangspunkt i et program bestående af basisøvelser og (måske) enkelte isolationsøvelser. Imidlertid så jeg at mange af de virkelig store og muskuløse fyre, gjorde det anerledes. Jeg så ingen der lavede Squat, BOR eller Dødløft. Kun få lavede Pull-ups og Press. Den eneste basisøvelse jeg så blive brugt var Bænkpress. Der var imidlertid godt gang i hele maskinparken (inkl. diverse kabeltræk) og folk der lavede diverse curlvarianter, shrugs og tricepsisolation. De fleste af dem jeg så havde (efter hvad jeg kunne bedømme) dårlig teknik og kørte kun med ½ ROM. Spørgsmålet der melder sig er så: Hvordan? Hvordan er disse fyre blevet så store hvis det er deres træningsfundament? Det kan selvfølgelig indvendes at der kun er tale om en kort observation, men når jeg tænker tilbage på da jeg trænede i Fitness World, var tendensen den samme; muskuløse fyre der næsten udelukkende træner isolation og i maskiner med dårlig teknik og ROM. Er der nogen der kan opklare den gåde for mig?
 6. Godt program til større muskler

  Det er et godt og anerkendt program. Det vil stimulere muskelvækst og styrke i hele kroppen. Pas træningen, spis nok og hvil. Så får du bedre resultater end alle dine jævnalderne, som kører et program a la det du linkede til. De fem løft som indgå i programmet er alle flerleds og rammer store muskelgrupper. Men det kræver også at du presser dig selv - det skal være tungt at løfte. Når det så er sagt så skal det også siges at der findes andre gode begynderprogrammer. Men min anbefaling og det jeg selv ville have gjort i din situation er det jeg har skrevet. Der må være et center i nærheden af hvor du bor der har en kvalificeret træner. Det bliver meget svært at lære teknikken udelukkende ud fra videoer. Så spar pengene på proteinpulveret og brug dem på at få en eller to privat timer. Det er jeg sikker på at du bliver gladere for i længden. Så bare gør som før skrevet og spis igennem. Power Clean kan evt. skiftes ud med Bent Over Row. Det er ikke optimalt, men bestemt heller ikke en katastrofe. Lav hellere BOR med god teknik end Power Clean med dårlig.
 7. Godt program til større muskler

  Er du sikker på at din højde og vægt er målt rigtigt? Så er du meget tynd! Hvis din mor vil gøre noget godt for sig selv og din søster bør hun også gøre noget godt for dig og sætte dig på en seriøs kur, som kan fede dig op. Til spørgsmålet: Nej. Det er ikke et godt program. Til sådan en som dig vil jeg anbefale Starting Strength (SS). SS programmet er således: A: Squat 3x5 Bænkpress 3x5 Dødløft 1x5 B: Squat 3x5 Press 3x5 Power Clean 5x3 Det udføres i et ABABAB mønster således at du træner tre gange om ugen med en hviledag mellem, f.eks. i første uge mandag (A), onsdag (B), fredag (A). Ugen efter er det så mandag (B), onsdag (A), fredag (B). Og ja, det er nok at træne tre øvelser tre gange om ugen. Følg programmet som det og lad være med tilføje en masse ekstra træning i starten. Det er vigtigt at du øger vægten når du kan og i starten bør du blive mærkbart stærkere efter hver træning. Start med lav vægt de første uger og øg ikke for hurtigt, for så er der risiko for at du rammer et plateau. Find en kompetent person der kan instruere dig i øvelserne og hav fokus på teknik. Og husk at teknik er vigtigere end at løfte tungt. Lad dig ikke blive skræmt hvis der er nogen der løfter meget mere end dig - din styrke skal nok komme. OBS! Glemte at du har nemt ved at få sceneskedehindebetændelse. Jeg har ikke forstand på idrætsskader, så det kan være at du skal konsultere din læge eller en fysioterapeut for at få en vurdering af hvor meget og hvilken type træning du kan holde til. Kosten er også meget vigtig når du vil blive større og stærkere. Da du er så tynd skal du bare spise løs hver gang du har muligheden. Men da folk har meget forskellige opfattelser af hvad det vil sige at spise sundt kan du godt risikere ikke at få nok fedt og protein, hvis du spiser slankemad. Hvis du får rigeligt med kød, fisk, æg, mælkeprodukter og nødder burde du være dækket ind. Hvis der i din søsters og mors kost ikke indgår tilstrækkelig fedt og protein må du prøve at tilpasse den. F.eks. kan du jo komme olie eller dressing på salaten og grøntsagerne. Mælk er en god og billig kilde til protein. Hvis du kan så drik gerne 2 liter om dagen af de halvfede til fede typer (Letmælk og Sødmælk). Men husk på at rigtig mad er bedre, så hvis du har mulighed for at få protein gennem din almindelige kost, så foretræk det. Hop på vægten en gang om ugen og skriv din vægt ned. Det er ok ikke at tage på hver uge, men hvis du taber dig eller over længere tid ikke tager på så spiser du for lidt. Så skal du spise endnu mere og endnu mere kalorietæt. Endelig skal du huske søvn. Få tilstrækkelig med søvn hver nat og kom ind i en god rytme så du står op og går i seng samme tid hverdag. Hvis du følger programmet, spiser nok og får nok hvile og søvn kan du få store resultater på 6 måneder. Til den tid kan du også begynde at overveje et nyt program, selvom du burde kunne træne SS i op til et år uden at ramme et plateau. Held og lykke og stil gerne flere spørgsmål.
 8. Six pack hjælp/program

  Det er bare så dumt! Hvis ikke oktober havde skrevet et fornuftigt indlæg kunne drengen jo tage det seriøst. Hvad er ideen i det?
 9. Fullbody træningsprogram. Kritik ønskes

  Med Press menes millitary eller skulderpress - det er det samme. Du kunne skifte mellem Back Squat, Front Squat og Dødløft. Front Squat kan ikke køres lige så tungt som Back Squat. På den måde får dine ben bedre mugliedhed for at restituere og Front Squat rammer også maven. Squat-varianterne kan du nok godt køre med 5x5, men Dødløft ville jeg sætte ned til 3x5. Det skyldes igen restitution, som du har ekstra brug for når du også løber. Prøv dig frem og hvis det er for hårdt må du sætte det yderligere ned. F.eks. 3x5 i Squat og 1x5 i Dødløft. Resten af programmet vil jeg ligesom Stagaard holde simpelt og til de store øvelser. Programmet ville så se således ud: Back Squat/Front Squat/Dødløft Bænkpress BOR Press Chin-ups Dips Hvis du har tid og overskud herefter kan du så lave nogle isolationsøvelser, men hvis du kører programmet tungt burde det hverken være nødvendigt eller muligt.
 10. Fullbody træningsprogram. Kritik ønskes

  Hej Jeg er bestemt ikke ekspert, men vil alligevel komme med nogle kommentarer. Som du selv skriver er der meget brysttræning i programmet - for meget vil jeg mene. Generelt bliver hele "pressemuskulaturen" brugt meget. 1. Bænkpres 2. Incline bænkpres 3. Decline bænkpres 4. Dips 5. Frensk pres 6. Skulderpres i maskine Det mener jeg er alt for meget. Bænkpress, Press og Dips burde være mere end rigeligt. Hvorfor laver du Press i maskine? Det er en af de nemmeste øvelser at lave med fri vægt. Uanset hvad ville jeg klart tage Fransk Press ud, da der næppe er behov for at isolere triceps. Hvis du meget gerne vil have alle de andre øvelser med bør du alternere mellem dem. Jeg ville ikke kører Squat og Dødløft 3 gange om ugen med 5x5. Det lyder meget hårdt - specielt når du også løber ved siden af. Jeg har ikke noget dårligt at sige om Barbell Curls - det er der så mange andre der har. Men du bør kraftigt overveje om du vil bruge tid på at isolere en så lille muskel. Alternativt kan du lave Chin-ups, hvor biceps også arbjeder en del. Medmindre du har særlige grunde eller bare ønsker en ekstra stærk mave bør du kunne undvære decideret mavetræning, da maven aktiveres ved de fleste store løft. Endelig bør du se på rækkefølgen. Sæt det sammen på en måde, så du ikke bruger samme muskler lige efter hinanden. Håber du kunne bruge det.
 11. Dyre og billige vitaminer

  Hej Jeg er ved at løbe tør for multivitaminpiller og skal derfor ud og købe nogle nye. Jeg har så kigget lidt rundt omkring og har konstateret store prisforskelle. Spørgsmålet er så om der også er forskel i kvalitet. Her tænker jeg ikke på mængden af de enkelte vitaminer, men på kvaliteten af dem. Mange af de dyre mærker påstår at "vitaminerne er organisk bundet og derfor nemmere at optage". Kan det virkelig passe? Så hvis to multivitaminpiller indeholder samme mængder af de forskellige vitaminer og mineraler, kan det så passe at der er forskel på optagelighed osv.? Håber at spørgsmålet er til at forstå og der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe mig med at forstå svaret. Takker på forhånd for hjælpen.
 12. Sulten selvom jeg lige har spist

  Det er lidt svært at komme med forklaringer når jeg ikke ved hvad du spiser. Men min egen erfaring er at hvis jeg spiser et måltid næsten uden fedt kommer sulten meget hurtigt igen. Bare en smule fedt kan gøre meget - put lidt olie på salaten f.eks.
 13. Bundstyrke/starkstyrke i press

  Tak for svarene. Ripptoes råd om at tage en ordentlig dyb indånding først og føre hoften tilbage (uden at push presse) lige inden løftes startes hjalp lidt. Skal det så trænes så jeg laver mange sæt med 1 RM eller skal jeg f.eks. "holde pause" og lade baren hvile et kort øjeblik når jeg repper?
 14. Bundstyrke/starkstyrke i press

  Hej Når jeg laver overheadpress har jeg ofte det problem, at jeg kan have meget svært ved starten af løftet, hvor vægtstangen "ligger død". Hvis det så lykkedes mig at få den første rep op er de efterfølgende reps meget nemmere. Jeg har prøvet at push presse eller jerke den første rep op og så køre med den derfra, men tænker at det ikke kan være den optimale metode. Derfor vil jeg høre om der er nogle gode råd til at øge min styrke i bunden af løftet? pt. har jeg 5RM på 45 kg., men den første rep er altid den sværeste. Nogle gode råd? Jeg takker på forhånd.
 15. Løbebakker i København

  Hej Jeg mangler nogle gode bakker at løbe på i København. Jeg bor ved DR Byen og bortset fra bakken på Amagerfælled kender jeg ikke nogen gode bakker i området. Så kom med Jeres bedste stedder til bakkeløb. Jo tættere på DR Byen - jo bedre, men er også klar til at tage cyklen, hvis det er nødvendigt.