Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 06/22/2018 in Posts

 1. 4 points
  Beleriand_K

  Mig og Fru Bænkpres

  I de sidste to uger er bænkprestræningen gået ganske godt. Jeg træner altid fem sæt, og i dem er det bl.a. blevet til: 14 - 10 - 9 - 9 - 8 med 90 kg 8 - 5 - 6 - 5 - 5 med 100 kg (målet er at lave 10 reps med 100 kg, og det er bestemt indenfor rækkevidde) 12 - 10 - 8 - 8 - 8 med 42½ kg håndvægtene Og så en single med 120 kg, som var en næsten-tangering af min ti år gamle personlige bænkpresrekord på 125 kg. Jeg kan egentlig ikke længere bænkpresse tungt af hensyn til mine slidte skuldre, men nogle gange skal den gamle cirkushest altså lige have lov til at smage savsmuldet igen Jeg var lidt overrasket over, at jeg stadig kunne gå så tæt på min gamle top, men det var en god oplevelse. Når man efterhånden er fyldt 53 år er det en succes i sig selv at fastholde den styrke, man havde for ti år siden. Så jeg snupper nok lige ti år mere.
 2. 3 points
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  Tak, Henrik, for din video med Shaggy. Ham havde jeg da glemt alt om. A propos fortid, så blev vores "skrøbelighed" lige opfrisket i går og i dag. 1/8 har jeg været ved DSB i 20 år og smider i anledningen lidt analoge jernbanebilleder i min Instagram. Så jeg var i papirbillederne i går. Puha, vi bliver gamle. Og vi dør. I dag døde Jeppe Bisgaard af kræft i hjernen. Var det 46 han blev? Han var en af de vigtigste mennesker for dansk hiphop da jeg var yngre. Jeg hader at blive fotograferet, så har heldigvis ikke mange billeder fra min fortid. Men der var et fra for 15 år siden - shit nogle solide overarme jeg rendte rundt med dengang, det var da syret. Men det var dengang. I dag har CH så fødselsdag. Da Kermit og jeg kørte oppe i Hørsholm Cykel Motion, skulle vi stramme os an når han trådte igennem. Nu sidder han så i kørestol og sidder. Alle på MOL spræller i nettet og prøver at udskyde det uundgåelige ved at holde os i gang. Måske virker det også. Lidt. Alligevel kan det hele pludselig stoppe på ingen tid, selvom vi prøver. Når solen er væk må jeg hellere rykke ud på altanen og nyde.... nyde mens man kan. Undskyld, et upassende indlæg
 3. 3 points
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  143km med Hvidovre CkK. Frit efter hukommelsen er det min længste tur i 3 år. Starter var jammerlig. Jeg kunne slet ikke få watt ud af benene og efter en god halv time, meldte jeg ud at jeg ville dreje fra ved et passende sted. De to gange der var en frisk mand oppe og tage en dingerføring, var jeg ved at blive sat af. Men de lettede gassen og jeg blev på holdet og da vi nåede hen after 11:30-tiden var det pludselig mig der fik ballade for at stramme skruen for hårdt. Som altid på så lange ture, så sker der ikke alverden. På de sidste stykke hjem fik jeg hapset Spydbakken fra modsatte side af i går og noget efter, dagens enlige skiltespurt. De tømte mig så også, begge to - heldigvis havde jeg min panikenergibar med, som jeg spiste efter Spydbakken. Efter skiltespurten gik der 10 minutter og så blev stikket trukket. Så var den gamle udsolgt på alle hylder og der var de andre 5 vist også. Vi blev enige om at slutte af med en is - det blev årets første softice Nuldag i morgen og tirsdag fravælger jeg en tur med Greve Trim og kører i stedet med sædvanlige kollega, for ikke at starte overdrevet voldsomt op igen.
 4. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Sundheden ... ... har det stadig fint. Har været omkring lægen igen, og på baggrund af hjemmemålingerne er der ikke basis for at tænke i medicinbaner. Nogle af målingerne lå lidt over det anbefalede, men nogle af dem lå også inden for rammerne, så det giver ikke basis for at finde receptblokken frem. Jeg er jo også blevet målt på lungerne og fået dem lyttet grundigt igennem, og de lader til at have det fint, så måske er vi ude i en blandet pose bolcher med lidt allergi osv. Lægen sidder også og ser på totalbilledet, og jeg er jo sund og rask - og kan dårligt leve sundere. På baggrund af min 'motionshistorik' har jeg formodentlig et forholdsvis stort hjerte, og det er den sidste flanke, hun gerne lige vil have dækket af. Jeg har derfor fået en henvisning til en hjertekardiolog (hedder det vist), som kan foretage en ultralydsscanning og kontrollere, om hjertet gør det godt nok, og hvordan standen på det er generelt. Så det er endt med en større teknisk gennemgang af det gamle bygningskompleks. Tanken er, at hvis hjertet har det godt og gør sit arbejde (hvad jeg bestemt regner med er tilfældet), så har jeg bare et stort 'kredsløbshjerte' og et blodtryk, der ligger i den øvre del af normalen. Og i det tilfælde vil det ikke rigtig gøre noget godt at begynde at medicinere, hvis ellers alle lamper lyser grønt.
 5. 2 points
  Kermit

  Got legs?

  Udfordringen er klart tid i den her sammenhæng :) For 2 år siden havde jeg AL tid i verden. Min kæreste arbejdede i Tivoli og det betød at jeg kunne træne så meget jeg havde lyst til uden at det gik ud over vores forhold, for hun var alligevel på arbejde. Nu har vi en unge og et hus, og det tager bare tid på en helt anden måde, så derfor er fokus mere på træning end det er på at logge det. Også derfor Youtube kanalen har stået stille på det seneste. Jamen i udgangspunktet kan det ikke undgå at ødelægge cykeltræningen en anelse på det her tidspunkt. Mest af alt fordi man bare er lidt mere mat i stængerne efter en omgang styrke. Som det er lige nu kører jeg styrketræning 3 gange om ugen: mandag, onsdag og fredag. Mandag og fredag er det hele kroppen, og onsdag hovedsagligt "let" med fokus på få øvelser. Med let skal ikke forstås lavere vægte, men bare kun squat og dødløft o.lign. og ikke hele paletten. Cykeltræningen hedder intervaller tirsdag og torsdag - tirsdag sjældent mere end 1,5 time, og torsdag gerne omkring de 3 timer. Søndag plejer at være en lang tur, og så kan der snige sig ekstra træning ind de øvrige dage på cyklen. Lørdag kan være alt fra en trilletur til 2-3 timer. Planen er at udnytte sommeren, hvor der alligevel ikke er noget jeg skal være klar til, til at opbygge styrken, så jeg i august måned når løbene begynder at dukke op igen, kan skrue ned for mængden og op for vægten. Dvs. jeg gerne skulle være et sted hvor jeg kan nøjes med at køre 3-4-5-6x3 reps med fokus på høj vægt, og måske kun 1 eller 2 gange om ugen. Der må jeg lige vurdere hvor meget det påvirker min performance på cyklen ift. hvor mange sæt jeg skal tage. Men så skulle jeg også være klar til når offseason går igang, så jeg ikke skal bruge 1,5-2 måneder på bare at komme igang, og så kun have en enkelt måned eller to hvor jeg virkelig træner tungt. Så træningen ser nogenlunde således ud: Mandag: Styrketræning + fri/rulletur Tirsdag: 1,5-2 timers intervaltræning Onsdag: Let styrketræning + fri/rulletur Torsdag: 2-3 timers intervaltræning Fredag: Styrketræning + fri/rulletur Lørdag: Rulletur/2-3 timer Søndag: 3 timer Z2 Tanken bag styrketræningen på nuværende tidspunkt er hovedsagligt at øge min peak power i sprinten som jeg synes er lidt til den lave side, uden dog rigtigt at være lav. Derudover er det at få trænet lidt mere specifikke benmuskler så mit knæ forhåbentlig ikke laver ballade.
 6. 2 points
  Bjergtrold

  Langt pokker i MOL

  Imho da et yderst!!! vedkommende indlæg, som ikke skal undskyldes. Jamen det er vel for f.. det vi bla må bruge MOL til. Jo det er et træningslogbogs forum men for mig er træningen da også uløseligt forbundet med eksistens og også et sted, hvor vi bliver mindet om altings foranderlighed og somehow, så bør vi vel reflektere over det, måske hver dag og huske at være taknemmelige, hver dag - nå nu er det min tur til at undskylde for at sprede ordet (dobbelt hippie smiley virker passende)
 7. 2 points
  Bjergtrold

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  Tak kære Vestjyde og jo ville ønske, at jeg lige havde et link, der samlede tingene over dameblads niveau. For mig er det nok kombinationen af rigtig meget forskelligt info. Dog har især de to bøger "Skyhøj forbrænding" af Anna Bogdanova og "Hormonel harmoni" af Caroline Fibæk og Stine Fürst fået mig til at se ting fra en anden vinkel. Og især det her med i hvor høj grad, at hormonbalancerne spiller en rolle. Og især når vores kortisol niveau bare spiker op. Især Bogdanovas bog har rigtig mange referencer. Mens en af forfatterne til Hormonel Harmoni er gynækolog og skriver baseret på egentlig ret basal hormon viden. Igen vil mange mænd sikkert stå helt af når snakken kommer på kvindelige kønshormoner men som jeg også skrev til Gregers, så er det nok i virkeligheden også relevant for mænd. Skal nok poste, hvis jeg falder over noget og beklager, at jeg ikke kan levere det magiske link. Helt overordnet så har jeg taget til mig, at hvis vi træner på en i forvejen presset krop uden at se på indtag af gode sunde fødevarer, så bringer vi måske i virkeligheden os selv mere ud af balance. Og skriver det ikke for at prædike men må bare erkende, at det i mange, MANGE år var min måde at leve/træne på og ja jeg tror på, at der er en bedre vej. Mht at kombinere yoga og styrke, så har jeg faktisk i tidens løb haft ekstremt gode erfaringer med at kombinere yoga både med cardio og styrke pas. Og egentlig både med at dyrke yoga før løb, eller yoga efter styrkepas. Den begrænsende faktor i mit nuværende liv har haft været den manglende tid og energi men synes faktisk allerede, at jeg kan mærke, at der er sket positive ting. Vi er jo alle forskellige men ingen tvivl om, at mit sind har det meget bedre med de meget færre stimulanser via sociale medier. Noget af den genvundne tid bruger jeg jo så på at presse, blende, snitte grøntsager til morgen grøndrik og frokost/aftensmad + holde maskinparken bestående af saftpresse, blender og citrus presse ren + pakke madpakker. Har ikke kunnet holde mig helt fra sommerferie slik skålene på job, så træerne vokser ikke ind i himlen men små skridt i den rigtige retning har også ret. Træningsmæssigt i går Bodyfit, Fredag og torsdag løb frem og tilbage til arbejde + torsdag poweryoga. Onsdag løb og yoga, tirsdag yoga, mandag løb. Fredag var jeg booket ind til Kettlecross warrior level II igen men eftermiddagen på job trak ud af gode grunde. Ja og så var det dejligt at have løbeturen hjem fra job i baghånden + lige jogge forbi DOKK1 og købmanden, hvor 2 gode pakker med lidt ekstra grej til Frankrig/Schweiz var dukket op. Har slidt Arcteryx rygsæk fra Korsika turen i 2013 fuldstændigt op via daglig brug men lykkedes med at bestille helt den samme model til meget billige penge. Så det var dejligt. Nu igen i løbe tøjet for lang langsom søndags tur. Føles som god kombo af at være ude i det gode sommervejr og samtidigt træne noget udholdenhed til vandreturen. I går Verdensballet med god veninde på Møllerup Gods og Mols i aftensolen mindede mig om fabelagtige aftencykel ture. Fik nærmest helt lyst til at køre lidt på landevejen men det er jo også i lyset af det fantastiske vejr vi har. Fortsat dejlig weekend og måske endda ferie til boardet
 8. 2 points
  vestjyden

  Motion i balance™

  I betragtning af dit høje niveau, syntes jeg egentligt det er en ok fremgang på 16 uger. (jeg ved godt du gerne vil have haft mere)
 9. 2 points
  Bjergtrold

  Vestjysk dagligdag

  + thumbs up x 2. Be proud!! (har selv tendens til at tænke på mig selv som en gammel rusten krage) men vi bør være mere venlige overfor os selv når vi vælger ord/sprog.
 10. 2 points
  Henrik S.

  Vestjysk dagligdag

  Don't push it
 11. 2 points
  Henrik S.

  Vestjysk dagligdag

  Hvis det er midt i byen til frit skue for alle, så tror jeg sgu også, at jeg havde sagt tak, men nej tak. Men jeg er også selverklæret vrissen, gammel mand.
 12. 1 point
  Kermit

  Motion i balance™

  Generelt enig. Touren har de seneste par år været lidt ligesom et afbrudt samleje - der sker en hel masse spændende, men det udmunder sig aldrig rigtig i noget. Jeg sad da og håbede da Movistar, Astana og Sunweb sendte folk med i morgenudbruddet, at det ville betyde en eller anden form for udspil. Desværre løb Valverde tør for kræfter, og det samme galt Fuglsang. I stedet sørgede SKY for et så højt tempo i feltet at ingen kunne angribe. Det undrer mig i øvrigt lidt at ryttere som Kwiatkowski og Luke Rowe er SÅ gode til at køre i bjerge som de er, men tænker at deres træning bare er så specifik i tiden op til Touren at de kan. At jeg så samtidig synes at Dan Martin er en komplet hat for at køre Froome op til Geraint Thomas igen er en helt anden sag. Det kunne da i det mindste have skabt lidt spænding hvis favoritterne havde ladet Thomas kørt og dermed isoleret Froome til at tabe tid. Det ville stille Froome i et kæmpe moralsk dilemma, for det er dårlig stil at køre sin egen mand ind. Eller de kunne have angrebet Froome på skift. Først Martin, så Bardet, så Nibali, så Quintana. Gøre Froome mør for han kan umuligt køre med i ALLE ryk. Som Kim Plesner fra Veloropa skriver så er de andre ryttere bare for fokuserede på sekundære placeringer, frem for at forsøge at vinde.
 13. 1 point
  Kermit

  Got legs?

  Er du sunshine der er ikke meget aktivitet herinde efterhånden. Hverken i min egen log eller generelt på MOL. En hurtig update - jeg får styrketrænet og får stille og roligt lagt mere og mere vægt på. Det er altså ret lækkert at man ikke skal stå og vente på at andre bliver færdige, men har sit private område hvor man kan træne på alle tider af døgnet. Cyklingen går egentlig også rigtig godt. Så sent som her til morgen var jeg ude på cyklen og køre 4x8 minutter med 100-105% af FTP. De er altså ikke sjove når man samtidig har lidt trætte stænger fra styrketræningen, men det lykkedes. Det er dog ekstremt langt tid siden at jeg sidst har fået vasket cykel, så det skal klares i denne uge. Især kæden kunne godt trænge til en overhaling. Men med det vejr vi har haft de seneste 2 måneder har der jo ikke været en eneste træningsdag i regnvejr. Det går egentlig også godt fremad med huset. For nogle uger siden fik vi leveret 20 m3 jord i indkørslen som skulle køres ind i haven for at fylde hullerne op efter den havedam der havde været der. Jeg arbejdede to aftener, og så to hele dage fra morgen til aften for at få det hele af vejen. Ifølge vognmanden havde de leveret 36 tons jord, som jeg så manuelt har skovlet op i en trillebør, og kørt ind i haven og læsset af. Da jeg havde kørt den sidste bør ind i haven og læsset af, kunne jeg for alvor mærke hvor træt jeg var. Dagen efter vågnede jeg op med ondt i halsen og snot i hele hovedet - jeg havde simpelthen bare kørt mig selv helt ned. Men resultatet er blevet godt, og græsset er så småt begyndt at spire. Nå ja, og så kørte min træner Magnus Bak Klaris La Marmotte igen i år og blev 3'er. Det er sgu ok.
 14. 1 point
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  Da vækkeuret ringede 7:25 fik det tæsk. Nææææh, ikke noget blødsødent tryk på snooze. Jeg drømte og jeg var træt og ville sove videre. Og jeg kunne ikke falde i søvn igen. Lidt i 8 opgav jeg og konstaterede også, at det blæste vel rigeligt til de høje fælge på tricyklen og en tur med HvidovreCK alligevel var en god ide. Der var stort fremmøde og niveauet meget blandet. Nogle af de ældrer herrer som i forhold deres alder kører fantastisk men i faktisk tempo ligger i den tunge ende. En enkelt drengerytter og drengetræneren, der er D-rytter og en mosjo som alle taler om er pisse hurtigt og også skal i licens efter ferien. Og to der ellers altid er kække. Så forhåbentlig nogle at lege med, når den blev givet fri. Stængerne var nemlig dejligt friske og selvom jeg var morgentræt, så var jeg alligevel legesyg. Efter en lidt kaotisk start hvor vi knækkede i flere dele, blev tempoet dikteret ned så alle kunne være med. Jeg fik grønt lys til at køre skiltepurter — i starten missede jeg dem dog, da jeg havde søgt i højre række for at sidde i vindsiden. Omsider fik jeg skudt et par stykker af inden der blev givet frit løb i ca. 3km. Ingen ville noget og farten øgedes kun langsomt og jeg sad i indersporet og ventede på en fysisk åbning. Pga. den lave fart var der mange med. Omsider begyndte folk at blive skivet af og jeg forventede at de “to” licenser gjorde noget men intet skete og så måtte jeg selv hakke en 5-600 meter forcering af. Og det fik jeg bare lov til Herefter et par skiltespurter mere - fik kørt 6 i alt. Alle i en fornuftig længde undt. den ene, hvor der omsider var en der ville være med og fumlede i gearskiftet - ham ventede jeg på inden jeg lukkede op for gassen. Men i praksis kørte jeg også den alene, hvilket også gjorde at der ikke var meget peakpower i dem; som vanligt undskyldningen med, at jeg ikke kan finde maxwattene hvis jeg ikke er presset. 78,5km. Sur røv at være i hopla og ingen andre gider lege Men det giver trods alt et meget bedre umph at spurte med “tilskuere” end helt alene, så en godkendt træningsdag trods alt.
 15. 1 point
  Bjergtrold

  Motion i balance™

  Ja det er da super imponerende men måske lidt bagdelen ved at have baggrunden som eliteløber, at det ikke føles som nok. Og fedt at det har været en sjov måde at træne på også. Vi følger med
 16. 1 point
  vestjyden

  Vestjysk dagligdag

  12-07-2018 Løb 10,6 km 1h05 Pulssnit: 140 God tur. Efter en ca. 30 min. skruede jeg tempoet op til puls + 150 og holdt den i ca. 3 min. en lille pause med langsomt løb hvor pulsen kom ned på ca. 130, hævede jeg tempoet igen og holdt den i ca. 3 min. Det lyder ikke af meget, men det er en start på variation i mit løb.
 17. 1 point
  "Hyper ext - 3sæt x 50reps " Det er mannnnge rep. Jeg vil kalde det cardio. God tur og forsinket tillykke.
 18. 1 point
  vestjyden

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  Det ene udelukker ikke det andet. Styrke er godt for yoga og omvendt. (Af erfaring vil jeg dog sige, at man ikke skal blade det samme i samme pas.) Du skrev følgende: "det er utrolig interessant det med tarmbakterier, leverfunktion og hormon balancer i kroppen !!! Ville ønske, at jeg havde forstået det tidligere inkl, at det faktisk er muligt at slå de massive sukkercravings ned. " Jeg har lidt svært ved at finde noget, der er et niveau over ugeblades artikler. hvis du kan huske et link, eller et søgeord, må du gerne skrive. Jeg er lidt nysgerrig. 17 km. i denne varme. Respekt!
 19. 1 point
  Henrik S.

  Vestjysk dagligdag

  Det er rigtigt, løb er langt værre end cykling, når det gælder vægt. Jeg oplever også, at ganske få kg gør en forskel, når man løber. Håber du finder en god natmadsstrategi :)
 20. 1 point
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Jamen, det har du ret i. Jeg er vel egentlig også nogenlunde tilfreds, fordi jeg samtidig føler mig lidt mere 'let til bens', end da jeg bare tonsede kilometer, så selve løbeoplevelsen har også ændret sig, synes jeg. Lige nu er jeg nok også mest stemt for at fortsætte lidt efter de samme linjer efter ferien, for selve træningen er faktisk også sjovere og mere afvekslende.
 21. 1 point
  Op på hesten. Og godt at høre fra dig igen
 22. 1 point
  Aah så prøver vi endnu engang. Jeg tror sidste indtastning er sånogenlunde det sidste jeg har gjort - bortset fra at jeg, for Gud ved hvilken gang, er kravlet på hesten igen. 28/6 BP [email protected] 29/6 SQ [email protected], BP [email protected] 1/7 SQ [email protected]½ BP [email protected]½ 3/7 SQ [email protected] BP [email protected] DL [email protected] 6/7 SQ [email protected]½ BP [email protected]½ 7/7 SQ [email protected] BP [email protected] (fejl) BP [email protected] DL [email protected] 9/7 SQ [email protected]½ BP [email protected]½ Indtil videre har det ikke været super hårdt, - men det var jo også tanken. At få maks effekt af 'naturlig' progression og at ungå overbelastning samt gøre det lettere, også psykisk, at komme igang igen. Og jeg har taget ca. 20 kg på siden oktober. Det er noget der ligner 2 kg om måneden. Suk Jeg spiser sånogenlunde stadig efter IF, - men har spist for meget slik (aldrig om morgenen, men nogle gang senere end IF egentligt tillader). Jeg er selvfølgelig opmærksom på min kost (dog uden at være på diæt), men holder igen med slik, er lidt mere stringent omkring IF etc. Og så er jeg i gang med træning. Jeg har en uge hvor jeg skal noget andet og næppe får trænet. Men tanken er at fortsætte bare-essential indtil, tage en uges ferie og så anse det som strategic deconditioning, dvs. gå lidt tilbage og så eller lave progression. Min tanke er at få hjælpeøvelser - og sikkert også nogle fys-øvelser til min ankel på efter pausen. Jeg skal til Indien med elever til januar. På det tidspunkt vil jeg gerne have en vis kondi. Så på et eller andet tidspunkt starter der nok også noget cardio af en slags. Men jeg tænker ikke det haster.
 23. 1 point
  Bjergtrold

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  Det var SÅ sjovt Ja og jeg tror, at det er meget individuelt, hvordan vi bruger de sociale medier, inkl bliver fanget ind af dem og mentalt bliver forstyrrede. MOL her synes jeg er hyggeligt og jeg holder af at skrive lidt en gang imellem. Vi er et utrolig lille forum efterhånden og jeg føler ikke, at jeg bliver bombarderet med oplysninger, indtryk, videoer, flimrende billeder eller den slags, når jeg kigger forbi. Facebook og Instagram synes jeg tilgengæld er blevet meget mere overvældende de senere år. Så mange videoer og historier på Instagram. Not anymore for mig men der er givetvis folk, der forvalter det langt bedre end mig. Det sjove er, at jeg for mange år siden læste om Habermas, der forudså begrebet "som om virkelighed" - lang tid førend, at vi overhovedet forstod, hvor vildt det kunne blive. Om jeg har app´s på telefon eller ej. Skulle nok finde en måde at være online på og ofte via apps, som jeg alligevel hentede, morgen, aften, om natten når jeg ikke kunne sove. Nu har jeg fundet mit gamle vækkeur og målet er at være så lidt online via mobil, som overhovedet muligt og slet ikke i soveværelset. Der bare sove igennem og så op når uret ringer. Det lyder simpelt og de sidste nætter har jeg i hvert fald sovet SÅ godt, uden at være vågen overhovedet. Nå søde drømme til boardet
 24. 1 point
  Gregers TF

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  Sletning af konti ligefrem, det var aggressivt i forhold til bare at slette app'sene - altså hvis du ikke tilgår det fra PC.. Men hvis det er det der skal til så.... ingen tvivl om at det ødelægger meget. I hvert fald Facebook. Instagram er i min verden bare hyggeligt tidsfordriv, når jeg alligevel ikke laver noget andet. Om det gør en forskel, så har jeg ofte hverken telefon eller iPad med mig, når jeg er ude og så kan jeg af gode grunde ikke kigge på det. Blot ærgres over, at andre har mere travlt med deres isenkram end med mig. Det lyder i øvrigt som en virkelig sjov time i FW
 25. 1 point
  Bjergtrold

  Motion i balance™

  For mit indre øre hører jeg 10 CC synge "I'm not in love" I'm not in love
 26. 1 point
  Tillykke med fødselsdagen 39 år er jo ingenting, min knægt. Det bliver noget værre næste år. Og især om11. Nyd hellere dit sidste år som drengerøv, inden du bliver rigtigt voksen. Og turen til Italien.
 27. 1 point
  Henrik S.

  Langt pokker i MOL

  De kommer ikke hos mig, når jeg bruger Chrome med AdBlocker ...
 28. 1 point
  Henrik S.

  Motion i balance™

  To anbefalinger til lyttebøfferne ... Hvis man har bare et gran af nostalgisk cykelblod i årerne, er der altså et væld af røverhistorier (rundet af med lidt velmente råd til motionisterne) i dette afsnit af Radio Goodefroot, hvor Brian Holm har besøg af Per Bausager: https://heartbeats.dk/podcast/per-bausager-om-gamle-dage/ ... og for de utallige yogainteresserede (og det er jo ikke mig) er den første af to udsendelser om yoga i programrækken Fitness M/K nu på nettet. Han har taget tilløb til emnet længe, og nu lykkedes det: https://www.radio24syv.dk/programmer/fitness-mk/28107478/154-yoga-1-12
 29. 1 point
  vestjyden

  Vestjysk dagligdag

  Ole Birk Olesens kontakt til virkeligheden kan man af og til være i tvivl om. Det er, for mig, et paradoks, at en mand der kun ser biler, skal være transport minister. Men måske er det netop meningen. 03-07-2018 Løb 10,5 km. 1h08 Pulssnit: 135 En trail tur der var noget bakket. Jeg kan ikke rigtig få pulsen op, om det er mentalt eller en træt krop er jeg lidt i tvivl om.
 30. 1 point
  Henrik S.

  Motion i balance™

  En uge er gået ... Og den har budt på lidt forskelligt løb, fodbold-VM plus det løse. For lige at samle op på min tekniske gennemgang, så må hjertekardiologer have god business, for den første, jeg ringede til, havde først en tid i begyndelsen af oktober(!). Jeg har så fundet en anden, der havde en tid midt i august, så den side af sagen er lige skudt til hjørne til efter sommerferien. På løbesiden kan jeg mærke, at sommerferien nærmer sig, så fokus er ikke helt det samme. Jeg kan konstatere, at min 16-ugers træning har rykket formen lidt, og at mit nuværende niveau er på mellem 20:15 og 20:30 på en 5 km. Ikke helt det, jeg havde håbet på, MEN dog hurtigere end tidligere og ganske stabilt. I lørdags løb jeg Park Run på Amager Fælled, som jeg ikke har prøvet før. Jeg stoppede uret ved 5 km på 20:22, men ruten fortsatte lidt længere, så jeg fik 20:35 i mål. De andre Park Runs rammer de 5 km bedre, men derudover var ruten rigtig fed at løbe på. Helt flad og meget naturskøn i hjertet af Amager Fælled. I går aftes løb jeg så Sparta BMW Strandparksløb ude i Amager Strandpark og fik noteret 20:47. Skal jeg komme med en sang fra de varme lande, så vil tiden svare nogenlunde til 20:25-20:30, men ruten var ufattelig krøllet, stierne var smalle til de mange løbere, og der var ydermere proppet med strandgæster, så det var noget af et forhindringsløb. I øvrigt var jeg helt defokuseret i går aftes, da jeg søndag havde brækket et stykke af en tand og en plombe og i huj og hast skulle i tandlægestolen tirsdag eftermiddag. Det kunne repareres relativt udramatisk, men med mit forhold til tandlæger, er jeg faktisk ret udmattet bagefter. Nå, klagesang OFF ... :) Eftersom skolerne nu holder ferie, vil jeg nok benytte lejligheden til at træne lidt mere på bane her i juli. Jeg kan ikke lægge så meget udholdenhed mere på, men jeg kan da prøve forskellige typer banetræning af. Derudover fortsætter jeg med nogle Park Runs frem til ferien. Så må vi se, hvad der sker bagefter. Her den krøllede rute fra i går aftes:
 31. 1 point
  vestjyden

  Vestjysk dagligdag

  Jeg takker. Jeg vil meget gerne have min 2 fornuftige pas om ugen, men nogen gange kommer virkligheden i vejen. Du har ret, der er vel en eller anden link til selvforståelsen. Nå lidt har jeg lavet. 01-01-2018 Løb 5,5 km. 34 min. Pulssnit: 127 Har været ramt af virkligheden, derfor en stille aftentur.
 32. 1 point
  Bjergtrold

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  Well ovenpå lille sofa lur og en hårrejsende bog, der foregår i Auschwitz og handler om Josef Mengeles forsøg med tvillinger "Mischling" :-( ja der følte jeg for at røre mig lidt og ryste tristesse af mig. Blev til fint aftenløb på yndlingstur ud til Blommehaven i Marselisborg skoven med smukt udsyn over havet og Århus bugten. Håber at kunne få løbet noget mere de næste uger = god forberedelse til bjergene. Søde drømme
 33. 1 point
  Bjergtrold

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  Ja det er utrolig interessant det med tarmbakterier, leverfunktion og hormon balancer i kroppen !!! Ville ønske, at jeg havde forstået det tidligere inkl, at det faktisk er muligt at slå de massive sukkercravings ned. Jeg har så ofte forsøgt at køre den hjem på viljestyrke og er måske lykkedes 2-3 dage men så har det haft været tilbage på autopilot, bolsjer og matador dark mix. Dagens træning bragte mig forbi min frygt for det varme rum og det var dejligt. Når først jeg er i vane med det, så er det så fint men nogle gange er det bare lidt skræmmende. Yoga Part I Hot ashtanga 60 min - mest stående asanas og så lidt udvalgte blandt de siddende og afslutning med navasana. Vi nåede ikke de afsluttende stillinger i dag. Det var første gang, at super instruktør R kørte timen for os her i Århus, så det hele skulle lige introduceres. Anyhow en time der føltes som 5 min og meget dejlig praksis Part II Klassisk Bikram 90 min - ingen tvivl om, at jeg følte mig mere smidig og i gang og på den måde var det lettere, omvendt så var kroppen mere brugt. Flere stillinger hvor både arm og ben rystede af anstrengelse og jeg var virkelig tørstig. Stadig dejligt dejligt og jeg føler mig nu godt tilbage i varmen ovenpå sygdom og astma. I går joggede jeg ned til vandet og badede og joggede hjem igen med afstikker til Sota sushi for aftensmad med god veninde. Dejlig kombi af løb i varmen og lidt plaske / baske. Ved ikke om jeg når mere træning i dag, eller om det bare var det.
 34. 1 point
  mugge

  Vestjysk dagligdag

  Det er nogle gode styrkepas, du tager.
 35. 1 point
  vestjyden

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  "fortsat prøven at holde mig fra det raffinerede sukker, forarbejdede fødevarer " Egentligt lidt underligt, at det først er i de sidste par år der rigtig er kommet fokus på, hvordan tarmsystemet påvirker os. Førhen var det mest det, at raffineret sukker er tomme kalorie, man tænkte på. Rolig yoga er ikke det værste at være til
 36. 1 point
  vestjyden

  Vestjysk dagligdag

  Lidt strøtanker: Jeg kan se at jeg beskriver mig selv lidt hårdt, og skriver meget direkte. Det sætter lidt tanker i gang om mit syn på mig selv. Den lader jeg lige snurre rundt i hjerenen, måske er jeg bare lidt hurtig på tasterne. Nå det er jo en træningslog: 29-06-2018 Styrke. Opvarmning 20 min. Crosstrainer Hyberextensions: 2 x 15 x Bw. Ss med Sidebøjninger på Hyberextensions bænk: 2 X (15 + 15) x Bw. Ss med Liggende benløft: 2 x 15 x Bw. Ss med Rejse sig (Sætter føder og underben i stativ, der fixer underbenet, hvorefter man kan synke ned, som sidder man i en stol.) 2 x 15 x Bw. Dødløft: 1 x 5 x 20 kg. 1 x 8 x 60 kg. Overhåndsgreb. 1 x 8 x 70 kg. Mix greb. 2 x 8 x 80 kg. Mix greb 1 x 8 x 70 kg. Mix greb Pull down i pure strength maskine 1 x 8 x 40 kg. 1 x 8 x 80 kg. 4 x 8 x 90 kg. Ss med Skulderpres m. Db. 1 x 8 x 12 kg. 2 x 8 x 14 kg. 2 x 8 x 12 kg. Trisceps Db over hodet 1 x 10 x 10 kg. Ss med Biceps Db curl 1 x 10 x 12 kg. Ss med Læg 1 ben: 1 x 15 x Bw. 30-06-2018 Yoga 1 time hatha yoga Ganske dejlig time. d.v.s. det var nogle stillinger med skrå stræk, og det er jeg ikke god til, så det var godt til mig. Løsningen på mit lille yogaproblem er at vælge morgentimer. såre simpelt.
 37. 1 point
  vestjyden

  Vestjysk dagligdag

  Normalt har jeg ikke problemer med at lukke verden ude, og bare være på måtten. Men udedørs er lige lidt over grænsen for en gammel fed mand. Jeg vil være lige lidt for synlig, for min smag. Når ret skal være ret, er det mest spildt tid, jeg øffer over. Jeg ved godt at jeg er lidt uden for målgruppen til yoga holdene.
 38. 1 point
  Torsdagstræning i RAW: Car deadlift - 6x100kg, 6x140kg, 6x180kg, 6x220kg, 6x260kg(PR..nemt), 2x300kg(PR. Havde jeg været 10år yngre havde jeg reppet 5-6 stykker til min ryg var en ren triumfbue. Det gør jeg ikke mere. Når jeg ikke kan holde spændet ordenligt i lænden så stopper jeg. Gik super idag :-) ) Leg ext - 5sæt x 10reps op til 5x20kgs skiver Hyper ext - 5sæt x 12reps + spænd fra elastik Kabel rows - 5sæt x 20reps op til stakken Rotator cuff - 4-5sæt Smal bænkpres - 5x60kg, 5x90kg, 5x110kg, 2x120kg, 3x120kg, 2x120kg(ok, pres men stressede skulderen så ikke mere af det....) Plateloaded chestpress - 6sæt x 6-12reps (sad Pissegodt) Tatepress - 3sæt(occlusion) Supersættet med Curls - 3sæt(occlusion) Løbebånd - 3km (10,2-11,5km/t) En af de bedste træninger længe. God energi og styrke. Eneste minus var at min skulder drillede lidt under smal bænk men pressede den også lige rigeligt med 12ere i kb press i forgårs. Og så fik jeg endeligt lavet lidt cardio igen. Meget tiltrængt.
 39. 1 point
  Gregers TF

  Vestjysk dagligdag

  Jeg var ganske vist glad for yoga, også trods jeg smidighedsmæssigt lå langt fra at kunne det som de fleste andre på holdet kunne. Ene hane i kurven vækker man alene derfor en opsigt og også når smidighedem halter. Så aldrig om jeg nogensinde kunne finde på at gøre mig til grin på en offentlig græsplæne - jeg var også smuttet. Det var grænseoverskridende nok i holdsalen (men dér er det mere OK ar klunte rundt).
 40. 1 point
  Bjergtrold

  Vestjysk dagligdag

  Ha ha sjovt skrevet med gammelmandsbrok on/off FW Jens Baggesens vej har været søde til at lære at skrive SMS ud til medlemmerne når de flytter timerne udendørs. Well og who knows om det kunne blive en god oplevelse?? Hvis jeg er bekymret for om nogen kigger på mig til yoga, så lukker jeg bare øjnene og fokuserer på min egen vejrtrækning, min egen måtte, min praksis. Lyder lettere sagt end gjort men det virker squ. Selv foretrækker jeg nu også stadig indendørs men hvorfor ikke bare prøve det?
 41. 1 point
  vestjyden

  Langt pokker i MOL

  "Indiskutabelt den sjoveste spurt i de sidste 2 år." Det lyder som en god tur, på trods af "idioti"
 42. 1 point
  vestjyden

  Vestjysk dagligdag

  25-06-2018 Styrke. Opvarmning 20 min. Crosstrainer Hyberextensions: 2 x 15 x Bw. Ss med Sidebøjninger på Hyberextensions bænk: 2 X (15 + 15) x Bw. Ss med Liggende benløft: 2 x 15 x Bw. Ss med Rejse sig (Sætter føder og underben i stativ, der fixer underbenet, hvorefter man kan synke ned, som sidder man i en stol.) 2 x 15 x Bw. Squat: 1 x 8 x 20 kg. 1 x 8 x 50 kg. 4 x 8 x 60 kg. Brystpress m. db. 4 x 8 x 18 kg. Ss med Row med Db. 1 x (8+8) x 20 kg. 1 x (8+8) x 22 kg. 1 x (8+8) x 24 kg. Endnu en sen aftentræning. Men dejligt at få sig rørt. Gammelmandsbrok mode on: Ville egentlig til noget yoga, havde også fået det planlagt, så jeg havde en 1 1/2 time midt på dage. Kroppen trængte til det. Ankom, alt ok, ikke særlig mange, det sædvanlige udsnit af yngre kvinder, en enkelt havde taget sin kæreste med, en enkelt kvinde i 40'erne og så mig. Alt er helt normalt, var ved at finde en måtte, da instruktøren spørger ud i lokalet, om det er godt vejr udenfor? Jo det er det da, 7 sek. senere er det vedtaget at det er udendørs yoga, på en græsplæne! Hallo altså, Nej det har jeg altså ikke lyst til at udstille mit blegfede legeme i uelegante forsøg, på at være elegant, midt i byen. Kunne instruktøren for h..... ikke melde det ud på forhånd!!!! Jeg skred lige så stille, var seriøs knotten. 4. gang side start maj at jeg oplever det i FW. Slut nu med holdtræning, når det er godt vejr. Så nemt er det ikke at få tiden til at passe. I dag havde jeg kørt en omvej for at få det hele til at passe sammen. Det gider jeg simpelthen ikke bruge min tid på. Gammelmandsbrok mode off: Spørgsmålet er hvad gør jeg nu? Er lidt i tænkeboks.
 43. 1 point
  Bjergtrold

  Zendurance; Løb, svøm og yoga

  Træning d 25.6 Løb Hechmann grundtræning dag 1 i uge 6 40 min jog-Ae1 Styrke Bare lidt let Pull ups, håndstand, squat og dips Udvidede cirkel lidt ad gangen Senere yoga men lidt i tvivl om luftveje er klar til Bikram og de 40 grader, eller om det bliver hjemme yoga med "Svedigt sommerprogram" med Simon Krohn på Yoga vivo
 44. 1 point
 45. 1 point