Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 10/20/2020 in Posts

 1. 3 points
  Kermit

  Got legs?

  I går lykkedes det, og et nyt 2021 projekt er søsat: ny cykel. Det har taget noget tid, og mange skuffelser, men pludselig lykkedes det at lande den ramme jeg i virkeligheden helst ville have - en S-Works Tarmac SL6 til fælgbremser. Der har været mange overvejelser, og mange boblere der har været inde og ude, men til sidst havde jeg fået det banket ned til SL6'eren, en Ridley Noah Fast eller en kina ramme. SL6'eren har været super svær at finde, specielt som rammesæt, og specielt til priser der var værd at betale. Ridley'en har været svær at finde i min størrelse, og kina rammen kom relativt sent ind. Dog havde fordelen ved sidstnævnte at jeg havde haft råd til at bygge det hele op fra start nærmest. Men det har hele tiden været SL6'eren jeg har haft øje for, og som jeg helst ville have. Så i går fik jeg byttet mig til en Sagan SL6'er for min gamle SL5 ramme plus kontanter. Det er næsten en skam at skrælle lakken af den, for den er faktisk mega flot, men sådan må det være. Der er også allerede kommet et par Dura Ace Direct Mount bremser på, og nu begynder samlearbejdet. De sidste par cykler har været for forsikringspenge, så jeg har haft penge til det hele fra starten af. Det har jeg ikke denne gang. Så der kommer et par nye komponenter på som styr, frempind, sadel o.lign, og så bliver min nuværende gruppe flyttet over sammen med pedaler og hjul. Så kan jeg bruge de næste par år på at spare op til en etap AXS 12 speed gruppe eller hvad der er smart til den tid. Så lige nu er der fokus på at få handlet lidt stumper, og så ikke mindst finde ud af hvilken lakering der skal på.
 2. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Der bliver stadig løbet lidt, men ikke så målrettet, at det gør noget. Trillede en lille tur på raceren i går, men altså hold da op: 14 dage uden det store cykling kan da virkelig mærkes. Jeg var helt radbrækket, da jeg kom hjem. Til gengæld går løberiet fint og indtil videre uden skavanker og lignende. Det giver tid til overs til arbejdet, som er lidt overvældende for tiden, også til de mange forberedelser, før ham den lille fyr her flytter ind den 3. november. Han er allerede en frisk fyr, så vi får formodentlig hænderne fulde
 3. 1 point
  Kermit

  Got legs?

  Smid da et bud afsted :) Tænker de er til at handle med :)
 4. 1 point
  Gregers TF

  Got legs?

  Tak - tak og tak. Dejligt at læse at det ikke kun er gammelfar men også en dedikeret cykelnørd (i disse krænkelsestider må jeg hellere pointere, at er yderst positivt ment), der synes skiver er opreklameret. Btw en fed lakering på din nye ramme.... At jeg synes det, er måske en bekræftelse på at den bør omlakeres
 5. 1 point
  Kermit

  Got legs?

  Skal vi snakke skiver? Der er ingen tvivl om at branchen rigtig gerne vil have os alle over på skiver, men jeg er bare ikke solgt helt endnu, og det er der en række forskellige årsager til. Skiver bremser bedre i regnvejr Det er der i hvert fald nogen der siger, og de har nok også ret når man sammenligner direkte med et sæt fælgbremser og carbonfælge, men jeg har meget sjældent været i situationer hvor jeg decideret har følt at jeg ikke har haft kontrol over bremselængde. Derudover kører jeg bare ikke super meget i regnvejr. Skiver bremser bedre Hmmm, den er der delte meninger om. Derudover er cykelsporten bare ikke en sport, som f.eks. motorsport, hvor evnen til at kunne bremse senere er et konkurrenceparameter. Skiver er besværlige at vedligeholde Se her begynder vi at ramme noget. For langt de fleste skiver er vel hydrauliske, og det er de færreste hjemmemekanikere der lige vælge at bleede deres kabler. Der er også noget dejligt simpelt ved fælgbremse designet der gør at man på farten kan åbne den længere op, justere den og meget mere hvis man skulle have behov for det. Det gør man altså bare ikke med skiver. Skiver er geniale i bjergene Ja, hvis man ikke ved hvordan man bremser. Og derudover så kører jeg langt langt langt størstedelen af mine ture herhjemme. Hvis jeg endelig skulle have glemt hvordan man bremser i bjerge, så er det stadig smartere og billigere at leje en cykel på stedet. For mig at se er der en lang række fordele ved skiver, men der er også en lang række ulemper. Og for mig opvejer fordelene slet ikke ulemperne. Jeg kan faktisk ikke lade være med at tænke på om skiver er lidt ligesom lukkede ringe. De giver mening for dem der har adgang til en mekaniker der hele tiden kan sørge for at tingene fungerer, men for os andre virker de lidt mere simple ting bare bedre.
 6. 1 point
  Henrik S.

  Langt pokker i MOL

  Ouch! God bedring med den ... Det er sgu altid, når man mindst venter det, at sådan noget sker. I sommer var jeg vej hjem fra en cykeltræningstur og holdt ved et kryds, hvor jeg greb fat i et af lavthængende cykelsignaler (med grønt, gult, rødt i 'miniformat'), så jeg ikke skulle klikke ud af pedalerne. Da jeg satte i gang igen fandt jeg ud af, at jeg ikke bare kunne slippe, men at fingrene nærmest sad fast inde i en revne. Jeg fik dem dem viklet ud i sidste øjeblik, men de fik altså også et dumt vrid. Det gav ikke nogen følger, men jeg følte mig sgu ikke alt for snu på turen hjem. Det kan hurtigt gå galt.
 7. 1 point
  "som konsekvent nu kalder mig for "Der Maschine" og senest har haft presset prowler op på 100 kg." Det er altså OK!
 8. 1 point
  Første uge i bogen... Synes egentlig at jeg er kommet godt igang - og fik logget totalt knap 7.30 time på cyklen den seneste uges tid - hvilket vel faktisk er mere end hele året på en uge! Jeg fik stort set overholdt de træningspas og intervaller jeg ville, bort set fra - at der om lørdagen var planlagt over/under intervaller på en 10 minuttersvarighed - hvilket jeg ikke rigtig synes er muligt udenfor - hvertfald ikke der hvor jeg cykler! Og lørdagen var jo helt perfekt til en lækker cykeltur. Og derfor vil intervallerne lidt anderledes, hvor jeg kørte 2x 4m på 320watt, 2x5m på 300watt og 1x 6m på 300w - jeg fik desværre lidt ondt i knæet efter jeg var kommet hjem - jeg har købt nogle nye cykelsko (Shimano S-Phyres topmodel som skifter farve!) og tror måske klamperne sidder lidt forkert. Alt i alt, fed uge - og det er dejligt at være igang med den mere strukturede træning igen - næste øvelse bliver at få integreret noget slankekur samtidig!
 9. 1 point
  Det er også en af dem, der er skrevet på min to-do-liste.
 10. 1 point
  Dejligt at høre fra dig igen. Tina har skrevet alle de kloge også, så jeg vil blot ønske dig god vind med helbred og naturligvis helt generelt.
 11. 1 point
  Hej! Dejligt at du FÅR trænet ind i mellem. 100 kg prowler er da supergodt - og hårdt! Dertil er det helt okay, at "det bølger" lidt op og ned i intensitet og hvad der er motivation til/mulighed for. Både mht til træning og logning. Ind i mellem har også ret...og motiverer måske? Håber "helbredet" snart makker ret - og nyd det din krop trods alt kan! Dejligt med serie-anbefalinger! Må prøve dem...godt vintersæsonen tillader mere tv ;-) Følger selv lige pt "Babylon Berlin" på DR... Nyd din morgenkaffe med god samvittighed samt ved "særlige lejligheder" - og øv dig i at drikke andre ting på "andre tidspunkter"? Knus, tanker og varme smil fra Tina