Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 07/07/2019 in all areas

 1. 4 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Nå, men efter god træning i går, blev det da en helt igennem frygtelig dag i dag, hvor jeg gik helt kold og kun fik krabbet mig hjem med nød og næppe. Det var koldt sidste nat, og jeg kunne se, at der var faldet lidt hvidt drys hist og pist, så jeg trak den tunge vinterracer af stalden over middag og tænkte, at det bare måtte blive en tur på den. Jeg cyklede over til Hellerup og op ad Strandvejen, og så viste det sig, at der stod en kold vind ind fra nord-nordøst, så jeg havde den lige i smasken, og at den tilmed blev afkølet ude over Øresund. Jeg kom med det yderste af neglene til Humlebæk, hvor jeg kunne køre ind i landet, men det var godt nok en fejl at tage nordpå ad den vej. Efter at være blevet fuldstændig tømt for energi op ad Strandvejen gik det på nødprogram, og i sidste ende blev det knap 90 km, men hold nu op for en udmarvende kulde og vind langs med vandet. Og så havde jeg også lige glemt, hvor tung vintercyklen er ... vorherre bevares. Men altså, jeg har hørt, at det styrker karakteren. Eneste lyspunkt er, at jeg med 3.041 km har sneget mig over 3.000 km et par dage, før marts løber ud. Det er god fornemmelse at have sat dem i banken.
 2. 4 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Ha! Har lige fået nogle billeder fra tidernes morgen sendt fra Lars, der kørte yngste drenge dengang. Han er på besøg hos sin far og roder lidt i gamle billeder. Det er sgu sjovt at se os til klubtræning i fine klubtrøjer og i cykelbukser, der dengang var en del kortere end i dag. Det må være 1978-79-stykker. Klassiske sorte cykelsko og hvide sokker, naturligvis. Og læderhjelm. Jeg har stort set ingen billeder fra dengang, så de er velkomne. Det var jo før, alt blev foreviget med mobilen
 3. 4 points
  Mange tak super løber og ja kan mærke, at det gør en positiv forskel med logbogen. Det er dejligt. Træning nåede jeg dog ikke i går. Tanken om at forkæle mig selv med sushi, chokolade og Netflix vandt. Ja og no harm done men ser faktisk tydeligere og tydeligere, at de ting som jeg gør for at være god mod mig selv, ja at de faktisk ikke gør nær så godt, som når jeg fx får taget mig sammen og får ryddet lejligheden, tilberedt noget sund mad, eller som fx torsdag får trænet. Altså at se en god film eller serie er jo ikke en katastrofe. Somehow, så er det bare lidt ligesom med kaffen, hvor den ene kop tager den anden - jeg kan ikke rigtig styre det og der er nogle negative omkostninger/konsekvenser. Min dagbog af papir har været god i forbindelse med mine (ja der har været mere end et) kafferehabs og på samme måde tænker jeg, at jeg kan bruge logbogen her til at dokumentere, hvordan det går med mig versus Netflix. Alene det, at jeg kort tid efter at have opsagt abonnementet og den obligatoriske "Sad to see you go" mail, får en "Hvad skal det være i aften.." altså de kalkulerer med, at jeg ikke kan holde mig væk og har hidtil haft ret mange gange. I dag må være dag 0, da jeg i nat så sidste afsnit af 7.sæson af "MadMen" færdigt. Et fabelagtigt gensyn med en af de IMHO alletiders bedste serier. Og også en serie, der lidt får mig til at ønske, at jeg havde et job, hvor jeg kunne have pæne kjoler og sko på, make up og udslået hår. Ikke, at jeg ikke ser meget godt og meningsfuldt i det job liv, der nu engang blev mit, men der er bare meget lækkert tøj og et fantastisk portræt af udviklingen fra starten af tresserne over i 70'erne. Ja så dag 0 mht Netflix og dag 73 mht at være kaffefri. Dagens træning Løb - Hechmann grundtræning uge 1 dag 6 15 min jog-Ae1, bevægede mig op i 5.27 2 X 4 min i AT-An1, lagde mig direkte på 4.20 i begge omgange og det gik fint. Kunne godt have fortsat 20 sek = udmærket tempo for 1000 m intervaller, hvis det skulle have været. 4 min jog indimellem og til sidst 15 min jog. Så god fornemmelse i krop og sind bagefter. I morgen personlig træning med super coach J Om jeg finder energien til noget langt langsomt Hechmann løb efterfølgende, ja det får vi se.
 4. 3 points
  Lørdag i abeskuret: Airbike - 100kcal (4min og 51sek PR :-) ) AB wheel - 3sæt x 15reps Military press - 3sæt x 10reps med 50kg Er lige blevet far til en lille dreng som er nummer 4 i rækken. Derfor bliver træningen. Minimal i denne weekend. Kunne dog lige afsætte 10min på en 100kcal test og lidt styrke. Fedt jeg kom under 5min på 100kcal testen. Echo bilen skulle være sværere at lave gode tider på en assult biken og min svoger der dyrker Crossfit siger at sub 5min er ret godt i den :-) Alt er relativt naturligvis..
 5. 3 points
  Well og allerede i går eftermiddags således tid til at få lidt mere af slagsen ind i Århus liv. Gik for mange år siden på forskellige dele af vandreruten mellem Århus og Silkeborg. Oftest Århus-Skanderborg men var også på udvalgte dele af ruten mellem fx Ry og Silkeborg når jeg havde besøg af familie og venner fra Sjælland = en god måde at være sammen på og samtidigt noget af det smukkeste natur, som jeg overhovedet kender i DK. Hvis jeg kunne lære ruten lidt at kende igen, så ville jeg også kunne hoppe af toget i fx Alken og så jogge til Ry = dejlig skov træning og mere inspirerende end fx landevejen mellem Herning og Ikast. Dog psykologisk en større hurdle når først du sidder i toget og er små træt. Well startede anyhow ud i god stil på Brabrandstien, ud forbi Årslev Engsø og så videre ned igennem Jeksen dalen, som er et helt eventyrligt smukt sted med vandløb etc.. kunne delvist huske ruten og fulgte så markeringerne med lille hvid mand på blå baggrund. På et eller andet tidspunkt omkring de lidt over 20 k rammer jeg så Pinds Mølle og kan se, at jeg er kommet væk fra ruten på oversigtskort. Måske ikke meget mere end 500 m væk men med en tur der i forvejen lå på 30 k, kunne jeg bare se, at jeg ikke havde "råd" til at fare vild i flere omgange, så bailede og GPS navigerede til Hørning st, hvor jeg næsten landede på de 25 k = stadig en dejlig tur. Havde ellers nået at tænke om min næste tlf skulle være en back to basis Nokia ting, uden mulighed for at scrolle i det uendelige. Well en dag som i går bare MEGA smart lige at kunne finde vej. Og hvis jeg havde brugt lidt mere tid på at forberede turen, så kunne jeg også have printet PDF folder ud og gjort lidt mere for at holde mig på ruten. Bliver selvfølgelig nødt til snart at begive mig ud på turen igen for at finde ud af, hvor det gik galt. Anyhow super heldig med kort ventetid på toget på Hørning st, yndlingssushi pusher på Banegårdspladsen som genåbnede i fredags og så en taxa hjem til aftenhygge med sushi, lidt hvidvin og sæson afslutning af Season 4 af "The Wire" - what's not to like Ville gerne indsætte et par snapshots men må erkende, at jeg bare ikke er ret god til det med billeder og it. Syntes at jeg plejede at være god til det men ikke så meget længere. Smukt det var - må pusle lidt med det.
 6. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Hov, 20:04 for en runde på Tyren på sådan en almindelig onsdag. Det er sgu da meget godt uden at være helt pumpet bagefter. Cool.
 7. 3 points
  Træning d 9.5 Løb Ca 10 Blommehaven t/rt = endnu en smuk tur i fantastisk vejr. Tog langærmet Icebreaker trøje af undervejs og løb med bare arme. Ellers totalt bombet i hele kroppen ovenpå i går og virkelig lang tid om at komme i gang med dagen. Ja og nyder faktisk helt enormt bare at kunne slappe af, læse Weekendavisen, gætte lidt lørdagskryds i Politiken. Og har fået set sæson 1 af "The Wire" færdig - god underholdning javist men også en samfundskritisk kommentar, som nok burde få os alle sammen lidt mere op ad stolen. Altså selvfølgelig kan vi ikke løse narkoproblemer og korruption i Baltimore... men det vilkår, at vi jo absolut fødes med meget forskellige muligheder og forudsætninger for at klare os, ja det er jo en vigtig ting at have i baghovedet... anytime... Nå bevidst om, at jeg ikke havde stavet Extreme rigtigt fik jeg i øvrigt fundet ovennævnte ekstremt inspirerende bog i bogreolen. Lige nu ikke muligt at planlægge rejser til høje bjerge men masser at arbejde på mht hvad Mark Twight i overskrift kalder "Attitude & character" og så i underpunkterne understreger, hvor meget at bjergbestigning er et "mental game" hvor det i høj grad gælder om at kende sig selv, kunne deale med frygt, finde disciplin etc etc ... det er jo få tidspunkter i et langt liv, som jeg har haft tilbragt blandt sne og is og alligevel så husker jeg så tydeligt følelsen af virkelig at være på tæerne døgnet rundt i de ekstreme omgivelser fx senest i Nepal. Ja og også, at jeg var meget bedre, end jeg nogle gange går rundt og tænker, til at tilpasse mig. Værdsætte lidt vand i hovedet, kæmpen for at holde mig varm og tør og i godt humør fra tidligt om morgenen i uld undertøj, hurtigt sammenrullet sovepose og klar til dagen. En attitude som jeg bør kunne finde frem til lidt morgen rygsækstræning når hverdagen rammer mig og også min chance, hvis jeg nogensinde skal ramme de f.. bjerge igen. Ja og det har jeg bare så meget lyst til. Vi har jo kun det her ene super korte liv... For min egen skyld throw back til Mera Peak high camp i 5800 m højde, hvor jeg så alligevel besluttede mig for at blive da jeg om natten havde det for skidt til at gå videre op. Som jeg beskrev det for en af mine gode veninder, så havde jeg virkelig følelsen af at mine chakraer lukkede ned one by one. Ja og og på et tidspunkt var det værste næsten, at jeg omtrent tænkte, at det kunne være lige meget. Godt eller skidt? Happy or sad? Mageløst anyhow og ville virkelig gerne tilbage. Well, it´s gonna take some dicipline and real hard work NB og selvom, at jeg skriver, at det ikke lige pt er muligt at planlgge ture til høje bjerge, så har jeg alligevel skrevet til Kipling + ændret log titel med et formål, at jeg bare virkelig VIRKELIG gerne vil arbejde på at vende tilbage til Nepal i efteråret j2020. Well den her verden er fucking uforudsigelig men jeg bliver bare nødt til at arbejde på det... well og måske nogle penge bliver tabt på gulvet.. men jeg får drømt om noget som er værdifuldt for mig. Jeg kan fokusere og mine kolleger er nok, alt andet lige, ikke så kede af, at jeg faktisk bare gerne vil skyde ferien til oktober. Måske det kunne lykkes.... Og billede nr 2 med nogle af verdens højeste bjerge i baggrunden, som bare har haft ligget der i millioner af år.. Under utallige ompakninger af bagage havde jeg efterladt min solhat nede i de 5000 m højde. Dagen før var det meget skyet og tåget men op mod highcamp var vi jo i t shirts og blev totally fried af solen. Absolut noget som jeg tror kunne gøres bedre... alle de små detaljer. Ved stadig, at jeg gjorde det rette med ikke at udfordre helbredet ved at bevæge mig højere op men der er ting at lære. Knapper som jeg kan skrue på. Vil så gerne tilbage... Hey now don't dream it's over..... Well ikke flere bjergdrømme fra mig men de er der... Stay strong derude
 8. 3 points
  God pointe med underboen kære Vestjyde. Dog vil jeg sige, at med det støjniveau som jeg tolererer fra underboen, så må de tage det med og jeg er jo ellers ekstremt stille. Og jeg er meget spændt på at læse om din rehab. Det vil også for en stund flytte fokus fra mit forbrug, som eskalerer.. er nu oppe på 2 x espressokande bryg (1 kom) og de to sidste morgener har jeg haft suppleret med 7-11 kaffe men så har det også været stoppet. Mave har mærkeligt nok haft det fint men da jeg først var vågen i nat ved 3 - 4 tiden, ja der faldt jeg ikke i søvn igen. Men ellers i ganske godt humør. Dog ville det være godt at kunne skrue lidt ned. Søndag den mest vidunderlige ashtanga yoga på 64 min, masser af god ømhed bagefter. Nogle gange er det fordelen ved ikke at tonsetræne = at der faktisk kommer nogle smidigere led og muskler ud af det. Siden dog slet ikke haft overskuddet til nogen form for træning og det skal jeg finde en måde til at ændre på. Det kan gå i en uge, eller nogle dage men det bliver for surt på sigt. Hvordan jeg så skal ændre på det... har ikke tænkt det færdigt og håber nok inderst inde, at det kunne blive lidt bedre vejr = mere mod på løb/cykling. I morgen hjemmearbejdsdag, dvs mere håb for regelret træning men selvfølgelig også meget at nå Snart dejlig 1. maj til boardet og en sang der har bidt sig fast i min hjerne
 9. 3 points
  Mange tak begge og ja jeg har faktisk tænkt, at det kan være sådan en slags psykisk tortur instrument at sætte folk til at samle puslespil, hvor enkelte brikker mangler, eller er skiftet ud. Og var virkelig ved at gå i spåner da en af kant brikkerne tilsyneladende manglede. På en eller anden måde havde jeg fået den fedtet ind på den ene side, som så også havde en brik mere end den modsidige. Finder dog mest ro og opslugthed og umådelig tilfredsstillelse når det hele pludselig falder på plads og der kan virkelig gå meget sport i, ud fra de andre brikker at forestille mig, hvordan en given brik ser ud. Efterhånden kender jeg også motivet (motiverne) bedre og bedre og det betyder også, at jeg pludselig kan falde over en brik og så nøjagtigt vide, hvor i det samlede billede, at den passer ind. Som sagt et meget impressionistisk billede med skiftende nuancer = 50 shades of pastelfarver, der glider over i hinanden i bjerge, vandfald, blomster, sommerfugle, fugle mv mv. Søndag ca 11 kilometers løb ud til Blommehaven t/rt og i Meny bagefter, mandag dejlig hjemme ashtanga yoga og det lykkedes også i går torsdag = ekstremt dejligt i min lille nu meget ryddede hjemmeshala/stue. Det vippende skrive bord fik jeg skilt ad og smidt delvist ned i kælderen. Ja så ikke meget træning i denne ekstremt travle uge med meget lange dage. Startede tilgengæld ekstremt sundt og fornuftigt ud fra land tirsdag med selleri stænger ingen chokolade etc etc. Følte mig samtidig lidt tung i hovedet, ikke obs COVID men er alligevel ekstremt på vagt overfor symptomer. En god veninde gjorde mig opmærksom på, at det kunne være alle toksinerne der forlod kroppen = symptomer på min genfundne sundhed, så jeg følte straks trang til i går at snuppe en kop automat kaffe i, inkl for at "kompensere" for tiltagende søvnunderskud. I dag gik jeg så endnu mere planken ud med Latte fra 7-11 da jeg ankom til Herning + croissant. Jamen hvor smagte det godt. Vil holde fast i ikke at have kaffe herhjemme og skal ikke have det hver dag men bare en gang imellem, så er det bare så lækkert. Sov i toget hjem både i går og i dag, så mere speedet var jeg ikke. I denne uge har der slet ikke været overskud til at tænke i gear til transport løb + cykling men ville virkelig gerne prøve det snart. Og har også tænkt, at det nok skal være helt lowkey. Det behøver ikke at være cykling fra Silkeborg, Skanderborg kunne være fint til en start og jeg kunne også prøve bare at jogge 20 min herhjemme. Det behøver ikke at være 10 eller 16 km hver gang. Nå rigtig dejlig weekend til boardet NB min begestring for Peaky Blinders og Cillian Murphy fik mig til at se/gense Christopher Nolans fabelagtige Batman trilogi og kan godt se, at næste skridt er at få set Inception, som det aldrig tidligere er lykkedes mig at få set = manglende led i min opdragelse.
 10. 3 points
  mdk

  MDK log: sved og skumbananer

  Hey. Jeg tænkte at starte en træningslog her for at holde mig selv lidt i ørerne og ikke blive helt konkav. I dag.... Coronahjemmetræning. Lagde hårdt ud med at åbne en pose skumkoalaer (tror jeg, det er). Derefter 5x6 chinups hængende i min nye døråbningschinupbar, jeg med sikkerhed river ned på et tidspunkt og bliver en fail video på YouTube. Dernæst. Skumkoalaer efterfulgt af 10 gange op og ned ad min trappe. Så sofasquats (det et en ting nu!) til MØ på YouTube. Har lige opdaget hendes herlige, surmulende, skrævet-frem bratpop. Hun bliver kendt en dag! Er der ikke noget med, MØ er fra Morud ved Odense eller noget. Hjallelse måske? Nu har vi H. C. Andersen, MØ og Trine Dyrholm. Det går fremad, Odense! Og så lidt mave på min nye, svampede yogamåtte. Mand, jeg er færdig!
 11. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Kæft, hvor sjovt. Nu er der en helt anden, der lige har sendt mig et billede fra 'gamle dage'. Denne gang fra BT Halvmarathon engang i 1980'erne, hvor jeg i hvert fald på de første kilometer lige og lige kunne holde trit med herren foran, som er Gert Kærlin - tidligere eliteløber i den helt tunge liga. Det er godt nok sjovt at se, for jeg om muligt endnu færre billeder fra løbeårene end fra cykelårene. Dengang kunne man jo ikke lige hive en mobil eller et digitalkamera op af lommen og skyde løs .. Nå, anyway, lige her er der god fart på gennem Lyngby centrum, skulle jeg hilse og sige. Det var dengang.
 12. 3 points
  må bare erkende, at det ikke er realistisk, at jeg får mulighed for at planlægge Elbrus ekspedition da jeg lige nu ikke aner om der overhovedet bliver sommerferie og i givet fald, hvornår at den ligger og om verden overhovedet kommer til at være sikker at rejse ud i. Drømmer dog alligevel om bjergene og særligt Himalaya - someday
 13. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  HOV! Nu viste der sig pludselig en mulighed for at få en retrocykel til en virkelig overkommelig pris, og så slog jeg til. Jeg havde en lang snak med en af ildsjælene bag Velopress-fællesskabet vedr. retrocykler den anden dag (lang historie kort: jeg blev medlem nummer 500 på deres side for klassiske titaniumcykler, og så vankede der ovennævnte Bo Hamburger-bog som præmie). Han fortalte mig, at der var en Olmo til salg på DBA. Den kiggede jeg på i går aftes og tog med hjem med det samme. Den skal lige have ny kæde og kassette og måske nogle nye kabler og det løse, men ellers er den køreklar. Stellet er fra start 80'erne, og det samme er flere af delene, men den er også blevet opgraderet med nyere dele gennem tiderne, så den er lidt blandet på udstyrsfronten. Men meget fint stel og tilmed i min størrelse, så nu kan jeg snart køre med på retroture også.
 14. 3 points
  Halloooo.... Cyklede forresten 30min idag på min HomeTrainer! 199w Avg... Uha!
 15. 3 points
  Bjergtrold

  Motion i balance™

  Inderst inde, så ved du jo godt, hvad der ville hjælpe.... zhe darkz side er nær
 16. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Mellemstatus Efter montering af ny kæde og kassette med bedre spring mellem gearene ligger min kadence som ved et trylleslag fast på 75/min, hvad der egentlig er OK. Den må fortsat gerne stige lidt op mod de 80, men vil realistisk set nok ikke komme meget højere. Gennemsnitshastigheden på de seneste ture er steget en anelse, og det er min oplevelse, at der er ved at komme lidt mere bund i trådet. Måske det trods alt kan mærkes, at jeg har sat lidt km ind på bogen hele efteråret og vinteren indtil videre. Nu prøver jeg fast at tage en dag om ugen, hvor jeg kører nogle korte ryk - enten 30/30 eller 40/20 - og en dag med nogle længere tempointervaller omkring de 2-3 km. Farten er stadig ikke imponerende, men jeg er ved at få indarbejdet rutinen. Derudover tager jeg én længere tur om ugen plus måske en tur mere, hvis tiden tillader det. De øvrige dage prøver jeg at få løbet en tur, da jeg kan mærke, at det stadig er godt for min lænd med det vrid, som løbeturen giver i modsætning til cykling. Med mindre der pludselig kommer en fimbulvinter ud af ingenting, så fortsætter jeg nok sådan de kommende uger og måneder frem til starten på fællestræningen i ABC Motion sidst i marts/først i april. Indtil videre er planerne at køre Grejsdalsøbet (140 km) den 10. maj og køre Skjoldenæsholmløbet den 17. maj (145 k). Ellers har jeg egentlig ikke så mange planer. Dropper nok SommerCup i år, da jeg ikke rigtig fik noget ud af det sidste år. Det var vist det hele. Keep up the good work.
 17. 3 points
  Spinderella

  Doktorens log

  Ja, nu hvor både jeg og Bjergsilden er tilbage, kan festen godt begynde!
 18. 3 points
  Henrik S.

  Got legs?

  Hvorfor sætter du styr på sadlen? Er det ikke ubehageligt?
 19. 3 points
  Well it's been a while og på den ene side ret store ændringer og alligevel er meget jo det samme, drømmene intakte; træning, naturen, bjergene... som noget af det jeg virkelig nyder. Det er mig. Siden maj udfordret af pendlerliv da jeg har fået nyt job vest på. Var i starten supergod til at få puttet løb ind i mellem nogle af stationerne, svømmet derude, hoppen på løbebåndet. Ja og så i en periode, hvor alt var meget presset, ja der var det bare nemt at tage direkte hjem fra Banegården. Nu er jeg så kommet i gang via gode træningsaftaler x 2 ugentlig med personlig træner og så også ugentligt svømme pas med seje Spinderella. Luftveje har sjældent haft det så godt og er koffeinfri (i denne omgang) på dag 64. Desuden blevet meget bedre til at være effektiv om morgenen, pakken rygsæk og kunne godt tænke mig at genoptage løb eller cykling noget af vejen = genialt at udnytte transporten. Har dog også lært, at træningsfri dage faktiske er ret gode når det kommer til restitution og byggen på. Skal til at reducere chokolade forbruget = huske at sætte låget på kitchen safen, som jeg efter Gregers´ præsentation anskaffede mig. Og ja jeg har holdt øje med Jeres logs men bare ikke lige været logget ind til at kommentere. Kommer rundt og hilser på og håber, at loggen her igen kunne være noget af det, der lige fik mig til at finde lidt ekstra motivation. Absolutely needed. Har tilgengæld aldrig tidligere værdsat det SÅ meget, når jeg får trænet. Træning d 9.1 Sent eftermiddags pas med PT Vil ikke gå i detaljer her til en start men masser af supersets, bentema i dag og afslutningsvist 8 x 1 1/2 min med prowler skiftende med dødløft. Uhhh det var hårdt men godt. Nå skal ud og trille havregrynskugler = et forsøg på lidt sundere sødt alternativ og så kun fyldt med enkle ingredienser. Vi får se, hvor det ender, sov godt MOL
 20. 3 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Så kom vinterraceren i hus, og jeg har taget et lidt sløjt aftenbillede af den. Det er en fuldblods ALAN cross-/gravelbike, der er bygget som en russisk tank. Den er ikke specielt let, men virker fuldstændig umulig at destruere, hvad man end kaster i hovedet på den. Hvad er der ellers at fortælle? SRAM Red greb og gearskift, 3D Rotor kranksæt 50/34, skivebremser, ITM saddelpind, Deda Newton frempind, Vision racerhjul med GP5000 på i den solide bredde 32 (det er derfor, det ligner ballondæk). Endda med skærme monteret, så den burde egentlig være klar til vinteren. Det eneste, jeg selv har leveret er de giftiggrønne Speedplay pedaler, som jeg selv havde liggende. Sjovt at se, hvordan sådan en terrænfætter er konstrueret med kabler oven på overrøret, så fx wiren til forskifteren kører ned langs saddelrøret. Med knopdæk burde den være en god crosscykel. Alt virker umiddelbart til at spille på den, så nu håber jeg bare, at jeg kan tage en lille testtur på den i morgen.
 21. 2 points
  Uh, jeg stod længe ved slikhyden i Føtex og kiggede på de bjørne, der Men jeg lod dem ligge. Jeg tror det er svært ikke at sluge maden, når man først har vænnet sig til det. En skidt unode.
 22. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  I dag har jeg kørt den 'gode gamle' Skjoldenæsholm-rute. Skulle jo have kørt Skjoldenæsholmløbet i dag, men da det - naturligvis - er aflyst, må man jo gøre det selv. Da turen går sydvestpå først og dernæst stikker helt ud vest på, gav det sgu godt nok noget vind på næsen med den blæst, der var i morges/formiddags. Faktisk var benene helt pumpede for energi, da jeg endelig rundede det vestligste punkt ved Rønnekilde og kunne få noget medvind hjemover. Men ruten, altså, den er fantastisk flot. Lysegrønne skove, en masse fasaner plus en kæmpe hare, der blev ramt af panik og høvlede over vejen en halv meter foran mig. Det tog mig lige over 5 timer at komme rundt, og det er hele 40-45 minutter mere, end da jeg sidst kørte det i 2010. Lige præcis i dag havde det så også gjort en forskel med 1000 andre cykeltosser at ligge i læ af. Alt i alt har jeg vel kørt det løb en 3-4 gange, og jeg har sgu været godt presset hver gang. Det blev jeg også i dag, og jeg tror, det er fordi der er småbakker (plus et par halvstore bakker) på rigtig meget af ruten. Den er faktisk på 1000 højdemeter, og selv om det ikke er svimlende, så kan det godt mærkes. En dejlig dag på smukke Sjælland.
 23. 2 points
  Mange tak begge Ja og ville ønske, at jeg havde haft lidt mere is i maven til at satse, inkl sammen med Kipling travel, som i tlf i dag var super optimistiske mht efterårssæsonen. Well det er et rejsebureau, så det skal de jo være. Inderst inde, så kunne jeg bare mærke, at det jo er om kort tid og nok ikke helt så realistisk som jeg lige drømte om i aftensolen med skøn rosé vin i lørdags. Jeg er nok bare lige en tand for idealistisk nogle gange. Ja så har erkendt, at det er for risky business. Som Gregers skriver andet steds, så ser vi nu stigning både i Wuhan og Tyskland. Ja så har i stedet bare planlagt 3 ugers sommerferie i juli. Tid til at sove, træne og hygge mig herhjemme. Knapt så eksotisk men who knows om der kommer en lejlighed en anden gang. I hope so. Hvis 2.bølge kommer væltende kan min ferie blive inddraget og jeg har ikke brugt en formue på vild tur... Og principperne mht at prøve at få trænet igennem kan jeg jo stadig prøve at forfølge. I går igen "300 challenge" i homegym + dejlig gåtur med miss Spinderella Det gode ved hjemmestyrke, at jeg kastede mig ud i det bare i mit vandretøj, dvs ingen hurdle med omklædning. Nogle gange er det de små ting, der gør en stor forskel, mht at øge chancen for, at det lykkes. Skal nok til og tilbage til at være i gymnastik tøjet fra morgenstunden. I dag rigtig tidligt oppe for første gang i en uge og fuldstændig død i sværen inkl pga travlhed. Ligegyldigt hvor meget jeg kunne forestille mig at stå af i Hørning og trave de 12 km hjem til Århus - just ain't gonna happen. I øvrigt lige fået fantastisk update inkl billeddoku fra Spinderella pigen og åbenthavssvøm ... så meget respekt!! Nå pas godt på Jer selv derude... vi skal huske at nyde at være raske og ja få det bedste ud af det her liv... Går nu i gang med at ændre log titel igen....
 24. 2 points
  Ihhh hvor sjovt, at du kendte ham super cykeltrold Henrik og ja fandt en samling på Spotify og det holder absolut hele vejen + flere koncert anmeldelser her fra DK. Gad vide om vi nogensinde får mulighed for den form for oplevelser igen??? Træning d 2.5 Yoga 90 minutters fabelagtig ashtanga via Yo Studios you tube kanal, den første halve serie = ekstremt dejligt inkl hovedstand Løb 10 smukke kilometer Blommehaven t/rt med helt nyudsprungen bøgeskov, hav og lidt regn Ellers så bliver jeg nu virkelig nødt til at vedligeholde et rimeligt koffein niveau forbrug da jeg har investeret både i kaffe bønne kværn, 3 koppers espresso kande + en dims til rigtigt at komprimere de fint malede bønner. Det gik op for mig, at jeg i sin tid havde en 6 koppers kande og der er jo stadig et stykke vej endnu. Også selvom, at det eskalerer. Sov dog stadig totalt som en sten i nat og mave har det også godt. Er begyndt at læse bogen "Never split the difference, negotiating as if your life depended on it" = super fascinerende, hvad det her med retorik + psykologi kan i interaktioner mellem mennesker. https://www.saxo.com/dk/never-split-the-difference_chris-voss-tahl-raz_hardback_9780062407801?gclid=Cj0KCQjwtLT1BRD9ARIsAMH3BtWBKHFfaDkhqFedaInwRnGO_Btj881etYDSlZDKUYzqha1wBN8TP5waAoL4EALw_wcB&gclsrc=aw.ds Lige førend, at jeg tror, at den vinder over puslespil og film i aften... Søde drømme til boardet
 25. 2 points
  Mange tak Vestjyde, grundform hænger vist i tynd tråd, hvis ikke jeg snart får speedet op. Og super hvis mit giga relaps kan inspirere til lidt rehab rundt omkring Men helt enig med både Spinderella og Henrik. Med et forbrug på 2 kander dagligt, så kommer det at gøre ondt. Jeg får faktisk ondt i hovedet bare ved tanken og mindes en sommer, hvor jeg arbejdede på medicinsk afdeling Viborg sygehus og seriøst var faldet i kaffetønden på lange aften natte vagter. Og da jeg så gik clean fra den ene dag til den anden. Ja så gjorde simpelthen bare det at tænke en tanke ondt i knolden og jeg husker, at jeg flød rundt som en anden vagabond og faldt i søvn på en bænk på stationen mens jeg ventede på toget. Sidenhen har jeg altid haft været bevæbnet med fast indtag af panodiler og iprener den første lille uge af kaffestop, som jeg jo har haft været igennem en del gange Så det vil jeg klart anbefale, hvis du kaster dig ud i det. Men omvendt hvis du ingen gener har til kaffen, så kunne du jo måske bare nyde lidt mindre. I virkeligheden så burde 7-11 manden jo ud fra min målrettede marcheren mod kaffemaskinen kæmpende både med sprit og plastichandske, simpelthen have indset, at jeg var mere end parat til at give fuld pris for det sorte guld og aktuelt er der ikke lige andre steder, der sælger kaffe kl halv seks om morgenen. Overvejede dog om jeg skulle konsultere en af de andre 7-11'r for på ægte misbrugsvis ligesom at sprede aktiviteterne lidt men så var det heldigvis en ny mand i går. Havde jo aftalt med mig selv, at det ikke skulle indenfor dørene og har i tidens løb haft kasseret en del espresso og bistro kander + eksklusive bønner. Well og så blev jeg jo alligevel lidt bekymret for min lørdag morgen, hvor det var rart ikke at skulle kaste mig i 7-11 i nattøj. Ja så fra toget gennemskuede jeg, at jeg lige kunne nå at kaste mig ind i "Hans og Grethe" på Banegårdspladsen, hvor jeg fik købt en 1 kops espresso kande. Kiggede også på den med 3 kopper men må erkende, at det før i tiden har haft accellereret mit forbrug. I denne uge har jeg haft det godt både med søvn og mave, så det er virkelig en balance. Havde lige tilpas let hovedpine da jeg vågnede i morges tydende på, at jeg får udskilt det jeg indtager. Til andre tidspunkter har abstinenserne først haft indfundet sig efter 4-5 dage og jeg kan godt se, at det går galt, når jeg så hele tiden adder på, langsomt forgifter mig selv. Anyhow så gik hovedpinen bort på 2 x brygning af 1 lille kop inkl med dejlig opvarmet mælk. Ellers ikke meget træning. Torsdag dog halvanden times fabelagtig dejlig ashtanga yoga via Yo Youtube kanalen. Ihhhh det var skønt. I går dog alt alt for træt. Nu er træerne i haven sprunget ud på, hvad der føles som, en eftermiddag. Selvom, at jeg har haft oplevet det før, så føles det som et mirakel. Eller måske kontrasten mellem den våde mørke vinter og at vi nu har haft sol i mange dage. Håber både på noget yoga, løb og styrke i løbet af weekenden men har ikke rigtig tilrettelagt det endnu. Dejlig solskinsweekend til boardet
 26. 2 points
  Jeps, den er god nok. På 2.-3. dagen får man en solid hovedpine. Min gik så over forholdsvis hurtigt igen, da jeg engang prøvede at droppe kaffen helt. Men det var ganske tankevækkende.
 27. 2 points
  Hav lige en stak Panodiler klar! Tror det er ret kendt at pludselig stop for stort koffein indtag kan give hovedpine.
 28. 2 points
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  Joh, det var faktisk chokerende at det gik fra at drille lidt når jeg virkelig gik all-in, til det pludselig gik så løs ved en “moderat” indsats. Heldigvis viste det sig at være noget jeg havde set før, så nu skulle der være styr på det. Det er i hvert fald spændt betydeligt hårdere end før. Expanderen var næsten trukket en hel cm op, så det var tydeligt at det var det der var galt. Man skal passe på ikke at falde for alle de dejlige kattevideoer der er derude - jeg erkender blankt, at jeg er en af dem der sluger dem i rå mængder. Men denne her er SÅ oplagt
 29. 2 points
  Mange tak kære Henrik. Den ser både uhyggelig og uhyggeligt aktuel ud :-) Jeg skal også have set Ken Loach´s "The wind that shakes the barley" = Guldpalmevinder fra 2006 Alene sproget er jo en oplevelse i sig selv og Cillian Murhpy ligner allerede en ung Thomas Shelby (Peaky Blinders) med hat, jakkesæt og pistol... Nå de sidste aftener haft for travlt med puslespil til at se film og tror faktisk, at det er sundere for nervesystemet og søvnen end flimrende billeder. I går lang gå tur med god yoga veninde ud til Moesgaard og retur inkl dejlig pause i solen på bænk derude og en fantastisk opgraderet udgave af dadelkugler med både peanuts og peanutbutter + overtræk af mørk chokolade. Træning d 19.4 Løb Under halvtræt morgen scrollen (kan ikke udelukke koffeinabstinenser) blev jeg opmærksom på "Danmark Løber sammen - hver for sig" og mentalt var det jo en god challenge at tilmelde mig halvmarathon distancen. Løb dog ud en time før startskuddet og fik ikke printet start nr. Det fortrød jeg lidt for mange havde jo gjort som mig, dvs løbet før tid og hilste hjerteligt på hinanden. Så 21.1 k og dvs et godt stykke forbi Moesgaard og så tilbage igen. Alierede mig med et dejligt Delerium remix og både musik og omgivelser mindede mig om IM træningen. Benene var jo friske da jeg ikke har løbet hele ugen. Det er ikke sådan, at jeg normalt ville anbefale folk at træne men dejligt dejligt at være ude i naturen i det fantastiske vejr og hvor elsker jeg dog bare naturen rundt Århus så meget. Plus at de 12 k til Hørning station ikke bør skræmme mig længere og heller ikke selvom, at det er kl halvfem om morgenen. Nå bliver nok ikke lige i morgen, at det bliver. https://www.dr.dk/nyheder/indland/aerlig-dagbog-fra-personalet-i-dansk-corona-epicenter-jeg-er-bange-vi-drukner-1 Ved ikke om jeg selv når at se det men det er jo fra mit arbejdshood, hvor sundhedspersonalet falder som fluer. Både på turen hjem fra Banegården fredag og også på turen i går, så jeg rigtig mange, som tydeligvis var helt indstillede på at leve helt ligesom før. Jeg kan jo i sagens natur ikke vide, hvad der kommer til at ske men frygten er da absolut, at epidemien blusser voldsomt op igen, hvis folk glemmer at holde afstand mv mv. Fortsat dejlig solskinssøndag til boardet
 30. 2 points
  Gregers TF

  Langt pokker i MOL

  Jeg skal bruge mundbind hver gang jeg er sammen med andre, uanset om jeg er ude eller andre er hos mig. Ved forsøgets start tager man lidt blod fra en finger og laver en antistoftest (tager billede af testplader og sender ind) Man tager samme prøve når forsøget er slut og supplerer med en vatpind i halsen og næsen. Sidstnævnte test tager man også hvis man bliver syg undervejs i forsøget. Prøverne med vatpinden skal sendes fysisk. Der kommer også nogle skemaer på mail en gangen ugen. Jeg har endnu ikke fået det første, så ved ikke hvor meget der ligger i det. Forsøget kører i en måned. Der et enkelt mundbind til fridage og to til arbejdsdage. Når forsøget er slut, får man resultat af prøverne (jeg konkluderede at jeg ikke testede positiv på den første blodprøve, idet man straks skulle ringe ind hvis der var to streger på testpladen men ikke ellers). Hvis du vil læse i detaljer så er der et link her https://www.nordsjaellandshospital.dk/coronamaske-kunder De mangler næsten halvdelen af forsøgsstyrken og vil stadig gerne have deltagere.
 31. 2 points
  Så hyggeligt med puslespil. Og kender kun alt for godt at nogle brikker mangler - nå ja, og den oprigtige undren når de så pludselig dukker op alligevel.
 32. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Solid tur i dag i bragende fantastisk påskevejr. Det blev til 108 km med 29,4 i snit, så der blev da lige sat noget ind på kontoren. Fredag fik jeg løbet lidt længere og lidt hurtigere end normalt - en 14 km tur med 4:49/km i snit - så lårene var godt ristede lørdag morgen. Jeg tog derfor en trilletur lørdag med kæden på den lille klinge, så benene piskede godt rundt. Det var åbenbart tricket, for i dag var jeg da flyvende og kunne godt have kørt noget længere. Formen er altså ganske god, men jeg har stadigvæk ikke rigtig noget at bruge den til ...
 33. 2 points
  Ja tak Henrik og rigtig god påske til dig Træning d 11.4 Styrke Bodyfit program i homegym. Dog var det efterhånden blevet lidt sent på dagen og jeg var sulten, så skippede sidste mave sæt, nå skulle lige til at shame med men skal jo i stedet huske at fejre og high five mentalt mht hvad jeg nåede, i forhold til at bidrage til, at det på sigt kunne blive en god vane Også positivt, at jeg ovenpå god aftensmad uden efterfølgende chokolade fråds, faktisk var i stand til at smide mig på yoga måtten for fantastiskt dejligt Vinyasa pas. Det giver håb i forhold til, at jeg godt kan komme sulten hjem, spise og så alligevel nå lidt yoga. Yoga 1 time Vinyasa advanced med Bianca Guidi via Yo studios U tube kanal. Har meldt mig ind i Yo igen for at støtte og de har lagt mange fine videoer ud. Det er lidt (meget) dyrere end Yoga Vivo og stream og selvfølgelig med færre videoer, men til gengæld så er det jo lokalt = Århus forankret og jeg har altid haft den allerstørste respekt for Malenes talent både for at danse, undervise og for at samle folk, unge som gamle. Og når jeg var allermest fjumset til ballet klasserne, så havde hun stadig evnen til at få mig til at føle mig som en rock star Igen apropos det med lysten og motivationen til at få lyst til at komme igen. Inspireret af den skønne Spinderella er jeg nu også hoppet på puslespils bølgen, dvs at jeg har købt et stk med 1000 brikker og et enhjørning motiv + meget impressionistisk inspireret med åkander, bregner, løv, bjerge og glimmer. Bare i forsøget på at samle rammen har jeg opdaget, at der er mange nuancer af grøn og detaljer, som både kan være fra toppen og bunden og selvom, at det egentlig skulle være zen agtigt, så har jeg allerede nået at være sikker på, at nogle brikker er blevet kidnappet. Ja for hvorfor skulle det ellers være så svært. Plus at skrivebordet somehow vipper endnu mere end før = meget irriterende. Tror at jeg skal flytte til spisebord. Trods alt en meget hyggelig aktivitet og langt fra skærme = absolut meget væsentligt. Nå husalfeaktiviteter coming up men samtidigt er her så utroligt dejligt stille, at jeg ikke nænner at støvsuge.. vinduespudsning og oprydning = mere stille. Senere mere træning og helt sikkert yoga, men om det skal være udendørs løb i det dejlige vejr, eller mere styrke, ja det har jeg ikke rigtig besluttet endnu. Fortsat dejlig påske til boardet
 34. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  En glimrende lørdag morgen på Avedøre Holme
 35. 2 points
  Ja - vil også meget gerne tilbage dertil, når alt er lidt mere normalt igen. Ja. Har en forkølelse som ikke vil slippe helt, men det er (for mig) meget normalt for årstiden. Tak for omsorgen.
 36. 2 points
  Tak kære Gregers og ja igen er det dejligt at vide, at vi har vores lille indforståede forum af afficinados aka træningsnørder, der kan se charmen i at omdanne nærmest en hel stue til trænings rum Well og det brugte jeg så hele! søndagen på. Som nævnt kunne jeg jo ikke rotere + flytte skrivebord, uden at det medførte en del oprydning, smiden ud og ja det tog virkelig lang tid men endte med at blive rigtig godt. Desværre så ikke lige i denne uge, at jeg har haft den store lejlighed til at teste det, endsige træne overhovedet. First of all, så har det været rigtig rart at være tilbage på hospitalet, have travlt og være en del af den store indsats, som bliver gjort under de her meget udfordrende omstændigheder. I mandags var der nogle der havde smidt et kæmpe banner i hækkene omkring hospitalet med bla ordene "Hedens helte".. det var sødt. Alle vores unge læger og en stor del af sygeplejerskerne deltager i pasningen af COVID afsnit og "hjemme" på basen derfor tilsvarende hektisk. Fra onsdag var hele hospitalet Skal-sikret, så ingen med symptomer, eller uden ærinde kunne komme ind. Vores alvorligt syge patienter kommer alene til samtaler og de fleste ringer vi til = ikke optimale rammer, men folk er faktisk uendeligt forstående og det er i sig selv prisværdigt. Men har også haft en uge, hvor jeg har haft erkendt, at det ikke længere duer for mig at bruge 3-4 timer på transport dagligt. Ligegyldigt hvor meget jeg prøver at putte træning ind, som fx 11.8 k med rygsæk til Ikast onsdag eftermiddag, eller forestiller mig cykeltur fra Silkeborg. Ja så bliver det for lidt søvn, for meget zombie mind og jeg mangler fx yogaen til at falde ned, sove godt og ikke karte rundt. Torsdag faldt jeg endda i kaffetønden og er nu på 3.døgn high on caffeine Ja så ekstra tid og energi brugt på bolig jagt men samtidigt med håbet om at kunne få bedre dage med søvn, træning og ro. Jokeren altid om mine luftveje vil tolerere indeklima og det er svært at vurdere i nymalede/nylakerede lejligheder, eller som den jeg så i går med fint støv rundt omkring. Til gengæld elskede jeg at være i den med masser af lys, skrå vægge/vinduer, følelsen af at være på et skib eller i et sommerhus og med mindre end 5 minutters gang fra hospitalet. Et sted hvor jeg havde lyst til at folde yoga måtten ud i solen, der væltede ind igennem de mange vinduer. Tid til indre rejse snarere end kig ud i den store verden og som Vestjyden også skrev i Spinderellas log, så er alt virkelig pludseligt anderledes og ja jeg ser ikke mig selv rejse langt væk i løbet af 2020. Så hellere skeje ud på hjemmefronten. Stadig også lidt skræmt ved udsigten til at holde styr på 2 hjem, hvordan det vil være etc etc. Men fx i denne uge, så har det jo bare været hjem, spise, sove og op igen + godt rystet igennem i Xpress bus fra morgenstunden, da tog ikke kører. Nå forhåbentligt skal det lykkes mig at få trænet i de her dage hjemme. Vejret indbyder til skovtur men trænger godt nok også til at få aktiveret musklerne med noget vægt + få dyrket noget yoga. Anyhow dejlig dag og weekend til boardet, så godt som det nu er muligt i COVID´s skygge. Stay strong derude
 37. 2 points
  Jeg får helt lyst til en tur til Italien, efter at have læst din beretning. Hvis det ikke var for corona. Meget underligt at opleve hvordan verden lukker og slukker!
 38. 2 points
  Mange tak kære Gregers og i lige måde Rigtig god pointe både med aften løb og beskrivelsen af den våde vinter Jeg har nok tilgengæld sjældent været så taknemmelig for de små glimt af forår som vi oplever i øjeblikket Tak for input super løber og ja når hverdagen på et tidspunkt indfinder sig, så må jeg se om det er noget som kunne du for mig. Ofte bliver det et spørgsmål om, hvor godt at jeg har sovet, dvs om jeg fx har kartet rundt fra ved 2-3 tiden, for så vil jeg ofte være for træt når aftenen kommer. Måske det så kunne være de morgener hvor det ville være en fordel med morgenløb med rygsækken til Hørning station. Igen hvis og når, at livet blivet normalt igen. Well i øjeblikket er jeg blevet bedt om at arbejde hjemmefra og vi gør alt hvad vi kan for at minimere antallet af kontakter i afdelingen. Ja så lige nu god søvn, ingen tid til transport men savner indrømmet lidt at være på farten og i kontakt med andre mennesker. Er jo meget indadvendt, så lever i forvejen meget tilbagetrukkent og stilfærdigt men det kan også blive meget stille. Ja og det er jo så vilkårene for os alle i tiden og jeg er da utrolig glad for alle de tiltag, som bliver taget mhp at bremse epidemien. Også velvidende, at det er hårdt for mange selvstændige og med store økonomiske tab til følge. Mandag 10 km's skov/strand jog. I går 45 minutters strala yoga og så challenge fra coach med As Many Rounds As Possible på 10 minutter, bestående af 10 thrusters = squat med håndvægte der bliver skubbet over hovedet 10 lounges, 5 på hvert ben 5 pull ups 5 push ups Nåede 7 runder og det var ben hårdt I dag samme dejlige 10 k i skoven. Tydeligvist en del danskere ude for at røre sig og trække luft men med god afstand og ja fornuftigt. Stay strong derude
 39. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Gode tal ... ! Nej, bare rolig, jeg er ikke begyndt på det der watt-pjat, men har været til årskontrol hos lægen. Det er sådan et program, man bliver indrulleret i, når man har for højt blodtryk, og den anden dag var det anden gang for mit vedkommende. Det foregår skam med blodprøve og urinprøve og hele programmet, og 8-10 dage efter prøvetagningen er man så ved lægen, når resultaterne er kommet ind. Mit blodtryk måler jeg jo selv, og det ligger helt stabilt og fint lavt nu med den medicin, jeg får. Alle andre tal var også bare lige i øjet. Mit kolesterol ligger lidt på den høje side, men kun marginalt. Måske skal jeg vænne mig til at skære fedtkanten på kødet fra. Jeg ligger ekstraordinært højt på D-vitamin, og det er nok en følge af, at jeg altid træner udendørs og ikke sidder inde i spinninglokalet. Win-win.
 40. 2 points
  Mandag d. 17. februar - svømmestadion Fremragende svømmepas i dag - kloge Bjergfidus var hurtig til at tale varmt for restitution. Det må også gælde for den slags, der er uplanlagt. 200 bryst 2x200 crawl 400 crawl 100 crawl Lykkedes også med at tage cyklen i morges, selv om det krævede lidt overtalelse af mig selv. Har også været heldig at ramme uden om dagens værste byger - både på vej ud og på vej hjem. Men kan generelt godt bekymre mig om alt det vand vi får....
 41. 2 points
  Træning d 7.2 Løb Hechman oplægget 30 mins jog-Ae1 Endte dog med powerwalk/løb 6 km over ialt 47 min med rygsæk fra Herning til Hammerum station Brugte de første km på at tale i telefon med god ven men dejligt igen at være ude over stepperne og bruge noget af transporten som træningsmulighed. Det bypasser, at jeg skal forhandle med mig selv og presse mig selv ind på løbebåndet når først, at jeg er landet med toget + at det er dejligt at være ude i den friske luft. Andre gange har jeg haft løbet hele vejen til Ikast = ca 12 k men ville gerne holde benene lidt friske til tempo løb i dag og dødløfts test i morgen. Anyhow dejligt at være tilbage med rygsæk løb og dejligt at lyset langsomt kommer til os = alt andet lige rarere ikke at skulle løbe i buldermørke. Har glemt at opdatere mht koffein og Netflix. Rammer nu 3.dag i 14. koffein fri uge = 94 dage og mht Netflix så så jeg udelukkende Taylor Swift dokumentaren sidste fredag. Abonnementet udløb så i tirsdags, så det var faktisk ret nemt. Apropos, så kørte jeg i går aftes direkte hjem fra banegården. Trods vinterjakke alligevel lidt kuldskær pga svedigt løbetøj og ventetid på tog. Så derfor ingen svinkeærinder i Føtex eller 7-11 og således hjemme kun med nogle få kokoskugler til dessert. Ja og via Vivo Active 3 ur, så kunne jeg så ekstremt tydeligt se, hvor meget bedre jeg sover, når jeg ikke har haft spist for meget og for sødt/fedt i løbet af aftenen. Eventuelle læsere af loggen vil vide, at det her med mad har været ongoing process i min verden, så ikke noget rigtig nyt der. Dog tænker jeg faktisk, at jeg i de her år bliver klogere på det her med at ændre vaner. Jeg bliver mere bevidst om, hvor meget fx forberedelse af madbokse og medbringen dem betyder. Væren ligeglad med hvad andre tænker betyder. Og fx koblingen med muligheden for bedre søvn vil være en ekstremt motiverende faktor for mig, da søvn efterhånden begynder at være noget af det mest dyrebare. Og noget som jeg vil være parat til at gå rigtig langt for, som fx at få pendler lejlighed tættere på job. Udfordringen mht det, at jeg så lige skal sikre mig, at den ikke er beboet af skimmelsvamp, eller at tidligere lejere har haft hund, kat, hamstere eller andet med dyrestøv.... Er lidt bøvlet men prøver at vende tingene på hovedet og tænker, at jeg trods ekstrem allergi og astma, faktisk er taknemmelig for de ting jeg har kunnet opleve og deltage i. dejlig lørdag til boardet
 42. 2 points
  jsc

  Doktorens log

  Efter jeg har afleveret min afhandling er jeg game. “Bare vent til I når min alder”.
 43. 2 points
  Onkel Troels

  Doktorens log

  Jeg kan også sagtens bidrage til festen i Dr.Delts logbog :-D Faktisk vil jeg mene titlen dr.delts måske er en smule ufortjent eftersom der ikke er nogle overheadlift i denne log. Måske dr.Glutes er mere rammende med alt det hipthrusts der bliver lavet :-D
 44. 2 points
  Bjergtrold

  Doktorens log

 45. 2 points
  Nå, vel hjemme på egen matrikel, er det vist på tide med en update! Jeg fandt ud af, at en af forklaringer på hvorfor det var så hårdt i onsdags nok er, at der var lidt sygdom i kroppen. I hvert fald har jeg haft fuld gang i hosteri siden da - minder mig om at jeg skal få styr på astmabehandling. Var ellers startet på det i efteråret, men gik i stå over noget så åndssvagt som manglende tilskud på min recept. Fredag d. 17. januar Burde have stået på 45 min gåtur, men dette blev syltet til fordel for et par timers eftermiddagslur. Til gengæld bød aftenen på ca. 1½ time effektivt på udendørs skøjtebane, efterfulgt af lidt dans. Her er der tryk på "lidt" - der var ikke ret mange, og niveauet var ikke højt. Så fik tre danse med min veninde (hvor vi skiftedes til at føre de få figurer vi hver især kan huske) og tre danse med lokale. Lørdag d. 18. januar Løbeprogram uge 4, dag 1: 2 min gang, 6 min løb - lille pause og derefter 6 min løb og 2 min gang. Snød faktisk lidt (tilsvarende også søndag) - gik omkring en kilometer i hver ende uden uret var sat til med det formål at kunne tage selve løbeturen på Margreteøen (gæt en by ), fremfor på kedeligt fortorv med masser af lyskryds. Ingen TRX hjemmefra, men fik lavet lidt på stuegulvet: [email protected]æ (13,13,11) - strækkere supersettet med 3x0:45 planke 5 vinyasa Eftermiddagen blev tilbragt i spa, hvor der var en udendørs svømmebane på 40 m, så det måtte selvfølgelig prøves. Af hensyn til forkølelsen var nedenstående delt i tre blokke med behørige pauser i det nærliggende varmtvandsbassin 4 baner bryst, 2x2 baner crawl 4 baner crawl, 4 baner bryst 2 baner crawl, 2 baner bryst - i alt 800 m. Søndag d. 19. januar Løbeprogram uge 4, dag 2: 1 min gang, 5 min løb - ½ min pause - 5 min løb, 1 min gang Meget langsom tur - dels grundet forkølelsen der drillede, og dels var der lige præcis sne nok til at der var morderligt glat! [email protected]æ - strækkere ss. 3x0:30 planke 5 vinyasa Planke fungerede slet ikke den dag - døde totalt allerede i første sæt, og måtte kapitulere og skære ned på længden. Senere skøn gåtur blandt smukke frostklædte træer på Gellert bakken - ca. 1 time. Mandag d. 20. januar I følge programmet burde det være fridag, men endte alligevel med at gå en tur på omkring 1½ time... Tirsdag d. 21. januar Løbeprogram uge 4, dag 4: 1 min gang, 7 min løb, 2 min gang, 7 min løb - vend om og gå tilbage i rask tempo Havde været vågen flere gange i nat pga. hoste og var virkelig træt, så havde forventet at turen ville blive langsom og slidsom at komme igennem. Men blev positivt overrasket over at kunne holde rimeligt det tempo jeg plejer, og først blive presset på de sidste 1½ min af sidste løbesekvens. Derudover er det jo lækkert at det endelig er ved at være oppe på en distance, hvor det begynder at give mening at tænke over hvad der kan være gode ruter. [email protected]æ - strækkere ss. 3x0:45 planke ss. [email protected] - inverse rows 5 vinyasa Det kunne ikke komme til at passe med Troldesvøm i denne uge, så må se om ikke jeg kan motivere mig selv til at pakke tasken og komme af sted alene i morgen, hvor der er løbefri.
 46. 2 points
  Henrik S.

  Vestjysk dagligdag

  Det bliver højest som Yogi Bear
 47. 2 points
  Kermit

  Got legs?

  I'll show myself out...... ;)
 48. 2 points
  Kermit

  Got legs?

  Jeg er så egentlig igang allerede nu - startede lidt i midten af december, men fandt aldrig helt motivationen til at komme igang for alvor, men det skete så i slutningen af december. Jeg hoppede på vægten 1. januar og der stod den på 92 kg hvilket er ALT for meget. Her en uges tid senere er vægten faldet til 89,8 kg. Så 2,2 kg på en uges tid, kan for nogle virke voldsomt, men jeg har haft rigeligt at tage af, plus at jeg har haft en del væske ophobet. Målet er 80 kg +/- og så kombineret med en bedre cykelform og ikke mindst generel styrke. Jeg tror ikke jeg satser på licens i år - jeg har andre prioriteter i år med en unge der burde lande i april måned. Så derfor betyder det også at jeg kan fokusere lidt anderledes på min sæson for 2020: 1. Ramme 80 kg inden sommer. Svarer til ca. 2 kg om måneden. 2. Stabil cykelform hvor jeg kan træne uden de store gener fra hofte, og hvor jeg kan gøre mig gældende i den bedre ende af klubben. 3. Mere fokus på sprint i år - det er det jeg synes er rigtig sjovt, og et sted jeg virkelig tror at specifik træning kan gøre en kæmpe forskel. 4. Mere stabil styrketræning, og et forsøg på at få opbygget mit brystparti som jeg egentlig altid har drømt om.
 49. 2 points
  Henrik S.

  Motion i balance™

  Så kom der post fra Tyskland. Jeg har købt en USE Alien saddelpind i carbon og en Rotor Uno 11-speed-kassette fra en sælger via den tyske eBay. Det er nyt udstyr, der er pillet af en democykel, og det skal bruges, når jeg i april/maj bygger cyklen lidt om til mere bakkekørsel (bl.a. før Grejsdalsløbet, som jeg regner med at køre). Navnlig kassetten er jeg glad for at have fundet til en rimelig pris. Den er fuldstændig latterlig let (135 gram). Det bliver spændende at se, om den også kan holde til noget.
 50. 2 points
  kahlua-kalv

  Got legs?

  haha, ja, de kære små og familieliv er tidskrævende. Men pudsning af bil på højde med cykling er en ommer - du må ud og skifte styrbånd i stedet!