Droopy

Medlemmer
 • Content count

  218
 • Joined

 • Last visited

About Droopy

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 01/07/1978

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Århus
 • Interesser
  Styrketræning
  Musik
  Fysik
  Biologi
  IT
 1. Variation

  Såfremt de øvelser du har valgt er "de bedste" og fordeling samt frekvens er rigtig, mener jeg du i meget lang tid, kun vil drage fordel i at holde dette konstant. Volumen (pr session) kan blive nødvendig at øge i det lange løb, hvorfor det kan blive nødvendigt med lavere frekvens. Men som du selv er inde på skal belastningen varieres. Og ikke blot varieres, men konstant "være foran" muskelkonditionen. Belastningen skal ikke blot øges, men det skal ske tilstrækkeligt ofte og den skal øges væsentligt. Uden planlægning, er det ikke noget, der kan opretholdes ret længe. Kort sagt: Efterhånden som en muskel konditioneres til en given vægt, vil responsen aftage, for til sidst helt at ophøre. (Jeg har læst anslået, at en given vægt er effektiv i 2-3 uger, ved højere belastning.. Mindre ved lavere.) For lidt yderligere læsning: Google: "Repeated bout effect"
 2. opfedningskur

  Hvis du ikke tager på, kan det kun være fordi du ikke får kallorier nok. Vægtøgning vil foregå, hvis kallorierne er tilstede, uanset kilden og uanset træning. Det omvendte er self. tilfældet hvis kallorierne ikke er der. Ingen vægtøgning, uanset træning.
 3. Super. Men nu må du jo ikke tage hvad jeg der fik skrevet, som den klare sandhed. Det er min forståelse. Tror det er fordi du tager det lidt ud af kontekst, prøver lige at opsummere. "Traps er ikke det svageste led" var som svar på: Jeg vil mene dødløft (hvor mange løfter kropsvægt x2) er øvelsen, der sætter traps mest på prøve (ud over noget målrettet). Selv her, har jeg aldrig hørt om "for svag nakke". Ang. Shrugs, skrev jeg: Anbefalingen gik ikke på at styrke traps. Den gik på at afhjælpe dine DOMS via konditionering af Trapezius. Som du sikkert har erfaret, opstår DOMS som resultat af en uvandt belastning af en given muskel. Med dit øvelsesvalg vil et tungt sæt Shrugs belaste Trapezius langt hårdere, end dine øvrige øvelser. Det vil formodentligt (som sagt) forsværre dine DOMS de første par gange det gøres. Men derefter bør DOMS i Trapezius kun opstå, når/hvis du øger vægten i Shrugs. Det, da vægten brugt i dit øvrige program ikke længere (langt fra) kan blive uvandt belastning, selvom du progediere vægten. Ønsker du så øget styrke/størrelse i Trapezius kan vægten i Shrugs herfter gradvist øges og du kan tilføre sæt. Men det bliver på din kommando og i den grad du kan udholde de evt. heraf følge DOMS. I øvrigt er 1x5 ikke negligerbart, hvis det foregår ofte, f.eks. 3x ugentligt. Det var tanken bag mit forslag, så kan du jo prøve det af, hvis det giver mening.
 4. Hvis det er noget du har motivation til, synes jeg det vil være en rigtigt god idé at medtage dem. Så længe du kun er istand til meget få gentagelser (og ikke ønsker at øge antalles af sæt væsentligt) kan/bør du starte med Chin-ups og Dips, hvorefter du fortsætter til dine vanlige øvelser. Jeg er helt sikker på dette vil øge din styrke væsentligt hurtige end ved en dumbell row øvelse alene. Når styrken så er tilstrækkelig kan dumbell øvelsen selfølgeligt droppes. Det kan jeg ikke svare ja/nej til. Jeg har ikke prøvet eller læst specifikt om det. Jeg vil tro flere på dette forum, kan levere et mere direkte svar. Men det lyder meget usandsynlig for mig, at du vil oplevere vedvarende ømhed blot ved at spænde en muskel over så kort tid. Jeg er kun bekendt med smerte i den forbindelse, hvis det foregår over eks. 8 timers arbejde foran en skærm. Jeg tror ikke på din nakke kan være "svageste led" i nogle dine øvelser. Trapezius er en særdeles stærk muskel, fra naturens side. Jeg tror ikke det hjælper dig, i så høj grad, at koncentrere dig om placering af dit hovede. Jeg synes du bør koncentrere dig om teknikken i selve løftet. Men hvis du med "hvilket var ok med Fysioterapeut" mener, at han/hun mente det var en god idé (og ikke bare ok) er det klart, det er ham/hende du bør lytte til. Mig bekendt, når vi snakker om problemer ved forkert teknik, vil symptomer være smerte i led og/eller sener. Udføres løftet forsvarligt, men forkert, har jeg aldrig hørt om problemer ud over nedsat ydeevne i et løft, manglende udbytte, krampe eller muskelsmerter, der er overstået på få minutter. Og så vil jeg lige vende tilbage til noget tidligere, da Xjyden også netop pegede på det. Det var den omkring tungere vægt/færre reps.. Det er, på nuværende tidspunkt, mit bedste bud og det kan, som sagt, isoleres til et enkelt tungt sæt "Shrugs", hvis det ikke er en træningsform du ellers ønsker at anvende.
 5. Korrekt. En fin fremgangsmåde. Husk (som sagt) en pause på ca. 10 dage efter sidste uge. Ellers vil træning ved lavere vægt (her 14 reps) være ineffektiv, af samme årsag du nævner her (muskelkonditionering). Laveste anvendte vægt bør ikke være væsentligt under 60% af din 1RM og vægten bør øges væsentligt, hver gang (2-5% IMO). Ellers er der næsten frit spil.
 6. Hjemmetræningsprogram med håndvægte

  Hej Corsom Eneste indskud jeg lige vil komme med er, at hvis du ikke øger vægten over tid, øger du heller ikke hverken styrke eller muskelstørrelse. (Får opfattelsen af vægten ligger fast, da den er angivet i programmet) Det samme gælder når vægten er for lav, som den helt sikker er for dine Squats og formodentligt også for dine Rows.
 7. Med den rigtige øvelse er én nok til dette formål. Ang. den du nævner, tænker jeg du mener denne: http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/DBLyingRow.html ? Uden selv at have brugt Lying Row, forestiller jeg mig alm. Db Rows giver dig en større mekanisk fordel og dermed tillader mere vægt: http://www.exrx.net/WeightExercises/BackGeneral/DBBentOverRow.html Synes du skulle bruge denne, hvis du insisterer på håndvægte.. Men Pull-ups (Chin-ups) er langt overlegne og kræver ikke andet udstyr, end en solid dørkarm el. lign. Ellers, brug den øvelse du finder, tillader mest vægt, med det udstyr du har til rådighed. Træning med for lav vægt har, stort set, ingen effekt (på styrke og hypertrofi). Men uanset hvilken (fornuftigt) træk-øvelse du vælger, vil den passe ind i dit program.. Fordi den mangler. Ingen årsag. Og ja, det ville være fedt med resultater i samme tråd, ikke mindst for øvrigere læsernes skyld.
 8. Godtgreb.dk

  Ahh. Sorry, så har jeg ikke noget at byde ind med. Ja, det er sikkert ligelet at handle i udlandet, så længe det er inden for EU. Du kunne jo også købe #1.5 og frem på Getbig og bestille #1 fra udlandet, hvis #1.5 viser sig, at være for stram. (Ved ikke lige om "for" og "stram" må stå i samme sætning) koster vel højst et par dage ekstra og det er jo muligt Getbig kun sælger fra #1.5 fordi de ikke ser ret mange tøser på forummet. (Ud over mig) Haha, nope.. Men bedømt på den kommentar, falder du sikkert heller ikke i kattegorien "p**hud på håndfladerne".
 9. Godtgreb.dk

  Det er super kvalitet. Mener det er "den" man køber, hvis man vil have en god gripper. Kunne forestille mig rulleteringen kunne være lidt pinefuld, hvis du har p**hud på hænderne. Jeg har 1'eren og kan fint reppe med den. Tror endda jeg er lidt en tøs, når det kommer til grebsstyrke. Så hvis pointen er, at arbejde frem mod at kunne lukke den, holder den nok ikke. Hvad springet til 1.5 er, ved jeg så ikke.. Aner ikke hvor den er købt, da det var en gave.
 10. At udelade progression er en af de største fejl du kan begå IMO. Variation er ikke ment som blot at "lave noget forskelligt". Det er et værktøj, der kan bruges for progression og det skal bruges rigtigt.. Træningsmetoden du bruger under vægttab, bør ikke nævneværdigt adskille sig fra den du anvender for vægtøgning. Man må betragte den optimale måde at opbygge muskelmasse på som værende omtrendt den samme, der tillader dig, at holde på den. Det er muligvis fordelagtigt med højere vægt, under vægttab, ligesom pauser ikke må forekomme.. Eller rettere skal pauserne bruges som normalt, men vægttabet skal så sættes på hold. (Lidt mere om pauser, senere) Jeg hentydede til styrketræning gennerelt. Men her antog jeg, at du mente "at presse en gentagelse mere ud". Det burde jeg have nævnt. Laver du mindre arbejde, end du er istand til at restituere fra, bør du tilføje mere arbejde. Men ikke i form af en ekstra gentagelse pr sæt.. I form af flere sæt. Det øvrige du nævner er forkert. Det er ikke ideélt at køre 3*10. Det er i det hele taget ikke ideélt, at fasthold en bestemt rep-range. Sæt bestemmes det ud fra dit øvelsesvalg, din aktuelle rep-range og din evne til at restituere. Det optimale for Hypertrofi er at progrediere i vægt. En muskel skal, til stadighed, belastes hårdere, for at vokse. (Læs evt. mere ved at google "repeated bout effect") Det gøres, mig bekendt, mest effektivt ved at starte ved høje gentagelser/lav vægt og arbejde frem mod tungere vægt via færre gentagelser/højere vægt. Som nystartet er det tilstrækkeligt at anvende eks. 12 reps frem til stagnation, derefter 8, så 5 etc. Når det ikke længere lader sig gøre, at øge vægten væsentligt og ofte, bliver det nødvendigt, at starte med submaksimale vægte, for stadig, at kunne arbejde frem mod tungere vægt. Du når givetvis et loft, der skal være efterfølges af en pause (ca. 10 dage), hvorefter der startes forfra. Det er også forkert at variere øvelser. Du bør vælge "De bedste" og holde fast i dem. De er (selvsagt) mest effektive, men det kræves, at du neuralt er tilpasset en øvelse godt, førend du får et godt udbytte af den.
 11. Så er vi ret sikre på, det er noget der kommer an på ubehag og ikke er en helbredsrisiko.. Super. Noget der kan være effektivt mod DOMS, er at tage en (meget) let omgang træning dagen efter. Du kunne prøve det og begrænse det til traps. Evt. via "Shrugs". Det mener jeg bestemt ikke er tilstrækkeligt som rygtræning. Der skal noget ala Pull-ups, eller Bent-over rows til. Squat bør træne Eretor Spinae (Den lange rygmuskel) tilstrækkeligt, hvis vægten er tilstrækkelig, men resten af ryggen rammes ikke. Samme gælder for "swiss ball oblique back extension", der i øvrigt ikke kan betragtes som muskel opbyggende/styrkende i nævneværdig grad. Og du har ret, det er sjældent nødvendigt med direkte træning af Traps, der rammes godt af øvrige basisøvelser. Men for dig, kunne det muligvis være en god idé. Det er muligt det vil hjælpe på dine DOMS med lidt tung målrettet træning. (Det er kun et gæt).. Prøv evt. "Shrugs", med tung vægt. Evt. 5 gentagelser. Opvarming og et enkelt sæt, er sikkert nok. Det vil muligvis forværre DOMS de første par gange, men overvej om det er ubehaget værd. Jeg ville i øvrigt ikke være bange for at bruge smertestillende (Pamol el. lign.) når det er tænkt som en overgangsperiode. Jo, det er en rigtig god idé, for basisøvelser. Det sænker skadespotentialet, men ud over det, vil vægttilpasningen ofte tillade bedre ydelse i (mindst) første sæt.
 12. Nu skriver du ikke så meget om hvordan din overordnede plan ser ud (Progression, Fullbody/split, træningsfrekvens), men tør næsten sige, at uanset din plan, er kræfterne bedre brugt, på basisøvelserne. jeg ville til hver en tid, jurstere arbejdsmængden via sæt for basisøvelserne, frem for at tilføje småtterier som flyes etc. At "presse dig selv mere", mener jeg ikke vil give videre udbytte. Eneste iso jeg mener ikke (oftest) kan undværes er "Calf-raise". Derudover kunne der være fornuft i, at medtage en eller flere af: "Barbell Curls", "Fransk pres" el. lign. (Evt. Tricep Dips istedet hvis der er "Plads") og "Weigted Cruches" el. lign. Men kun hvis relavant for dit program og dine mål. De færeste isoøvelser vil bidrage til funktionel styrke, mens nogle kunne være anvendelige for hypertrofi.
 13. Opstår smerten akut under træning af musklen, bør du stoppe.. Opleves den som træthed, ømhed efter træningen, mener jeg ikke der kan være tale om noget skadeligt.. Men jeg er ikke læge og besider ikke omfattende viden om emnet. Du er sikker på det ikke bare er DOMS? I så fald, er eneste kur, at vende sig til træningen. DOMS aftager(som sikkert bekendt) med tiden, men så længe musklen gentagende udsættes for noget uvandt, vil det formodentligt altid føles, i et vist omfang. Jeg synes bestem du skal forsøge, at få noget rygtræning med i dit program igen, så snart dette er afklaret. Evt. en anden øvelse. Pull-ups? Ang. knæk i led, mener jeg heller ikke det er tegn på skader, hvis det ikke er forbundet med smerte. Nærmere utilstrækkelig opvarmning. Husk; opvarmingen må ikke være få let. Den skal vægt og bevægelsesmessigt, kunne sammenlignes med dit arbejdssæt. Brugt evt. 2 sæt til opvarming for alle basisøvelser. Evt. 1 med ca. 60% og derefter et med 80%. Gentagelser efter føling. Uanset, vil jeg ikke mene, dette er noget der bør stoppe dig i at træne videre. jeg husker, at opleve det samme da jeg genoptog træning, efter lang tids pause.. Det forsvandt, som jeg igen blev vandt til bevægelserne og gav i øvrigt ikke problemer, ud over ubehag. Men igen, er ikke læge.
 14. Opvarmning

  Jeg varmer også op, som nævnt her. - Ved let vægt, ingen opvarmning. Vægten kan svare til opvarmning ved tungere løft, hvorfor det ikke rigtigt giver mening. - Ved tungere løft vægttilpasning, for både højere ydelse og skadesforebyggelse. Jeg mener/føler dette er tilstrækkeligt og at hele kroppen ikke behøver, at være varm. Muskler og led, involveret i forestående øvelse gør, såfremt vægten er tung. Hvilket ikke gøres tilstrækkeligt via gennerel opvarmning. Opvarmning til en øvelse, bør belastnings og bevægelsemessigt, være sammenlignlig med arbejdessættet for øvelsen.
 15. Optimal træning

  For at svare på spørgsmålet. ja, du kan træne 7 dage om ugen, hvis den slags motiverer dig. Det er den samlede arbejdsmængde over tid, der sætter krav til restitution. Hvordan træningen tidmessigt placeres er, af det hensyn, ligegyldigt. Der kan dog være andre ulemper uden fornuftig planlægning (overlap mv.). Jeg mener, du bør tilstræbe at holde alle øvelser i én session, hvor sessioner gentages med ca. 48 timers mellemrum. Hvor mange sæt/reps du skal køre, kommer an på det samme. Ikke mere end du er istand til, at restituere fra.. Det er individuelt. Hvordan forhold mellem sæt/reps bedst anvendes og varieres, er en længere udredning og kan implementeres på fornuftig vis, på mange måder, hvilke, i stor grad, vil afhænge af dine mål. Det skulle være til at finde (adskillige) tråde om begge dele her på forummet.