Nexus

Medlemmer
 • Content count

  981
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Nexus


 1. Ikke nødvendigvis på tom mave.

  jeg bed morgenmåltidet over i 2 i dag - 25 gr. whey lidt mælk og havregryn - blende blende - og så afsted.

  så spiste jeg lidt musli da jeg kom hjem ca. 20 min senere.

  jeg gider ikke bruge meget tid (max 5-10 min) på cardio ifbm. mine styrke pas, da jeg ikke har meget fritid i løbet af normale hverdage pga. arbejde, familie osv. jeg forsøger at holde pasne på ca. 1 time

  Derfor passer det fint hvis man kan smide noget cardio/løb ind om morgenen. det er forudsat at knæene kan holde til det - de skal jo også køre squat, som har højere prioritet :smile:


 2. Hej MOL

  Jeg vil lige høre jeres mening omkring en bicepsskade jeg har døjet med igennem noget tid (vestre arm)

  Smerten kommer lige der hvor albuen (indvendig albueled) bøjer imellem underarm og biceps.

  det er gradvist blevet værrer over tid indtil jeg har måtte indse at det ikke bliver bedre - det er adskillige ibuprofen (600 mg) siden, ad flere omgange.

  Efter at have prøvet at diagnostiserer mig selv (google hjalp mig), er jeg nået frem til, at jeg tror at det er Aponeurosis
  m. bicipitis brachii - biceos-senen der hæfter på underarmen - altså den nedre del af biceps-senen det er galt med.

  Når jeg holder hånden vandret med håndryggen opad, får jeg smerter hvis jeg forsøger at roterer hånden samtidg med at jeg yder modstand med anden hånd.

  Ligeledes giver det smerer hvis jeg vender håndfladen opad, placerer armen bøjet 90 gr. og yder statisk belastning med anden hånd samtidig med at jeg presse opad med den syge arm.

  Jeg har været ved lægen som har givet mig en henvisning til en sportsmedicinsk klinik.

  Det må være en ret almindelig skade / tilstand blandt styrketrænere.

  Jeg vil meget gerne høre om jeres erfaringer med sådanne skader.

  MVH


 3. Hej MOL

  Jeg vil lige høre jeres mening omkring am cardio.

  Jeg går og leger med tanken om at sparke noget mere cardio ind i min hverdag, og morgen-cardio synes at være en fin måde. Jeg ønsker at reducerer mit kropsfedt

  Der er tilsyneladende vekslende meninger på nettet når det kombineres med styrketræning. Nogen siger "don't do it it's - hoax", men jeg synes jeg kan se på dem der rent faktisk gør det, at det ser ud til at virke (om det så er cardioen eller noget andet).

  Jeg er ikke ude efter en debat om kalorieunder- eller overskud - mere en snak om hvordan cardio kan arbejdes ind i en styrke rutine, da det er styrketræningen jeg brænder for.

  MVH


 4. Hej MOL

  Det er ved at være lang tid siden jeg har været forbi.

  Jeg skal lige høre jer om der er nogen der kender Lebert EQUALIZER eller ligende produkt

  http://performbetter.dk/66-lebert-equalizer.html

  Jeg fik lyst til at købe et stativ ala Lebert EQUALIZER, men jeg tror ikke det skal være den, da jeg er for nærig til at give ca. 950 kr for sådan 2 stativer. De burde MAX koste 500 kr. og så ville der stadig være en fed fortjeneste på.

  Det må kunne gøres billiger end 950 kr - er der nogen der har set et plagiat eller ligende. Hvis jeg kan få et ligende produkt til en overkommerlig pris, så bider jeg på - ellers må jeg i workshoppen

  Cheers


 5. ok tak for svarene.

  man vælger jo altid selv om man gider købe kødet.

  Jeg anerkender at der i nogle tilfælde skal tilføres lidt vand i kødet, så det kan holde sig saftigt osv., men der er en grænse, hvor forhandlerne bevidst profitoptimere, ved at pumpe kødet med vand - og det er med garanti noget af det dyreste man kan købe.

  Det er jo ikke for ingenting at der er et gammelt ordsprog om at, slagteren binder en rød sløjfe om vandhanen juleaften. :smile:


 6. Hey

  Jeg var lige i bilka i dag for at kigge lidt på deres skinker, der var på tilbud.

  Jeg kunne læse på bagsiden at 15% tilført vand.

  dvs. for en skinke på 1000g til 45 kr,- er 150g vand - hvilket vil sige at man betaler ca. 3 kr,- for vandet i denne skinke. Der er rimelig dyrt når man tager i betragtning at du kan få 1 kubikmeter vand for ca. 20 kr,-.

  Men mit egentlige spørgsmål er, hvor meget vand det er tilladt, fra slagterierne (dem der bestiller kødvarene), at tilføre kødet.

  Jeg mener selv det er et sted mellem 10 - 12%, i følge EU-lovgivningen, men jeg kan ikke finde bekræftelse eller afkræftelse på det.

  Er der nogen der kan bidrage?


 7. Hey. Jeg vil da gerne lige sige tak den gode tråd med gode svar. Skal selv til optagelsesprøve som reserveofficer til foråret og læste med stor interesse den her tråd, da jeg går ud fra at det er de samme prøver.

  Vil dog gerne lige have slået helt fast - er løbeprøven en cooper-test hvor man skal over 2000m eller er det en "løb 2000m så hurtigt du kan under 12 min"-prøve?

  Du skal træne efter basiskravene for udsendte som er 3000m på 15-16 min alt afhængig af hvem du spørger (under alle omstændigheder er optagelseskravet på officerskolen 3000 på 15-16 min alt efter hvem du spørger). Det samme gælder øvelserne - sørg for at kunne klare 15 armstræk, 25 mave, 25 ryg, umiddelbart efter løbeturen.

  Og så der er jo lige opvarmningen, hvor man typisk tager 400 m (1 lap) i rask tempo, med højeknæløft gadedrengejop osv., efterfulgt af en demonstration i øvelserne, som man deltager i, på ca. 9-10 stk. af hver.

  Forsvaret vil jo gerne have at man udviser overskud :wink:

  Glem alt om hvad du kan læse dig til! hvis du ikke kan klare det de beder dig om den dag du står på banen, får du 5 kolde tæer bagi, og så kan du søge igen når du er kommet i bedre form - det var i hvert fald det vi fik at vide :smile:


 8. Det besvarede ihvertfald alle mine spørgsmål indenfordet fysiske område!

  Jeg kunne godt tænke at høre om din vurdering af de skriftlige prøvers niveau. evt i forhold til "gymnasie-niveau" og hvad inkluderer prøverne?

  For at blive officer skal du som minimum have en gymnasial uddannelse, så det går man ud fra, fra forsvarets side, at folk der stiller op har.

  du skal igennem en simultankapasitetstest eller "hånd-øje koordinationstest" som det også kaldes.

  du kan finde en der minder om den på astronaut.dk

  så er der nogle logisk tænkning opgaver og nogle kritisk tænkning opgaver, som tester dine forståelse af tal og ord.

  alt sammen på (for lidt) tid naturligvis.

  Men det er mit indtryk at det hverken er på basis af den fysiske del eller tal - og ordprøverne, folk bliver sorteret fra. Det er derimod den psykologiske profil, da det kræver at man har et specielt mindset. Det afgøres på baggrund af nogle spørgeskemaer, gruppeprøver og interviews med psykologer.

  Håber det besvarer dit spørgsmål :smile:


 9. Hej Jens

  Jeg bestod den fysiske del og er pt. under vurdering af kommissionen

  men du skal regne med:

  3000m på 15-16 min (basiskrav for udsendte)

  og efterfølgende

  15 armbøjninger

  25 forside

  25 bagside

  og så lige opvarmning som er ca. 400m let løb

  plus en demonstration (som du deltager i)

  på ca.

  10 armbøjninger

  10-15 forside

  10-15 bagside

  Håber det besvarer dit spørgsmål


 10. Det er vel meget individuelt fra kvinde til kvinde, eftersom kvinder har forskellige antal æg i æggestokken fra starten.

  Overgangsalderen er, som jeg forstår det, bestemt af frigørelse af æg. Dvs. at begynder du at få uregelmæssig menstruation, er overgangsalderen på vej. Jeg ved ikke om du kan påvirke det med træning.

  Men det er lægmands snak.


 11. Det handler jo så ikke så meget om en kur og øvelser, men om en livsstilsændring

  Du skal begynde at tænke i andre baner og holde dig væk fra de ting som du her nævner. Prøv at erstatte dem med frugt og grønt.

  ... eller noget med nogle flere proteiner. I stedet for pizza, så prøv en af mine favoritter - en skål (ca. 30-40 gr) musli med ca. 20 gr. valle choko-protein og lidt skummemælk.


 12. Jeg skal til optagelse i jonstruplejeren d. 8/11, så jeg har fundet løbeskoene frem.

  Jeg har søgt ind som kontraktofficer, da jeg er maskinmester i forvejen - egentlig overholder jeg ikke aldersbetingelserne (32), men det sagde rekrutteringsmanden var ligemeget. Så nu må vi se hvad det bærer med sig, håber selvfølgelig jeg kommer ind.

  tak for jeres respons


 13. Ja det så nogenlunde sådan ud - det ligner det inde fra forsvaretsuddannelser.dk

  Det der falder mig lidt i øjnene er, at de specifikationer ikke ser alt for skrappe ud. Jeg snakkede med en frømand i dag (sagde han selv), og han mente at man skulle på FHB og bronzecirkel og cooper og jeg skal komme efter dig, men det harmonerer ikke rigtig med ovenstående.

  det må i givet fald være psykologtestne folk dumper på.

  Nogen der kan sige noget om dem?


 14. Hey

  Er der nogen der ved hvad hvilke fysiske test/prøver man bliver udsat ved optagelse til officer udd. i jonstruplejeren.

  jeg synes jeg kan læse noget med 2 km på 12 min

  og nogle forside og bagside øvelser

  Jeg synes generelt ikke jeg kan finde så meget, men har måske ikke kigget de rigtige steder.

  Nogen der har nogle mere konkrete bud?


 15. ad 1. Ja.

  ad 2. Ja - for dem der køber 10 kg i en stor spand, men ikke for dem der køber en shake i centeret. Og jeg forsøger at inkludere kosttilskud i al almindelighed (jo mere indtag af dagligt E fra eks. prot. pulver, jo sværere kan det blive at få en god kost i øvrigt)

  ad 3. Kulhydraten i kakaomælk er fordelt mellem glucose, fructose, og galactose. Så forsåvidt som der er lactose i (glucose + galactose )er det altså ikke almindeligt bordsukker. Rent praktisk gør det dog ikke den store forskel. Men hvad er pointen ang. sukkertyper?

  ad 4. De vitaminer der er fedtopløselige flere af de vandopløselige - er antioxidanter i den grad et tveægget sværd -, større doser af alle mineraler, proteinpulvere der indeholder hormonstoffer.

  ad 5. ved visse sygdomme er optaget af visse næringstoffer nedsat, i de tilfælde er supplementer hensigtsmæssige.

  Mvh

  Peter

  EDit: Jeg vil dog anbefale at man spiser et tilskud af vitamin d (og undgår solen midt på dagen)

  Ehh - undskyld jeg spørger, men er det noget du har sakset fra Ude og Hjemme.

  Jeg mener, at EB's postulat med, "at man med fordel kan snuppe en cacaomælk", er hul i hovedet, når man kan få kvali protpulver der er langt billigere!

  Hvis vi tager udgangspunkt i den reklame der er her på siden koster:

  1 g (80% whey) prot 699/5000 = 0,14 kr

  1 g (? % cassin) prot 5,75/35 = 0,16

  For det første er det min klare overbevisning, at kvaliteten af den whey prot der er på markedet langt overgår kvaliteten af den cassin prot i cacaomælk.

  for det andet kan man med fordel blande alle mulige lækkerier i sin shake, og derved selv bestemme kvaliteten af de kulhydrater man indtager. Det er da langt at fortrække, i stedet for det sukker i cacaomælk.

  Så i bund og grund skal sådan noget vrøvl som EB ofte er eksponent for, aldrig stå uimodsagt.


 16. Hvad med denne her - såen juridisk set.

  Et sæt helt klare regler, som en person, der vil oprettes som medlem, kvittere skriftligt for at have set og forstået - ligesom en software licens.

  Reglementet indeholder retningslinier for opførsel i centeret, brydes de, er det ud - eller først advarsel og så ud, alt afhængig af, hvor konsekvent man er.

  Medlemmet har jo skrevet under på at vedkommende er indforstået med centerets retningslinier.

  Jeg har oplevet i mange cantre, at man bare skal udfylde en blanket med sit navn og adr., og så betale et indmeldelsesgeby - yadida - så er man medlem.

  ganske vist hænge der som regel retningslinier i canteret, men i teorien kan man have overset dem. Det har man ikke hvis man har skrevet under.


 17. er løsningen ikke et sæt klare adfærdsregler, hvor man meget kraftigt påpeger at at truende, anmassende, barnlig, uregerlig og generelt dårlig attitude ikke, under nogen omstændigheder, tolereres - ellers er det bye bye membership. det er vel ikke for meget at forlange at voksne mennesker opfører sig bare nogenlunde anstændigt og respektfuldt overfor andre mennesker.

  kunne man, i rent foeningsregi, som mange motioncentre jo er, forstlle sig sådan et regelsæt