turb

Medlemmer
  • Posts

    97
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    turb got a reaction from KåreS in overtræner jeg?   
    Det du beskriver er nærmere hvad alle, der ønsker at bevare et rimeligt sundhedsniveau på trods af vores generelt inaktive livsstil, burde gøre.
    Din krop kan over tid konditioneres til at træne meget mere end det du beskriver uden, at man er i nærheden af "overtræning".
    Hvad tror din kæreste at professionelle atleter, som eks. løbere, triatleter, cykeltryttere mv. får deres dag til at gå med..? De er blot ganske alm. mennesker som via hårdt arbejde har konditioneret kroppen til at tolerere de meget store træningsmængder, der skal til for at begå sig på det niveau (inden vi kommer ud i en diskussion af om det er sundt, at være prof. atlet, så vær lige opmærksom på at de altså træner virkelig meget mere..).
    I øvrigt er det vigtigste at lytte til kroppen. Så længe du ikke oplever problemer som eks. generel blivende træthed, dårligt humør og væsentlig dårligere præstationer, så bare giv den gas!
    God fornøjelse!
  2. Like
    turb got a reaction from MikkelES in Markering længe leve   
    Hvis du gerne vil ændre din krop væsentligt, så regn ikke med at du kan nå det med 3-4 mdr's halvdedikeret indsats (2-3 gange træning per uge, ikke villig til at ændre på dårlige vaner osv.).
    Herudover så har du 2 modsatrettede mål: Du vil tabe dig - hvilket kræver du indtager færrekalorier end du forbrænder og du vil bygge muskler - hvilket kræver du indtager flere kalorier end du forbrænder.
    Hvor meget du kan nå til juni måned afhænger selvfølgelig af hvordan din kropssammensætning er lige nu. Men hvis du har en alm dansk gennemsnitskrop, så vil jeg, udfra din højde og vægt, skyde på at du har behov for at smide 7-8kg fedt og opbygge ca. 5kg muskler for, at komme til at se relativt atletisk ud.
    Hvis du finder et godt 2-split program og træner hårdt og tungt 4 gange om ugen, vil jeg tro du kan lave dig 5kg muskler på 5-6 mdr. Dette forudsætter at du spiser, så du er i kalorieoverskud (stadig sundt ellers følger der en del ekstra vægt med i form af fedt).
    Hvis du herefter fortsætter med at løfte tungt og ofte (for at holde bedst muligt på de muskler du har bygget), tilføjer lidt intensiv cardiotræning 2-3 gange om ugen og reducerer dit kalorieindtag, så kan du sikkert smide op til et kg fedt om ugen (det må ikke være meget mere, da du i så fald vil tabe muskelmasse samtidig). Det giver ca. 2 mdr. oveni.
    Bottomline: Med en meget fokuseret indsats kan du lave dig en relativt atletisk krop på et lille års tid. Skal du være superman tager det noget længere..
    Håber ikke jeg har taget modet fra dig. Enten er du den type der aldrig for alvor kommer igang, eller også vil du løbende integrere træning og sund kost i din livsstil og så vil din deadline blive mindre vigtig, fordi du istedet bliver optaget af processen.
    Angående Rugfras:
    Det er absolut ikke det værste morgenmadsprodukt der findes, men hvorfor ikke starte din nye livsstil med, at lære at spise dine havregryn om morgenen..;-)
  3. Downvote
    turb reacted to Dysp in Fruktose måske endnu farligere end vi allerede vidste   
    Alle simple kulhydrater er jo sukker? :)