robin

Medlemmer
 • Content count

  18
 • Joined

 • Last visited

 1. kan i hjælpe mig med at komme videre?

  Hej Sugardisco, Jeg kan ikke forstå hvorfor du vil være så tynd. Et BMI på 18,5 er lige omkring WHO's grænse for underernæring. Synes du virkelig det er pænt? Det er næppe sundt. Nå, det er jo en smagssag. Jeg synes du skal læse nogle af de gode artikler under vægttab, især denneher om sammenhængen mellem motion og vægttab: http://www.motion-online.dk/sundhed_og_vae...on_og_vaegttab/ Den kan forklare hvorfor du har taget på. Held og lykke med det hele.
 2. Reductil

  Haha, det gør slankeplastre jo også Jeg får lyst til at smide dette citat ind fra Netdoktor: "Reductil bør kun gives til patienter, som ikke har haft tilstrækkelig effekt af at være under et passende tilrettelagt vægtreducerende program uden medikamentel behandling. Det vil sige patienter, som har svært ved at opnå eller opretholde et vægttab på >5% i løbet af 3 måneder. "
 3. Hjemme træning til personer med ryg problemer

  Jeg ville helt klart anbefale en Swiss ball. Eller to - en til hver. Masser af gode muligheder for at træne alle de muskler, kontorfolk bruger for lidt. Og så er det faktisk sjovt.
 4. Mus til venstre hånd

  Hvis ikke du har en ergonomisk mus, kan du da bare bytte om på knapperne på den du har? Gå ind under Control Panel i start-menuen, vælg mouse og lav den om til venstre hånd. Ikke særlig svært. Good luck!
 5. Perfekte grovboller?

  Schroinx, du har helt ret i, at den ekstra gær er unødvendig, men som du selv siger, så får den dejen til at hæve hurtigere - og faktisk er det min erfaring, at bollerne bliver lidt mere luftige. Der er tale om så lidt, at bollerne ikke kommer til at smage af gær. Ellers glæder det mig, at mens du skrev principperne for gode boller, skrev jeg en opskrift, der passer til det du beskriver :-)
 6. Perfekte grovboller?

  Hmm, det perfekte brød, sådan ernæringsmæssigt osv., det er altså desværre rugbrød. Rugbrød er genialt! Nå, men hvis du vil have nogle lækre, hjemmebagte - og sunde - boller med i din madpakke, så prøv mine speltboller. Det er en lidt anden måde at bage på end de fleste er vant til, men det tager ikke mere tid - kræver bare lidt planlægning. Og resultatet: den lange hævetid giver saftige boller med god holdbarhed og meget smag. Lav evt. en ordentlig stor portion og smid de fleste i fryseren. 6 dl lunkent vand 500 g speltmel (gerne lidt groft) 2 tsk. salt 25 g gær ca. 250 g hvedemel Aften: Rør vand og speltmel med saltet og ca. 5 g gær, og stil det i køleskabet natten over. Morgen: Smuldr resten af gæren i og ælt med mere mel til en lidt blød dej. Lad den stå og hæve 1-2 timer. Del dejen i 16 stykker og form dem til flade boller (tryk dem evt. lidt flade). De skal efterhæve ca. 40 minutter under et fugtigt klæde. Varm ovnen op til 220 grader. Pensl bollerne med mælk og bag dem 15-20 minutter, til de er lysebrune - hellere lidt for meget end lidt for lidt.
 7. blodprocent

  Der findes faktisk et smart apparat til at måle hæmoglobinindhold i blodet - min læge har sådan ét. Sidst jeg så det i brug, målte det mit hæmoglobinindhold til 7,2 mmol/l. Ugen efter fik jeg det målt ved en blodprøve til 6,4, så siden har jeg insisteret på at få taget en blodprøve. Jeg har haft lavt hæmoglobinindhold i blodet i mange år, og det skyldes for lidt jern i blodet. Jeg spiser sundt og tager jerntilskud, men lige lidt hjælper det - jeg optager tilsyneladende ikke jern nok, uanset hvad jeg gør (andre årsager er også undersøgt, men det vil jeg ikke underholde om her). Det er velkendt, at lavt hæmoglobin gør, at man bliver træt - men er der nogen, der har et bud på, hvad det betyder for konditionen? Jeg er kvinde, og mit hæmoglobin ligger normalt omkring 6,5 mmol/l, hvor det burde ligge mellem 7 og 10.
 8. Slankepiller

  Se dig om. Hvis der var en pille, der uden bivirkninger kunne sørge for at man taber sig uden gener, så ville der jo ikke være så mange overvægtige. Vel?
 9. Frugt til forbrænding uden sukker?

  Selvfølgelig kan du spise frugt når du cutter. Skær ned på brød, pasta og den slags i stedet for. 3-4 stykker frugt om dagen er med til at holde dig sund og glad - og mæt.
 10. Dr. Fuhrman, M.D.

  En lille kommentar: Enig med RuneN om, at når vi taler om kræft, er der ingen garantier. En af mine naboer havde en kanin, der døde af mavekræft (nej, de havde ikke givet den røde bøffer).
 11. Overvægtig!?

  God du har fået så mange gode råd om kosten, held og lykke med det. JEC har ret i, at vægttabet i sig selv kan hjælpe på astmaen. Det har jeg også oplevet. Men det kommer selvfølgelig også an på hvor meget det er, du skal tabe - du skriver ikke noget om hvor høj du er og hvad du vejer. Men Syruskeen - se alligevel at komme til lægen og få fast medicin mod den astma. Den astmaspray du har, er tilsyneladende kun til anfald - den virker ikke særlig effektivt, og den kan give hjertebanken mv. Hvis du får moderne astmamedicin, kan du nøjes med at tage den 1-2 gange om dagen fast - og så mærker du ikke astmaen i løbet af dagen, uanset hvad du laver. Af sted til lægen og få en henvisning til en specialist!
 12. Overvægtig!?

  Kære ven, Du må få gjort noget ved den astma. Det kan ikke være rigtigt, at en ung mand på 17 år bliver forhindret i at dyrke sport, fordi han har astma. Der findes glimrende medicin, som næsten helt kan fjerne dine symptomer - sørg for at få en tid hos lægen og helst en henvisning til en specialist så hurtigt som muligt. Jeg ved det, jeg har haft astma i 25 år, og selvom det aldrig bliver HELT så godt som uden astma, kan man faktisk blive rigtig godt hjulpet med den rigtige medicin. Den rigtige medicin har heller ikke væsentlige bivirkninger - udover at den vil få dine lunger til at udvikle sig bedre på længere sigt. Så se at få gjort noget ved det! Som miss female skriver, er det vigtigt at du får mad hver dag. Jeg synes det er helt urimeligt, at dine forældre ikke vil hjælpe dig, faktisk skal der ret lidt til fra deres side. Kan de ikke bare købe lidt gulerødder mm. til dig, så kan du vel selv skrælle dem? Men ellers får du lige nogle gode råd: Undgå slik, kage, chips, junkfood og sodavand med sukker i Spis rugbrød og andet groft brød Spis så mange grønsager du orker / så mange du kan få Spis frugt som mellemmåltider Undgå så vidt muligt fedt - lad være med at smøre smør på brødet, skær fedtet fra kødet Spis lidt mindre til hvert måltid i stedet for at springe måltider over. Sørg for at få en solid morgenmad - så er du mindre sulten resten af dagen. Og drop så alt det med piller og apparater osv. Det virker ikke, det slanker kun din pengepung.
 13. Reductil? Erfaringer evt?

  Den er altså helt gal, når du vil til at tage (meget usunde) piller for en lille overvægt, som ikke er væsentligt sundhedsskadelig. Selvfølgelig vil du godt af med de 10 kg igen, men det kan sagtens lade sig gøre gennem kosten alene. Om du selv finder ud af noget, går til en diætist eller melder dig ind i et af de kommercielle foretagender er imo ligemeget, når bare du får en lødig og afbalanceret kost med et dagligt underskud på ca. 500 kcal - så bør du tabe ½-1 kg om ugen. Træningen er jeg slet ikke kvalificeret til at blande mig i - men det er der tilsyneladende andre der er. PS har selv tabt over 20 kg ved omlægning fra "sund" til "sund og lidt for lidt" - uden at motionere væsentligt før mit BMI var under 25. Det er muligt - og den bedste løsning.
 14. Er denne kostplan ok?

  Netop, STAUBER - du kan ikke gøre for at dine tanker er sådan. Det er derfor du skal have nogen til at hjælpe dig Held og lykke!
 15. Er denne kostplan ok?

  Jeg har lige et par kommentarer: Når de andre siger du skal holde pause med løbet, er det ikke fordi du ikke må løbe 50 minutter i træk. Det må du godt. Du må også godt cykle bagefter. Pausen, det er dagen efter, hvor din krop "kommer sig" (restituerer) - så dine muskler bliver bygget op igen. Og det er vigtigt! Jeg synes også du er tynd nok og lidt til. Du må ikke tabe dig mere - der skal være lidt fedt på en kvindekrop, ellers kan den ikke danne de hormoner osv. som gør at den fungerer normalt. Det kan give dig mange problemer, hvis du bliver tyndere. Og til sidst en lille kommentar til din kostplan: Du får for lidt fedtstof. For at fungere skal kroppen have forskellige stoffer som protein, mineraler og vitaminer. Her er det også nødvendigt med en lille mængde plantefedtstoffer (sunde fedtstoffer) - ellers fungerer bl.a. nervesystemet ikke ordentligt. Du kan få dem fra planteolier (f.eks. olivenolie eller rapsolie), fra nødder og mandler eller f.eks. avocado. Det er ikke så meget du behøver at spise af det - en håndfuld nødder eller mandler om dagen er nok, eller 3 tsk. olie. Men det er vigtigt for din udvikling - husk, når du kun er 14 år, er din krop slet ikke færdig endnu. Jeg ønsker dig held og lykke med at finde en god balance!