Rhonda427

Medlemmer
 • Content count

  36
 • Joined

 • Last visited

 1. Ondt i knæet.

  Hej Lee, fandt du ud af hvad problemet var? Forrige søndag oplevede jeg noget der meget ligner dit tilfælde. Under en løbetur nedad en bakke oplever jeg lidt smerter i højre knæ 8inderside af knæet). Ikke noget voldsomt, men bare lidt hvor jeg tænker at jeg skal lige prøve at reducere belastningen lidt af knæleddet - så forsvinder det sikkert hurtigt. Sekunder efter kollapser højre knæ og jeg falder helt uventet idet venstre knæ og højre albue går i fliserne. Min teori er at en kraftig smerte i knæet må have fået det til at slå fra, omend jeg ikke specifikt kan erindre en kraftig/pludselig smerte, idet jeg bare pludselig ligger på fortovet med kraftige faldsmerter i venstre knæ/højre albue/skulder. Skaden og smerterne i venstre knæ har været så kraftige at der gik 1½ uge før jeg kunne tage ud på en lille prøveløbetur igen. Første dag gik egentlig ok, men jeg løb langsomt af frygt for en gentagelse. Anden dag oplevede jeg at smerterne i højre knæled kom igen, så her listede jeg hjemad i gang/småløb og turde slet ikke løbe igennem. Indenfor de sidste par måneder er jeg begyndt at praktisere bjergløb, hvilket selvfølgelig belaster meget nedad bjerget ved opbremsninger, men har ellers løbet stabilt 4-5 gange ugentligt i forholdsvist moderate mængder (30-50 km pr. uge) i 15 år (er 59 år gammel). Har aldrig dyrket håndbold/fodbold og aldrig haft skader i knæet før. Har dog nogle gange under et marathonløb efter ca. 35-40 km oplevet at højre knæ har kunnet drille (smerter på ydersiden som har betydet at jeg er humpet hjem i gang/småløb).
 2. Løb+musik

  Prøv podrunners beats. Jeg har fundet et par der passer til min rytme når jeg løber 1 km intervaller, og så er intervalløb pludselig meget sjovere og lettere. Men det gælder om lige at finde det rette beat. Jeg er normalt ikke meget for techno og house og al det nymodens skrammel, men man får en god løberytme uden forstyrrende vokaler. Prøøøv det!
 3. Løb på bare fødder

  Nej, ingen ville vel mistænke dig for at have nogen form for relation til Alun - og specielt da ikke når du har så mange tidligere posts Jeg kan godt lide dit udsagn om at du ved en puls på 85-95% kom hjem uden besvær. Næste gang løber du vel 100-110% med mindre besvær.
 4. Synlige blodårer under mavemusklerne?

  Nej, du er faktisk heldig med at du genetisk er født uden det lag spæk på maven som mange har. Jeg har selv en fedtprocent i nærheden af din, men desværre et par centimeter mavespæk som ikke har til sinds at lade sig slanke væk. Iøvrigt vil jeg tro at de fleste hunkønsvæsener vil synes bedre om synlige årer end hvis de ikke ses.
 5. Synlige blodårer under mavemusklerne?

  Jeg drillede bare lidt Mon ikke du mener de er synlige under maveskindet, men ovenpå mavemusklerne? Hvis ikke glæder jeg mig til at se et billede der illustrerer dette for mig mystiske fænomen!
 6. Synlige blodårer under mavemusklerne?

  Hvis du kan se blodårerne under dine mavemuskler så må du eddermame godt nok have nogle tynde muskler
 7. poserun + pronation

  Det her med pronation, de rigtige sko og løbetest giver mig anledning til en kommentar. Jeg erindrer tydeligt første og eneste gang jeg nogensinde har fået lavet en løbestilsanalyse. Da jeg kom ind i forretningen (i mine sædvanlige løbesko) bad ekspedienten mig springe på løbebåndet og startede kameraet. Af igen, og studere resultatet. Viste helt klart at jeg pronerede. Nå men så anbefalede ekspedienten mig et par sko, som han snørede MEGET omhyggeligt for mig. På båndet, filme, og af igen. Voila - problemet løst! Nu er problemet bare at sko ret hurtigt bliver løsere i snøringen når man har gået i dem et stykke tid, så jeg vil postulere at 9 ud af 10 slet ikke får noget som helst ud af den støtte de tror deres sko giver dem. For hvor mange stopper lige 5-10 minutter inde i løbet og strammer snøringen op? Jeg gør i hvert fald ikke, så jeg er ret sikker på at det er fløjtende ligegyldigt om man bruger det ene eller andet par sko. Pronation er kroppens naturlige måde at støddæmpe på, så - til en vis grad - er pronation godt. Og hvis man bygger sit løb langsomt op, og eks. løb med bare fødder, så tror jeg at langt de fleste ville opbygge en muskelstyrke der ville kompensere for den "fejl" man har indbygget i sin medfødte løbestil. Men det giver vi ikke kroppen lov til fordi vi partout køber specielle supinations, pronations eller neutrale sko. Og som vi efterfølgende anvender forkert! Blot en teori, som måske ikke gavner dig voldsomt meget, men tænk i hvert fald over at du med rimeligt stor sandsynlighed ikke har pronationsstøtte for 5 øre når først du er et lille stykke inde i løbet. Måske snarere tværtimod, idet den bløde sko lader foden "sejle" meget mere end hvir man havde løbet barfodet. Det var så lige min ti-øre!
 8. Glucosamine, MSM og Chondroitin

  Lodret forkert. Glucosamin og chondroitin standser den nedbrydningsproces der sker i knoglebrusken som følge af slidgigt. Det virker ikke for alle, men når det virker, så forsvinder også den inflammation som sygdomstilstanden har forårsaget. MSM er et inflammationsdæmpende stof, som ikke i sig selv påvirker slidgigten. Derfor bør man principielt ikke spise MSM alene. Informationen i en tidligere tråd om at glucosamin HCL er ubrugelig er også noget vrøvl. Når glucosaminen har passeret igennem fordøjelsessystemet er det glucosaminmolekule der ender i blodstrømmen fuldstændigt ens. Men for en læge - som jo ikke aner en brik om hvad stofferne egetlig er ud over hvad de kan læse i deres medicinhåndbøger - er det to fuldstændigt forskellige ting. De fleste empiriske studier er gennemført ud fra sulfatversionen, men i eks. Sverige bruger man næsten kun HCL og har her klassificeret HCL som et lægemiddel. Og selv svenskere har gavn af glucosaminen. Der kommer jævnligt studier som siger noget fuldstændigt volapyk. På det seneste er det blevet populært at sige at produkterne ikke virker. For de som arbejder med heste, og som har prøvet at give en hest glucosamin, chondrotin og MSM, hører man enslydende at slidgigtplagede heste meget ofte bliver rengående når de kommer på disse produkter. Og hesten ved nok ikke om den får placebo eller aktivt middel Ser man mere nøgternt på glucosamin og chondroitin, så er det stoffer der i forvejen dels er indeholdt i vores knoglebrusk, og som i mindre grad indgår i vores normale kost. Der er næppe nogen der dybtgående kender virkningsmekanismerne, men det ligger nært at få den tanke at nogle individer med alderen mister evnen til at holde disse stoffer i knoglebrusken, og derfor har brug for et kosttilskud i lighed med eks. kalk. Produkterne virker efter min mening, og erfaring fint, og tager selv 2000 mg glucosamin, 1600 mg chondroitin og 4000 mg MSM om dagen. Der er ingen kendte bivirkninger - det er jo også stoffer vi får i den normale kost - så jeg spiser det i rigelige mængder som beskyttelse af mine led således at jeg også kan løbe marathon efter jeg har rundet de 100 år :4thumbup:
 9. Øge antallet af armbøjninger markant

  Undrer mig lidt når jeg ser den måde hvorpå de på military.com laver push-up's. Jeg så et sted at man ikke skal bruge flad hånd, men istedet lave pushup's på knoerne. Det skulle være skadeligt for håndledene at lave pushup's med flad hånd, men jeg ved ikke om det er korrekt? Iøvrigt er det også hårdere at lave dem på knoerne, bl.a. fordi bevægelseslængden forøges, så man går ned i antal pushup's når man skifter fra flad hånd til knoer.
 10. Ringtræning

  Ja, det havde jeg også luret :4thumbup: Men måske det forhold at man havde en stang - fremfor to helt selvstændige fixpunkter - ville give nogle ekstra træningsmuligheder.
 11. Ringtræning

  Jeg erindrer at jeg så nogle øvelser hvor ringene hang MEGET lavt, måske mindre end een meter over gulvet, og hvor figuranten lavede øvelser der lignede armstrækninger med fødderne hvilende på en stor kasse. Men måske skyldes min uvidenhed bare at jeg ikke har set øvelser endnu. Trapez-bom'en var netop til at have noget i en god højde, eks. 2.20, hvor jeg troede at ringene måske var beregnet til en lavere arbejdshøjde. Det at kunne hæve sig op i armene må vel også kunne give basis for at sætte mavemusklerne på arbejde hvis man hæver benene også. Grunden til at jeg har kig på ringe er at jeg p,.t. kun laver armstrækninger. Jeg laver intet hvor jeg trækker mig op i armene, og træner derved stort set kun brystkasse/overarme, men ikke ryg og skuldre.
 12. Ringtræning

  Ja, som trådstarter kunne jeg godt have tænkt mig nogle hints. Eksempelvis hvor højt man hænger ringene, forslag til øvelser, om man befæstiger i eet eller to punkter, og evt. gode idéer til at supplere med eks. en trapez-bom. Hvor svært er det egentlig at bruge ringene? Jeg er absolut nystarter, og vil godt vide om det ringe er noget der først gavner en mere avanceret atlet. Men det som tiltaler mig er at det er en fri øvelse med formodentlig god påvirkning af koordination of balance udover styrke, samt ikke mindst at det fylder tæt på ingenting. Når man som jeg kun laver armstrækninger, bør det vel give påvirkning af en masse andre muskler i overkroppen?
 13. Ringtræning

  Jeg har i et halvt års tid lavet lidt let styrketræning, primært armstrækninger og maveøvelser. Trods en alvorligt fremskreden alder (51) har det faktisk givet en pænt tonet overkrop (sammenlignet med før :) ) og noget der ligner en six-pack. Af pladsmæssige hensyn vil jeg ikke have håndvægte, bænk o.lign, og har derfor overvejet at udvide repetoiret med nogle ringe / trapezstang, og hører derfor gerne fra andre om det er noget der kan anbefales. Forslag til øvelser, hvordan de monteres etc. modtages også gerne. Ringene kan hægtes fast i en loftskrog monteret i en spærbjælke, men skal man have to adskilte ophæng, eller er en enkelt nok (fruen er voldsom modstander af een i stuen, men henter kagerullen hvis 2 kommer på tale)? Vi har 2,80 meter fra gulv til loft i stuen hvor jeg påregner at montere krogen(ene). Andre alternativer modtages også med kyshånd.
 14. Achillessenebetændelse

  Jeg fik en achillesskade sidste efterår. Det er en af de skader man ikke skal spøge med - kan blive kronisk. Min fik jeg has på i løbet af ca. 2 mdr, men senen har været øm i lang tid efter. Faktisk helt indtil denne sommer. Dog har jeg kunnet løbe uden problemer siden januar. Jeg brugte en anden metode end den officielle: 1) Lavede flere gang dagligt "vælte træer" øvelser for at sikre at mine lægmuskler var afspændte. Gjorde det altid for begge ben for ikke at opbygge en skævhed. Selv om selve inflammationen sidder i achillessenen, så hænger den uløseligt sammen med lægmuskulaturen. 2) Masserede senen smertefri - eller så godt som jeg nu kunne det - også flere gang dagligt. Massagen lavede jeg med tommel- og pegefinger. Stille og rolig nusning uden at presse ret meget. Min skade opstod rimeligt akut, og der var tydelige knuder/gnidder på specielt ydersiden af senen, og senen var dobbelt så tyk som den raske. Ved ikke om det er normalt. Jeg fortsatte med specielt massagen langt ind i foråret, og først nu kan jeg definitivt sige at der ingen ømhed er længere.
 15. Ømmeled varmecreme

  Du skulle da vist have postet under "spøg og skæmt". Hvis dine MUSKLER er ømme, så skyldes det højest sandsynligt at du indenfor de sidste 1-2 døgn har udsat dem for noget arbejde de ikke er vant til. Eks. løbet en lille tur efter at have tilbragt de sidste 5 år i sofaen med en cola og en pose chips i hånden. Den smerte forsvinder af sig selv indenfor et par dage, men du kan evt. få masseret musklerne så ømheden hurtigere går væk. Er dine led virkeligt ømme? Det plejer at komme af lidt mere end en lille løbetur. Men har du ømme led af en smule aktivitet har du måske en gigtsygdom. Det er straks mere alvorligt. Glem alt om at smøre dig ind i alskens vidundercremer. De findes ikke, men din krop skal nok restituere sig hvis den får den tid den kræver (bl.a. udtrykt ved de smerter du oplever). Skal du performe i morgen tror jeg ikke der er anden udvej end en gang god massage givet af en kyndig person.