Candygirl

Medlemmer
  • Posts

    2,433
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    Candygirl reacted to essensen in Mollerup mod Challenge Aarhus   
    Nu vil jeg ikke starte en længere diskussion op, med de sørgelige omstændigheder taget i betragtning, men der må sidde en hjertelæge lige nu med dårlig smag i munden.
    R.I.P Mollerup.
  2. Like
    Candygirl got a reaction from MaxPower in CandyGirls logse   
    Okay da
    I december fik jeg ikke trænet meget - trætheden overvandt mig Fik desuden også mærket lidt til at være kvalmeramt. Ikke super slemt, men nok til at man ikke har lyst til at lave for meget, kunne nogle gange mærke en forværring bare af at cykle til/fra arbejde.
    De sidste 10 dage af december var jeg så tilmed syg, regner med at min sygedomskvote for resten af graviditeten
    Men den gode nyhed, har trods alt kun taget 1½ kg på og har allerede fået trænet tre gange i år.
    Lørdag d.2
    Spinning basis efterfulgt at lat.pulldown, benpres og maveøvelser
    Tirsdag d.5
    15 min crosstrainer
    Mave, lænd og bækkenøvelse
    Benpres
    Hamstrings
    15 min crosstrainer
    Fredag d.8
    Og så kastede jeg mig ud i lidt nyt gammelt: Step
    Anbefalinger i forhold til graviditets og motionstræning, siger højst en puls på 70%/snakkegrænsen, og det er jo ingenting. Jeg har holdt mig nogenlunde, dog med øvre grænse på 75%, men eftersom min hvilepuls er steget ret meget (20 slag), så kan man næppe helt regne med det.
    Så tænkte at lidt nyt ville være godt og generelt får man jo ikke pulsen helt så højt til step.
    Men det var faktisk overraskende hårdt - og så skulle jeg jo også tænke helt vildt. Selv om mange af basistrinene ligger på rygraden, kræver det alligevel lidt at sætte dem sammen og ikke mindst vænne sig til en ny instruktør, alle siger tingene på lidt forskellige måder.
    Men alt i alt en god oplevelse og vil nok få det ind i programmet også.
    Og i går besøgt vi Tinapigen + kæreste og lille Lauge, der nu kravler. Hvor er det skønt at se sådan en bette en og snakke om diverse graviditets-, børne- og træningsrelateret ting.
  3. Like
    Candygirl got a reaction from Arne in CandyGirls logse   
    Så er det vist tid at få lidt gang i loggen igen.
    Den har ligget stille af flere grunde, den seneste af en lille hemmelighed Jesper og jeg gerne ville holde lidt for os selv - nemlig at jeg er gravid. Er i 8.uge og har lige fået en tidlig scanning og set at der er en lille bebs (på hele 1,3 cm ) inkl. et hurtigt bankede hjerte Må se at få trænet den hvilepuls lidt ned
    Dette har selvfølge en vis indvirkning på min træning, så I ville nok have fået et chok hvis jeg havde postet pulsgrafer for nyligt - det anbefales nemlig at have en maxpuls på ca.130 bpm, 70 % eller snakkegrænsen.
    Kan dette virkelig være rigtigt tænkte jeg – det er jo umuligt at spinning med så lav puls…
    Jeg har så kigget lidt efter hvad der er af undersøgelser, der afkræfter eller understøtter det. Og der findes begge dele – en undersøgelse der understøtter det viser, at der er en øget risiko for spontan abort frem til uge 18 ved fysisk aktivitet. Jo mere og hårdere man træner desto større risiko – op til fire gange forøget.
    Så selvom der også er undersøgelser der viser det modsatte har jeg valgt at "better safe than sorry" og har således den senest 1½ måned prøvet at holde mig under 70%... der kommer nogle små peaks over – for det er noget nær umuligt at stå i mellemtakt eller højere og holde pulsen så lav. Så det bliver ofte med meget let belastning eller siddende i stedet.
    Et andet issue er at man ikke helt kan regne med ens puls. Når man bliver gravid bliver først størrelsen af ens blodårer udvidet (groft sagt) og senere øges så ens blodvolumen, men det tager længere tid. Men det bevirker i hvert fald at ens puls stiger – jeg har testet min puls og den er øget fra 37 før graviditet til 46 målt i starten af november.
    Så mindre fysisk men mere mentalt arbejde Ikke mindst fordi jeg ikke heller ikke har sagt noget til instruktørerne og man får godt nok lidt dårlig samvittighed, når man bare sidder og "feder den".
    Der udover prøver jeg endnu en gang at indarbejde styrketræning fast, dog ikke så mange øvelser og moderat vægt (anbefaling her hedder 8-10 gentagelser med en vægt man kan tage 20 gange).
    Kører øvelserne:
    - Benpress i maskine
    - Brystpress/armstrækninger
    - Lat. Pulldown
    - Mave på gulv, skrå og lige
    - Hamstrings
    - Lændeøvelse: Supermand på knæ
    - Bækkenøvelse med vægt
    - Knibeøvelser
    More to come – men med et lidt andet fokus end tidligere; Moderat træning.
  4. Like
    Candygirl reacted to MaxPower in CandyGirls logse   
    Dog ikke. Jeg blev venligt informeret da den første antydning af en lilla streg tonede frem fredag morgen kl lidt i 7 for 4 uger siden.
    ... og jeg har måtte høre om det lige siden.