polykrom

Medlemmer
 • Content count

  77
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by polykrom

 1. Motion i balance™

  For at køre sub-20 på Tyren på racer uden at ligge i læ skal man altså også holde kæden halvstram, så godt gået! Tager du den nye, dobbeltrettede cykelsti på vej op mod Ganløse? Det skal man jo, men jeg synes den gør turen NOGET langsommere. Både fordi jeg synes, det går hurtigere ude på vejen OG når man skal skifte tilbage over vejen (inkl. at kigge sig for), når man når til Ganløse og cykelstien ender. Så den cykelsti er lidt irriterende når det går stærkt , men stemningen mellem cyklister og bilister på Tyren er så dårlig, at jeg altid ender med at tage den alligevel - ingen grund til at puste til ilden. Men er det bare mig, der er dydsmønster?
 2. Motion i balance™

 3. Motion i balance™

  Hej Henrik Du ved det helt klart bedst selv, men da jeg så din - i øvrigt utroligt flotte! - cykel tænkte jeg på, at din position er meget aggressiv. Helt generelt er jeg ikke overbevist om, at alle verdens cykelryttere pludselig har fået en mere smidig ryg og lænd end for bare 10 år siden, da slamthatstem gjorde sit indtog. For slet ikke at tale om for 20, 30 eller 40 år siden, da droppet mellem sadel og styr var MEGET mindre - og bukningerne til gengæld blev brugt mere end i dag, hvor folk som regel sidder oppe i bremserne (med strakte arme), også når det går stærkt. Og i hvert fald har jeg oplevet flere rygproblemer, det har været svært at slippe af med, blandt folk jeg kender. Position er jo for 99,9% af verdens cykelryttere (0,1% er Rohan Dennis :-)) et kompromis mellem aero, power og komfort/sundhed: Aero giver sig selv; power ift. at de fleste kan producere færre watt når de er krøllet sammen og komfort/sundhed er den enkeltes muligheder og begrænsninger, som igen er defineret af genetik, øvelser (fx core og yoga) - og alder. Så det er helt individuelt, og sikkert ikke relevant for dig, men måske en overvejelse værd? Kan man evt. vende frempinden om, så den peger lidt opad, i en periode - så kan du se, om det betyder noget som helst? Bortset fra det er det en IMPONERENDE indsats, du lægger for dagen på cyklen i år - tit på ruter, som jeg selv tænker at jeg skal genbesøge ;-)
 4. Motion i balance™

  Hvis man var hardcore, og bare kørte rundt på Fyn, var 13-18 bagpå sagen. 42-53 foran var det mest almindelige, men en rigtig cykelrytter havde selvfølgelig 45-53.. Meeeen det var barskt og gav nok også lidt for lav kadence op ad bakkerne ift. hvad der var sundt for knæene. Så 13-21 eller 13-23 (husker ikke 13-22?) var nok mere almindeligt. Ift 1 x 11 eller 1 x 12, som det hedder når man dropper forskifteren, er jeg heller ikke solgt. Hvad er pointen?? Mindre vægt? Næh, det KAN det ikke være, for de enorme kranse der sidder på for at give de lave gear vejer jo mere. Aerodynamik har også været nævnt...men ikke så få kører jo med en chain catcher i stedet for forskifteren, så det er vist ét fedt. Og så er der en række tests der peger på, at 48 x 10 (10 er tit mindste tandhjul på kassetten for at få de høje gear dækket ind) fører til større friktion og slid i transmissionen end 53 x 12, fordi kæden skal vride sig mere for at komme omkring en 10'er end en 12'er. Det er jo præcis for at undgå kædevridet, at dem der har råd begynder at køre med de nye pulleys med kæmpestore pulley wheels. James Huang fra Cyclingtips, efter min mening den bedste tech-skribent, er en af dem der har gjort opmærksom på dét.
 5. Motion i balance™

 6. Langt pokker i MOL

  Det er nu en meget gængs regel i cykelklubber, tror jeg. Det kniber mange steder med at få de frivillige til at melde sig, og hvis man er medlem skal man mindst én gang om året tage en tørn. Typisk er det jo at stå 3-4 timer med et flag - det er til at overskue, og til at planlægge sig ud af, nu hvor det kun er én gang på et år :-)
 7. Langt pokker i MOL

  Den er HELT VILDT FLOT - stort tillykke med den :-). Er det en af de gamle landsholdsrammer? Menøh, det forpligter næsten, gør det ikke Gregers? Du har jo helt tydeligt niveauet, både form og teknik, til at køre med i løb, og nu har du også cyklen
 8. Got legs?

  Godt kørt :-) Du har haft en del ekstra vindmodstand, hvis du har haft halen på hjelmen op hele vejen. Hvis du kun vil kigge ned a la Dumoulin, skal du nok købe en af de hale-fri hjelme.
 9. Langt pokker i MOL

  Hvor er det en fornøjelse at læse, Gregers!
 10. Got legs?

  Enig i det med positionen. Men vær opmærksom på, om du kan træde lige så mange watt, når du kommer længere ned. Og Kermit for faen...hvordan kan man køre en licens-enkeltstart uden at tape ventilhullet i pladehjulet til? Man har ALTID en rulle sort gaffa liggende i løbstasken. Jeg kommenterede ikke på det i sidste uge, men jeg synes du skal overveje at rykke ned i C. Du har det for svært i B, og det skal jo være sjovt! Og så er det ingen skam at rykke ned; det er du jo heller ikke den eneste, der har gjort. B er ikke et homogent felt, men der er mange B-ryttere, der kan køre virkelig stærkt og er tæt på A. Så rykkene går virkelig i bund, og det er spørgsmålet, om det er realistisk, at du kommer til at køre i den sjove ende af feltet inden for en realistisk tidshorisont.
 11. Got legs?

  Køges løb er stort set fladt, og de lover ingen vind lørdag formiddag. Så jeg tror, det er et rigtigt godt løb at lægge ud med; mit gæt er at mange klasser vil komme semi-samlet til mål, og det er vist noget der passer dig godt, ikke?
 12. Vejen mod elite cykling

  Det er sindssygt flot, at du kom på skamlen i dag. Tillykke!
 13. Langt pokker i MOL

  Nu er der jo forskel på cykelklubber...og uden at sige noget grimt om nogen er Hvidovre nok en af de klubber i Københavnsområdet, der er kendt for at have flest brøleaber a la dem, du beskriver. Selv om der bestemt også er flinke folk imellem. Jeg har flere gange tænkt på, at kombien med Hvidovre og dig - mr. Gentleman - ikke var det bedste match i verden. Har du overvejet ABC? Det virker som en rigtigt god klub. Udfordringen med ABC er måske transporten til og fra deres træninger. Det ved jeg ikke nok om, men det synes jeg du har skrevet noget om på et tidspunkt. Og ellers er der jo kommet en del nye klubber til de sidste ti år. Jeg har ikke overblik over dem alle...CC Grøndal tror jeg ikke kører stærkt nok til dig, men der er en masse andre, som kombinerer det sociale med at træde lidt til en gang imellem.
 14. Langt pokker i MOL

  Hej Gregers Du skal da HELT sikkert prøve licens. Du har jo alle de kvaliteter der skal til, og med din spurtstyrke vil du kunne køre med om de sjove placeringer. Og så skylder du sig selv at tage til træning i et par andre klubber. Du er alt for dygtig og flittig med din træning til at trille rundt i træningssamlinger, hvor du enten ikke føler dig tilpas (HCK licens) eller klart er på et højere niveau end de andre (HCK motion). Jeg er enig med Henrik i, at ABC er en god klub. De har et godt niveau og har en helt anden kultur end HCK. Det tror jeg faktisk alle klubber har; HCK er godt nok lidt specielle . FBL er også en mulighed der vil kunne give dig meget, så dem skal du også prøve.
 15. Vejen mod elite cykling

  Ja, jeg så godt resultaterne i går. Der er sgu da smæk på i B i år, må man sige. Godt kørt :-). At Guldkysten kører en mærkelig taktik, er vist set før Du slår til næste gang. Skal du køre Slagelse eller Ringsted? Slagelses rute er vel efterhånden blevet en semi-klassiker, og opløbet er fantastisk til at skille fårene fra bukkene.
 16. Langt pokker i MOL

  Den er megaflot, Gregers. Og den ser hurtig ud . Du lægger virkelig en flot og stabil træningsindsats, så det er sådan en god ide, at du får en ny ged at køre på. Mekanisk Ultegra spiller, så jeg er sikker på at det kun er et spørgsmål om justering, før du kan træde dine 8000 watt uden at forskifteren støder på
 17. Langt pokker i MOL

  Hvad er det for en cikel du har fået, Gregers?
 18. Vejen mod elite cykling

  Jeg er stadig med, godt skrevet og slet ikke for langt :-) Du virker skarp - VILDT skarp. Du kommer til at køre stærkt i B!
 19. Vejen mod elite cykling

  Arh, jeg tror ikke at vi skal begynde at grave for meget i, hvad hr. Horner indtog under dén Vuelta
 20. Vejen mod elite cykling

  Meget enig. Det ikke gør så meget at træne på tomme depoter, hvis man kan leve med, at man ikke kan træne vo2max men kun i den nedre del af skalaen. Jeg har gjort det fra tid til anden, både når jeg skulle smide noget vintersul og når jeg skulle huske kroppen på at forbrænde fedt. For der er forskning der viser, at fedtforbrænding fungerer bedst, når det sker en gang imellem. Dem, der altid har sukkervand i flasken til træning er dem, der rammer muren hårdest, når sukkerdepoterne pludselig er tømt. Til intervaltræning er det selvfølgelig ALTID en god ide løbende at fylde depoterne op, så det ikke er dét der begrænser intervallerne. Jeg er også på det hold, der gemmer vo2max-intervallerne på landevejen til senere på året :-). Men hvis man synes, man bedst fungerer med vo2max hele året, skal man selvfølgelig gøre det. Jeg tror, at de fleste erfarne ryttere over tid begynder at fornemme, hvad det er, kroppen responderer bedst på.
 21. Got legs?

  Der er en fyr fra Århus, der har et sæt Mavic Cosmic Ultimate til salg på ebay.de. Mavic CCU svarer til Lightweight, men er ifølge Roues Artisanales endnu stivere. De er i hvert fald vanvittigt stive og lette med deres 1185 gram: Det er som om, hjulet ikke findes. Der er ingen flex overhovedet og ingen inerti, når man træder an. På en stiv ramme som din, er der direkte forbindelse mellem dit antrit og farten. Sættet på ebay har kørt 4000, er med Continental-ringe og er blevet opgraderet til Ceramic Speed lejer. De står lige nu til 256 euro . Men selvfølgelig vil de ryge højere op, spørgsmålet er hvor meget? Men som jeg skrev til Bojsen: Det er med lukkede ringe, med det bøvl det indebærer.
 22. Vejen mod elite cykling

  Du har ret - de findes, men de er dyre. Bora er i bund og grund konstrueret til lukkede.
 23. Vejen mod elite cykling

  Ang. dæk: Det tyske magasin Tour laver efter min mening de bedste tests af dæk. De tester fx vedhæftningen i vådt føre ved at lade en fyr (med motorcykeldragt og hjelm) køre hurtigere og hurtigere rundt i våde sving, hvorefter de måler, hvornår han vælter. Når han er væltet nogle gange på hvert dæk ved de, hvor godt de forskellige dæk står fast . Conti har haft bedste alt i alt-resultater og typisk en af de bedste vedhæftninger i vådt føre. Jeg har kørt med lidt forskelligt, men har efterhånden lært, at jeg står bedst fast på conti, når det er vådt. Da der på et tidspunkt var mange regnvejrsløb i træk begyndte jeg at lægge mærke til folks dæk...hvis de fx havde Vittoria på, kunne jeg finde på at rykke lige før et sving ;-). Schwalbe One pralede af vedhæftning når det er vådt, og dem overvejede jeg også, men Tour måler dem ikke lige så godt som Continental. Det spændende ved Specialized-dækkene er, at de har headhuntet de to ledende ingeniører hos Continental. Så jeg er fristet til at prøve deres dæk af, men er lidt afskrækket af, at de kører 22, 24 eller 26 c i stedet for 23 c, som jeg er vant til.
 24. Vejen mod elite cykling

  Altså vi ligger sgu da ikke og buldrer derudaf, når vi kører 38-40 . Der triller man jo bare rundt...et løb hvor vi har ligget og kørt rundt med 40, fordi feltet har besluttet sig til at lukke alt ned, er jo nærmest det letteste løb i verden. Undtagen, hvis man vil vinde det selvfølgelig...det er massespurt uden struktur og med alt for mange, der er friske. Nnår der er god fart i feltet kører vi vel nærmere 50 end 40...men det er som regel ikke dér, man har problemer. Det er jo i rykkene; især på sidevindsstykkerne. Når man har ligget 2-4-6 minutter over syregrænsen, og der så er en eller anden spasser der rykker til venstre, begynder det at blive lidt hårdt!
 25. Vejen mod elite cykling

  Bora One 50 koster max 10.000 fra nye i Tyskland. Og der er mange Bora i forskellige udgaver, der er til salg brugt, som stort set ikke har kørt. Det er jo til lukkede ringe, så det er solskinshjul. Ulempen ved Bora er så omvendt, at man skal være parat til besværet med lukkede. Du skal selvfølgelig købe de pedaler, du vil. Hvis de gamle er slidte, og du er glad for Look Keo Blade, giver det næsten sig selv: Så er det Blade 2, som er helt rigtigt sælges som aero. Med mindre, du skal sætte timeverdensrekord, tror jeg dog ikke at der er NOGEN målelig aero-gevinst; jeg tror det er et markedsførings-stunt. Jeg tror, at aero-effekten er 10-20 gange så stor, hvis man tager skoovertræk på, end ved aero-pedaler :-) Et gæt: De flyttede carbon-fjederen ind på midten på Blade 2, fordi carbon-fjederen sad yderligt på Blade (1) og derfor kunne blive skadet, hvis man kørte pedalen i asfalten. Det har jeg hørt, at nogle har været utilfredse med. Så måske var de nødt til at flytte fjederen, så den udgør det meste af underdelen, og endte med at kalde det "aero"? Jeg har kørt med Look siden 1987, men kører nu med Ritchey WCS. Jeg synes altså, det er en bedre pedal - crazy men sandt. Men uanset hvad, tror jeg, at du bliver glad for din cykel.