Arcus

Medlemmer
 • Content count

  2,218
 • Joined

 • Last visited

About Arcus

 • Rank
  Mr. Obvious
 • Birthday 04/06/1973

Contact Methods

 • Website URL http://

Profile Information

 • Køn Mand
 • Sted Narnia
 1. Motion og træning er jo sundt. Men når nogle snakker om at tabe sig, siger jeg normalt at løb osv. Ikke er den bedste måde. Spis mindre. Ift. Det med seriøsiteten er der folk jeg løber med der løber 1 til 2 maratons om ugen. Jeg løber omkring de 70-100 km ugentligt i et ret moderat tempo, hvilket passer mig fint da det gør jeg kan løbe langt de fleste af de løb jeg har lyst til. Hvis jeg skal være mere seriøs skal jeg løbe færre lange løb, og træne op til 2-3 løb om året. Det var sådan jeg trænede i starten, men det er ikke det jeg finder træningsglæden i lige pt.
 2. Desværre er jeg ikke engang semi seriøs. Lige nu har jeg et par både i søen på det helt useriøse," jeg løberlangt fordi det er sjovt" plan. Et 6 timers løb i Ålborg den 22. august, et maraton ugen efter og så Skagen Odde ultra trail den 5. September. 60 km i klitter osv, skal nok bliver spændende. Jeg er begyndt at overveje om Mols rundt skal være et mål til næste år. de 100 mile skulle være meget smukke, men også noget bakkede, men det lyder jo som en sjov udfordring. Hvis alt går godt har jeg også et mål om at løbe 12 timer i Sæby igen næste år, og gerne kommer op på de 120+ kilometer. Det kræver noget mere udholdenheds træning, og hvis jeg kunne smide nogle kilo ville det nok heller ikke skade. Med 83 kilo er jeg ikke tyk at se på, men jeg har nok ikke behov for så stor en trail madpakke. Styrketræningen har jeg planer om at lave, men so far er det ikke blevet den faste vane det burde være. Specielt min core ville ikke tage skade af at blive styrket. Det giver selvfølgeligt noget når man løber et par maratons i træk, men det er en af de ting der glider pga. tidsmangel. Jeg har også lært at jeg kun skal tage 1 ny ting ad gangen, og da vægten er det jeg fokusere på lige nu, bliver styrke delen når der er kommet lidt mere automatik i at have 1 til 2 ugentlige faste dage igen. Jeg kan rimeligt nemt tage en faste dag, uden at gå helt i spåner, og når det er på en af de dage hvor jeg løber recovery løb er det ikke noget der udfordre energien stort. Jeg har et mål om at komme under de 78 kilo fast, efter at have ligget på 82 kilo i meget lang tid. Desværre har jeg en god evne til at æde lige så meget som jeg forbrænder.
 3. En af de sjældne updates fra min side. Har just gennemført en mindre løbeprojekt med 3 maraton på 3 dage. Nedenfor updates fra hvert enkelt løb. 3 på 3 dage Maraton #14t04m00s5.44 min/kmHHR%:67Maraton nr. 1 af de planlagte 3. Startede stille og roligt ud på de første 21 km, og satte lidt mere fart på de sidste kilometer, så det lykkedes faktisk at løbe et disciplineret negativt split. Nu bliver det spændende hvad kroppen mener om fart i morgen. http://app.endomondo.com/workouts/570627507/3946066 42.2 km4t04m54sHHR%:64Føj hvor der skulle kæmpes i dag til dagens maraton. Noget varmere i dag, og på en mere kuperede rute. Dagens pensum var 6 runder, og allerede på 4 runde begyndte jeg at mærke en krampe i venstre lår. Fik dog hældt vand, bananer og lidt vingummi på og kørte på. Dagens sidste 22 kilometer blev solo løb, da dem jeg havde planlagt at løbe med, havde lidt for meget fart på, og jeg valgte at lade dem løbe. 5 omgang var virkeligt en slider, men jeg fandt energien. På sidste runde kunne jeg ligesom se en ende på det, og fik endelig bug med den snigende krampe, ved at øge tempoet en smule. Omkring halvvejs på sidste runde, hentede jeg dem jeg ikke kunne følge med, da den ene af dem led ret meget under varmen. Det gav lidt ny energi og jeg valgte at sætte lidt tempo på, også da jeg havde brug for rent mentalt at opleve at jeg godt kunne hente lidt tempo og energi. Jeg kom ind kun 1 minut langsommere en i går, og med en lavere gennemsnits puls. Det er jeg meget tilfreds med, ift dagens rute og varmen. Nu bliver det spændende hvor slidt kroppen er i morgen. Jeg forestiller mig at det bliver i 6.00 min/km de første 21 km, og så tager vi den derfra. http://app.endomondo.com/workouts/571289095/3946066 3 på 3 dage Maraton # 34t02m20s5.41 min/kmHHR%:66God afslutning på projekt 3 maraton på 3 dage. Selvom der var en smule blæst i dag fungerede det fint, da det kølede af. Havde på forhånd besluttede at løbe de første 21 km i helt roligt tempo, og så se hvad kroppen var klar på. Begyndte at øge efter de 22 km da en af dem jeg fulgte med også satte tempo på. Jeg var ret spændt på om jeg kunne følge hendes tempo, da hun havde friskere ben en jeg. Jeg valgte dog at tage chancen, og så måtte jeg jo betale en eventuelt pris senere, da jeg jo ikke skulle løbe dagen efter. Hun slap dog på et tidspunkt, selvom jeg hele tiden forventede at hun kom spurtende bagfra. Benene var ganske godt kørende selvom jeg sagtens kunne mærke at der var løbet de foregående dage. Jeg var dog en smule pressede til sidst hvor jeg godt kunne mærke at jeg havde løbet til dagens grænse. Lige nu er jeg ovenud tilfreds med at jeg har gennemført 3 maratons på lige så mange dage. Boom! http://app.endomondo.com/workouts/571931585/3946066 Måneden lander på 393 km løb + noget hygge cykling, men da jeg ikke kan sparke hul i en våd papirpose med mine løbeben tæller det næppe som anden en restitututions træning.
 4. En kort update. Efter mit 12 timers ultra løb, var søndag en dag hvor jeg gik som en gammel mand, men allerede mandag var DOMS ved at forsvinde. Jeg har dog haft en lettere irritation på siden af højreknæ. Det kunne godt være lidt løberknæ, og er vel egentligt ikke så mærkeligt ift. tiden og distancen i det langsomme tempo. Derfor er der blevet løbet minimalt, og for det meste crosstrainet eller cyklet. Der er fortsat lagt godt 1 til 2 timers low impact cardio ind om dagen + suppelerende core træning. En af de erfaringer jeg har gjort mig, er at min core styrke godt må være bedre, så squats, KB swings og planken skal til og ind i uge programmet mere fast, sammen med lidt ryk gejl. Næste store mål er 60 km trail til SOUT i skagen. Jeg har ikke nogle store ambitioner ud over at nyde den smukke natur, og håbe at jeg kan få helt styr på maven. I den næste tid vil jeg stille og roligt smide lidt mere løb ind igen, sammen med de daglige cykelture til og fra arbejde. Da der er 18 km på arbejde, giver det trods alt lige lidt gratis opvarmning.
 5. Så blev der løbet 12 timers løb. Nedefor en kort beskrivelse. I dag er jeg meget øm i kroppen, men alt fungere. 12 timers Løb 109km 502 m (Officiel afstand)6.35 min /kmLang dag på kontoret. Vejret var allerede fra start meget omskiftelig, med byger, vind og så sol. Det gjorde det vanskeligt at finde den helt rigtig påklædning. Løbet startede dog ud i tørvejr, men blæst. Fik et ok pace op at kørende, men da jeg havde slået GPS fra på mit ur kunne jeg ikke helt præcisce følge km tiderne, da der ikke var nogen 1 km markering. Det resulterede i et nok lidt for hårdt udgangs tempo, der kom til at hævne sig lidt senere. Havde allerede fra starten af valgt at dele løbet op i rundter, da det simpelthen var for svært at overskue 12 timers løb. Jeg havde et mål om at læbe 100 km og så se hvad der skete, men fordi jeg ikke har løbet mere en 60 km før, var jeg meget spændt på hvad der skete når jeg kom over de 60 km. Alt fungerede egentligt fint, til de 65-70 km hvor min mave begyndte at drille lidt. Selvom jeg kørte 32Gi og drak minimum 150 ml vand hver 2 km fik jeg en let kvalme. Jeg skulle på toilet ved de 70 km og da jeg skulle igang igen fik jeg den vildeste smerte i venstre knæ. Præcist som et kæmpe løberknæ. Her var jeg ved at gå helt i spåner, men jeg kom igang med at gå, og så lunte og det løsnede helt op på det, så det forsvandt igen. Jeg mistænker det for at have været en krampe, der satte sig i side låret. Det gjorde at jeg bevægede benene hele tiden, når jeg skulle stå og fx tage energi. Min mave var generelt lidt ON/OFF resten af turen, men jeg fik da hældt nogenlunde energi på alligevel, selvom det krævede lidt overtalelse. Efter de 60-65 kilometer begundte tempoet at falde en del, og det blev meget svært at presse pulsen op, fordi benene simpelthen satte begrænsningen for outputtet. Selvom det var hårdt var det også fascinerende at bevæge sig ind i ukendt land. Det er rigtigt når de siger at man løber et ultraløb på viljen, for kroppen havde godt nok ikke lyst til at fortsætte efter 8 timer. En personlig sejer var at jeg rundende de 100 km i 10t35m og at jeg kom meget tæt på det helt store mål på 110 km. De sidste 500 meter skyldes ene og alene at jeg troede rundterne var 2 kilometer. Alt i alt er jeg rigtigt godt tilfreds med løbet, men lige nu lidt for træt til at have den store optur. Det kommer nok senere. Tror ikke det bliver sidste gang jeg løber 12 timer. Link til resultater. Jeg havde start nummer 151 http://my4.raceresult.com/34110/?lang=#3_DBA197
 6. Onkel Troels

  Faste er klamt på den gode måde. Det virker rigtig godt, og effekten er ret vel dokumenteret. Men bliver sådan en muskelmand som dig ikke ond at være i nærheden af når han ikke får føde??
 7. 10 km til efteråret - realistisk?

  Det burde du fint kunne hvis du husker at starte stille og roligt ud. Både ift. distance, men også hastighed. Hvis du kan klare at løbe 5 kilometer allerede nu, ville jeg nok tage 3 trænings dage. Som nybegynder skal du glemme alt om tempo ture, og intervaller. Dine muskler og led skal trænes op, og det gøres bedst ved at løbe rolige ture i snakke tempo. Så er det sociale også sikret Et nemt program ville være. Tirsdag: 3 kilometer løb i snakke tempo (typisk 6.30-7.00 min/km, måske endda endnu langsommere hvis du er utrænede, det vigtige her er at du kan føre en samtale ubesværet medens du løber) Torsdag: 5 Kilometer løb i snakke tempo Lørdag el. Søndag: 5 km løb i snakke tempo. Denne her tur kan du så stille og roligt lægge 500-1000 meter på hver 2-3 uge, indtil du er oppe på 8-10 kilometer. Lad være med at lade dig stresse til at løbe hurtigere, fordi alle andre gør det. Dit mål er at løbe uden at blive skadet og styrke kroppen. Det er faktisk muligt at løbe uden at blive skadet, og få skinnebens betændelse osv. Husk at træning ikke er konkurrence, og selvom du ikke ligger blødende i vejsiden, og er ved at hoste dine lunge op, så har din træning alligevel nytte. Dette er blot mit råd, baseret på både egen erfaring, men også det teoretiske grundlag som fx. Claus Heckmann og Arthur Lydiard arbejder ud fra. Du er velkommen til at stille eventuelle spørgsmål.
 8. Træningen skrider fortsat planmæssigt fremad. Mandag den 27. April. Det blev til 7 kilometers let løb om morgenen og 27 let løb om aftenen. Så sammenlagt 34 kilomete med et snit på 5.41 min/km Tirsdag den 28. April blev det til 6 kilometer roligt løb. Onsdag den 29. blev det til 13 kilometers løb om morgenen. Det var rimeligt køligt, men herligt solskind, så det gav en god energi. Torsdag den 30. Havde jeg en feriedag, og smuttede ud på 22 kilometer let løb. Kom igennem på 2timer og med en puls belastning på 62% var det egentligt ganske godkendt. Løb med min ultra vest for at vende mig mere til den. Fredag den 1. Maj stod den på konfirmation af min søsters den ældste et mørkt sted i Midtjylland, så der blev ikke lige løbet. Lørdag den 2. Maj Jeg opdagede at der var løb i det lokale, og fik købt startnummer til Halvmaraton distancen. Havde bestemt mig for at der skulle gives lidt gas på turen, for at se om der stadigt var lidt hastighed tilbage i kroppen, oven på de mange måneder med roligt Lydiard løb. Tiden blev 21.095 km 1t33m36s (Chip tid) Ny Personlig rekord HHR%:83 og det rakte til en ny personlig rekord med 3 minutter. Skulle lige kæmpe lidt med at holde presset oppe de sidste 4 kilometer, hvor jeg godt kunne mærke at det ikke lige er tempoture jeg har gjort det i. Men i betragtning af at det kun er 2 uger siden jeg løb 60 km løb, og at ugen havde budt på 2 ture over de 20 kilometer, er ejg egentligt ret godt tilfreds. Jeg tror godt jeg kunne skære et par minutter af tiden på en vel restituerede krop. Jeg kunne faktisk ikke helt finde det højeste gear og presse pulsen op over de 169 bmp, fordi jeg manglede styrken i benene. Nu begynder jeg snart nedtrapningen frem mod 12 timers løbet, så skulle gerne holde mig fra maraton distancerne den næste månede, men ved sgu ikke helt om jeg kan holde det.
 9. Jeg har da tænkt over det et par gange, og set de første løbe opdateringer jeg kom med. Det er lidt sjovt hvordan mit forhold til løb, og specielt hvad det at løbe langt er. Selvom jeg langt fra er metodisk i andre dele af mit liv, har jeg haft en ret konsekvent og metodisk tilgang til det at løbe, og har troet på at det var vigtigt at bygge fundamentet stille og roligt op. Det syntes jeg egentligt er lykkedes meget godt. Jeg er dog meget spændt på hvordan det vil være at løbe i 12 timer, men jeg tror sgu det bliver en sjov udfordring.
 10. 13. april - 19. April Mandag: 16.80 km let løb1t36m36s5.45 min/kmHHR%:62.5SKøn tur med løbemakker Ole, i Hjørring. Havde aldrig løbet ruten før, men den var ret sjov, og relativt flad. Der var en god vind i dag, men solen var fremme så det var skønt. Benene var gode i dag, og Lørdagens 42 kilometer kunne ikke mærkes synderligt. Tirsdag:5.01 km23m18s4.39 min/kmHRR%:76.5Lagde ud i den lidt lavere ende af mellem løb, med 5.12 min/km og sluttede af med 4.20 min/km. De sidste 2 km var dog med en hjælpsom vind, der dog trak lidt tempo ud de første 1.5 km. Jeg kan godt mærke at jeg ikke er vant til at løbe hurtigt, og mangler lidt teknik. Nu var det heller ikke en tur i den super hurtige ende. Det må der blive tid til på et andet tidspunkt.Afsluttede med 2 km afjog. Onsdag: Pause Torsdag:24.12 km let løb2t22m22sHHR%:61Fin tur i dag, selvom det blæste en hel del. Der var ikke vild meget krudt i benene i dag, så det blev diesel motoren der blev sat til. Pulsen er lav, men det er tempoet så også. Løb med min ulta vest og flasker fyldte for at træne med den. Efter at den er blevet efter spændt sidder den virkeligt godt.Jeg håber jeg har lidt frisker ben i weekenden, men det er da positivt at langtursformen er rimelig, og jeg kan holde en lav puls selv i blæsevejr. Fredag:Pause Lørdag: 60 km Ultra løb5t56m49s5.57 min/kmHHR%:65.5Dagens tur gik til Tårs Hallen, hvor der var arrangeret løbe event. Fra 9 til 15 kunne man løbe en rundte der var lidt over 5 kilometer. Planen var på forhån at løbe 60 kilometer, og gerne under de 6 timer der var til rådighed. Ruten var en anden rute, en sidst jeg løb med Tårs løberne. Der var nogle flere kilometer grusvej, der var præget af vinteren, med huller, løse sten, men okay fast, så ikke den store udfordring ellers. Ruten havde nogle gode stigninger, der gav lidt høj puls, men fik ret godt styr på de,. Der var et enkelt nedløb på grusvej, jeg ikke blev helt gode venner med, og det har resulteret i en mindre vabel på min langetå. Så vidt jeg kan vurdere den eneste vable jeg har fået, og ikke noget der generede under vejs. Det er dog muligt der kan komme en blå negle senere, da det kan tage lidt tid før det viser sig. Jeg fulgte med gruppen den først rundte for at lære den at kende, men da de brugte rimeligt meget tid i depotet, valgte jeg at følge min egen plan. Jeg fik dog nogle rimeligt lange stop, da det var gør det selv depot i hallen. Så skulle bla. blande ekstra 32Gi Endure drik undervejs. Et enkelt toilet besøg var også påkrævet. Valgte undervejs at løbe med en 0.5 liters flaske med vand eller energi drik, så jeg kunne fylde energi på løbende. Det fungerede faktisk rigtigt godt, og hjalp på tiden i depotet. Generelt havde jeg nemt ved at holde pulsen og pacen, og valgte helt bevidst at skrue op for farten efter de 44 kilometer, for at komme under de 6 timer. Jeg var ret sikker på at jeg kunne holde tiden og distancen ud, og benene føltes gode, også selvom jeg havde løbet 24 kilometer i Torsdags. Gennemsnits pulsen ligger godt under de 68%HHR, og jeg er rigtigt godt tilfreds med hvor godt min krop har responderet på den øgede mængte træning. Vil da også lige tilføje at vejret var næsten perfekt. Høj sol, og ikke alt for varmt. Der var dog en jævn vind noget af vejen, men slet ikke noget sammenlignet med de foregående dage. Søndag:Pause. Ugen bød på sammenlagt 109 kilometer, og en fin test af ultra formen.
 11. Mandag: 10 km let løb 58m47s 5.49 min/km 42 års fødselsdags tur. Rigtigt dejligt vejr i det Nordjyske, med høj sol og en let vind. Tog det stille og roligt og nærmest sneg mig op af bakkerne. Har et smule træthed i venster baglår, men ikke værre en at det kunne holdes nede ned ved at løbe langsomt. Tirsdag: 7 km let løb 39m47s Kort tur i blæsevejret. Småtrætte ben, men de fungerede så bruges skulle de Onsdag: Morgen: 7 km let løb 38m18s Projekt morgenløb blev sat i gang med en lille løbetur. Jeg bliver nok aldrig stor fan af at stå tidligt op, men det hjælper når det er lyst. Aften: 10 km let løb Fin lille eftermiddags tur. Løb i korte ærmer og bukser. Dejligt. Torsdag: Morgen. 6 km blandet løb 31m44s Tidlig morgen tur. Vejret var rimeligt uden alt for meget vind. Valgte at løbe lidt blandet tempo. Aften. 10 km Let løb 55m21s Eftermiddags tur. Noget koldere og mere blæsende en i morges. Specielt de sidste 3 kilometer var i strid modvind. Men ben og baglår er ved at være klar igen, efter søndages langtur. Samtidigt kunne jeg glæde mig over nu at være den lykkelige ejer af en ny ultra vest. Så burde der ikke være nogen grund til at gå kold på de lange ture. Fredag: 11 km let løb 57m00s Dejlig tur. Fokus på puls Lørdag: 42.42 km let løb (Uofficiel maraton) 4t20m43s 6.09 min/km HHR%:67 Min nye Ultima direction Scott Jurek ultra vest skulle testes, og det gør man som bekendt bedst ved at løbe en tur. Tog turen mod Sindal, og vendt mod Hjørring, hvor jeg lige var forbi Bauhaus for at fylde flaskerne med vand igen (De har et toilet) Dernæst retur mod Tårs. Energien fungerede godt i dag, med 32Gi Endure drik, og 32Gi Chews. Varmen drillede dog lidt og pressede pulsen de første kilometer, men det var faktisk skønt løbe vejr. Der var modvind de sidste 18 kilometer, men nåede da hjem før de begyndte at tordne og hagle. Var små træt de sidste 10 kilometer, og skulle kæmpe lidt syntes jeg. Kunne sikkert være løbet igennem det, hvis jeg skulle have været udover de 42. Vesten fungerede rigtigt godt. Skulle lige justere den, men det var ret nemt. Flaskerne sidder fint, og har et nemt lukke/åbne system. Alt i alt en super trænings tur, hvor jeg lige fik afprøvet energi indtaget.
 12. Motion i balance™

  Heckmann nævner også at det er en videre udvikling af både Maffetone og Lydiard han arbejder med. Maffetones puls formel er nem at arbejde med som nybegynder, medens Heckmanns zoner og test er ret inspirerende som lidt mere erfaren løber. Jeg syntes det er et rigtigt godt svar Niels Kim Hjorth kommer med. Heckmann nævner selv i sin bog af fx. Spartas måde at træne på gjorde at han lagde om fra Km træning til AT. Der er sikkert mangen meninger, men jeg har oplevet en vis stædighed i løbeklubber og disses medlemmer (herunder Sparta) når man (jeg) har talt om fordelene ved at løbe efter fx Lydiard. Det ville være dejligt hvis det ændrede sig, og vi igen fik nogle gode langdistance løber i danmark.
 13. Motion i balance™

  Heckmann, og andre har faktisk en pointe tror jeg. Allan Zakariasen skriver noget lignende i sin bog. Det er muligt at det med meget mængte kun gælder for Nord europæere, da de resultater jeg har set dækker denne gruppe, og viser et fald i tiderne, fra 1970 til i dag. Når man ser på hvordan den danske elite trænede i 70-80 og med den viden vi har i dag, burde vi kunne få meget bedre resultater. Så vidt jeg husker restituerede nogle af de danske elite løbere med en mængte på 150-200 kilometer frem for de 300-400 km de typisk løb på en uge.
 14. Onkel Troels

  Ahh gud. Den film så jeg som dreng på VHS. Mystisk at den aldrig fik en Oscar....
 15. Nå. Det er efterhånden ved at være længe siden jeg har opdaterede her inde. Tiden har været knap, og når jeg endelig sidder foran computeren er det normalt vis endomondo der bliver opdateret med en løbe beskrivelse, osv. Men tænkte at jeg da lige ville give en lille opdatering fra de sidste måneders træning frem mod 12 timers løbet i Sæby den 30. Maj. Jeg har primært trænet det lette/rolige løb, hvor pulsbelastningen ikke kommer over 70%HHR. Det er lidt udfordrende til tider da jeg bor et sted med mange bakker, men fordelen er at det giver lidt ekstra træning, ift. At bo et næsten fladt sted som jeg gjorde før. Kan tydeligt mærke at jeg er blevet bedre på stigningerne. Jeg har lige så stille forsøgt at finde en trænings mængde og form, der har kunne passe ind i hverdagen, så der også har været tid til børn og kæreste. Det er efterhånden lykkedes mig, selvom jeg ikke syntes jeg er helt i land endnu, da mængden ikke er helt deroppe hvor jeg kunne ønske det. Løsningen ligger dog lige for, da det handler om at få smidt nogle doubler ind. Da jeg ikke er en stor fan af at stå tidligt op er det dog noget jeg først går i gang med nu, hvor det ikke er kulsort (og koldt) uden for. Siden jeg sidst opdaterede i starten af Februar, er jeg faktisk gået fra at være maraton løbet til at være ULTRA LØBER, da løb over 50 kilometer normalt vis betegnes som ultra løb. Formanden i den lokale løbeklub, havde arrangeret et løbe event, hvor man kunne løbe en 5.6 kilometer rundstrækning, i op til 8 timer. Jeg havde prøvet ruten og konceptet af 2 uger tidligere den 7. februar, hvor jeg løb 27 kilometer på ruten, så jeg vidste hvordan det fungerede. Ret enkelt med depot i Tårs Hallen, hvor man også kunne have egne ting stående. Så den 21. Februar begav jeg mig af sted de 5 kilometer til Tårs for at løbe. Planen var at jeg ville løbe over 50 kilometer i et tempo mellem 6.00-6.30 min/km og forsøge at holde pulsen nede under 70%HHR. Vejret var helt perfekt, da der ikke var en vind der rørte sig, og temperaturen var lige omkring de 1-5 plus grader. Eneste minus var at min mave ikke var helt i orden, men det kommer vi tilbage til. Som energi, udover det der var i depotet havde jeg blandet en gang Sunquick saft, der har samme energi sammensætning som en generisk sportsgel. Der var 2 andre løber der stod klar klokken 8 om morgenen til at løbe, men der var flere der ville støde til i løbet af dagen, og løbe nogle rundture. Da jeg valgte at følge med de 2 løber, blev tempoet en smule hurtigere en de tænkte 6.00-6.30, og snittet kom til at være omkring de 5.40-5.50 men pulsen var ganske fin, så det bekymrede mig ikke så meget. Da jeg ikke gik efter tiden, og tog det som en træningstur gav jeg mig god tid i depotet når runden sluttede. Jeg sørgede for at få drukket vand, og smidt lidt energi om bord. Efter 2 runder og 11 kilometer fik jeg følgeskab af en gut jeg har løbet med før. Vi fulgtes faktisk ad resten af dagen, hvilket var super hyggeligt, og helt sikkert hjalp på energien. Jeg fik en smule bøvl med maven omkring de 22 kilometer, og var nød til at spise 2 panodil. Det hjalp en smule. Jeg havde faktisk ikke nogle super alvorlige kriser, og det var rimeligt nemt at løbe de første 40 kilometer. Der sker noget i kroppen og hovedet når man ved at man skal løbe over de 42 kilometer. Jeg var sikkert gået helt i spåner hvis jeg havde sat mig op til at løbe 42 kilometer, og så fået at vide jeg skulle løbe 8+ kilometer til. Nå men som sagt var der ikke de voldsomme kriser, men jeg var nødsaget til at tage en længere depot pause ved de 49 kilometer for at komme ordenligt på toilettet, da jeg ikke havde den store lydt til at svinde mine løbebukser til. Et depot stop på godt 6 minutter er vist en rekord for mig, men det hjalp gevaldigt, og jeg satte ud på den sidste runde som jeg havde besluttet mig for at løbe, selvom det ville gøre at jeg løb 54 kilometer. Men jeg ville heller ikke bare forlade min løbemakker. På den sidste del af turen fik vi igen selskab af 2 løbere, der havde holdt pause, og som var rimeligt friske. Jeg havde undervejs i løbet overhalet andre løbere, der var startede ud efter mig, og selvom jeg måske er i lidt bedre form, hjalp det meget på motivationen at jeg kunne følge med friskere løbere. Den sidste kilometer blev faktisk løbet som den hurtigste da jeg fulgte med en anden løber der lige ville sætte mig på plads. Turen endte på 54.20 kilometer gennemført på 5timer og 31 minutter. Tempoet var 6.07 min/km der primært blev påvirket af depot besøg og den indlagte toilet pause. Kilometer tiderne i løb ligger mellem 5.30-6.00, hvilket egentligt er for hurtigt ift. Planene. Pulsen lå i snit på 143 BMP hvilket for mig er 68%HHR. Som en test tur var det egentligt meget fint at få afprøvet et Ultraløb, og det var betydeligt lettere en jeg troede. Jeg erfarede dog at jeg skal have bedre styr på energi og væske indtag, da kulhydrat indtaget har været for stort ift væske indtaget, og sikkert har givet mig de mave smerter og problemer jeg oplevede. Samtidigt skal jeg være bedre til at starte roligt ud. Der er mindre tilgivelse på et 12 timers løb, en et 54 kilometers løb. Men for meste delen var det en positiv oplevelse, og jeg kom da også fra løbet med kun 1 lille vable på lilletåen, der ret hurtigt var ordnet. For lige at vende tilbage til det med energien har jeg også fundet min nuværende grænse. Den 22. marts havde jeg fyldt Camelback med vand og løbebæltet med lidt energidrik og løbevingummi, for at tage en 35 kilometers løbetur i udkants Danmark. Skæbnen ville så at jeg løb en smule forkert og kom til at løbe 42.4 kilometer, men hvad værre var, var at jeg havde beregnet mit energi indtag og indholdet i løbevingummierne og energi drikken forkert. Turen var planlagt til at foregå i 60-68%HHR, og altså et langsomt tempo. Det lykkedes faktisk ret godt at løbe efter pulsen, og ruten var ny, og ret spændende at løbe. Der var dog en del sidevind på det første stykke, der endte i en strid modvind på godt 20 kilometer at turen. Da jeg havde godt 10 kilometer hjem, var jeg rimeligt pressede, men valgte dog at køre på. Turen endte med 42.4 kilometer i 4 timer og 30 minutter og med en puls HHR% på 63. Det var faktisk helt efter planen, men da jeg regnede mit indtag ud efter hjemkomsten kunne jeg se at jeg havde indtaget godt 400 Kcal på de 4 timer og 30 minutter, hvor jeg skulle have indtaget 250-300 Kcal hver time. Så måske ikke så mystisk jeg følte mig lidt pressede de sidste kilometer. Heldigvis havde jeg vand nok med, og selvom jeg samlet har løbet med 2-3 kilo ekstra var det nok det rigtige valg. For at slutte denne lange beretning af, fik jeg også løbet mit 16 officielle maraton her i Søndags, for at fejre min sidste dag som 41 årig. Løbet var et Canonball, med rundter af 10.6 kilometer. Jeg havde grundigt planlagt energi og væske indtag denne gang, også for at teste maven osv. Planen var som sædvanligt et løb i den rolige ende, og det blev det meste af turen også. Fulgte med 2 løbere der havde løbet Brutal maraton 2 dage i forvejen. Var sgu ret imponerede over at de havde så gode ben, men der er også tale om løbere med 60+ maratons i ryksækken. Det var et ganske godt løb, men jeg var faktisk en smule pressede de sidste 10 kilometer, da jeg var rimeligt øm i glutus. Jeg kom dog igennem på under 4 timer, og jeg havde løbet en 22 kilometerstur og Fredagen. Så alt i alt skrider træningen stille og roligt frem. De 12 timer i Sæby skal nok blive udfordrende, og planen er egentligt bare at være løbende i alle timerne, så må vi så hvor langt jeg når. Jeg har tilmeldt mig Skagen Odde ultra Trail i august. Det er 60 km trail, og jeg har en ide om at lave det til et fokus løb, hvor jeg forsøger at optimere lidt mere på formen og vægten, en jeg har været motiverede for her over vinteren.