romeren

Medlemmer
  • Posts

    266
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by romeren

  1. Lyder helt rigtigt. Jeg fik diagnosen af en speciallæge over en skrattende Tlf så fik ikke rigtig fat i så meget af samtalen. Jeg fik så diagnosen pr brev, men på dette "sprog" som jeg ikke forstod meget af. Skal have informeret min spinninginstruktør omkring problemet, så jeg ved hvilken måde jeg skal træne på. Kan bruskskaden genere mig under spinning ?? Knæet har virket ømt efter de sidste par træninger. Tusind tak for jeres hjælp.

    Hej

    Der er forskellige grader af bruskskader, ved svære bruskskader, kan man forsøge sig med inforation.

    Her borer man med et 2mm bor ind i knoglen (førringsfuren på lårbenet) hvorefter der dannes en slags pseudo brusk, den erstatter ikke din oprindelige hyalin brusk. Den nye brusk beskytter knoglen, dog ikke ligeså godt, som den oprindelige brusk.

    Det gode er at det ikke er et vægtbærende led, men du har behov for at vide hvor stor din bruskskade er, for at kunne tilrettelægge den rigtige træning. Det ved din spinning instruktør helt sikkert ikke noget om.

    Med henblik på bagerste korsbånd, så gør man som oftest ikke noget ved det, andet end at træne musklerne omkring knæleddet og hofteleddet.

  2. Hej.

    Jeg står og skal have et forløb om spring (hhv. højdespring og længdespring) i forbindelse med mit studie.

    Jeg søger i den forbindelse derfor en bevægelsesanalyse af et længdespring og af et højdespring..

    Er der nogen der ligger inde med sådan nogle, eller kan hjælpe mig lidt med det?

    På forhånd tak.

    Mvh Peter

    Her er lidt.

    http://www.elitetrack.com/articles/read/2194/

    http://www.elitetrack.com/articles/read/2205/

    http://www.elitetrack.com/articles/read/2205/

  3. Hmm, det er jeg sku overrasket over....men det var da vist i gamle dage så og saa har han paa mystisk vis tabt alt sin muskelmasse? Men det sker jo.

    Jeg vil hellere udfordre ham i safetybar squatten som han vidste så meget om :laugh:

    Det maa iovrigt vaere samme person som Anders har snakket om kunne tage 300 kg i squat, men godt nok aldrig fik det gjort :wink:

    Måske ikke 300 kg i squat, men han kunne i sin tid squatte 210x10 nemt Uden nogen for for udstyr. Han har været med til 2 ol, men måtte til sidst stoppe pga rygproblemer. Han var ekstrem eksplosiv og kunne uden problemer have gjort sig i styrkeløft. Hvis man ikke træner forsvinder musklemassen.... :dry:

    Hans Danske rekord på over 77 meter er stadig et verdensklasse resultat og ingen i DK har været i nærheden af hans resultater.

    http://www.dafital.dk/profil.asp?id=5

  4. De rigtige smarte tager ind på livgardens kaserne i Gothersgade og får/køber en vagttaske fra det afgående vagthold. Det skal være en der har gået sin sidste vagt, som så får din.

    Derved undgår du det store besvær med at pudse en vagttaske op fra grunden. Du kan også være heldig at få en der er extra pæn, som kan give dig pudsefri.

    Som andre nævner overlever du nemt det fysiske.....

  5. Hej

    Jeg har tænkt lidt på at prøve kosttilskudet birkabonat. Jeg løber meget 400m i min fritid og går også til atletik, herunder løb. Jeg har læst at det kunne øge præstations evnen med 6%, hvilket jo er pænt meget i trænings forstand. jeg tænkte bare lige på hvordan skal man indtage, bliver maden ikke forstørret når man putter det i den, det er stods alt bagepulver, eller hvordan skal man spise det.

    bland det i noget saftevand.....dog bør du eksperimentere med dosis inden du løber konkurrence. Det er ikke sikkert du kan klare at intage det uden at få kvalme eller kaste op. :crazy:

  6. Det korte og det lange med min afklimatiseringstræning er, at jeg skal til Afghanistan i en meget nær fremtid. Når vi har en så puny en sommer, som vi har det herhjemme, slår det som en hammer, at ramme ned i de varme områder. Folk, der har været i Egypten og lign. ved, at man ikke kan lave andet end bare ligge og svede dagen lang.

    Du skal arbejde som fys i Afghanistan? det er da nyt at forsvaret ansætter fysioterapeuter, tro ikke jeg har hørt om det før. Hvor længe skal du arbejde der?.

    Hvor i Afghanistan skal du være? Det kan da ikke være helt ufarligt. Men jeg kan godt forestille mig at varmen må være lammende....du må stå og sveddryppe ned på dem du behandler...

    Det kunne være spændende hvis du uploadede billeder når du er afsted....

  7. Udover dagens WS4BS blev det tid til at kicke min afklimatiseringstræning i gang.

    Hvis nogle af jer i dag på jeres vej har mødt en freak, iført sort regntøj med hætten lukket tæt til og gummihandsker, så var det vist mig :blush:

    Afklimatiseringstræning dag 1

    Jeg udvalgte hvilken T-shirt, trøje og bukser, som i fremtiden skal stinke så meget, at jeg aldrig vil orke at have det på igen.

    Jeg udvalgte mig min gamle Shootfighter T-shirt, et par løbetights og en FitnessDK langærmet bomuldstrøje. Jeg iførte mig dette sammen med et par tykke pumastrømper.

    Udenpå tog jeg et par Puma sko, som er noget lort at løbe i.. ny plan skal laves.. og mit nyindkøbte North Field regntøj i farven satansort! :devil:

    Derefter trak jeg hætten godt til, spændte benene godt ind om skoene, spændte jakken til over buksen, samt iførte mig engangsgummihandsker, som jakken blev lukket tæt rundt om. Der skulle være så absolut lidt mulighed for at varmen slap ud, som muligt.

    ...

    Så begyndte jeg at løbe.

    Transportløb i ca. 15 min, hvor der blev smidt 2x20 strækkere ind, samt 2x20 Mountainclimbers.

    Herefter blev det til lidt intervaller i solen:

    20 mountainclimbers + 100 m. løb

    20 mountainclimbers + 100 m. løb

    10 englehop + 100 m. løb

    20 mountainclimbers + 100 m. løb

    10 englehop + 100 m. løb

    20 mountainclimbers + 100 m. løb

    10 englehop + 100 m. løb

    20 mountainclimbers + 100 m. løb

    Pausen imellem var den tid det tog at gå tilbage til startlinien.

    Derefter løb jeg hjem igen og tog undervejs 2x20 strækkere.

    En stille og rolig start på min afklimatiseringstræning. Alt i alt var jeg ude i ca. 45 min., hvilket skal være længere tid, når jeg har mulighed for dette.

    Da jeg kom hjem stod jeg i små 5 min. for at mærke, hvordan min krop reagerede på varmen. Det var slet ikke så fornemt som forventet, selvom det selvfølgelig ikke var behageligt ikke at kunne komme af med varmen fra hovedet.

    Jeg tømte mine handsker for sved - SJASK! og smed dem direkte ud.

    Vred min T-shirt direkte i kloakken en 3-4 gange, det samme med bukserne og hang hele skidtet til tørre.

    Jeg er stadig godt opkogt og rød i skallen :laugh:

    Jeg læser af og til i din log....den er ret interessant og morsom. Men hvorfor fanden render du rundt i regntøj og gummihandsker :blink:

  8. @Ptpoul

    Hvor finder man sådan en "sag" henne i Kbh.?

    [/quo

    Peter Rheinlænder er ret dygtig: http://www.bulowsvejfys.dk/Personale.htm

    John Werner er også fin: http://www.parkensfysioterapi.dk/

    Der findes nu mange dygtige fys med styr på skulderen. Men ingen kan hjælpe dig, hvis en operation er påkrævet for at skabe stabilitet i dit skulderled. Prøv at træne under kyndig vejledning i en periode og se om det bliver bedre.

    Hvis ikke må du finde en anden læge der evt. gerne vil operere dig.

  9. jeg kan også anbefale peter rheinlænder på frederiksberg. Han er en af Danmarks bedst idrætsfysioterapeuter. Og en spøjs, smågay karakter, så i skulle nok få det sjovt sammen.

    Har du iøvrigt været omkring en af idrætsklinikkerne?

    Uden lige at have set dig bevæge dig, tror jeg personligt ikke du kommer udenom at reboote din underkropsmotorik helt. Altså mere eller mindre at droppe vægtene for en periode, mens du får styrkeforhold og stabilitet i orden og måske ulært nogle dårlige motoriske mønstre og det tror jeg du skal bruge nogle helt andre træningsmodaliteter for at kunne gøre...

    Peter er dygtig...........og gammel dansk mester i judo!

  10. Jeg skriver helt klart at jeg er autodidakt og fedter med det i den sammenhæng. jeg kan ikek se jeg giver mig ud for at være mere end jeg er.

    Vi taler derudover direkte om massage, ikke om andet. Massør er ikke en beskyttet titel.

    Desuden, hvis man skulle tænke sig jeg kalder alle fysioterapeuter for idioter, hvorfor skulle jeg så vælge at kalde mig for fysioterapeut?

    Der er en brist i din logik her...

    Jeg ville ønske du kunne bruge din faglige viden til at hjælpe og dele den i stedet for altid at stille dig på bagbenene og forsøge at skabe en konflikt. Du HAR en faglig baggrund på dette område og kunne hjælpe hvis du gad, men jeg ser desværre sjældent noget konstruktivt fra din side.

    Måske du skulle prøve at læse nogle af dine egne indlæg igen.......og se om du altid kan finde noget konstruktivt i dem. Du kommer med så mange absolutte svar, som ofte skriger til himlen.

  11. Her er et program: http://www.sundhed.dk/Images/alle/amt_aarh.../pjece_3549.pdf

    Her er det beskrevet i forståelig sprog: http://en.wikipedia.org/wiki/Microfracture_surgery

    Det er vigtigt at du du følger disse retningslinier, det betyder meget for hvor stærk din nye brusk bliver. Hvis du begynder for hurtigt og for hård træning ødelægger du den nye brusk.

    Ikke alle får det bedre....omkring 60-70% og den nye pseudo brusk er ikke ligeså stærk som hyalinbrusk..

    Det er ærgeligt for din mulighed for at dyrke sport, men du riskere at ødelægge den nye brusk og så er næste trin et kunstigt knæ.

    Ved du noget om hvor stor læsionen er?. Der er jo forskel på om det er en læsion på 2,5 cm eller 0,5 cm, jo mindre des bedre

  12. Hej

    Jeg havde min første klinisk undervisningsdag som et led i min fysioterapeut uddannelse. Det var super spændende men jeg blev uafklarede i forhold til et spørgsmål:

    Vi snakkede om forskellige patienter primært ældre og deres træthed efter træning, f.eks. at gå 10 skridt.

    På hvilket niveau sker trætheden, altså hvor er den begrænsende faktor for disse patienter? Hvilke trætheds mekanismer er på spil

    Sagt på en anden måde, når Fru gammel dame på 80 år, er helt utrættede efter at have gået 10m, hvorfor er hun det?

    http://www.sst.dk/publ/publ2005/cff/Fysisk...aandbog2udg.pdf

    http://www.fysio.dk/sw1510.asp

    http://www.social.dk/media/Servicestyrelse.../PDF/evidens.ht

    Og så spænder du fandme hjælmen.....det tog mig 30 sek....google er din ven.

  13. Polle<< LOL :laugh: Ja, du har fuldstændig gennemskuet dagens træningspas :cry:

    Måås<< Ja, kunne vidst godt have rundet lidt mere. Det må bliver bedre når jeg skal reppe med 100kg :w00t:

    Nu kan jeg ikke lade være. Det er jo tydeligt at omtalte er uden for pædagogisk rækkevidde.

    Men jeg har set video hvor du laver dødløft med ekstrem krum ryg. Jeg ved du er fys og tænker lidt hvordan du tør løfte monster mange kilo på den måde.

    Du kender jo selv risikofaktorerne......prøv at overveje hvis du får en ruptur i nogle af de store ligamenter. Du må ganske givet lave creep på dem, hvis du bliver ved sådan.

    Det er surt at fortryde når ens krop først har taget permanent skade. Det ved jeg selv og det er pænt surt.

  14. tib ant - inv + dorsalfleksion

    tib pos - inv + plantarfleksion

    de arbejder som "ægte synergister" har jeg forstået det rigtigt? Der må være flere muskler der arbejder omkring inversions delen? assisterende synergister?

    Jeg tog fejl i forhold til at tib ant også laver invsersion og ikke kun dorsal fleksion. Mit argument gik på at det primær problem med tib ant er kravet til dorsal fleksionen fordi det en min egen erfaring fra min løbe karrier. Samtidig kan jeg se at mange motionister har en løbestil der yderligere stiller krav til tib ant.

    Kan det passe at tib ant. har størst betydning i at stabiliser imod inversion i isættet men tib pos i har størst betydning af afviklingsdelen da de hver især er tilknyttet dorsal og planter fleksion?

    hvis belastning er for stor i inversion:

    styrke tib ant

    anti pronations indlæg

    hvis belastning er for stor i dorsal flexion:?

    Hey Rune

    Du kan lige sågodt lære det før som siden. En stor del af uddannelsen går udpå at lære at søge ny viden. Hvis du eks havde kigget i Bojsen Møller, så havde du ikke kvajet dig med tib a.

    Det er ikke fordi jeg ikke vil dele viden med dig, men du vil opleve det samme med kliniske vejledere. De vil ikke bare lade sig pumpe for viden, når svaret ligger lige foran i nogle af de bøger som er obligatoriske på studiet. Endvidere så tag det roligt, indenfor det næste år vil din viden stige eksplosivt. Men prøv at kigge lidt i dine bøger, det er rigtig god læring.