Gregers TF

Medlemmer
 • Content count

  12,541
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  148

Posts posted by Gregers TF


 1. 90,4kg efter 2975kcal.

  Jeg er vågnet med rød hals der strammer til når jeg synker. Ikke helt usædvanligt, efter jeg har cyklet i kulde. Men med tanke på beskeden fra smittestop-appen, har jeg sygemeldt mig i dag også droppet tandlægetiden i morgen. Det sidste kunne jeg vente med til i morgen men de har nok lettere ved at få en anden patient ind, end hvis de får et afbud med kun 3-4 timers varsel.

  Jeg har energi som en olding men det kan sagtens være manglende nattesøvn pga de sene vagter og generelt småDOMS i meget af kroppen. Jeg har sat varmeblæseren op i soveværelset og har tændt varmeristen i stuen... endevæggen er en glasvæg ud til den lukkede altan og foran ligger en varmerist, jeg ellers er for nærig til at have tændt. Men hold da op, hvor det betyder meget, at den tager gulvkulden. Med tanke på at mit indestående i banken vokser, burde jeg næsten ofre at her ikke altid er så sk... koldt om vinteren. Omvendt er det vel bedst for miljøet, at blive ved at småfryse.

  Sidespor.... planen med varmen er, at hvis jeg er off pga cyklingen, så plejer jeg at kunne “varme det væk” og hvis det er sådan, så kan jeg raskmelde mig igen.


 2. Paniiiiik med tiden. Et kvarter før jeg skal møde, får jeg en notifikation fra smittestop-appen om at have været tæt på en der er testet positiv. Falck har heldigvis lige åbnet for lyntest uden tidsbestilling på Hovedbanen, så ind og få vredet en stålbørste rundt i næsen.
  Ih, hvor jeg glæder mig til at få turen igen om 4-5 dage. Det er over et kvarter siden og mit øje løber stadig i vand :tongue:


 3. 90,3kg efter 2825kcal

  Total zombie-mode i dag, fordi jeg fik så sent fri i går. Det skal kraftigt overvejes at jeg går med til det igen for det tilter min søvn 112%
  Men dejligt vejr, trods kulden, så jeg besteg vintergeden for at køre lidt antrit. Der var ikke meget fart i tranportstykkerne og jeg blev forpustet meget hurtigere end normalt, så jeg kørte 3 blokke med 3 antrit. Så undgik jeg også at svede og derefter fryse. Selvom jeg altså føltes meget off, så røg vintergeden over 1600w for første gang. Der var egentlig også fint skub i mullerne, da jeg styrketrænede en fullbody bagefter, så lidt mystisk.

  Jeg skal snart på arbejde og nå at klaske en madpakke sammen samt vaske cykelklunset, så hopper af for nu. Har kun lige akkurat over 11 timers overgang til arbejde i morgen, så det bliver en nuldag. 

  0CBADA3F-4636-494F-8839-3CE29DEE3987.jpeg


 4. 90,5kg efter 3175kcal.

  En nogenlunde rolig time på turboen. Og nu snart på arbejde :raisebrow:
  Men hey... nattelivet er lukket ned, så der er jok ikke alverden med fuldetosser, der brækker sig og pisser i toget. Og underboen har lige fået gæster... har ellers hørt på hans forb.... subwoofer hele dagen. Hvem ved..... måske er det alligevel godt at weekenden blev ændret :unsure:.

  57E44E94-600A-41EE-94E6-9A49601387B6.jpeg


 5. I går 90,3kg efter 2975kcal
  I dag 90,4kg efter 2700kcal
  Den vanlige tøjvask og lidt rengøring fra start på en fridag. Herefter et latterligt langt :bottom: tilløb for at få trænet. Det var ikke fordi jeg som sådan ikke gad.
  Jeg gad vist bare ikke lette måsen :wink: Det blev samme tur som i søndags. 

  Jeg tror jeg skal spendere et par nye bibs, dedikeret til turboen (eftersom jeg klipper det nederste af benene af, så ventilatorerne har mere hud at puste luft på = mere køling). Det er nogle slatne puder jeg sidder på, når det er bips der er kasserede fordi puden er siddet flad og min popo er ikke særligt happy. Det ville måske gøre det lidt mindre pinagtigt.

  D2C0171B-DFC7-47B9-8098-818954502592.jpeg


 6. 90,8kg efter 3000kcal - vågnede sent igen

  Jeg fik kørt den halve times sweet spot med små forceringer. Bagefter skateboardsquat: 4 x 6 x 50

  Som jeg i går skrev  i WBO´s log, skal man ikke være bange for at sadle om. Og derfor retter jeg mit månedsmål - eller failer det, hvis man hellere vil det. Målene skulle gerne være motiverende og lokke en til lige at få gjort det nødvendige på en dag med dårlig motivation. Men mine mål om SS-træninger ødelægger min træningslyst. Jeg synes det er meeeega kedeligt (den korte i dag er nu OK) og det slukker helt for min lyst til at køre på turboen. Så i stedet skal jeg bare køre “med puls”.
  Jeg vil jo også hellere køre kort og hårdt samt lidt men tit. Jeg skruede ned på for min FTP-indstilling for at overleve SS-træningerne. I dag var det lidt for let og også i søndags. Det er meget sjovere at have en træning med tre blokke og så måtte opgive den sidste men så være ude på kanten. Det er sikkert ikke optimalt men jeg træner jo også mest for at have det sjovt. Jeg skal ikke i D eller køre et bjerg på en bestemt tid - den slags mål har jeg - heldigvis - ikke sat mig.

  ...

  Ulempen ved ikke mere at køre de lange tjenester er, at jeg nu er den store pulje og tjenesfordelingen gerne vil ændre end tjenester i tide og utide. Jeg havde en at de gode weekender, hvor jeg fortsat skulle møde med 12-13-tiden. Nu skal jeg møde 19-02 i stedet og bedrage til at forplumre min soverytme.
  tillige har jeg kun lidt over 11 timers overgang til mandag, så jeg kan være godt træt på min fridag tirsdag, hvor jeg endda skal til tandlæge.
  Som de ville sige på hollandsk: Wat jammer!
   

  35229CC2-7029-4296-98B8-3E568ACAEDB7.jpeg


 7. 10 timer siden, kahlua-kalv skrev:

  Jeg er ikke siker på hvad du mener med FTP træning her Gregers. Mener du en bestemt belastning/zone?

  Men ellers enig. Rapha miles øger din nok din udholdenhed, restitutionsevne og fedtforbrænding, men rykker ikke på de øvrige parametre. Hvis du så ikke har fået fyldt kulhydratlager op igen, så kan det sætte sine spor  når der arbejdes intensivt. Og hvis du ikke har arbejdet intensivt i en periode, så klinger toppen af formen hurtigt af.

  Ja, oppe i hovedet havde jeg sweet spot træning i tankerne, som man typisk nævner i jagten på en forbedret FTP 


 8. Nu er jeg nok den der træner mest mærkeligt, så mine tanker er nok ikke ret videnskabelige :blush:

  Men det er vist ret anerkendt??? at effekten af kortere intervaller “siver nedad” gennem intensiteten. Og at det IKKE i ret høj grad er tilfældet den modsatte vej. Altså.... Vo2max-træning giver også noget på FTP´en men FTP´træning giver ikke rigtig noget til vo2max´en.
  En rampetest er ret intensiv i de sidste minutter og det bliver jo så nærmest ikke stimuleret af lange ture og sweet spot-træning.

  Lav puls... kører du med lavere kadence end vanligt? Det gør man som regel både når man er indendørs (har jeg just læst på The CyclingClub) men også når man er hårdt presset på wattene i længere intervaller -  sådan har jeg det i hvert fald og ISÆR på turboen. Og jo lavere RPM, jo lavere puls.

  Hvis jeg har holdt “meget” cykelfri synes jeg tit det tager nogle dage, før kroppen vænner sig til udfordringerne igen - især på turbotræneren.

  Hvis tingene driller er det jo aldrig noget vejen med en time-out, hvor man hopper af planen og får styr på kroppen igen.


 9. Tak :bigsmile:
  Hvis jeg skulle prøve at køre med dine watt, så ville jeg også knække sammen.
  Det er faktisk en virkelig fed serie, da benene er pressede efter første minut. Så kommer man sig i løbet af de næste par intervaller men med tiden bliver man brudt ned igen men mere på kondition. Den måde hvor kroppens forskellige systemer “kommer ud og skide” på skift, er vildt fascinerende.


 10. 90,7kg efter 3000kcal - første nattespisning med de nye arbejdstider. I går fik underboen glade gæster ved 23-tiden og ikke så længe efter var der fest, råben og høj musik indtil kl 02. Jeg kunne ikke sove fra det og sov så først henad 3:15, tror jeg. ...efter jeg gjorde det forbudte: Spiste en proteinbar og hentede iPad’en ind i sengen og lå og så katte/hundevideoer. Det tog max et kvarter og så faldt jeg i søvn. 

  For Ikke at komme ind i en dårlig soverytme, stod jeg op ved vækkeur kvart i ni. Begyndte med at støvsuge trappe og kanter for at irritere underboen men der var helt stille, så han var nok taget på arbejde. Eller sov tungt.

  Jeg var for træt til cardio men styrketræning kan man altid hutle sig igennem. Jeg sprang lår/baller over, så jeg forhåbentlig kommer frisk på turboen i morgen

  Kropshævninger: 12, 8
  ss
  Tåhævninger: 100, 100
  Bænkpres: ? X 25, ? X 25
  Mavebøjninger: ?, ?
  Skulderpres ? X 16, ? X 16
  ss
  Bicepcurl:? X 16, ? X 16
  noget skrå mave - ved ikke hvad øvelsen hedder


 11. Jeg sov ikke så godt i nat og vågnede først 9:30. Da jeg stod foran spejlet og kørte tandbørsten rundt i hovedet :tongue: var det med en del ærgrelse, for jeg lignede en der var tung i dag. Med kun 2825kcal og en del træning var det lidt træls, selvom jeg jo godt ved at det nogle gange er sådan. Med 90,4kg snød spejlet.

  Jeg er ikke SÅ hærget i benene (skulle helst heller ikke være det efter den sjuskede styrkestræning i går) og ville tage en lille “mellemruller” på turboen. Som nævnt er mit køleskab ret tomt, så jeg brugte anledningen til at vaske det ned, uden at skulle fjerne andet end ganske få ting. Jeg nåede ikke turboen men fik trænet lidt lægge i stedet. To sæt med 25 kg og to med BW - som vanligt et ben ad gangen. 

  Nu ind I “corona-rottereden” på arbejde :cry:
  Der er stadig masser af mails med hvem der nu er smittet og hver gang er der sådan en standart husk-at-passe-på-jer-selv-og-følg-anbefalingerne-hilsen.
  Sidst jeg var inde på fjæsen for at checke vores personalegruppe, var folk stik-arrige over at ledelsen dermed antyder, at det er vores skyld at der er smitte. Det bekræfter mig kun i, stadig generelt ikke at læse FB, for jeg kan ikke lade være at blive irriteret over den slags.


 12. Vægt 91,0kg efter 3175kcal.

  Jeg vågnede allerede lidt i otte. Jeg kunne være stået op men valgte herlighedsværdien i at ligge og skiftevis døse hen og vågne igen. Nej, det er absolut ikke produktivt men :wub:

  Ud på eftermiddagen hoppede jeg på turboen. Inden, havde jeg mejetærskeren fremme og fik taget vinterpelsen af stængerne. Det er ikke sket siden sidst jeg var på cykelbanen og det har nok lange udsigter før jeg kommer derud igen. Egentlig latterligt men når man først har vænnet sig til det, så er det ikke sådan at slippe igen :unsure:

  Jeg fik kørt en gang Davai-intervaller. Generelt overskueligt, udover den sidste indledende blok. 
  Bagefter en lille styrketræning, helt uden energi. Helt bogstaveligt, for jeg er ved at løbe tør for både mad og mælk men gider ikke handle oftere end absolut nødvendigt, sådan som nogle herude er fuldstændigt ligeglade med afstand, sprit mm.

  Bulgarsk splitsquat: 10, 10x30, 10x30
  Tåhævninger på et ben: 20x20, 20x20
  Kropshævninger: 10, 11
  Bænkpres: ? X 25, + x 25
  Laterals: ? X 9, ? X 9
  Mavebøjninger: ? , ?
  - det var jo ikke alverden men det holder gryden simrende.

  1C8E4470-6A46-4021-8788-87D9BEF08D9F.jpeg


 13. Fredag 90,8kg efter 2885kcal. Kun næsten en nuldag - i løben af aftenen blev det til 4 sæt kropshævninger og 2 sæt bicep.

  I dag 90,9kg efter 2875kcal. Efter tøjvask og en tur i kompressionsbukserne (jeg havde bly i benene), fik jeg taget mod til at bestige vintergeden. Planen var Amagerrunden.
  Pulsen var væk, da jeg havde taget bluetooth-pulsmåleren på ved en fejl. Wattene virkede lidt høje, så jeg stoppede og tog en handske af, så jeg dels kunne “kalibrere” wattmåleren (til kulden?) og parre pulsmåleren, da den faktisk også kan køre ANT+. Herefter lagde jeg ud med et interval på diget. Jeg fedtsvedte og kort efter jeg lettede gassen begyndte jeg at fryse. Jeg besluttede at korte turen af men tog lige et smut om “Tonseren” med et lille interval mere og et igen hjemover diget og det nev på den fede måde.

  Der er ikke mange watt hjemme på gården i forhold til efteråret men det har jeg jo selv udløst. Der er heller ingen panik over det, for det skal nok komme. Til gengæld var det dejligt med “DEN” følelse i lårene. Jeg skal vel tilbage til september, før jeg sidst var sovset til i syre på samme måde. Det var så til gengæld slet ikke på tale med spurten på Avedøre Havnevej. Jeg skulle bare rulle af og hjem og fylde tarvelige carbs på kroppen, så den måske vil lidt igen i morgen.

  DB9E9589-F978-48F9-991F-1BC3B5B5E31B.jpeg


 14. Jeg sov både før midnat og over 9 timer - det er sgu dejligt. Eneste lille men er, at kroppen så er lidt stiv i det, i min alder men pyt med det.

  91,0kg efter 2925kcal.

  En gang tabata og så lidt styrk:
  Tåhævninger på et ben: max x bw, max x bw
  ss
  Benopv
  Skateboardsquat: 8x45, 8x45, 8x45, 8x45
  Bulgarsk splitsquat: 12x22,5 , 12x22,5
  Mavebøjninger: 30, 30

  Jeg tager en nul-dag i morgen og så må jeg se hvad jeg finder på i min friweekend.

  9EB76367-6238-43F1-B246-137E18DDA859.jpeg


 15. 91,4kg efter 3025kcal.

  Jeg er ikke helt skarp nok når jeg jeg skal op. Jeg vågner før 9 men igen i dag skulle jeg liiige sove en halv time mere og den halve time kunne jeg godt bruge til træning.
  Men jeg fik kørt en halv time og derefter trænet lidt overkrop:
  Kropshævninger. 10,11
  Bicepcurl: 10x18, 10x18
  Dips: max, max
  Skulderpres: 10x16, ? X 16

  Masser af energi i kroppen dag, jeg havde dog også sovet ret meget - igen. Turen på turboen var faktisk for let og overkroppen kunne mere end den plejer.
  Jeg prøver at splitte styrketrængen i over- og underkrop, for ikke at blive så paniksulten som jeg ofte er efter en fullbody. I dag forsøgte jeg også med mere morgenmad end ellers. Nu må vi se om det gør forskel.

  53549B5F-D7FF-47A4-A1CF-67FB4CEF9197.jpeg


 16. Er det den hjemmeside du har haft fingrene i?

  Jeg har godt hørt rygter om, at der mangler noget at sælge. Det er jo næsten Nordkorea light :tongue:

  ....

  Hvor er det dog dejligt allerede at være hjemme her ved 20-tiden og kunne sidde og hygge, uden at vide at man burde være på vej i seng. Jeg har endda været dygtig og undladt at kommentere (IKKE kommentere på :bottom:) de mest elendige træningstips fra HvidovreCKs ene motionstræner, til de få som vil selvtræne. Stemningen er vist stadig mest at mødes og køre sammen.


 17. Den er faktisk for gammel men måske alligevel. Hvis det bliver værre skal det prøves om man vil alligevel. Lige nu er det lidt for tilfældigt og det kan ikke ses på wattkurverne - kun mærkes når man i forvejen er presset :blush:

  Vægt 100 gram ned efter 3500kcal.

  Jeg havde overvejet en kort stille rulletur før arbejde men indkøbsguderne var ikke med mig i dag, så det var der slet ikke tid til.

  Jeg skulle hente astmamedicin på apoteket men deres medicinrobot gik kontant i stå og det kostede mig næsten en halv time.
  Min sodavandspatron ville jeg bytte i Føtex. Nogle gange får man en original fra Sodastream, andre gange en kopi fra et andet mærke. Det betyder intet for selve patronen er den samme. En gang jeg skulle hente en pakke hos den lokale købmand, byttede jeg også sodavandspatron. Ville de tage DEN retur i Føtex? Nixen!
  Kæmpe kø i LIDL og så omkring købmanden.


 18. Helt som ventet er vægten steget. Til 91,7kg efter 2875kcal

  Planen var turbo´en, når jeg havde overstået vasketøjet. Jeg kunne ikke lige samle mig mentalt og ikke overskue at lande i hegnet. Så jeg har fulgt cykelcomputeren og har rettet min Zwift-FTP ned. Men jeg burde måske give den lidt mere, for i SS-området, lå wattsnittet i intervallerne stabilt 4w over målet og det gjorde den ikke for bare nogle uger siden. Tacx´en også begyndt at komme med nogle metalliske klik-lyde og belastningen er ikke så jævn som den har været - selv i ERG-mode lægger den jævnligt 20-ish watt til i nogle sekunder. Dyrt skrammel, åbenbart :dry: Jeg lurer på om direct-drive-trainere ganske enkelt bare ikke kan holde til tunge mennesker (med tanke på at jeg også har ødelagt en Muin). Konstruktionen virker logisk set sårbart mht vægt.

  Efter lidt mad og vand gik jeg videre til styrketræning:
  Bulgarsk splitsquat: 10, 10x32, 10x32, 10x32
  Tåhævninger på et ben: 20x20, 20x20, 100 @ BW på begge
  Kropshævninger: 10, 10
  Bænkpres, DB: 2 sæt @ 25
  Bicepcurl: 2 sæt @ 18
  Skulderpres: 8x16, 8x16
  Mavebøjninger: 40, 40

   

  28978ABE-8EBC-44BC-BA76-ACC0261E7D38.jpeg


 19. Nede på linie fem på under et døgn.... det er dælme længe siden MOL har været så aktivt.:4jumpy:

  91,3kg efter 3325kcal. Jeg har været godt brugt, for jeg sov næsten 10 timer og vågnede så også først ved 10-tiden. Nok også derfor vægten var lav og også fordi jeg vågnede temmelig tørstig.

  Med lidt DOMS i skinkerne hoppede jeg på turboen, bare for sædvanlige den korte sweet spot med et kort boost hvert femte minut. Den var hårdere end jeg huskede men det er også lidt tid siden og cykelcomputeren har for nyligt nedskrevet min FTP igen. Jeg håber dog at det bliver vendepunktet, nu jeg gerne skulle køre lidt mere af den slags.

  Er nu på vej til min sidste 10-timersvagt i år og forhåbentlig også den sidste i år, der slutter efter kl 21. 


 20. 92,7kg efter 3025kcal.
  Jeg vågnede noget ør, kvart over otte. Rutinemæssigt vendte jeg mig for at sove videre men HEY!!!! Det er jo lige akkurat det jeg ikke længere skal. Jeg lå dog og hørte radio i en halv times tid, før jeg fik mig væltet ud af sengen. 

  Et langt tilløb pga kulden, før jeg turde hoppe på cyklen. Kulden var nu ikke SÅ farlig, nu det var næsten vindstille. Nytårsforsætterne ikke kan afholdes i motionscentrene, så folk var ude at gå tur. Jeg måtte i gangtempo et par gange, bare for at komme over Col de Kalveboderne og ude på diget var det næsten vanvittigt. Hverken på en varm sommerdag eller ved reaktionen efter kommunen talte om at bygge på Fælleden, har jeg set så mange.

  På udturen passede det mirakuløst med at jeg kunne køre antrit hvert minut, uden at suse forbi nogen I høj fart men på hjemturen var det lidt tilfældigt, hvornår der var plads. Den lange spurt på Avedøre Havnevej blev også aflyst pga flere der gik på stien. Lidt træls men omvendt også super dejligt, at folk ikke opgiver at røre sig mens vi er lukket ned.

  Styrketræning da jeg kom hjem:
  Skateboardsquats: 4 x 6 x 45
  Tåhævninger på et ben: 3 sæt
  ss
  Kropshævninger: 10, 10
  Dips: 1 x max - så kom jeg i tanke om bænkpres på stepbænken
  Bænkpres: ? x 25, ? x 25
  Bicepcurl: ? X 18, ? X 18
  Skulderpres: ? X 16, ? X 16
  ss
  Mavebøjninger: ?, ?

  Mens jeg skriver dette, bliver jeg for trejde gang på under en time mindet om, hvorfor jeg virkelig HADER vintercykling: Badeforhængs-stangen faldt ned for fåkking tredje gang. Der er intet badeforhæng på den mit cykeltøj dryptørrer efter håndvask. Al det lortede vintertøj er skide tungt og ææææææv, at der er 3-4 måneder tilbage med det elendige cirkus :mad:

  Men det gode... min sprinterkollega vil gerne tabe sig. Igen-igen. Men for første gang, er det lykkedes at lokke ham med på, at vi skal holde hinanden til ilden. Jeg skal have smidt 5 kg når vi når sommertid og han skal smide 5,5 for at ramme 90. Han fortæller pausestuerne om det, når han har nakket mig i en spurt, så jeg må hellere prøve at nå i mål, hvis ikke hele DSB skal vide, at jeg har failet :tongue:
  Så.... 88,4kg :poking:

  6543BFF2-B69A-4B5E-8639-8488919C636F.jpeg


 21. 93,4kg - ingen kalorietælling i går og heller ingen morfar, da jeg fik SMS fra sædvanlige cykelkollega om at komme derover, mere eller mindre med det samme.

  Da jeg kom hjem ved 2-tiden var huset fyldt med fest og høj musik - det er jo fair nok en nytårsaften og ikke ud i det ekstreme. Men flere skænderier hos naboen(s gæster) med smækken med dørene og råben og skrigen, vækkede mig flere gange indtil ud på morgenen.

  Jeg har stadig doms i pecs og en lille smule quads. Kroppen glæder sig til at få sovet.