Gregers TF

Medlemmer
 • Content count

  12,661
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  160

Reputation Activity

 1. Like
  Gregers TF reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Jeg fik besked her til morgen om, at jeg kunne gå på vacciner.dk og kigge i kalenderen. Der var en tid allerede i morgen tidlig. Så det er gået hurtigt.
 2. Like
  Gregers TF got a reaction from Davai in Langt pokker i MOL   
  Igen en søndag hvor jeg skulle møde tidligt. Heldigvis var der ledigt på ferielisten, så turen gik i stedet med Hvidovres hyggehold, ligesom i sidste uge.
  Vi kørte op til Ganløsebageren og dér er alt større, bedre og billigere, siges det. Romkuglen var i hvert fald lysår bedre end i Lejre 
  Jeg fik hapset Spydbakken på vejen. Den var en sejtrækker i dag, for mange af de andre rodede rundt over hele vejen, så jeg skulle køre en del slalom og ikke fik noget swung med fra bunden og oveni, drejede vejen op i pivækel modvind. Vi fik også kørt et par bitte korte cykelløb/lange skiltespurter. Jeg prøvede at starte noget efter de første var kørt og så hygge mig med at køre mest muligt ind på dem. Jeg føler mig stadig som en gæst og at det er lidt plat at fyre på det her hold. Jeg burde køre på et af de to andre, hvor de lidt hurtigere kører. De kører bare ikke 75km men 110-130km og det er min tålmodighed ikke rigtig til. Det er (for) længe at sidde og padle på en cykel.

  “Dagens positive” var en all-time næstebedste watt over et minut. Ikke at værdien er særligt prangende, men mine peaks ligger ellers helt tilbage i 2016, så jeg faktisk afskrevet et-minutterne. Ikke at det er et område jeg dyrker. Men lidt liv er der så alligevel.
  Og nu slet ingen ruflen i luftvejene tilbage, når jeg er forpustet.
  Benene, der ikke var blevet friske endnu, kan mærkes af de korte burts, der fik NP op på mere end det dobbelte af watt-snittet. Men dikkeværket har ikke lavet meget

 3. Sad
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  Det var stor solid kassevogn og jeg “gled af” efter at havde ramt med fordækket, så hvad jeg lige fik set efter (uden det faktisk var noget vi ledte efter), så fik den vist ikke en skramme. Men den unge gut der kørte var nok mere forskrækket end jeg var, så i hvert fald de næste 3-4 dage, tror jeg at han ser sig for. Så glemmer han det nok og kører på rutinen igen.
  Ja, hvorfor kører jeg egentlig dér? Jeg ved godt at det slet ikke er logisk... men selvom det oftere går galt på cykelstierne end på vejene, så kan jeg alligevel bedre lide at køre der. Uheld er hyppigere men konsekvenserne er mindre, end at ved blive pløjet ned bagfra af en bilist der sidder med snotten i telefonen eller piller ved GPS’en.
  Men nok mest, så kan jeg bare ikke lide at være i vejen (sådan helt generelt) og det ER man bare på vejene. Og det er især ufedt når jeg udemærket godt ved, at de fleste bilister hader min tilstedeværelse. Så derfor prøver jeg at undgå den.

  Jeg er flad i stængerne men min “form” på TraningPeaks ligger på minus 34, så der er nok en sammenhæng.
  Her om lidt laver jeg en gang overkropstræning og holder fast i at give knæet styrketræningspause, selvom det umiddelbart føles OK. 
  I morgen er det sidste feriedag og jeg skal lave absolut ingenting, udover til astmakontrol.
 4. Like
  Gregers TF reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  I de her dage er det præcis 4 år siden, jeg var i Boston for at løbe maraton. Sidste år lavede de noget underligt, virtuelt tamtam, da de måtte aflyse det. Og i år kan jeg se, at de har flyttet det til oktober, hvor staten Massachusetts - måske, måske ikke - er fuldt genåbnet. Billedet her er fra starten i 2017, hvor jeg havde en af mine helt store løbeoplevelser. Selve løbet gik egentlig frygteligt, da temperaturen skød op over 26 grader, og der var alle mulige slags pollen i luften. Der var af gode grunde ingen blade på træerne, så turen fra Hopkinton til Boston foregik i stegende sol, og jeg fik ildrøde øjne. MEN altså stemningen og hele det historiske vingesus ville jeg nødig have undværet. Og i dag ligner billedet jo ren sciencefiction med titusinder af tilskuere og løbere helt tæt. Krydser fingre for, at vi snart må komme tilbage til normalen.

 5. Sad
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Trætte ben så kørte bare en hyggetur - det blev omkring Ll Skensved. Men kunne godt have brugt det trygge dige i stedet.

  Mens jeg stadig er på Køge Landevejs cykelsti, er der en stort skrummel af en varevogn der skal til højre. Den holder helt tydeligt tilbage men pludselig dukker der en ældre mand i elkørestol op lige foran. Heldigvis er han vågen og stopper inden han kører ind på cykelstien, for ellers havde han fået mig på skødet.

  Lidt længere ude på ruten, er der en varevogn på vej ud fra en sidevej - jeg er også her på cykelsti og kører 25-ish, da her generelt er masser af børn og hundeluftere. Da fronten på bilen dykker, træder jeg til for at komme væk men så accelererer den og KLONK så mødes vi, hvorefter jeg ligger og roder rundt midt i det hele. Heldigvis ingen skader på cyklen og kun lidt få skrammer på mig. Min håndflade er ret lilla, så tak til handskerne.
  2-300 meter senere ved næste sidevej holder der en bil på tværs, da jeg nærmer mig. Da den kører, vælger hende bagved at starte fra hajtænderne, så hun nu også holder på tværs. Denne gang nåede jeg dog at bremse, inden vi stødte sammen.

  Endelig ude på landet på en dobbeltrettet cykelsti i venstre side. Der holder en bil, hvor chaufføren sidder og knevrer mobil. Hun er kørt godt ind til siden, så jeg kan sagtens komme forbi. Lige da jeg passerer, knipser hun sin smøg ud på mig. Vi havde øjenkontakt forinden, så det VAR med vilje.
  På hjemturen holder jeg for rødt - har kørt lidt langsomt pga andre cyklister. En anden lycramand kører halvt ud i krydset og holder. Jeg gider ikke overhale sådan en, så vi ligger og hygger med 31-ish i medvinden, indtil nogle kryds længere fremme, hvor der holder en tredje lycramand som han også kører ud og holder foran. Da han så lægger an til at overhale, går farten op til 35. Den falder lidt indtil han igen er ved at blive overhalet og så sætter han igen farten op. Jeg ligger 10-20 meter bagved og undres og muntres. Men derfor gider jeg tit ikke overhale andre.
  Da vi er nået op til Ring 3 er den ene drejet fra og den anden er trukket fra efter er par rødkørsler. Jeg vil køre ud til Roskildevej og så køre lidt intervaller mellem sidevejene på Avedøre Havnevej for at tømme tanken. Men cykelstien er spærret og ingen omkørselsskilte. Jeg kommer dog hjem uden at fare vild - men ingen intervaller.
  I stedet kan jeg slutte med en spurt over jernbanebroen. Men der er en løber ude på cykelstien (hvilket givetvis også er langt bedre end at løbe på fliserne), så den blev ikke til noget.
  Til gengæld ventede der en kartoffelkage, da jeg kom hjem efter de 74km 
  Mystisk nok.... det venstre knæ som ikke har været ømt men jeg har kunnet mærke at det var der... Efter jeg lå og rodede på asfalten har jeg ikke mærket noget til det. Først troede jeg at det var adrenalin, der gjorde det men her nogle timer efter, kan jeg stadig ikke. Jeg har i mange år startet mange af mine ture med et hårdt tråd med venstre ben for at “knække knæ” men det har ikke villet knække den sidste uge. Men styrtet har forhåbentlig gjort det - lidt heldig kan jeg da være, så.
 6. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Lejre... Der tror jeg aldrig Hvidovre har holdt bagerstop 
  Tidligt oppe for at aflevere sommercyklen til service. Planen var derefter at nulre lidt rundt, køre en tur på vintergeden, gøre den ren og aflevere den, når den anden skulle hentes.
  Men sommercyklen var færdig allerede før frokost. Og det var varmt nok til at køre i kort/kort, så.. nu skulle den ud.
  Jeg havde gjort de nye hjul klar men ikke sat dem på - ej heller bremseklodserne. Jeg har købt carbonklodser - de skulle hentes på lageret, så det ved jeg bestemt. Men jeg kunne ikke finde dem, så måtte i Heino igen og købe. Jeg havde også overvejet om formen var så ringe, at det ikke var “lovligt” at afpelse stængerne men det er jo en OK motivation for ikke at køre alt for sølle. Så pelsen røg. Det var efterhånden også blevet et stort projekt.
  Som altid var det fantastisk at køre på sommerlågen igen. Kan godt mærke at ryggen er lidt udfordret af en anderledes indstilling men det kommer nok hurtigt.
  Min nye hjelm er et hit. Den gamle sad altid enten skævt eller var roteret en smule når jeg kom hjem men den nye sidder lige. Cykelbrillerne klaprer heller mod den.
  Hjulene er også fine. Jeg håber jeg får lidt ture i bogen før min første katastrofeopbremsning, for de første gram på bremsegrebet giver kun en fisebremsning men så kommer resten ret pludseligt. Så jeg skal lige øve lidt bremseteknik, så det sidder uden at tænke over det. Som løbshjul er de nok ret elendige, da de runger en del - jeg ser ingen muligheder for at komme snigende bagfra. Men lyden er fed, så for mig er det fint. De “synger” højt når jeg bremser, så at jeg glemte at flytte klokken med over, var intet problem. Friløbet siger næsten intet - det er vist ret kikset efter Instagram at dømme men jeg kan bedst lide sådan.
  Min radar har virket som dagslys-baglygte i mange år. Nu har jeg også fået mig en dagslys-forlygte. Så kan jeg vist ikke gøre mere.

  Jeg kan mærke at den vinkel der i Specialized sko, er noget jeg har manglet. Ærgerligt, for deres priser er stukket af og de dyre modeller et SÅ fokuseret på lav vægt, at snøren fra Bora-lukningen gnaver gennem pløsen og ned i foden. Men det er godt de andre var udsolgt forleden, for det er Specialized jeg skal have igen.
  Computeren rettede min FTP 5 watt op efter turen i dag.
  Jeg håber de andre i stramt lycra havde forårskuller og alene derfor kørte som idioter.
  Fire gange måtte jeg undvige for modkørende, som enten bare kørte over midten uden på stien eller overhalede selvom det ikke var plads når jeg kom imod dem.
  To gange blev jeg “overhalet” mens jeg holdt for rødt - den ene tog fortovet for at svinge til højre og den anden var ved at blive kørt ned af en bil.
  To gange mens jeg, ude ved de underligt huse ved Ørestad, holdt tilbage for folk der var ude og gå, kom der folk blæsende bagfra midt mellem små børn, forældre og så mig.
  Styr jer lige!!! Folk hader os nok i forvejen og med god grund, efter det jeg så i dag.
  Ellers 47 herlige sommerlige km
 7. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Ja-hatten er for en gangs skyld på i dag.
  Det startede allerede i går da jeg spiste ret meget, i forventning om at DOMS over det hele og en god søvn, ville kunne omsætte energi til restitution. 
  Det fungerede heldigvis som forventet. Læggene er stadig ret ømme men efter 100reps-sæt, er de altid ømme i lang tid. Quads kun lidt ømme og kroppen 600 gram lettere. 
  Hele dagen er gået med ingenting  Da regnen begyndte at nærme sig på radaren, kom jeg ud på den sædvanlige gamle rute. Dels er de nye ruter ikke så fede alligevel og så har jeg kørt denne tur nok over 100 gange og ved hvordan kroppen reagerer i snart alle situationer. Nåja... der er også to oplagte bakkespurter.
  20 minutter efter start holder jeg ind og “kalibrerer” wattmåleren og lusker videre, stadig mest i zone 2 men ikke helt rigidt. Begynder at blive lidt bange for kamelbakkespurten, for har jeg lyst til at se wattene? Noget mere koncentreret end ellers, får jeg fyret op og kommer, syntes jeg, hurtigt henover. Oei, og fornuftigt over 1500 watt på skærmen. Men sidst jeg “lige troede”, så kunne jeg derhjemme tydeligt se at det var en fejlmåling. De sidste mange antrit/spurter har jeg manglet 200-250w, så.....
  Brospurten var fesen, da jeg havde pivhamrende medvind og spolede ud. Fik kørt 3 stående starter efter rødt lys. Bare midt på kassetten, så ikke vildt udmattende.
  Wattene holdt vand og jeg fik årets næstebedste 5sek. Det var stadig slattent, når jeg prøver at køre supra vo2max på en knold i modvind o lign. Men skide være med det, det er antrit og den slags der for alvor er sjovt. Resten er bare fyld.
  Nu mangler vi altså bare at vejret bliver bedre. Jeg glæder mig HELT afsindigt til at komme ud af mine halvkiksede vinterbukser og over i bibs med en bedre pude i. Og at få parkeret den dårlige sadel og Durano Plusserne, der sidder på vintergeden. Og at det er hurtigere at håndvaske efter kort/kort og kunne have tøjet tørt til dagen derpå. Der er mindre to en halv måned til bøtten vender ved midsommer, så
 8. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Ja-hatten er for en gangs skyld på i dag.
  Det startede allerede i går da jeg spiste ret meget, i forventning om at DOMS over det hele og en god søvn, ville kunne omsætte energi til restitution. 
  Det fungerede heldigvis som forventet. Læggene er stadig ret ømme men efter 100reps-sæt, er de altid ømme i lang tid. Quads kun lidt ømme og kroppen 600 gram lettere. 
  Hele dagen er gået med ingenting  Da regnen begyndte at nærme sig på radaren, kom jeg ud på den sædvanlige gamle rute. Dels er de nye ruter ikke så fede alligevel og så har jeg kørt denne tur nok over 100 gange og ved hvordan kroppen reagerer i snart alle situationer. Nåja... der er også to oplagte bakkespurter.
  20 minutter efter start holder jeg ind og “kalibrerer” wattmåleren og lusker videre, stadig mest i zone 2 men ikke helt rigidt. Begynder at blive lidt bange for kamelbakkespurten, for har jeg lyst til at se wattene? Noget mere koncentreret end ellers, får jeg fyret op og kommer, syntes jeg, hurtigt henover. Oei, og fornuftigt over 1500 watt på skærmen. Men sidst jeg “lige troede”, så kunne jeg derhjemme tydeligt se at det var en fejlmåling. De sidste mange antrit/spurter har jeg manglet 200-250w, så.....
  Brospurten var fesen, da jeg havde pivhamrende medvind og spolede ud. Fik kørt 3 stående starter efter rødt lys. Bare midt på kassetten, så ikke vildt udmattende.
  Wattene holdt vand og jeg fik årets næstebedste 5sek. Det var stadig slattent, når jeg prøver at køre supra vo2max på en knold i modvind o lign. Men skide være med det, det er antrit og den slags der for alvor er sjovt. Resten er bare fyld.
  Nu mangler vi altså bare at vejret bliver bedre. Jeg glæder mig HELT afsindigt til at komme ud af mine halvkiksede vinterbukser og over i bibs med en bedre pude i. Og at få parkeret den dårlige sadel og Durano Plusserne, der sidder på vintergeden. Og at det er hurtigere at håndvaske efter kort/kort og kunne have tøjet tørt til dagen derpå. Der er mindre to en halv måned til bøtten vender ved midsommer, så
 9. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  Igen en nat med tvivlsom søvn. Der er åbenbart gang i narkosalget her i påsken, for naboen flintrer ud og ind (og knalder som vanligt med hoveddøren), helt frem til godt efter midnat.
  I morges vågnede jeg lidt i ni, ved at jeg var til afhøring efter mit tog var gået på gulvet - jernbanejargon for afsporet. Har heldigvis kørt tog i så mange år, at jeg også tager det ret roligt i drømmene, når det går i kage men jeg vågnede måske fordi det var SÅ urealistisk, at det ikke mere hængte sammen. Da jeg vågner, er den første tanke noget i stil med “kæft noget bavl”
  Ok temperatur udenfor men rædsom vind, så det tog lang tid at få mig ud at køre. Som vanligt skal jeg lige checke nyheder inden jeg forlader lejligheden. Der er 12 km tilbage af Flandern Rundt og en eller anden, for mig ukendt, dansker er alene med en af de to kendte cross-ryttere. Jaja, jeg følger lidt med  og besluttede da også at det ville jeg se.
  12 km udefra er for langt og det var pænt kedeligt men efter jeg vaskede op og gjort klart til kartoffelbåde, var der under 2km tilbage og det er en passende længde er kigge cykelløw. Og det det gik jo meget godt, må man sige. Men sikke en klovn der klippede, så man så spurten forfra og faktisk ikke så selve overhalingen... Det var da talentløst lavet.
  Jeg mistede dog mit mentale tilløb og kom derfor ikke ud. Fik i stedet en time på turboen: 5 siddende antrit (som altid mærkeligt hårdt på turboen) og 20 min sweet spot, der til gengæld føltes.... njarh hyggelige er nok en overdrivelse men ikke så hårdt som forventet, hvis min FTP er som ved sidste nedskrivning. Jeg tror at den så småt er på vej op igen.
 10. Like
  Gregers TF reacted to Bjergtrold in GR20 Korsika 21, Perhaps, perhaps, perhaps....   
   Tak kære Gregers og ja det gør det da indeed indeed  .... også hos dig tænker jeg 
  Og ja tog bus og aflyste afgange har haft fyldt lidt de sidste dage. Synes så faktisk for en engangs skyld, at jeg har haft været ret god til at hygge mig alligevel, få trænet og har så også haft været nødt til at improvisere lidt...
  Træning d 29.3
  Løb
  7.3 k med rygsæk fra morgenstunden ud til togbus stoppested lige før afkørslen til motorvejen. Havde gjort meget ud af at pakke og finde ting frem søndag aften men er jo aldrig helt til at vide om logistikken holder. Især på denne årstid er udfordringen det med at have tilstrækkeligt med varmt skiftetøj med + have noget tørt tøj til hjemturen fra arbejde. På hospitalet er jeg i uniform, så den del er nem men kan jo ikke rejse hjem i vådt og gennemsvedt træningstøj. Endte også med at iføre mig Arcteryx/Goretex outfittet, da det stadig regnede lidt i kl 5 og tanken om at sidde gennemblødt i kold bus var ikke så fristende. Bussen ankommer lidt senere end vanligt tog til Herning station, så noget presset med at nå i bad + få tøj og make up på men var da klar til videomorgenkonference kl 8 sharp og havde god følelse i kroppen hele dagen 
  Træning d 30.3
  Løb
  Bare lille jog ned til cykelhandleren, hvor anden cykel havde været inde for at blive shinet op. Betydeligt dyrere end den som blev fixet ude i Herning, så droppede planer om at shoppe cykel lige nu. Med morgenløb godt i gang, så er det heller ikke sikkert, at cykling bliver så aktuelt. Sparede desuden nogle kræfter til onsdagens challenge, hvor jeg, med samme gear som mandag, følte mig klar til at løbe lidt længere...
  Træning d 31.3
  Løb
  12 k Århus til Hørning st.
  Havde afsat god tid til at kunne løbe langsomt og ikke føle mig for presset og havde stærk pandelampe med til de mest mørke passager mellem 8 og 11 k. Heldigvis var vejarbejdet, netop på det stykke, nået virkelig langt siden sidst. Husker det som lidt ubehageligt med afspærringer, svært at se hvor cykelstien var og krydsen vejen i mørket flere gange. Ikke, at der er tung trafik på det tidspunkt, men lastbilerne forventer jo helt sikkert ikke en lille løbende rygsæktrold kl lidt over 5 om morgenen. Nå nu kommer lyset og husker min første sommer med arbejde i Herning, hvor der faktisk var lyst på løbeturen fra kl 4 = very nice. 
  Var på stationen i tilstrækkelig god tid til at kunne tage svedigt tøj af og tørt på og skulle så bare lige vente på toget, der så pludselig viste sig at være aflyst = noget problematisk med langt færre afgange end på Århus. Well kom med et tog 20 min senere mod Svejbæk, så togbus til Silkeborg og derfra via hurtig beslutning med taxa til Herning - yes ikke gratis men fedt at kunne nå bad, omklædning og så være tidligt på arbejde + have trænet = lige til at være glad over hele dagen. Klart bare godnat og sove, da jeg så nåede hjem fra arbejde, men det var nu også ok. 
  Den 1. april tidligt op og på arbejde og nul træning = bare god restitution, som jeg også må erkende, at jeg har mere brug for i tiden. Tror at det er kombo af at være ude af form + den fremskredne alder....
  Træning d 2.4
  Styrke
  Bodyfit program fra supercoach, dog uden squat sæt, men tilgengæld med en masse assisted pull ups. Mega fedt at røre mig på den måde og har selvfølgelig lyst til at gøre det en hel masse mere. Hvorfor, at jeg så ikke altid lige får det gjort... Ja det må jeg prøve at udfordre lidt. Håber at det kan lykkes. Coach har meldt ud, at et af principperne for vores kommende træning bliver, "at det er ligesom med kviksand, jo mere jeg stritter imod, jo hurtigere kommer jeg til at dø" .... måske jeg simpelthen er tilpas bange til at kunne holde fast og hvis det så endda kunne lykkes med rejse... well i så fald SKAL jeg også være i gang førend maj. Jeg er faktisk stadig i tvivl om fitnesscentre kommer til at åbne d 6. eller 26.5 og ja det hele er jo totalt usikkert anyhow.... 
  Forleden i toget ringede min far mens jeg sad i stillekupeen, så samlede mine ting sammen og bevægede mig ned mod "tale" området, samtidigt med, at jeg pænt spurgte en af medpassagerne om jeg måtte komme forbi. Så fik jeg bare verdens sureste "du skal holde afstand" ordre. Well, hvis der er nogen der har haft været optaget af COVID 19 hygiejne, håndsprit, afstand, mundbind og passen på mine patienter/kolleger + har haft omstillet mig til nye rutiner etc etc + selv har været syg x 2 og mærket af vaccine bivirkninger x 2..... Har set endnu færre mennesker end normalt og var jo fuldstændigt isoleret i 14 dage i forbindelse med sygdom. Klarede det selvfølgelig, men også mest fordi, at jeg var så mat og træt, at dagene fløj på sofaen.Ja og det kan hun selvfølgelig ikke vide og jeg skal bare lade den slags passere helt ude i circle of 37, strakt arm, eller hvad det nu hedder. Hun er selv en af dem der har haft haft det med at droppe mundbindet fordi, at hun bruger tiden i toget fra Silkeborg til Herning med at tage makeup på. En aktivitet, som jeg selv gør i toget, men nu ude på toilettet og overstået på 5 minutter. Mangler nok nogle fif men altså... people altså - en eller anden vende øjnene mod himlen - emojii. 
  Nå vi får se, hvad de næste dage kommer til at byde på af træning. Har så meget lyst til det og ser frem til både fridage og feriedage lige om lidt. Er overordentlig tilfreds med, at det lykkedes med morgenløb = ikke noget, som jeg behøver at gøre hver dag, men en super mulighed, så det ikke bliver nul dag på nul dag og dejligt ikke at skulle prøve at presse mig selv, når jeg kommer træt hjem. 
  Dejlig påske og gode dage til Jer derude  
 11. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  Jeg har lige halvanden times uventet pause på arb, da mit tog er aflyst pga defekt sporskifte og der går noget ekstra tid før mit alternative tog skal køres. 
  Da jeg stod foran badeværelsespejlet i morges var der nyt at at se: Vener på maven. Vægten faldet til 86,5kg.

  Jeg fik brugt en times tid på et træne skroget igennem. Noget af den vanlige bentræning erstattet af jumpsquats (note til mig selv - pas på ikke at lande på kanten til fordybningen ved bruseren) og rejse/sætte mig på en stol med kun det ene ben. Om det mest er gøgl eller hvad ved jeg ikke men det er dog set i forbindelse med styrketræning og cykling. Forhåbentlig kaster det mindre træthed af sig i de følgede dage end normalt, selvom jeg var ekstra over mine skateboardsquats.

  Restitutionsdag i morgen og så må jeg se hvad friweekenden byder på. Vintertøjet skal jo nok frem igen
   
 12. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in GR20 Korsika 21, Perhaps, perhaps, perhaps....   
  Åh nej, togbus  Jeg brugte tre kvarter på at komme til og fra arbejde mod normalt 14, fordi jeg skulle med togbus noget af vejen. 
  Spændende med nyt log-navn og det lysner. I dobbelt forstand 
 13. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in GR20 Korsika 21, Perhaps, perhaps, perhaps....   
  Aktiviterne kan ikke være på toppen hele tiden og du er da ikke gået i stå, selvom arbejdet har suget sin del af tiden, så det skal nok komme. 
  Og sikke noget værre noget med de mulige grimme bivirkninger. Det er umuligt at blive klog på gennem en sensationslysten presse men umiddelbart virker det lidt skummelt, at der kommer asymptomatiske blodpropper SÅ kort tid efter vaccination. Især når den er fra samme batch fordelt flere steder i EU. Møg ærgerligt, da det jo nok kaster brænde på vaccineskeptikernes bål og gør AZ endnu mere upopulær end den var i forvejen.
 14. Like
  Gregers TF reacted to polykrom in Langt pokker i MOL   
   
 15. Like
  Gregers TF reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Nå ja, her har vi Kuno. Han bliver et halvt år i dag.

 16. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Langt pokker i MOL   
  I går 88,0kg efter 3450kcal
  I dag 88,6kg efter 3235kcal

  En omgang Davai-intervaller på turbo´en.
  Bagefter meldte cykelcomputeren, som jo rettede min FTP op så sent som 13/2, at min FTP nu er faldet 11w. Fint nok, så er “nedturen” ikke bare en fiks ide oppe i hovedet.
  Jeg skrev før jul at, vi var 50 lokoførere for mange og hvis der ikke stoppede nok frivilligt, så ville man skille sig af med overskuddet. Ledelsen har netop trukket lod om hvem der ikke måtte blive og jeg var heldigvis ikke imellem. 

 17. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  I går blev det til 10 min med massagerullen, 10 min massage i trykbukserne og så en halv times “affaldsfjernelse”.
  Hertil hele 3700kcal og at jeg gik seng allerede kl 23, nu jeg faktisk VAR træt og ville kunne falde i søvn. Jeg vågnede lidt mere om natten end ellers men uden at spise.
  Kl 8:30 kunne jeg stå op til første dag under 88kg. Kun lige med 87,9 men stadig dejligt at runde et heltal mere.
  Dagen gået med mental opladning/trøst/???. Benene fik fjernet urskoven. Cyklen fik sat styret en spacer ned og bagskifterkablet strammet, så justerskruen ikke er bund mens gearet alligevel skifter skidt. Nye bremseklodser på og så måtte jeg konstatere, at kæden havde samlet en sandkasse op. Den blev renset og... va fa’en, så kunne jeg lige så godt vaske cyklen i bund, så nu ser den sgu helt hæderlig ud, bortset fra den oliesovs jeg ikke kan få af den matte lak (gid F.... aldrig havde fundet på den unode, for det er helt umuligt at holde).
  Mine Shimano-sko har fået en kile under klampen, da pedalerne melder at jeg træder yderligt. De mangler nok den “indbyggede kile” der er i Specialized som jeg ellers har kørt med i mange år. Ser om det gør en forskel.
  Så nu har lårene BARE at være samarbejdsvillige, når jeg kører ud i morgen.
  Ved 16-tiden havde jeg indtaget under 1000kcal, så en halv time på turboen i zone 1 og 2 og har naturligvis hældt mad på tanken bagefter.
  Jeg havde egentlig tænkt at pille 5kg af min Zwift-avartar (fra 93kg) når jeg kom under 88 men jeg kørte det via cykelcomputeren, så den fornøjelse har jeg til gode.
  Endnu en dag hvor der blev fjernet nogle hængepartier 
 18. Like
  Gregers TF reacted to Bjergtrold in GR20 Korsika 21, Perhaps, perhaps, perhaps....   
  Thx  Og ja to gange + godt spørgsmål. Da vi begyndte at blive tilbudt vaccinen, stillede jeg mig absolut ikke forest op i køen. Formentlig har jeg lige nu, trods alt, antistoffer. Omvendt begyndte hele afdelingen på et tidspunkt at være næsten færdigvaccineret og det begyndte at blive mere usikkert, hvilken vaccine der var i spil og der slog jeg til sammen med de allersidste. Skal således have stik nr 2 på torsdag. Allerede i forbindelse med første gang var jeg ret dårlig, formenligt pga min(e) tidligere infektion(er), så nu er jeg spændt på nr 2. Flere af mine kolleger har haft været ret dårlige og sengeliggende. 
  Jeg ved godt, at langt de fleste heldigvis har et meget mildt forløb med COVID, men ovenpå min vaccination, havde jeg tilbagefald af flere af mine senfølger med ligesom at få stød i armene, hårtab, ekstremt kløende knopper, meget koncentrationsbesvær + dårlig hukommelse. Skriver det ikke for at få medlidenhed men bare for at minde om, at det (for nogle - måske 20 %)) er en rigtig grim sygdom. Vi har flere cases med langtidssygemeldte et helt år efter infektion. Ved også godt, at "kuren" med nedlukning etc, også har store og uoverkommelige konsekvenser for alt for mange. Kronikken med eksempler fra psykiatrien var jo så rystende. Men det handler nok også lidt om et sundhedssystem, der i løbet af de sidste mange år, har haft sparet milliarder ved at skære ned og væk og det går jo altid ud over de mest sårbare. Mange af dem som jeg hører brokke sig mest over nedlukningen er folk, som alligevel via deres private sundhedsforsikringer har nem og hurtig adgang til fx scanninger. Nå ved godt, at jeg er priviligeret at have et job og være tilpas indadvendt og dermed ikke så påvirket af, at jeg ikke kan feste igennem. Er bare bekymret over stigende antal smittede allerede inden, at der skal åbnes op med en dominerende britisk variant + den sydafrikanske med resistens overfor vaccinen. Og ja der er få indlagte lige nu men det kommer jo til at ændre sig, hurtigt..... nå bare strøtanker. Håber ikke, at jeg kommer i shitstorm. Forhåbentligt er der ikke så mange evt. læsere 
  Træning blev til lille dejlig shopping jog måske 3 k, 45 minutters barre og 45 minutters dejlig Vinyesa. 
  Nu rydde op, så vinduespudser kan komme til i morgen og få forårssolen til at skinne ind igennem vinduerne.
   
  Dejlig uge til boardet, stay strong 
   
 19. Confused
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  89,7kg efter 3200kcal og kun 4 timers søvn, da man havde byttet min oprindelige vagt til en tidligere
  De 3200kcal i går var vel i overkanten, så jeg fik styrketrænet overkroppen, så det var lidt at bruge energien på.

  Efter fyraften i dag, gik jeg fluks i seng og vågnede efter to timer. Stadig DOMS i læggene og med trætte lår efter i går.
  Fik trænet to sæt tåhævninger på et ben
  ss 
  Skateboardsquat: 2 x 20 som opvarming
  Bulgarsk split squat: 10, 10x30, 10x30 - altså lige et step ned for mindske ømheden
  Mavebøjninger: 2 x 30
  Krydsløft... hed den hunden? Eller noget?: 2 x 15
  Nuldag i morgen pga arbejdstider
  ...
  Hvis man kigger i en hollandsk kalender over festdage, så står der ud for i dag: Carnaval. Og karnevalsmusikken var jo det som tændte min lyst til at lære sproget - omend deres vanvittige grammatik har sænket ambitionsniveauet en del. Hele det her Corona-cirkus har gjort, at jeg faktisk havde glemt årsagen.

  Lige nu virker det næsten urealistisk igen at samles tusindvis af mennesker på lidt plads. Der er lagt timelange “carnaval-mix” ud på nettet men det er jo ikke de samme, som i den gamle verden
   
   
 20. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  89,0kg efter 3050kcal

  Op ved vækkeur men helt som vanligt skred tiden, så jeg ikke nåede alverden på turboen. Stadig moderat DOMS i baller og mystisk nok er læggene stadig pænt ømme
  Jeg kunne køre en halv time men gad altså ikke det samme igen. Tænkte 2x8 min på FTP ville være godt. Men jeg kan bedre lide pæne tal, så måske 300w i stedet. Det blev rettet til en blok på et kvarter og hved fa´en... så måtte jeg panikke på arbejde og kørte så 20 minutter i stedet og lagde lidt på. Både Zwift og Garmin har justeret min FTP op men pudsigt nok ikke til samme værdi. Godt nok kun 2 watts forskel men man skulle tro at når det var baseret på en klassisk 20 min, ville tallene være ens. 
  35 minutter i alt, der gav en god “eftervarme”.

 21. Like
  Gregers TF got a reaction from Bjergtrold in Motion i balance™   
  Ser stadig sød ud.

  Det lyder meget sandsynligt at fysisk aktivitet bringer orden i sagerne igen.
  Du har tillige et yderst solidt fundament at bygge på så lur mig, om du ikke også hurtigt bliver tempo-giftig igen - hvis du ikke allerede er det, fordi det er der bundniveauet ligger.
 22. Sad
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Uh - jeg er nervøs for om jeg er gået lidt i stykker 

  Vægt i går 89,2 efter 2850kcal
  Vægt i dag: 89,0 efter 3350kcal

  I går var heldigvis en nuldag.
  Det er så længe siden jeg har trænet bulgarsk split squat, at min bagkæde var vanvittig øm. Isæt mine baller. Jeg kom for sent til toget da jeg skulle på arbejde, fordi de ikke rigtigt ville strækkes, så jeg kunne få sokker på. Trapperne på hovedbanen var et helvede (opad men ikke ned) og et par gange gik jeg “ud af kurs”, formodentlig fordi ballen slap grebet, så der var dømt gakkede gangarter. At jeg så også fik kvalme og længe havde mundvand,af den slags man får før man ørler, gjorde det ikke mere muntert men jeg slap dog med skrækken, da maven blev god efter jeg fik drukket noget væske.
  I løbet af aftenen fik jeg også pænt DOMS i lårene og især i mine inderlår.
  Øvelsesvariation
  Jeg har heldigvis fri i dag, for jeg måtte rulle ud af sengen pga DOMS. Den var aftagende, så tidlig eftermiddag hoppede jeg på turbotræneren. 10 minutter fra zone 1 til 2 og så op i zone 3, da det pludselig gør nas i venstre inderlår. Først tror jeg det er krampe men det kom igen kort efter det forsvandt, så mon det er en “fiber”? Jeg stoppede i hvert fald og går sjovt igen  Men latterligt på så lav belastning og så lang inde, at jeg skulle være varm. Håber på at det er krampe et uvant sted, der føles atypisk.
  Den planlagte overkropstræning har jeg ikke mod på lige nu men måske senere, alt efter hvordan benet opfører sig.
   
 23. Thanks
  Gregers TF reacted to Kermit in Got legs?   
  Sidste uge blev en nullert, sådan nogenlunde i hvert fald. Havde egentlig tænkt mig at tage hverdagene fri fra træning, og tirsdag aften kom der kriller i halsen og ubehag de næste par dage. Fordelen ved at arbejde hjemmefra for tiden var at jeg kunne være syg i 2 dage, og selvom jeg ikke var 100% rask fredag, så kunne jeg alligevel lige arbejde lidt uden at skulle tænke på at smitte andre. 
  Så det eneste træning der kom ind i sidste uge var lidt over en times kørsel i dybfryseren lørdag. Men heldigvis er cyklen blevet færdig :) 
   
 24. Like
  Gregers TF got a reaction from kahlua-kalv in Langt pokker i MOL   
  Du har egentlig ret, for 20 min testen er jo ikke super hård før til sidst. Men den er stadig frygtelig kedelig
  Jeg fik gravet løbsresultaterne frem - nedslående. De to eneste i min vægtklasse trådte hhv 336 og 372w i snit i hele løbet. Der er jeg jo ikke engang i nærheden. I første gruppe lå alle pænt over 4w/kg og det er jeg også lysår væk fra. Hvis jeg smider 10-12kg, så passer wattene til gruppe to 
   
  Nå pyt, det havde været en OK afveksling men heldigvis, er det ikke noget der har prioritet at kunne deltage i. Men fint at få gravet tallene frem og få det taget af bordet og der er jo heldigvis bunker af andre muligheder. 
   
  ....
  Mærkelig nummer. Som rap er ikke det liiiige det... Der er ikke så meget tant og fjas. Måske enkeltheden der virker. Spørgsmålet er så om den i dag er for krænkende
  Men der er i hvert fald sol og sommer 
   
 25. Like
  Gregers TF reacted to Onkel Troels in Onkel T's muskeleventyr i abeskuret   
  Pullups er med overhåndsgreb og chinups er med underhåndsgreb men der er vidst frit valg. Måske man endda må skifte greb undervejs? Ikke at jeg tror det gør den store forskel for mig :-D 
  Går ok med der første sæt men derefter er røven godt nok tuuuuung :-D