Kermit

Medlemmer
 • Content count

  5,894
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Kermit last won the day on September 6

Kermit had the most liked content!

About Kermit

 • Rank
  Med-lem
 • Birthday 09/06/1985

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Kgs. Lyngby
 • Interesser
  Cykling, musik, biler

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Motion og konkurrence

Recent Profile Visitors

9,530 profile views
 1. Got legs?

  Tak for ordene. Det kører dog rigtig godt for tiden. I søndags var der løb på Amager, jeg nåede lige over 2 omgange før jeg blev sendt indover en midterhelle og med hovedet først direkte ind i en bil der ventede på at kunne dreje til venstre. Måtte et smut på skadestuen og blive syet med 5 sting i skinnebenet, og min nakke er pænt øm. Heldigvis lader det til at jeg er sluppet for så mange andre ting. Ingen asfalteksem, ingen brud. Cyklen overlevede også nogenlunde, men hjulene er færdige, samt skiftegreb og frempind. Nu starter så hele forsikringsdelen og der kommer en taksator ud i morgen og kigger på cyklen. Forhåbentlig bliver det hele godkendt, men så kommer næste udfordring: hvilke hjul skal man så have? Det er ingen hemmelighed at jeg har haft et had/kærlighedsforhold til mine Enve 4.5. Jeg elsker dem fordi de håndterer sidevind godt og bremser fantastisk i al slags føre. Jeg hader dem dog fordi navet ikke er optimalt til et stift hjulsæt. Med andre ord har det flexet en del, og dermed knækket eger. Jeg har netop fået skiftet alle eger i for- og baghjul til nogle lidt kraftigere der øgede stivheden betragteligt. Lige nu går den indre diskussion på om jeg skal købe et sæt af de nye Enve 5.6 fælge og få dem bygget op med et bedre nav. Prisen vil være omkring de 20-22k. Jeg har også haft kig på et par Boyd 60 mm, men de virker lidt tunge i det, men kan tilgengæld købes i 24/28 konfiguration så man kan få en anelse stivere hjulsæt. Der er også en engelsk hjulbygger jeg kan brygge noget sammen til omkring 10-12.000,- med en open mold fælg han står inde for, og nav fra Carbon TI. Zipp har de seneste år ikke rigtig sagt mig noget. Jeg havde i en kort overgang et sæt 404 FC, men de var simpelthen for bløde. Systemhjul er jeg også gået lidt væk fra, da jeg bare godt kan lide tanken om at hvis der er noget der går i stykker på hjulet, så kan de udskiftes. Campa Bora 50 var oppe og vende, men det er netop et systemhjul, og så er jeg noget i tvivl om hvorvidt deres hjul egentlig er særlig aero og gode i sidevind. Ingen tvivl om at de er stive. Så der er mange tanker igang.
 2. Got legs?

  Enkeltstarten blev aflyst, og efter 14 dages specifik TT træning var benene ikke klar til de mange ryk der er i et normalt linjeløb som jeg kørte i lørdags. Derfor blev resultatet også derefter. Sad med feltet hjem uden de store problemer, men krampede fuldstændig i sprinten som jeg startede alt for tidligt. Det hjalp heller ikke helt på noget at jeg for en uges tid siden fik meldingen om at jeg ikke længere skulle være en del af mit arbejde. Både mig og vores direktør røg i et ønske om en anden form for marketing. Det er jeg selvfølgelig super ked af, men endnu mere uforstående overfor hvorfor det lige var mig der skulle ryge og ikke en af mine andre kolleger. Svaret fik jeg så i mandags da jeg fandt ud af hvem den nye marketingchef er. Det er en person jeg ikke har haft et særlig godt forhold til tidligere, og jeg tænker at jeg ikke har indgået i planerne. Igen, surt, men så må man videre. Nu er den værste skuffelse og frustration forsvundet, men kan stadig godt mærke at den sidder lidt i mig. Jeg er således fritstillet fra 1. oktober af, og resten af året. Så håbet er at der findes et job indenfor den periode, så jeg relativt hurtigt kan komme videre. Drømmen er nok at have et nyt job pr . 1/11 da jeg så har en hel måned til at koble fra og få det hele på afstand inden jeg starter noget nyt. Men nu må vi se. Det er for mig en helt uvant situation at stå i.
 3. Got legs?

  https://imgur.com/DFTHdcm Jeg fik lige sneget mig med på et billede fra løbet i lørdags, og det var hårdt. Når man ikke har kørt løb i næsten et år, så er der altså ikke meget løbsfart i stængerne kontra dem som har kørt en hel forårssæson eller bare kørt et par løb henover sommeren. Når jeg kigger på data efterfølgende er der dog intet der tyder på at løbet var så hårdt som jeg oplevede det. Jeg kom dog igennem uden at være prangende. Jeg sad med feltet hele vejen rundt, og prøvede at køre mig lidt halvhjertet frem i finalen, men var mentalt bare ikke der. Dog havde jeg følelsen efterfølgende at jeg kunne have gjort det meget bedre end jeg gjorde. Formen er fin nok som den er nu, hovedet skal bare med. Næste løb bliver et løb ude i Sengeløse om halvanden uge, og dagen efter er der enkeltstart i Allerød ved Stumpedyssevej. Enkeltstarten glæder jeg mig i særdeleshed til, for det bliver første enkeltstart i langt over et år. Jeg bliver aldrig god til enkeltstart, men jeg synes det er en fed disciplin. Lige nu sidder jeg derfor og nørder små upgrades til den del. F.eks. lader det til at det er mere aerodynamisk at køre med de lave Velotoze og Aerosox end normale skoovertræk til TT. Dæk er jo også en videnskab i sig selv, og kombineret med latexslanger så sparer man måske 5 watt pr hjul.
 4. Got legs?

  Har egentlig altid haft et godt øje til Ridley, men skal ikke have disc lige foreløbig :)
 5. Got legs?

  Lidt opdatering: løb i morgen. Har ingen anelse om hvor jeg er form mæssigt, andet end at jeg ikke har været helt flyvende de sidste 2,5-3 uger. Det skyldes hovedsagligt min kæbe som virkelig har drillet. Det kan virke underligt at kæbesmerter kan påvirke cyklingen, men det kan det altså. Det betyder at jeg ikke kan åbne munden helt op, og hele tiden har en anelse spænding i kæben selvom jeg slapper af i den. Jeg har været til normal læge som ikke kunne gøre meget andet end iprener, en tandlæge som ville give mig en bideskinne for at aflaste samt nogle afspændingsøvelser og iprener. Efter at have afvist at købe en bideskinne til 3200,- anbefalede hun så at man kunne købe en på apoteket til 300,-. Den har jeg så sovet med de sidste par dage, og det er gået fint. Nu kan jeg så bare vågne i løbet af natten og have kæmpe ondt i kæben fordi min mund aldrig er helt lukket grundet skinnen, så kæben hele tiden er fikseret. I dag var jeg så til en osteopat, som kunne konstatere at mine kæbemuskler var helt spændte, så dem prøvede hun at løsne op samt noget i nakken. Det gjorde vildt naller, så jeg tænker at der har været noget om det. Efterfølgende gik det i hvert fald bedre, om end jeg forventer at min kæbe kommer til at være øm i nogle dage endnu før jeg kan begynde at mærke en ændring. ANYHOW - spændt kæbe og iprener betyder dårlig mave og ikke rigtig hul igennem til benene. Men forhåbentlig kan det gå an til løbet i morgen, som er Sorgenfriløbet. 92-93 km i Vedbæk. Kan jeg gennemføre er det en kæmpe sejr, for jeg har aldrig gennemført det løb før og har aldrig haft defekt. Og så lige en lille øvelse til Gregers. Min træner har lavet en ny benåbner øvelse til mig, som er en variation af 40/20 intervallet. Men i stedet for at holde en fast belastning som f.eks. 120% af FTP, så er det progressivt fra 100% til 120%. Så første 40 sekunder er 100%, det næste måske 102%, det tredje 105% etc. Det er en ret sjov måde og køre intervallet på, og man kunne jo også lave det som et pyramide interval :)
 6. Got legs?

  I øvrigt når jeg nu ser på billederne, så ligner det næsten en fejl at Cannondale ikke har fået placeret deres logo ordentligt - eller har de måske skiftet navn til annondale?
 7. Got legs?

  For et par dage siden sad jeg og drømte om ny cykel. Det sker fra tid til anden, og specielt i starten af juli når mange af de nye modeller kommer på markedet til Touren. Når jeg på et tidspunkt skal have en afløser til min SL5'er så kunne en aero cykel være en mulighed. Ikke at jeg tror det giver en forskel der er vanvittig anderledes end en normal cykel, men hvis det bare giver lidt er det vel også fint nok. Synes at jeg læste noget med omkring 7 watt sparet. ANYHOW, så bemærkede jeg mange af de nye modeller der kom ud, og de kom jo mere eller mindre lige i rap. Først kom Cannondale med deres SystemSix, som udelukkende bliver leveret med skivebremser. Den er ikke grim, men heller ikke køn. Så kom Specialized med deres afløser til Venge Vias. Faktisk en ret pæn cykel hvis jeg selv skal sige det, men ifølge Specialized kommer denne også kun som disc. Så kom BMC med deres nye TimeMachine, og det var sgu lidt af en øjebæ. Jeg mener også denne kun er disc...... Og så kom Trek også på banen med den nye Madone SLR som både kommer som disc og som fælgbremse. Det lader med andre ord til at industrien i hvert fald er gået all-in på disc bremser. Jeg har selv til gode helt at finde ud af hvad de skal bruges til. Jo, de bremser bedre end carbon hjul, man forlænger levetiden af hjulene og man kan lave anderledes fælgprofiler når der ikke skal være en bremseflade. Men jeg vil stadig påstå at en alubremseflade bremser næsten lige så godt som disc. Derudover tilføjer disc mindst 500 gram ekstra på vægtskålen, og jeg synes bare ikke at det ser så godt ud. Så nu må vi se om det er en fase, eller om vi om 3-4-5 år bare ikke længere kan købe rammer med fælgbremser. Tænker også at der må være nogle hjulproducenter der ikke synes det er så fedt at deres hjul nu holder uendeligt.
 8. Motion i balance™

  Generelt enig. Touren har de seneste par år været lidt ligesom et afbrudt samleje - der sker en hel masse spændende, men det udmunder sig aldrig rigtig i noget. Jeg sad da og håbede da Movistar, Astana og Sunweb sendte folk med i morgenudbruddet, at det ville betyde en eller anden form for udspil. Desværre løb Valverde tør for kræfter, og det samme galt Fuglsang. I stedet sørgede SKY for et så højt tempo i feltet at ingen kunne angribe. Det undrer mig i øvrigt lidt at ryttere som Kwiatkowski og Luke Rowe er SÅ gode til at køre i bjerge som de er, men tænker at deres træning bare er så specifik i tiden op til Touren at de kan. At jeg så samtidig synes at Dan Martin er en komplet hat for at køre Froome op til Geraint Thomas igen er en helt anden sag. Det kunne da i det mindste have skabt lidt spænding hvis favoritterne havde ladet Thomas kørt og dermed isoleret Froome til at tabe tid. Det ville stille Froome i et kæmpe moralsk dilemma, for det er dårlig stil at køre sin egen mand ind. Eller de kunne have angrebet Froome på skift. Først Martin, så Bardet, så Nibali, så Quintana. Gøre Froome mør for han kan umuligt køre med i ALLE ryk. Som Kim Plesner fra Veloropa skriver så er de andre ryttere bare for fokuserede på sekundære placeringer, frem for at forsøge at vinde.
 9. Got legs?

  Udfordringen er klart tid i den her sammenhæng :) For 2 år siden havde jeg AL tid i verden. Min kæreste arbejdede i Tivoli og det betød at jeg kunne træne så meget jeg havde lyst til uden at det gik ud over vores forhold, for hun var alligevel på arbejde. Nu har vi en unge og et hus, og det tager bare tid på en helt anden måde, så derfor er fokus mere på træning end det er på at logge det. Også derfor Youtube kanalen har stået stille på det seneste. Jamen i udgangspunktet kan det ikke undgå at ødelægge cykeltræningen en anelse på det her tidspunkt. Mest af alt fordi man bare er lidt mere mat i stængerne efter en omgang styrke. Som det er lige nu kører jeg styrketræning 3 gange om ugen: mandag, onsdag og fredag. Mandag og fredag er det hele kroppen, og onsdag hovedsagligt "let" med fokus på få øvelser. Med let skal ikke forstås lavere vægte, men bare kun squat og dødløft o.lign. og ikke hele paletten. Cykeltræningen hedder intervaller tirsdag og torsdag - tirsdag sjældent mere end 1,5 time, og torsdag gerne omkring de 3 timer. Søndag plejer at være en lang tur, og så kan der snige sig ekstra træning ind de øvrige dage på cyklen. Lørdag kan være alt fra en trilletur til 2-3 timer. Planen er at udnytte sommeren, hvor der alligevel ikke er noget jeg skal være klar til, til at opbygge styrken, så jeg i august måned når løbene begynder at dukke op igen, kan skrue ned for mængden og op for vægten. Dvs. jeg gerne skulle være et sted hvor jeg kan nøjes med at køre 3-4-5-6x3 reps med fokus på høj vægt, og måske kun 1 eller 2 gange om ugen. Der må jeg lige vurdere hvor meget det påvirker min performance på cyklen ift. hvor mange sæt jeg skal tage. Men så skulle jeg også være klar til når offseason går igang, så jeg ikke skal bruge 1,5-2 måneder på bare at komme igang, og så kun have en enkelt måned eller to hvor jeg virkelig træner tungt. Så træningen ser nogenlunde således ud: Mandag: Styrketræning + fri/rulletur Tirsdag: 1,5-2 timers intervaltræning Onsdag: Let styrketræning + fri/rulletur Torsdag: 2-3 timers intervaltræning Fredag: Styrketræning + fri/rulletur Lørdag: Rulletur/2-3 timer Søndag: 3 timer Z2 Tanken bag styrketræningen på nuværende tidspunkt er hovedsagligt at øge min peak power i sprinten som jeg synes er lidt til den lave side, uden dog rigtigt at være lav. Derudover er det at få trænet lidt mere specifikke benmuskler så mit knæ forhåbentlig ikke laver ballade.
 10. Got legs?

  Er du sunshine der er ikke meget aktivitet herinde efterhånden. Hverken i min egen log eller generelt på MOL. En hurtig update - jeg får styrketrænet og får stille og roligt lagt mere og mere vægt på. Det er altså ret lækkert at man ikke skal stå og vente på at andre bliver færdige, men har sit private område hvor man kan træne på alle tider af døgnet. Cyklingen går egentlig også rigtig godt. Så sent som her til morgen var jeg ude på cyklen og køre 4x8 minutter med 100-105% af FTP. De er altså ikke sjove når man samtidig har lidt trætte stænger fra styrketræningen, men det lykkedes. Det er dog ekstremt langt tid siden at jeg sidst har fået vasket cykel, så det skal klares i denne uge. Især kæden kunne godt trænge til en overhaling. Men med det vejr vi har haft de seneste 2 måneder har der jo ikke været en eneste træningsdag i regnvejr. Det går egentlig også godt fremad med huset. For nogle uger siden fik vi leveret 20 m3 jord i indkørslen som skulle køres ind i haven for at fylde hullerne op efter den havedam der havde været der. Jeg arbejdede to aftener, og så to hele dage fra morgen til aften for at få det hele af vejen. Ifølge vognmanden havde de leveret 36 tons jord, som jeg så manuelt har skovlet op i en trillebør, og kørt ind i haven og læsset af. Da jeg havde kørt den sidste bør ind i haven og læsset af, kunne jeg for alvor mærke hvor træt jeg var. Dagen efter vågnede jeg op med ondt i halsen og snot i hele hovedet - jeg havde simpelthen bare kørt mig selv helt ned. Men resultatet er blevet godt, og græsset er så småt begyndt at spire. Nå ja, og så kørte min træner Magnus Bak Klaris La Marmotte igen i år og blev 3'er. Det er sgu ok.
 11. Got legs?

  Vægtskiverne blev leveret i går, det samme gjorde squat stativet, så nu mangler jeg bare stangen der desværre først kommer om 7-10 dage. Men mon ikke jeg overlever det også. I går var jeg ude og skulle køre sprint intervaller, men jeg nåede ikke engang halvvejs inden der sprang en eger i forhjulet. Det er jævnt irriterende, og selvom det godt nok er første eger i forhjulet der går, så er det et irritationsmoment fordi der sidste år sprang 2 eller 3 eger i baghjulet som betød at jeg valgte at få hele hjulet opspændt igen med nye eger. Umiddelbart er det CX Ray egen der bare ikke er stærk nok, så der er kommet DT Swiss på baghjulet, og nu får forhjulet samme tur. Men ok, hvad man kan forvente af et hjulsæt med en vejl. pris på 30k? Weekenden står på seriøs haveoprydning. Vi har fået en container i indkørslen, og den skal fyldes med natursten og beton fra den tidligere havedam der var i have. Vi har fået brækket det hele op, og det ligger i en stor bunke som nu bare skal væk. Så det bliver til have crossfit hele lørdagen med en del tunge løft.
 12. Got legs?

  Der er mange fordele ved at være husejer. I går kløvede jeg f.eks. brænde hvilket er en ret lækker workout, og derefter gravede jeg i haven og bankede cement. Gratis motion - altså udover det faktum at det koster os jævnt mange penge om måneden at betale til huset :D
 13. Got legs?

  Der er heldigvis sjældent langt fra tanke til handling, så nu er alt blevet bestilt hjem så jeg kan komme igang med lidt styrketræning i kælderen. Det bliver jævnt fedt!
 14. Got legs?

  For et par uger siden var vi et smut i Frankrig, og denne gang boede vi i byen Eze lidt øst for Nice. Derfor blev det til en række ture op og ned af Col D'Eze som man kender fra Paris-Nice, men jeg fik også sat hak ud for Col de la Madone som Lance Armstrong gjorde kendt i 00'erne, og ikke mindst stigningen Col de Braus som med det samme er gået ind som en af mine favoritstigninger. Super flot, masser af hårnålesving, og uden at være modbydelig hård. Efter vi kom hjem fik jeg kørt en anaerob test hvor den stod på 10 minutters opvarmning i Z3, derefter 2x10 sekunder all out, 1x20 sekunder all out, 1x30 sekunder alle out og så til sidst 1x60 sekunder all out. Resultaterne bød bl.a. på en PR i 60 sekunder på 722 watt. Nu er målene for resten af sæsonen også slået fast: 1. Der skal køres løb i 2. halvdel af sæsonen 2. FTP skal over 325 watt (er i dag på 317 watt) 3. Peak watt skal over 1450 watt En af måderne til at opnå det sidste vil bl.a. være at investere i en vægtstang, skiver og et squatstativ. Jeg har længe gerne ville have mit eget styrkerum så jeg kan slippe for at tage i FW. Dels fordi jeg har mange timer i vores hus hvor jeg er alene med vores søn, og der kan jeg så bedre udnytte tiden f.eks. om aftenen, til lige at tage en omgang styrketræning. Men det er godt nok et gedemarked at finde rundt i hvad man skal have, hvad man ikke skal have etc. Men er da nået frem til at det skal være en 220 cm stang med 50 mm.
 15. Motion i balance™

  Mest komfortmæssigt har det bare sin fordel. Alu har den fordel at det er stift som bare fanden, men det er bare meget mere ukomfortabelt kontra carbon som også er stift.