N Gadegaard

Medlemmer
  • Posts

    2,207
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    16

Reputation Activity

  1. Like
    N Gadegaard got a reaction from Henrik S. in Motion i balance™   
    Stort tillykke! Den billet til Boston må være safe!
  2. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Statistik
    Med de seneste to uger vel overstået er jeg - som nævnt ovenfor - kommet igennem 52 uger med god volumen. Jeg har lige haft den lille lommeregner fremme, og det er blevet til følgende tal:
    52 uger: 4.220,5 km
    81,2 km / uge
    11,6 km / dag
    Det bliver rart at stille til start i Hannover med de tal i bagagen. 
  3. Like
    N Gadegaard got a reaction from Gregers TF in Motion i balance™   
    Korte shorts er the shit!
  4. Like
    N Gadegaard got a reaction from Henrik S. in Motion i balance™   
    Korte shorts er the shit!
  5. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Uge 11
    Fin uge med en ekstra god afslutning til dagens testløb i Fælledparken.
    Mandag blev det til 11 km i stille og roligt tempo.
    Tirsdag 12 km-turen med indlagt styrketræning i FW undervejs.
    Onsdag 19 km-turen med tempostykker undervejs som sædvanlig. Selv om jeg egentlig ikke havde den oplevelse, gik det faktisk lidt hurtigere end de andre gange.
    Torsdag 11 km-turen igen - stille og roligt.
    Fredag 9,5 km-turen om Damhussøen og -engen.
    Lørdag 5,5 km turen hen omkring Damhussøen ... og sådan fik jeg faktisk trappet ned til i dag.
    Søndag i alt 29 km med turen fra FW plus opvarmning plus Sparta Testløb 3 på 25 km i Fælledparken.
    Det gik rigtig godt i dag. Jeg ville egentlig "bare" løbe en lille smule under mit målsatte maratontempo på 5:00 min/km, men kort efter starten kom jeg op til fartholderne med 4:30 min/km-ballonerne, og dem cruisede jeg forbi uden det store besvær. Kort tid efter kom jeg til at ligge i en gruppe på 6-8 mand, hvor vi løb virkelig stabilt lige omkring de 4:21 min/km, og det er jo en drøm at ligge i sådan et lille felt, hvor man holder et godt og stabilt tempo, men hvor der også er er plads til at skære svingene optimalt.
    Det sidste var der i dén grad behov for i dag, for jeg har aldrig løbet på så krøllet en rute. Skarpe sving hele tiden, for de havde fået proppet en 8 km-rute ind i Fælledparken, og det er altså en kunst. Ruten gik "ind i hinanden", så man hele tiden skulle prøve at komme igennem en lang række sving uden at tabe for meget fart. Prøv bare at se rutekortet ... jeg har simpelthen ømme fødder lige nu af at sætte så meget af rundt i sving :)
    Nuvel, jeg holdt tempoet fuldstændig stabilt hele vejen, selv om nogle af de unge, fyrige løbere til sidst øgede tempoet. Det gav en sluttid på 1:48:31 og et halvmaraton undervejs på 1:31:28. Nummer 137 over-all og nummer 4 i min aldersgruppe af vrisne, gamle mænd. Det er alt sammen rigtig fint, og jeg er top tilfreds. Meget fin generalprøve, som jeg kørte igennem uden væske. Det går nok trods alt ikke til maratonløbet, hvor jeg bliver nødt til at drikke lidt undervejs, men det bliver næppe meget.


  6. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Mig og maraton
    Kom til at tænke på mine maratonløb under dagens løbetur i anledning af det kommende løb i Hannover. Har egentlig ikke løbet så mange, og de har været meget forskellige. Jeg vil lige prøve at repetere dem for at se, om jeg kan uddrage noget lærerigt fra dem i forhold til mit kommende løb. 
    Man kan jo sige, at man får det ud af sin sport og motion, som man putter i den - plus/minus de genetiske forudsætninger, man kan takke sin far og mor for. I sidste ende har jeg ikke haft generne til at blive rigtig god til sport på højt plan, og jeg har nok i virkeligheden heller ikke været skabt til at løbe hverken maraton- eller ultraløb. Min træner så sikkert rigtigt, da hun satte mig til at løbe 5000 meter i stedet for. Har altid kæmpet lidt med det maratonløb og har ofte været ret mast bagefter - med enkelte undtagelser.
    1) Februar 1981, Husum Nordtyskland, 3:05
    Begyndte at løbe i efteråret 1980, omkring september. Trænede op til vintermaraton i februar sammen med to garvede gutter fra Haderslev Idræts Forening. Husker det som hårdt, og jeg mener bestemt, jeg gik helt ned med flaget de sidste 10-15 km. Var først lidt ærgerlig over tiden, som kun var fem minutter fra at komme under de tre timer, men var nu meget godt tilfreds bagefter. Vi vandt holdløbet! Og der var vel også kun en 3-400 med ...
    2) December 1981, Esbjerg, 2:45
    Her havde jo egentlig en idé om, at det skulle gå rigtig hurtigt, for den sommer var jeg for alvor begyndt at løbetræne. Så jeg løb ud til vendepunktet på 1:15, og så faldt hammeren ellers mellem 25 og 30 km, så den anden halvdel blev løbet på 1:30. Tiden blev 2:45, men altså løbet meget uerfarent og ujævnt. Så mine ben var som beton hele den efterfølgende uge. Skoleeksempel på, hvordan man ikke skal løbe et maraton.
    3) Februar 1982, Husum Nordtyskland, 2:45
    Tilbage til gerningsstedet i Husum. Nu med det klare mål at blive 5.000 meter løber. Så jeg trappede hverken ned eller op fra de mange træningskilometer, Lydiard style. Så det siger noget om styrken ved at løbe et stort træningsvolumen. Løb på 2:45 igen og denne gang i samme tempo hele vejen. Af samme grund kunne jeg bare træne videre bagefter. Samme tid som i december, men med et helt andet overskud. De mange kilometer gjorde forskellen.
    4) Oktober 1982, Marathon Grækenland, 2:58
    Som afslutning på løbesæsonen var vi tre mand, der tog til Grækenland for at løbe den "ægte" rute, der bliver løbet som motionsløb hvert efterår. Det var efter en sæson med baneløb og kortere distancer, så jeg lagde ud som lyn og torden og lå virkelig godt halvvejs. Så slog bakkerne, varmen og den "trætte form" til, så jeg halsede i mål med nød og næppe lige under tre timer på det gamle olympiske stadion. Ikke desto mindre en stor oplevelse.
    5) September 1995, Lillebælt, 2:58
    Et meget specielt løb med udgangspunkt i Taulov og hen over begge Lillebæltsbroer. Det var i anledning af et eller andet jubilæum for begge broerne, og det var ganske enkelt et frygteligt vejr. Blæst og iskold regn. Voksne mænd græd som børn. Havde løbet mig i en nogenlunde fornuftig form og havde vist sat næsen op efter mere. Men et godt eksempel på, at der også kan være uventede faktorer udefra, der kan vende op og ned på det hele.
    6) Maj 2012, København: 3:48
    Var kommet i gang med at løbe igen i 2010 efter fem års skadebetinget pause. Løb med Sparta og havde fået meget OK gang i de gamle ben igen. Tænkte at tage løbet som "ugens lange tur", da startnummeret var gratis for Sparta-medlemmer. Ruten går jo tilbage omkring start et par gang, så jeg kunne jo bare hoppe af. Det gjorde jeg nu ikke, men tøffede stille og roligt igennem med lange stop ved alle depoter. Ingen "mur" overhovedet af samme grund ... 
    7) April 2014, Hannover Tyskland, 3:35
    Ikke helt optimale forberedelser med en nyligt overstået influenza og en lidt shaky præstation ved VM i halvmaraton i København. Undervejs stilede jeg mod noget 3:25-agtigt, men måtte justere nedad, specielt til aller sidst, hvor jeg på de sidste 10-12 km - igen - gik ned med flaget og måtte slæbe mig hjem til stregen. Min nuværende ballast burde forhindre et lignende deroute, men altså, man kan aldrig vide. Fantastisk vejr til dette løb, i øvrigt.
    8) September 2014, Interlaken Schweiz, 5:22
    Jungfrau Marathon falder unægteligt lidt uden for nummer med sine 1900 højdemeter og mål oppe på en alpe. Men det var en fabelagtig oplevelse, der sikkert skal gentages en dag. Kan ikke rigtig sammenlignes med de andre, men er selvfølgelig alligevel vigtig at have med i den mentale bagage. Kan man klatre op ad det bjerg, så kan man vel også klare så meget andet ...
    Det var de otte løb på rad og række. De bekræfter mig sådan set bare i, at jeg har valgt rigtigt ved at satse på volumen og på udholdenhed det seneste år. Den 10. april begynder løbet først ved de 30 km, og jeg skal have fuld fokus på ikke at smide det hele over bord på den sidste fjerdedel af løbet.
    Min eneste lille kattelem er, at jeg i virkeligheden har to skud i bøssen, for hvis det går ad H. til i Hannover, så kan jeg jo forsøge mig igen den 22. maj i København. Hvis det glipper begge steder, så må jeg jo nok bare sande, at det der maraton virkelig bare ikke er mig, og så må de sgu klare løbet i Boston 2017 uden mig ved startlinjen ;)
     
  7. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Lidt statistik ...
    Jeg har haft gang i regnearket, da jeg vil prøve at samle lidt statistik på de sidste 52 uger op til mit maraton. Det er min fornemmelse, at jeg har holdt skruen godt i vandet med en konsistent indsats, og det bliver bekræftet af tallene, som ikke er helt klar endnu, da jeg mangler de næste to uger.
    MEN altså de sidste 50 uger (fra uge 14 i 2015 til og med uge 10 i 2016) ser det sådan ud:
    Samlet volumen: 4.042 kilometer
    Løb pr. uge: 80,84 km i gennemsnit
    Løb pr. dag: 11,5 km i gennemsnit
    Det er da en glimrende mental ballast at have med 
  8. Like
    N Gadegaard got a reaction from Henrik S. in Motion i balance™   
    Linselus
  9. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Uge 9
    Hurtig update på ugen, der er gået. Har haft travlt med alt muligt hele søndagen, så det må gå lidt tjept. I virkeligheden er der heller ikke så meget at skrive om, ud over at jeg helbredsmæssigt ikke har været helt op at ringe. Ikke noget sådan rigtigt sygdomsagtigt, men bare lidt manglende energi, lidt ømhed her og der og generelt ikke det store overskud. Måske trænger jeg bare til at se noget solskin og til snart at mærke nogle lidt varmere temperaturer.
    Any way ...
    Mandag en kort, symbolsk joggingtur på 5,5 km efter en lang arbejddag på Fyn
    Tirsdag 12 km-turen med indlagt styrketræning i FW undervejs
    Onsdag 19 km-turen led lidt løftet tempo undervejs - det gik faktisk helt OK, men jeg fik enormt ømme lægge undervejs ...
    Torsdag 11 km-turen igen-igen i jævnt tempo
    Fredag 12 km med styrketræning efter samme opskrift som tirsdag
    Lørdag 14 km løbetræning o jævnt tempo med ganske OK ben
    Søndag i alt vel 18 km cirka med årets sidste afdeling af Frost Cup
    Jeg synes ikke rigtig, jeg kunne rive en lang dag helt ud af kalenderen, så jeg klædte om i FW Lyngby og løb ud til Frost Cup-ruten ved DTU. Inklusive lidt opvarmning er den nok landet på omkring de 18 km i det hele, vil jeg tro.
    Der var lovet møgvejr, og det blev det. Kold regn og godt med blæst. Og lige da starten skulle det, slog det om i slud og sne. Men altså, når først man er ude i det, så er det sgu ikke så slemt. Ruten var den velkendte firkantede rute på DTU, som er 2,5 km, så vi skulle fire gange rundt. Jeg lagde lidt konservativt ud, men strammede så tempoet lidt på anden runde. Tabte igen to sekunder på runde tre, men løb så klart hurtigste runde på den sidste gang rundt. Alle fire omgange lå dog inden for ni sekunder, så det er fint og stabilt. 
    Sluttiden blev 41:23, og det er helt fint som afslutning på en 90+ km-uge. Undervejs var der ingen ømhed at mærke overhovedet, så alt i alt en god afrunding på en lidt shaky uge. Jeg synes altså, at den seje form er ved at indfinde sig, og jeg var ikke nær så mærket som mine medløbere fra klubben i dag efter turen. 
    Om alt går vel, bliver den kommende uge igen med god volumen, og så skal jeg ugen efter løbe Spartas tredje testløb i Fælledparken den 20. marts. De har - som noget nyt - lagt et ekstra løb ind på hele 25 km, som jeg regner med at bruge det som en seriøs generalprøve på mit maraton den 10. april.
    Hep herfra 
  10. Like
    N Gadegaard reacted to BLACKICE in Nice and clean power building   
    Mjaa det er et godt spørgsmål. Træningen i år har båret præg af livet som nybagt far og ændrede arbejdsforhold. Jeg skal nok være glad hvis jeg ligger bare cirka hvor jeg lå sidste år. Anyway jeg kunne godt tænke mig 185-165-260 aka 610Kg 
  11. Like
    N Gadegaard got a reaction from Henrik S. in Copenhagen IM - sub 10   
    Med hjælp fra Henrik og Gregers fik jeg i dag kørt lidt rundt i området omkring København. Siden vi flyttede herover har jeg kun været ude på Amager eller på HT. Jeg har ikke fået monteret en mount til min cykelcomputer efter jeg har købt ny racer. Så dagens tur blev med hjælp fra min oldschool GPS. Det gik også fint, og de planlagte 60 km blev "kun" til 65

  12. Like
    N Gadegaard got a reaction from Gregers TF in Copenhagen IM - sub 10   
    Med hjælp fra Henrik og Gregers fik jeg i dag kørt lidt rundt i området omkring København. Siden vi flyttede herover har jeg kun været ude på Amager eller på HT. Jeg har ikke fået monteret en mount til min cykelcomputer efter jeg har købt ny racer. Så dagens tur blev med hjælp fra min oldschool GPS. Det gik også fint, og de planlagte 60 km blev "kun" til 65

  13. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Langt pokker i MOL   
    Helt enig. Hvis du ikke vil tage vejen "uden om og helt op nordpå", skal du køre vest/nordvest ud i det område, der er på kortet her. Da jeg igennem nogle år trænede med ABC, foregik det også typisk på rundstrækninger ude i det her terræn. Der er glimrende småbakker og ikke nær så meget trafik som oppe i Nordsjælland.

  14. Like
    N Gadegaard reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
    Jeg bor lidt nede af kysten, I Avedøre.
    Jeg ville i diskutabelt køre nordpå!!! Trækker du en øst-vest-linie fra Frederiksberg kommer du ud over Sengeløse, Veddelev. Syd for linien er vejene generelt jævnt kedelige. Nord for, lå isen i istiden og trykkede og bulede landskabet og lavede en masse småbakker. Hernede ved mig er her jævnt kedeligt.
    Og så ville jeg holde mig langt væk fra Strandvejen. Den er fin, hvis man herne vil ses og drikke latte på cafe jorden rundt, men den har smalle passager med meget trafik og den er især kedelig. Få km inde i landet ligger guldet, så jeg fatter ikke er folk er så vilde med at køre Strandvejen, OK, oppe nordpå er den nok ok af fyre den af på, på en tricykel men ellers.....
    Skal du køre hardcore intervaller (tabata, vo2max) er det ud på Kalvebod Fælled og langs diget. Er du ikke langs diget er folkestemningen at gå tur med barnevogne og hunde men lige derude, er der stort set kun rulleskøjteløbere og folk på rulleski og cykler. Og de få andre ved godt at der bliver banket max igennem lige dér. Men det er ren hjemmetræner-træning, der er helt bogstavet ingen højdemeter.
  15. Like
    N Gadegaard got a reaction from klausjensen in Copenhagen IM - sub 10   
    Jeg er fascineret af hvordan kroppen responderer på træning, og hvordan man kan se det på data. Jeg synes, EKG er vildt interessant, og har det på sammen måde med pulskurver.
    I går løb jeg en omgang "Aalborg-intervaller", som består af:
    • 5 x 500 m med 30 sek. pause. Tempo: ca. 10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2½ min
    • 4 x 500 m med 25 sek. pause.  Tempo: ca. 5-10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2 min.
    • 3 x 500 m med 20 sek. pause. Tempo: ca. 5 km konkurrencefart
    Seriepause 1½ min.
    • 2 x 500 m med 15 sek. pause. Tempo ca. 3 km konkurrencefart
    Seriepause 1 min.
    • 1 x 500 m. Tempo: fuld skrald
    Det gav nedenstående pulskurve, hvor man virkelig kan se, når det bliver presset på.

  16. Like
    N Gadegaard got a reaction from Henrik S. in Copenhagen IM - sub 10   
    Jeg er fascineret af hvordan kroppen responderer på træning, og hvordan man kan se det på data. Jeg synes, EKG er vildt interessant, og har det på sammen måde med pulskurver.
    I går løb jeg en omgang "Aalborg-intervaller", som består af:
    • 5 x 500 m med 30 sek. pause. Tempo: ca. 10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2½ min
    • 4 x 500 m med 25 sek. pause.  Tempo: ca. 5-10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2 min.
    • 3 x 500 m med 20 sek. pause. Tempo: ca. 5 km konkurrencefart
    Seriepause 1½ min.
    • 2 x 500 m med 15 sek. pause. Tempo ca. 3 km konkurrencefart
    Seriepause 1 min.
    • 1 x 500 m. Tempo: fuld skrald
    Det gav nedenstående pulskurve, hvor man virkelig kan se, når det bliver presset på.

  17. Like
    N Gadegaard got a reaction from Gregers TF in Copenhagen IM - sub 10   
    Jeg er fascineret af hvordan kroppen responderer på træning, og hvordan man kan se det på data. Jeg synes, EKG er vildt interessant, og har det på sammen måde med pulskurver.
    I går løb jeg en omgang "Aalborg-intervaller", som består af:
    • 5 x 500 m med 30 sek. pause. Tempo: ca. 10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2½ min
    • 4 x 500 m med 25 sek. pause.  Tempo: ca. 5-10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2 min.
    • 3 x 500 m med 20 sek. pause. Tempo: ca. 5 km konkurrencefart
    Seriepause 1½ min.
    • 2 x 500 m med 15 sek. pause. Tempo ca. 3 km konkurrencefart
    Seriepause 1 min.
    • 1 x 500 m. Tempo: fuld skrald
    Det gav nedenstående pulskurve, hvor man virkelig kan se, når det bliver presset på.

  18. Like
    N Gadegaard got a reaction from Martin Sloth in Copenhagen IM - sub 10   
    Jeg er fascineret af hvordan kroppen responderer på træning, og hvordan man kan se det på data. Jeg synes, EKG er vildt interessant, og har det på sammen måde med pulskurver.
    I går løb jeg en omgang "Aalborg-intervaller", som består af:
    • 5 x 500 m med 30 sek. pause. Tempo: ca. 10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2½ min
    • 4 x 500 m med 25 sek. pause.  Tempo: ca. 5-10 km-konkurrencefart
    Seriepause 2 min.
    • 3 x 500 m med 20 sek. pause. Tempo: ca. 5 km konkurrencefart
    Seriepause 1½ min.
    • 2 x 500 m med 15 sek. pause. Tempo ca. 3 km konkurrencefart
    Seriepause 1 min.
    • 1 x 500 m. Tempo: fuld skrald
    Det gav nedenstående pulskurve, hvor man virkelig kan se, når det bliver presset på.

  19. Like
    N Gadegaard reacted to Bjergtrold in Mera Peak, Himalaya Nepal, 6465 moh, oktober   
    Thx super marathonløber og ja glæder mig til at se resultatet og det også selvom, at det var en lidt mærkelig oplevelse. Well ja og ved ikke rigtig. Både da jeg læste bogen og så opslaget på fb, ja da virkede det ret casual det her med at blive testet og det er jo heller ikke en maxtest, så det kræver ikke helt det samme som når elitesportsfolk bliver testet på den måde. Jo nærmere jeg kom på dagen, jo mere følte jeg bare, at jeg jo er og bliver motionist og at det faktisk ikke er særlig casual at løbe med maske og koblet til en maskine. Syntes absolut, at jeg følte mig meget udenfor min comfortzone. Endte dog med at tænke, at alene det at troppe op krævede virkelig meget mod og dermed var det en succes i sig selv. Ville nok også have forventet, at alt inkl puls faldt lidt mere til ro når først jeg kom i gang med at bevæge mig på båndet. Men puls lå faktisk meget højt lang tid efter, at jeg var holdt med at løbe. Nå vi får se. Håber, at jeg jeg vil føle mig bedre tilpas med test en anden gang og J der stod for testen var super sød og god til at få tingene til at glide. 
    Træning d 21.2
    Løb
    Ca 1 time i skoven, gadget fri. Spændt på at se mine zoner snart. 
    Ellers haft de 10 Pomodoro runder, som jeg havde aftalt med mig selv i dag men mangler stadigt noget og havde sat i morgen eftermiddag som deadline for foredrag til lørdag.  Well tror nu alligevel, at jeg vil prøve at unde mig selv noget ro og prøve at abstrahere fra mine overboeres 3 små børn, der går fuldstændigt amok i larm og kaos i dag. Altså jeg er normalt ret rummelig men det er helt vildt. Føler med alle små børns forældre, der lægger krop, inkl ører til 24-7.
    Søde drømme til boardet herfra 
     
     
  20. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Typisk, mand, der er altid en eller anden idiot, der ikke kan finde ud af at løbe i gruppen og som lige skal køre i sit eget spor ude på vejen ... årh, pis, det er jo mig, pinligt! 

  21. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Uge 5
    Der går altid lidt kuk i planlægningen, når der er Frost Cup om søndagen, så jeg besluttede mig til at go with the flow, og gøre det til en uge med få kilometer og noget der ligner restitution 
    Mandag blev det til en lille joggingtur på 5,5 km hen omkring Damhussøen. Søndagens langfart kunne trods alt godt mærkes.
    Tirsdag 12 km jogging afbrudt af en omgang styrketræning i FW.
    Onsdag 14 km med 3 x 1 km i øget tempo - noget 4:12-4:14-agtigt
    Torsdag igen beskedne 5,5 km i lokalområdet.
    Fredag 11 km omkring Damhussøen og -engen inkl. en lille sløjfe.
    Lørdag præcis samme 11 km-tur som om fredagen.
    Søndag stod den som fortalt på Frost Cup med omklædning i FW Værløse. Det gav en halvlang løbetur frem og tilbage plus en del opvarmning, så den er vel landet på knap 16 km i det hele.
    Det giver beskedne 75 km i det hele og nogle ret veludhvilede ben, selv efter de fire omgange på bakkerne i dag. Efter planen burde der så ligge en 4-5 uger med større volumen foran mig, og lige pludselig nærmer den 10. april sig med maraton i Hannover.
  22. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Uge 4
    Har lige taget volumen en kende op igen i denne uge for at holde kæden stram. Kan ellers godt mærke, at det er vinter, selv om den har været meget mild indtil videre. Synes altid, der er her sidst i januar og de næste 4-6 uger, at overskuddet er mindst, og man er modtagelig for forkølelse og influenza. Krydser fingre for, at jeg slipper i år!
    Ellers har ugen budt på følgende program:
    Mandag 12 km jogging med indlagt styrketræning i FW undervejs
    Tirsdag 11 km i nabolaget
    Onsdag 19 km med nogle lange stræk med let øget tempo
    Torsdag 14 km op omkring Kagsmosen
    Fredag 9 km stille og roligt
    Lørdag 12 km med indlagt styrketræning som om mandagen
    Søndag 30,2 km fællestræning med Herlev
    På den måde ryger jeg da over 100 km igen, og det passer mig fint. Specielt fordi det er 3. søndag i træk med en 30+ km-tur, som jeg slet ikke har problemer med længere. Det passer mig fint, hvis jeg rent mentalt kan tage hul på mit maraton i april med den viden, at de første 32 km bare skal nydes, og så starter løbet først for alvor på de sidste 10 km.
    Turen i dag gik dog betydeligt langsommere end mine sidste, lange søndags-soloture, da det var fællestræning, og det er altid en værre snakkeomgang i Herlev. Men det er godt nok hyggeligt! I dag havde vi endda et lokalkendt medlem i front som guide, så vi tog en freestyletur rundt om Søndersø og Farum Sø ad virkelig naturskønne stier. Jeg har aldrig løbet rundt om Farum Sø, men det var virkelig smukt - tilmed i fint, fint vejr, der nærmest mindede om forår. Så vi fik da høstet godt med D-vitaminer. 
    Jeg klædte som sædvanlig om i nærmeste Fitness World, og det var den i Værløse. Så kunne jeg tage en ekstra sløjfe efter fællesturen og komme over de 30 km. Det undrede mig - som sædvanlig! - at alle løbebåndene var optaget i FW. Rundt omkring Værløse har man det fedeste løbeterræn lige uden for døren, og vejret var solskin og varme som tidligt i april. Hvordan kan man vælge at give afkald på det helt frivilligt?!
    Her er dagens kringlede,men naturskønne rute:

  23. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
    Uge 3
    Lettere ufokuseret uge af den simple grund, at vi har været i gang med et køkkenprojekt. I sidste uge blev vores gamle køkken pillet ned og kørt væk, og så gik håndværkerne i gang med at ordne vægge osv. I den her har vi fået det nye køkken monteret, og der er som sædvanlig et par smuttere (blandt andet en forkert leveret opvaskemaskine), så vi får også fornøjelsen af lidt håndværkerne i ugen, der starter i morgen. Det er åbenbart en naturlov, at der går ged i alt, hvad der har med byggeri at gøre. Men køkkenet bliver flot, og vi kan heldigvis allerede bruge det nu. Halvanden uge med mikrobølgemad er ikke så fedt 
    Derudover har jeg også lige kappet et par kilometer af turene i forhold til sidste uge, så den er landet som følger:
    Mandag en 9 km løbetur i jævnt tempo.
    Tirsdag 12 km jogging med indlagt besøg i FW med lidt styrketræning.
    Onsdag 14 km med lidt tempoøgning undervejs - det var lidt ufokuseret,
    Torsdag samme 9 km tur som mandag.
    Fredag 12 km med styrke i FW undervejs - præcis som tirsdag.
    Lørdag nåede jeg lige en 9 km-tur, inden den stod på bruncharrangement.
    Søndag ugens lange tur: 30,02 km @ 4:57 min/km.
    Nå, ja, så jeg får alligevel sneget mig op 95 km i det hele. Sådan føles det nu egentlig ikke, selv om jeg lige nu godt kan mærke dagens travetur.
    Det blev en omgang mentaltræning i disen i dag, hvor jeg løb direkte ud ad Roskildevej, rundt om IKEA, tilbage samme vej og så lige omkring Damhussøen for at få mig sneget op over de 30 km. Som sidste søndag prøvede jeg at ramme mit maratontempo lige i røven, og jeg kiggede ikke på uret før ved 5 km og igen ved 10 km. Så jeg tror, at tempofornemmelsen er ved at være der. Meget jævnt løbet tur med en gennemsnitspuls på 121/min og en skridtfrekvens på 174/min.


  24. Like
    N Gadegaard reacted to Henrik S. in Copenhagen IM - sub 10   
    Ja, søndagstræningen er hyggelig. Jeg gjorde dog den store fejl søndag, at jeg kom løbende modsat ruten alene på Strandvejen, og så skal man altså gå i dækning, når de store grupper kommer tromlende imod en. Jeg tog cykelstien og slap for skrammer :)
    Jeg har tidligere løbet løbet rigtig meget med Sparta om søndagen og vil muligvis genoptage det på et tidspunkt. Specielt her i januar plejer grupperne dog at være absurd store, og folk er ikke altid lige gode til at give plads, når der kommer modløbere.
    Ellers en solid træningsuge, du har haft 
     
  25. Like
    N Gadegaard got a reaction from Henrik S. in Copenhagen IM - sub 10   
    Uge 2
    Vinteren bider sig stadig fast, og det påvirker min træning. På den anden side, er vi heldigvis stadig meget tidligt på sæsonen, så det stresser mig på ingen måde. Så længe jeg har et nogen lunde stabilt niveau, er jeg ikke bekymret. Der er dog blevet lavet lidt om på stævneplanerne. Da min kæreste og jeg har bestilt ferie, er jeg nødt til at droppe Karrebæksminde Tri (sorry, Nico). Det var ellers et stævne, jeg havde glædet mig til at køre, men en tur til Thailand er nu heller ikke det værste
    Mandag:
    Svømning: 4000 m, 1h15
    Tirsdag:
    Hometrainer: 65 min, 184 watt i avg.
    TRX: 30 min
    Onsdag:
    16,3 km @ 4:30 inkl. 6 x 1000 @ 3:43, gns. puls. 159
    Torsdag:
    Jeg var totalt tung i kroppen, så jeg tog en opvarmning på HT, og lidt TRX derefter.
    HT: 15 min
    TRX 15 min
    Fredag:
    15 km @ 4:43, gns. puls. 144
    Lørdag:
    Svømning: 3500 m, 1h10
    Søndag:
    Løb: 30,7 km @ 4:48, gns. puls.141
    Heraf 18 km med Spartas Marathon Fællestræning. Jeg havde valgt en konservativ 5:00 gruppe, hvor jeg lå fint og hyggede mig. Måske lidt for meget. Halvvejs på turen spottede jeg gruppen foran 500 m. længere fremme, som jeg så troede var 4:50, hvilken jeg løb op til. Det viste sig så at der var to 5:00 grupper, så det gav ikke den store forskel. I stedet skruede jeg tempo op de sidste 6 km hjem fra Østerbro, så det nev da også lidt på de sidste km. Ser man bort fra de mange stop ved lyskryds, var det en ganske fin tur, og jeg tænker også at løbe med næste søndag.
    I alt:
    Svøm: 7,5 km, 2h25min
    HT: 1h20min
    Løb: 62 km, 4h50min
    TRX: 45min
    Total: 9h20min