JaneA

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by JaneA

  1. Når jeg dødløfter bruger jeg altid et krydsgreb, det kan godt give mig 2 - 3 løft mere før stangen er ude af hænderne på mig igen. Det er det greb jeg også giver videre til andre.

    Handsker og hvad man ellers kan få for det, har jeg aldrig brugt

  2. Hej,

    Jeg synes ikke det er vildt meget du spiser, med det aktivitetsniveau du har. Jeg er også 165 cm, holder vægten fint og jeg spiser da noget mere, men er slet ikke så aktiv som dig. Umiddelbart vil jeg anbefale at du spiser flere gange om dagen. Bare noget frugt eller et stykke rugbrød eller lign. Derudover ville jeg spise noget mere kartoffel, de er efter min mening alt for udskældte, de mætter godt og længe. Da jeg prøvede en diæt uden kartofler og lign var jeg også ved at gå til af sult. Selvom jeg begyndte at spise kartofler mv igen tabte jeg mig alligevel ved bare at spise 2 - 3 stykker.

    Håber det kan bruges til noget

  3. Jeg synes det lyder meget mystisk, har du talt med din læge? Det vil nok være en god ide at få blandet ham ind i det, så du kan få atvide hvad der præcist er i vejen. Før det ville jeg være ked af at gøre ret meget hvis du stod i mit træningscenter. Når jeg ved hvad folk fejler kan jeg som regl godt hjælpe dem lidt på vej.

  4. Torben F!

    Du er en skat! sk... godt link til te. Har længe ledt efter sådan en side, chaplon har jo det hele. Superskønt, jeg har allerede bestilt for en mindre formue så nu er ventetiden meget lang til posten kommer med det. Det er jo virkelig proffesionlet med alle de beskrivelser både af hvor og hvordan teen kommer men også fine beskrivelser af hvordan de smager... osv... jeg stopper her inden jeg ævler alt for meget... men tak igen :o)

  5. Der er mange forskellige faktorer der spiller ind i spørgsmålet. For det første vil jeg sige at det kommer an på hvor slemt det kolesteroltal er hos den mor. I sjældne tilfælde kan barnet arve det fra en meget tidlig alder, i andre tilfælde kommer det først senere, andre gange viser det sig ikke.

    Men, i det din mor har det sådan er det en god ide at allerede nu få checket dit kolesteroltal, og så få det checket ca en gang om året hvis det ikke viser noget. Det er bedre at være på den sikre side.

    Selv døjer jeg meget med et forhøjet kolesteroltal og har gjort det i de sidste 8 år. Det er noget jeg har arvet fra min far.

    Jeg fandt først ud af at jeg havde det efter en blodprop i benet, i det jeg kun var 26 ville jeg førsøge at prøve at regulere det med kosten, hvilket nærmest var umuligt for mit vedkommende. Jeg læste alt hvad jeg kunne finde omkring det på det tidspunkt, dengang skulle jeg undgå:

    Alle mejeriprodukter

    Svinekød

    Oksekød

    Æg

    Alkohol (max 1 glas rødvin engang i mellem)

    Slik, især chokolade og karamel

    Olivenolie og andet olie med mange mættede fedtsyrer

    Efter jeg havde undgået de ting i en måned faldt det med et point, men det var et fedt når kolesteroltallet så lå på 8, det blev det så ved med til jeg kom over på medicin for det, nu ligger det fast på 3,9 hvilket er perfekt. Dog passer jeg stadig godt på med hvad jeg spiser.

    At leve på den måde gav så andre ubehagelige konsekvenser gennem tiden som B12 vitaminmangel og mangel på andre sære vitaminer. Som er meget ubehagelige at være i underskud af.

    Jeg har ikke for nyligt sat mig ind i hvordan det er i dag, men så mange æg ville jeg stadig ikke turde at spise. Så når din mor har det - så smut til lægen og få det checket så du er sikker. Er det fint så gør hvad du vil og gå til kontrol igen næste år.

  6. Nu er jeg ikke så sikker på hvor relavant mit indlæg er, da jeg aldrig har fået foretaget målinger andre end dem på min badevægt.

    Men, siden april sidste år har jeg tabt over 30 kg og har nu nået målet. Målet var 3 ting, en bestemt vægt jeg ville ned på, så ville jeg være skidestærk og skideflot. Jeg har ikke talt kacl undervejs og har ingen beregninger lavet.

    De første næsten 20 kg tabte jeg inden jeg begyndte at vise mig i centeret. Så begyndte jeg at styrketræne meget, sammen med lidt kredsløbstræning, og har da nu meget tydelige muskler og er meget stærkere i alle øvelserne, jeg var ikke stærk da jeg var fed, mine ben har jo nok været det da der var så meget at slæbe rundt med, men igen lavede de heller ikke ret meget.

    Så jo, når jeg bliver spurgt om man kan tabe fedt og få muskelmasse på samme tid, siger jeg ja, det kan du jo se.

    Og igen, er jeg ikke så sikker på om det er så relavant, men jeg tror det kan lade sig gøre hvis man knokler nok

  7. Med den smag kan man simpelthen ikke spise for mange bananer :newtongue: De er godt nok noget en hvis herre har skabt i vrede.

    Men som jeg sagde er de gode til at tage en mindre sult. Samtidig med at de jo indeholder en masse godt, så de skal jo spises på en eller anden måde. Jeg tabte mig nu alligevel meget selvom jeg fik de bananer, men jeg tror faktisk kun at det blev til højst en hver anden dag.

  8. Det kommer nok an på hvor træt du er, hvis det er slemt synes jeg du skal kigge forbi lægen og måske få undersøgt om du mangler et eller andet fjollet vitamin.

    Mangler du ikke vitaminer, så vil jeg anbefale at du spiser frugt, dyrker motion - tja, som Dysp siger

  9. Smoothies synes jeg er rigtig gode, dem har jeg brugt meget i forhold til et størrer vægttab. Jeg bruger dem stadig når jeg er småsulten men ikke har tid til at spise. Jeg har dog sjældet købt dem da jeg mener de er alt for dyre i forhold til hvad det kan gøres for i en blender.

    Typisk plejer jeg at putte en banan i, selvom jeg hader bananer så mætter de og er fyldt med gode sager. Så fylder jeg andre ting i for at tage den afskygelige smag af banan, som jordbær, hindbær, mango, meloner uden kerner. Eller en med vindruer. Så lige et par isterninger.

    Hvis det er for at erstatte et mindre måltid har jeg brugt tofu, den fine glatte slags. Der er mange proteiner i tofu så mætheden holder også længe. Stadig med frugt og heldigvis uden klamme bananer.

    Jeg har holdt øje med de frugter som var ekstra billige, som var nedsat meget pga holdbarheden, det er jo ligemeget hvor fint det ser ud når man bare smider det i en blender.

    Det er sødt og godt og smaddersundt, det kan jeg varmt anbefale

  10. I eftermiddags oppe i træningscenteret kom emnet på bane og vi kunne ikke blive enige. Så nu vil jeg meget gerne høre hvad i mener om sagen herinde.

    En sagde at, ældre har meget svært ved at tabe sig. Jeg sagde at ældre godt kan tabe sig, men dog ikke på samme måde som de yngre, men alligevel med nogle midler der minder lidt om det. Den første sagde noget i stil med at, det vidste jeg alligevel ikke noget om (er kun instruktør og har lige tabt over 30 kg) Fortalte også at jeg har gennem tiden haft flere ældre overvægtige, som har både tabt sig og er kommet i væsentlig bedre form, uden at de selv har set det som værende et problem.

    Ja, hvad vil jeg egentlig? Jeg tror jeg vil spørge jer om, hvis der kommer en ældre overvægtig ind i jeres træningscenter og gerne vil tabe sig. Hvad gør i ved det? Giver i som den anden op på forhånd da det er for svært? Hvis ikke, hvad gør i så?

    Jeg leder vel også efter den fede formulering jeg ikke kunne komme med deroppe i eftermiddags.

    Håber at i kan hjælpe mig lidt på den rette vej

  11. Først må jeg hellere sige at jeg er instruktør i det lokale træningscenter, og derfor har jeg haft mange af dem på kur, så jeg tror efterhånden jeg har hørt det meste fra den side. Man skulle nogen gange tro det er løgn hvad folk tror er ok at gøre når de er på kur.

    Flere af dem jeg har haft med at gøre som har været på en eller anden form for kur, har konsekvent holdt sig til kun at spise kylling og kalkun, andre har helt skåret kødet fra i en længere periode. Derfor råder jeg altid folk til at sørge for at få kød nok. Det har på sigt givet de fleste af dem problemer med vitaminmangler af den ene eller den anden slags, nogen har gået til lægen og måtte få indsprøjtninger, men det har været dem som helt har skåret kødet fra.

    B12 mangel ses som regel hos vegetarer og veganere. Det er oftest dem der må en tur forbi lægen. Den "kur" har jeg set mange gå på, hvor de kun lever af grøntsager, den er ikke sund - ok for en kort periode men ellers ikke.

    Og så igen, kommer det jo også an på hvor meget man vil tabe sig

  12. 1000 tak for linket.

    Facinationen af B12 ligger i at jeg er enormt dårlig til at få nok af det, hvilket resulterede i blodmangel, som jeg nu får nogle piller for. Jeg har ledt efter en lign liste, men har kun kunnet finde råd om at spise okse og svinekød, æg og sørge for at drikke mælk

    Mange tak, det var en rigtig stor hjælp

  13. Må indrømme at jeg også er meget stolt over det vægttab. Det er skønt!.

    Det er sådan set kun ved ligevægtsindtaget at det kniber, nu har jeg været så fed og så har tabt mig så hurtigt at jeg nok ikke har styr nok på hvordan jeg bremser det igen. Det er længe siden at jeg har fået "normal" kost.

    Muskelmassen er i orden, jeg har styrketrænet meget undervejs, det røg der mange kg af på den måde. Jeg løfter meget tungt (for en pige) 3 gange om ugen og det kører bare. Men der kan jeg heller ikke få for meget tror jeg.

  14. Der er flere ting du kan ændre. Drik en masse vand og the. Spis æg, helst 4 om ugen, få dig nogle store røde bøffer og andet kød og fisk, spis gerne ris, pasta og kartofler bare ikke vildt meget af det. Mere frugt, meget mere grønt.

    Træn hårdt 3 gange om ugen, selvom du har hårdt fysisk arbejde er det ikke ensbetydende med at du får brugt alle dine muskler, så der er sikkert også noget at hente der. Få motion hver dag i 30 - 45 minutter hvor pulsen kommer op. Få fat i en coach eller instruktør i dit lokale fitnesscenter, de kan sikkert hjælpe dig med at få fat i lige de muskler.

    Det virkede for mit vedkomne

  15. Nu bliver der spurgt efter erfaringer. Min er at lynkure er træls at følge og ikke virker en dyt overhovedet. Der går 3 dage så er det hele på igen. Da det er muskelmasse der er forbrændt og ikke fedt. For det første, for det andet fordi man ikke bliver ved med at leve af suppe og porrer.

    Selv har jeg tabt 30 kg på et år, det var ikke en navngiven kur, men sund fornuft, kostændring med stort k, masser af styrketræning og endnu mere kostændring, så kom det hele af hurtigt. Der var slet ikke noget jeg undgik undervejs, jeg fik mine kartofler, ris, pasta og brød. Fik endda chokolade og kage, men tænkte mig om og spiste kun et stykke, i stedet for 2 plader chokolade. Og kun en gang i mellem.

    Det er jo ikke nogen hemmelighed hvad der skal til, hvis man vil tabe sig og hurtigt, skal man jo egentlig bare tænke sig lidt om så kommer resten af sig selv. Bare man husker at passe sin træning og sørger for at den er effektiv.

    Håber det kan bruges til noget.