Pythoner

Medlemmer
 • Content count

  52
 • Joined

 • Last visited

 1. Igang igen med træning, dårlig ryg.

  Hmm, et generelt godt alternativ til squat som jeg selv har gjort brug af er walking lounges med hænderne bag nakken. Tjek evt. en video på youtube. Efterhånden kan man holde håndvægte i hænderne, men det er godt at begynde den. Dog er det kun et råd, og du bør måske lige få det tjekket, da det lyder som en rimelig seriøs rygskade. Men som udgangspunkt ville jeg vælge lounges af den ene eller anden art, hvis jeg ikke måtte squatte. Men få spurgt nogle mere velbevandrede gutter i dette område, da jeg ikke ved om det kunne fungere for dig :)
 2. Styrke i ben og størrelse på overkrop

  Ja okay, så i en eventuel bulkefase kunne det med fordel undlades at træne ben midlertidigt?
 3. Masser af læsning... MEN.. Hvordan skal JEG starte?

  Hmm, jeg ved ikke noget om, hvorvidt det ikke er gavnligt til lange personer. Jeg er selv 176 og derfor ikke den højeste, og det har virket fint hos mig :) Men et alternativ til pull-ups kan være en anden form for løft går jeg ud fra. Så hvis du kan finde en form for bjælke, vandret pæl eller lign., hvor du kan få et godt greb og derefter løfte kroppen, således at hænderne kommer mod brystet tror jeg det ville være en ok start. Ville nok køre 3x10, men det er bare mit råd :)
 4. Masser af læsning... MEN.. Hvordan skal JEG starte?

  Og ved da fra bio-undervisningen i gym. at der ikke findes folk som ikke kan tage på - men derimod folk med større stofskifte. Derfor skal du nok bare sørge for at spise mere
 5. Masser af læsning... MEN.. Hvordan skal JEG starte?

  Du må ikke hænge mig op på det, og du kan sikkert for bedre og mere uddybende svar :) Men alt hvad jeg har hørt peger på, at man skal opbygge sit program omkring 3 basisøvelser lignende disse: Squat - Bænkpres - Pull-ups. Jeg kører derfor et program af 2 træningspas. Pas 1: - Pull ups - Rows af den ene eller anden art - Squat - Rygbøjninger i et stativ Pas 2: - Bænkpres - Military Press - Dips med ekstra vægt - Ekstra brystøvelse med kabel (træk i en liggende udgave, hvor armene går fra vandret til lodret). Dette har foreløbigt virket godt for en kammerat og jeg. Da du ikke kan starte i et center, kan du søge efter alternativer til de øvelser, der kræver udstyr du ikke har. Ellers er det relativt simple øvelser med egen kropsvægt og hvad en vægtstang og håndvægte kan klare. Håber det kan gavne. Igen - der vil sikkert komme et svar fra en, som er mere velbevandret i træning end jeg. Dog ville dette være mit bedste bud. Held og lykke med det
 6. Proteinbarer

  http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=15106 Her er der en tråd, som jeg selv har anvendt. Brugte vist nok en af de først angivne opskrifter. Synes de blev helt okay. Ville dog tilføje en smule mere kanel, lidt flere havregryn og en anelse mere SØD (sødemiddel). Da jeg gjorde det anden gang sad de lige i skabet, og de holdt sig egentlig fra at blive tørre, så længe de stod i køleskab pakket ind i sølvpapir. Held og lykke med det :)
 7. Ømt i skinneben under løb

  Jeg har til stadighed skinnebensbetændelse da jeg ignorerede lignende smerter. Hvis de bliver ved og forværres ved tryk ville jeg med det samme skrue ned for træningen! Prøv at tryk efter under løb på den nederste del af skinnebenet på indersiden samt den forreste del af skinnebenet midt på ca. Hvis der er yderligere smerter, og hvis der evt. kan føles små "bobler" så få det tjekket ASAP inden det når at blive til en grim omgang skinnebensbetændelse. Jeg håber ikke det tog al løbeglæden fra dig, men hold øje med det. Har ikke kunnet løbe i omkring 5-6 måneder nu, da jeg er i gang med genoptræning. Da du nævner, at du er ny løber, kan det vel meget vel være, at dine benmuskulatur skal opbygges. Derfor så ville jeg det første stykke tid desuden starte stille ud og evt. løbe på noget blødt underlag (græsarealer eller grusstier mm.) og undgå asfalt. Mvh Christoffer
 8. Styrke i ben og størrelse på overkrop

  Min knæskade skyldtes en uheldig tackling begået mod mig i en fodboldkamp, så det er ikke en skade i forbindelse med styrketræning. Har i mellemtiden kørt et genoptræningsprogram for at kunne styrketræne ben igen i form af squats. Var i øvrigt oppe og træne efter skole, og jeg kørte de 3x8 helt okay. Da det var længe siden sidste squattræning, begyndte jeg med 60 kilo (stang + 20 på hver side). Men for at vende tilbage til antallet af reps og sæt, vil det optimale så være at køre 3x8 (3 sæt à 8 reps) for at opnå styrke og så minimal ekstra størrelse (hypertrofi) som muligt? Da mine lårmuskler i forvejen er temmelig store ønsker jeg ikke at få endnu større lår :) Mvh Christoffer
 9. Styrke i ben og størrelse på overkrop

  Tak for hurtigt svar :) Det gjorde det bestemt. Så vil jeg køre 3x8 i squats. Skal nok lige tilpasse vægten efter din anbefaling, da jeg ikke har squattet i snart et halvt år grundet knæproblemer.
 10. Hey MOL! Ville det give mening at træne for styrke i sine ben, hvorimod man samtidig ville træne for størrelse på resten af kroppen? Jeg har gået til fodbold i snart 15 år, så derfor er mine benmusklers størrelse fin, og jeg ønsker dem ikke større. Ville det så give mening at køre 3x8/5x5 i squats for at få styrke, hvor jeg samtidig kørte 4x8-10 i andre øvelser til resten af kroppen? Eller ville dette i bund og grund være en irrationel træningsmetode? Mvh Christoffer
 11. Hej MOL! Mit problem i øjeblikket er at smide den sidste smule fedt på kroppen og få presset fedtprocenten en anelse ned. Jeg har søgt lidt rund omkring og fundet frem til, at måde man forbrænder fedt på uden tab af muskelmasse mest optimalt er ved højintensitets intervaltræning. Inden denne intervaltræning skal man ligeledes kun have spist en smule protein 10-20 gram, og ellers køre træningen på 'tom tank'. Er dette rigtigt, eller er der tilføjelser/ændringer der ville optimere fedtforbrændingen uden tab af muskelmasse? Ligeledes et andet spørgsmål. Er det normalt at have en brystmuskel, der er større end den anden? Jeg er højrehåndet og derfor er jeg stærkest i højre arm - men det er min venstre brystmuskel der er størst, og tilsyneladende er det min højre brystmuskel der 'knækker' først i brystøvelser, og dermed den største - venstre - der holder længst. Mvh :)
 12. Hjælp til første cuttingfase

  Jeg læste med stor interesse den linkede artikel - og tak for den :) Men. Jeg læste, at den bedste måde at forbrænde fedt på var igennem intensiv intervaltræning af den ene eller anden art. Men ligeledes at det gerne skulle være på tom mave. Jeg har bare før hørt, at man burde undgå hård konditionstræning på tom mave, da dette ville nedbryde muskelmasse for at skaffe energi til kroppen - thats not true or ?
 13. Hjælp til første cuttingfase

  Cool. Tak skal du have :)
 14. Hjælp til første cuttingfase

  Okay, så hvis jeg måske spiser en smule mindre, men samtidig sørger for at holde mit proteinindtag på de 1,5-2g/kg/dag (evt. igennem proteintilskud) vil jeg overvejende gå ned i fedtprocent? Lyder måske lidt som en nybegynder, men har aldrig før været igennem cutting før :)
 15. Hey MOL! Jeg har i snart 8 måneder så småt bulket en hel del op og taget nogle kilo på i vægt. Jeg er ca. 174 cm. høj og vejer 81 kg. Derfor er det ved at være tid til min første cuttingfase. Jeg har primært trænet til muskelmasse og styrke (hypertrofi hvis jeg ikke er forkert på den) og på den måde trænet 4 sæt med 8-10 reps. Under min cuttingfase er det jo meningen at gå ned i vægt, primært fedt. Men jeg har læst diverse indlæg om, at folk samtidig har mistet en stor del af det, som har taget måneder at opbygge. Mit spørgsmål er bare om I har nogle gode tips til hvordan man primært taber fedt og undgår at miste en masse muskelmasse. Jeg tænkte at styrketræne en gang mindre hver uge og samtidig skrue lidt op for crossfit + løbeture. Samtidig vil jeg begynde at spise en smule mindre og mindre fedtholdig mad. Men bør man stadig fortsætte med at træne til muskelmasse eller skal man også lægge sit træningsprogram om? Og ellers ville jeg være meget åben for eventuelle forslag til cutting :) Mvh.