multisport

Medlemmer
  • Posts

    226
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by multisport

  1. Hej Jacob!

    Hatten af for at du gerne vil udbrede kendskabet til denne fantastiske øvelse. jeg vil selv som lærer aldrig starte med at fortælle og vise mine elever de ting der kan gå galt ved en øvelse/opgave. Der i mod vil jeg gå direkte til, at vise det på den korrekte måde. Syntes selv Rippetoes video som jeg linker til er god, har set den mange gange.

    Men godt initiativ.

  2. Jeg løber nu hver dag hele året uanset vejret. Her i disse dage med meget sne og glatte veje har jeg dog måtte droppe intervaltræningen pga. jeg ikke vil riskikere at styrte. Den øvrige træning foregår i et noget langsommere tempo end ellers. Løber på minutterne og ikke antal km. Har overvejet at løbe intervallerne på et løbebånd, men indendørs træning nej tak.

    Noget andet sjovt ved de sneglatte veje er at jeg i sommer begyndte at løbe ChiRunning/Pose. Her skal man ikke lave et afsæt med fødderne men lade sig falde frem. det kan man så teste når man løber på de sneglatte veje. Før hen da jeg var heelstriker og landede på hælen og satte af med et rul over foden til stortåen havde jeg store problemer med det glatte føre. Det mærker jeg ikke nu.

    Så mit råd er kom ud og løb udendørs og nyd det smukke landskab i en lavere fart. Det er bedre end at ligge helt stille. :smile:

  3. Kan klart anbefale dig at ændre løbestil fra at lande på hælen og til at lande på forfod. Har selv haft problemer med min acciillesene efter altid at have landet på hælen. De problemer er nu væk og jeg løber tilmed hurtigere end nogensinde. Løber dog ikke uden sko. Goggle:

    Chi running

    og

    Pose Method

    Lidt gode link:

    http://www.motionslob.dk/tor.htm

    http://teknik.aarhusfremad.com/#home

    Keep on running :bigsmile:

  4. "Skal man sluge en elefant, skal man gøre det i små bidder"

    Med det mener jeg at hvis du ex. skal løbe 35 km pr. uge, så er der lettere og mere skånsomt for kroppen at løbe 5 km 7 dag om ugen fremfor at løbe 35 km om lørdagen. Ligeledes er det meget lettere at få høj intensitet i træningen (vigtigt for at udvikle konditionen) når man kun træner lidt men tit. Noget som en af danmarks bedste marathon løbere; Peder Troldborg også praktisere i sin træning. Selv om du ikke har ambitioner i den retning er der mange gode betragtninger om motion som du nok kan bruge.

    http://www.vivamarathon.dk/troldborg.html

  5. Pavel Tsatouline er stor modstander af stropper og handsker for den sags skyld - dog går han ind for magnessium. Pavel mener at opspændet i kroppen starter med en fast greb om stangen. Når du bruger stropper er du ikke tvunget til at holde så fast og det kan gå ud over opspændet. I øvrigt er Pavel en fortaler for mixed greb. Personligt tror jeg man skal køre med alm. greb så længe som muligt og først gå over til mixed ved tunge løft, sådan som det også er blevet nævnt i tråden

  6. Du kan for den sags skyld løbe 100 km om ugen det bliver du ikke mere markeret af. Six pack / markeret mave laves i dit køkken. Dvs du skal tabe dig, det enkle svar på dette er at du skal være i kalorieunderskud over tid - dette kan løb hjælpe til med, men hvis du ikke er i underskud hjælper hverken løb eller diverse øvelser.

  7. http://www.vivamarathon.dk/troldborg.html

    Ud fra inspiration fra denne side løber jeg selv nu hver dag. En' daglig tur på 7,2 km eller ca. 50 km om ugen. Har oplevet at intensiteten bliver forholdsvis høj når man ikke skal løbe længere. Restituere fint fra dag til dag. Løber på gefuhlen - Har jeg gode ben løbes der stærk, er jeg træt løbes lidt langsommere.

    Lidt citater af Peder Troldborg fra siden:

    "hvis man bliver god i pausen, hvorfor så ikke holde nogle flere"

    "Myten om at maratontræning kræver lange løbeture bør ikke stå i vejen for almindelige menneskers maratondrøm"

  8. Mælk og andre mejeriprodukter er IKKE nødvendigt for at leve sundt og nå de træningsmål den enkelte har. Protein og Calcium kan sagtens dækkes ind med en kost der ikke indeholder mejeriprodukter. Dybest set er det unaturligt for et menneske at drikke andre dyrs diemælk. Mælk er til babyer. Tænk lidt over at vi går fra modermælken som små og over til at drikke mælk fra et andet dyr.....men det handler vel meget om vores kultur- vi er et landbrugsland, men jeg tror ikke det er streng nødvendigt at drikke mælk sådan som mange mener.

    Mon ikke også mejeriindustrien har gjort et dygtigt arbejde når så mange stadig tror det er streng nødvendigt med mælk og når ernærinsrådet stadig anbefaler ½ liter mager mælk dagligt til alle voksne.

  9. "Jeg træner enten tung squat eller tung dødløft, 3 gange i ugen. Kører kun få sæt, med få reps. Dette vil ikke give et hypertrofi-respons i sig selv, af væsentligt betydning, det er min vurdering."

    Hvis målet er hypertrofi ville jeg anbefale flere sæt, stadig få reps (5) og korte pauser imellem sættene

    T: But how are we supposed to build muscle with low rep training?

    Pavel: I shall sum up the energetic theory of muscle hypertrophy without using any big words: If you get a pump with heavy weights you shall grow. You need the volume to really deplete the muscle, but you need the tension to increase the amino acid uptake. Now if you lift really heavy like a powerlifter and rest for five minutes in between sets, you have the tension but don’t have enough fatigue. If you start using the little color coded dumbbells and do a hundred reps, you have the fatigue and the pump, but not the tension. You may build some "virtual" muscles, but nothing else.

    But if you set it up like this, if you use a heavy weight and do reps of five (not taken to failure) with only one or two minutes of rest for up to twenty sets, you’re going to be able to use a heavy weight and get a great pump. Every bodybuilder who’s tried this approach has reported sensational gains.

    http://www.t-nation.com/findArticle.do?article=152russ2

  10. Hvis du skal udvikle dit neurale drive (er bl.a medvirkende til du får et mere ekslplosivt afsæt og afvikler hvert skridt hurtigt) Ja, så skal du vælge 2:) Få langsomme ved hård belastning. En cykelslange kan være fint nok, til genoptræning efter en skade, men ærlig talt så tror jeg ikke nogen er blevet særlig stærke af cykelslanger. Det er der lidt for meget Jane Fonda over :tongue:

    Til Yetti: Du er bange for at 5 gange træning vil udtrætte nervesystemet. Så tror jeg ikke du har set Pavels program. Ideen er at der trænes ganske lidt 5 dage i ugen. I dødløft trænes der 2 sæt af 5 repetioner, ofte er vægtene "lette" da de cykles over over en 4 ugers periode. Mængde mæssigt løftes de så 50 løft på en uge. Det samme som f.eks 5x5 2 gange pr uge. 5X5 er hård kost for kroppen. Fordelen ved Pavels princip er at man stor set restituere fra dag til dag. Modsat er det svært at løbe ordentlig efter 5x5 2 gange om ugen. En anden fordel ved Pavels program er at det tager ca 15 min pr gang - har man stangen og skiverne der hjemme sparer man tid og fitnesscenter. Og det vigtigste: Er styrketræning ikke enkelt og nemt at implementere i den øvrige træning, ja så får de aktive ikke gjort det. Husk på der er forskel på om man dyrker irongamet som sin primær aktivitet og så på dem som dyrker det som supplement till deres idræt, løbere, cykelryttere, triatleter. Et par af min venner har ligesom mig købt et vægtsæt på 145 kg, som de har liggende i værkstedet ved siden af cyklen. De får fulgt Pavel program uden at skal hen i fitness centret. Alle har de haft styrke fremgang, som aldrig før :bigsmile:

  11. Til Yetti:

    Jeg starter med den sidste af dine bemærkninger:

    1.) Pavel skriver i sin bog "Power to the People" side 92: "There is scientific data suggesting that controlled lowering of the the weights is more important than lifting them for making the muscle grow. Deadlift is one of few exercise which enables you to safely drop the weight after you have lifted it. One more reason to deadlift if you want to get stronger and harder without getting husky!"

    Tror da også det er almindelig kendt i bodybuilder kredse af for at få hypertrofi er sænkningen af vægten vigtig, da tid under spændning er vigtig i denne sammenhæng (TUT).

    2.) Pavel skriver også i bogen at hans bedstemor altid sagde "hvis man vil være god til noget må man træne det ofte"

    5x5 i dødløft 5 gange om ugen med tunge vægte brænder alle ud lyn hurtigt. Bare 2 gange om ugen med dette kan være hårdt for en i forvejen hårdt arbejdende løbekrop. Det geniale ved Pavels program er at han anbefaler lidt træning 5 gange pr. uge. På den måde udjævnes det samlede workload på flere dage og stresset på kroppen minimeres. Samtidig får man en høj hyppighed på træningen af de adaptioner man ønsker.

    3.) Pavel bruger et par sider til at fremhæve dødløft fremfor squat. En kort opsumering af hans synspkt. Dødløft er lettere at lære. Mere naturligt - Squat er en "menneskeskabt" øvelse, dødløft har man praktiseret siden stenalderen ude i naturen, længe inden vi "opfandte" styrketræning. Der bruges flere muskler i død end i squat. "Dødløft er arbejder klassens svar på squat" som pavel siger.

  12. Som det konkluderes i artiklen er det en fordel at styrketræne for langdistance løbere. Desværre tænker mange løbere og andre straks på store pumpede brød som Arnold Scwarzenegger når ordet styrketræning nævnes. De tilpasninger som finder sted, som følge af styrketræning kan groft deles i to kategorier

    1.) Morfologiskeadaptioner. Det at musklerne vokser i volume, du bliver større og tungere. Dette er bodybuildere og jeg vil tro 90 % af de unge drenge interesseret i nede i fitnesscentret.

    2.) Neurale adaptioner. Der opstår en bedre nervebaning. Dv.s. du bliver bedre til at sende elektriske signaler til musklen om at trække sig sammen. Du får ikke nødvendigvis den store hypertrofi (store muskler). Det er det neurale drive der skal udvikles, hvis man vil være virkelig stærk. Tænk på en lille spinkel vægtløfter/styrkeløfter ofte er disse langt stærkere end store bodybuildere - Fordi de har haft fokus på at blive gode til at løfte de tunge vægt.

    Som langdistance løber er det selvfølgelig indlysende man skal holde sig til 2.) neurale adaptioner. Dette gøres som det nævnes i artiklen med tung styrke træning, få reptioner og lange pauser mellem sæt, ikke træne musklen til total udmattelse.

    Jeg vil klart anbefale konventionel dødløft fremfor half squat. Ved dødløft får du stort set samme bøjning i hofte og knæ som ved halfsquat. I dødløft skal du ikke bruge reversal styrke (bremsning -når du går ned med vægten). Reversal styrke udvikler i højere grad muskeltilvækst. Dødløft er lettere at gå til og lære. Når der tales om at udvikle neurale adaptioner spiller hyppighed en stor rolle. 1-2 gange træning er muligvis fint for en bodybuildere. Men når vi taler udvikling af neurale egenskaber i musklen skal der en højere hyppighed til. Kan klart anbefale dig Pawel Tsatoulines bog "Power to the People" Pawel anbefaler to øvelser - Dødløft og en presse øvelse. Han anbefaler op til 5 gange træning om ugen- Det kan lade sig gøre fordi der foretages meget få løft pr. træning gang og vægtene cykles således at nogle uger trænes der med lette vægte. Pavel er i det hele taget meget optaget af at træne så man bliver så stærk som muligt uden at få en større kropsvægt. Med 5 gange træning pr. uge er det en fordel at have en stang og nogle skiver der hjemme. Et vægtsæt på 145 kg kan købes for en 2500 kr. Med en sådan og Pavels bog er du godt på vej til at blive stærk uden at blive stor.

  13. Til kahlua-kalv:

    Som du selv skriver så ligger Dennis Jensen frem mod Vm 2001 og træner 125 km pr uge. Denne store mængde er med til at udvikle den fornødne aerobekapacitet som en 5000 m løber i verdenseliten skal have. Når jeg nævner landevejsryttere og marathonløbere; ja så er det fordi de også er kendetegnet ved, at have en stor aerobkapacitet.

    Jagten mod en høj aerobkapacitet (som jo kræves i 5000m) fås bl.a igennem mængde. Det er at stikke folk blår i øjene at bilde dem ind de kan blive gode 5000 m løbere bare ved at lave nogle "hemmelige" intervaller.

    Gnuen er oppe imod tiden da han kun har 7 uger tilbage inden sit løb. Så det vil nok give problemer at skrue voldsomt meget op for mængden på nuværende tidspkt, Men hvis han vil være rigtig god på 5000 m distancen i fremtiden, så skal mængdetræningen prioteres :bigsmile: