Elra

Medlemmer
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

About Elra

 • Rank
  Nyt medlem

Profile Information

 • Køn
  Kvinde
 • Sted
  Øst Himmerland
 1. fedttab og frygt for hængehud

  Det bedste du kan gøre for din hud, er at spise sundt og varieret, og drikke vand nok. Der findes ingen mirakelkur til at undgå evt. hængehud, hvilket jeg i øvrigt ikke tror du får. Jeg har selv tabt mig 22 kg - fra 80 til 58 kg til mine 164 cm. Min hud hænger ikke, men jeg kan da godt mærke at den er lidt løs på maven, og brysterne hænger lidt - er hunkøn . Men jeg vil viser absolut hellere min krop frem nu, end dag jeg var tykkere, og min hud var mere stram. Jeg var så 46 år da jeg startede mit vægttab, og jo yngre man er, jo mere smidig er huden og jo bedre kan huden trække sig sammen. Så jo før du kommer i gang, jo bedre. Du har ingen undskyldning. De første 20-30 kg vil kun forbedre dit udseende.
 2. Hvordan holder man vægten ?

  Til lykke med vægttabet :-) Under dit vægttab har du forhåbentlig fået en masse gode nye madvaner og dem skal du selvfølgelig holde fast i. Så kan du langsom prøve at spise lidt mere af forskellige ting, indtil du finder en ligevægt. Det mest ideelle er selvfølgelig at det er de sunde ting du øger indtaget af, men måske har du mere lyst til en øl engang imellem, eller et stykke pizza lidt oftere, så prøv dig frem. Det er ikke hver dag du kan tillade dig at spise ekstra - måske en gang om uge - afhængig af hvad det er. Og så skal du fremover holde øje med vægten. Du skal beslutte dig for hvor din vægt skal ligge, og hvis den stiger mere end 1 kg skal du straks gøre noget ved det. Ikke noget med at tænke at det kilo kommer du jo hurtig af med, - næste gang du kikker på vægten er det måske 2 kg - 3 kg - og inden du har set dig om har du taget 20 kg på igen. Så hold øje med vægten og gør noget ved det med det samme, hvis den begynder at stige igen. Hvis du ikke dyrker nogen form for motion, så begynd med det. Det giver mulighed for at indtage lidt flere kalorier, men hvad jeg synes er vigtigere så har det en kæmpe indflydelse på helbredet. Det er den metode jeg har brugt, efter et vægttab på 20 kg, som indtil videre har holdt i 2 1/2 år.
 3. Dyrt at være sund?

  Jeg synes ikke det er dyrt at gå fra en usund kost med masser af kød, kartofler, ris og pasta, kager og chokolade næste daglig, til en sundere kost der består af mindre mængder godt kød, mange flere grøntsager og fruger, groft brød, og begrænset mænder kager og slik. Hvis du ser på hvor meget grønt du får for 100 kr, og sammenligner det med hvor meget kød du får for 100 kr bliver den grønne stak vist størst. Jeg tror du skal over i den mere eksotiske grøntafdeling for at få højere kilopris på grønt end på det billige kød. Magert kød er dyrerer end det fede, men så spis mindre af det! Og hvor tit har du ikke skåret fedet væk fra ribbenstegen eller koteletten? Det slipper du for når du køber magert. Du kan jo også vælge at købe det billigere kød, og så bare spise endnu mindre af det, så du på den måde ikke får for mange kalorier. Gå efter tilbudene. Der er tit tilbud på frysegrøn (som jeg også synes er fantastisk) og der er næsten altid tilbud på frugter et eller andet sted - f.eks. 10 stk for 20 kr. Og hvis de erstatter kage eller slik, er der da vist også penge at spare. Så vil jeg også mene at det for de fleste er et spørgsmål om pririotering. De fleste vil hellere bruge pengene på et par nye bukser eller den nyeste CD, end at give deres krop noget ordentlig mad.
 4. Spørgsmål vedr. min slankekur

  For år tilbage prøvede jeg også suppekuren fordi jeg gerne ville smide nogle kilo. Den første dag syntes jeg at suppen smagte ok, men 2. dag var jeg ikke længere så vild med den, og 3. dag var jeg dødtræt af den, og opgav Jeg oplevede heller ikke det store vægttab den lovede. Så vidt jeg husker stod der i den opskrift jeg fulgte at man kun måtte følge kuren i 1 eller 2 uger, og så skulle man holde en pause. Det er jo nok netop fordi den er meget ensidig, og man kommer til at mangle vigtige næringsstoffer. Siden er det så lykkedes mig at ændre mine kostvaner, så vægten langsom er gået 20 kg ned, og det har resulteret i et varigt vægttab (det har ind til videre holdt 2 år). Det var ikke en kur jeg startede fra den ene dag til den anden, men små sundere ændringer i mine madvaner jeg efterhånden fik indført. Jeg spiser næsten det samme som jeg gjorde før, men jeg spiser mindre af det, på nær frugt og grønt. F.eks. har jeg droppet det lyse brød. Jeg forsøger at få grønt til alle måltider. Nå jeg f.eks. spiser pizza, tager jeg nok kun halvdelen af det jeg ville spise før, og så tager jeg i stedet en ordenlig portion grøn salat til. Det vigtigste for mig er at jeg undgår at spise for meget! Jeg har lært at jeg ikke skal spise til jeg er meget mæt, men kun til jeg lige netop mæt. Eller som nogle siger - spis til du ikke er sulten mere. Husk også at der er rigtig mange kalorier, som ikke mætter, i mange drikkevarer som sodavand, juice, saftevand, øl, vin m.m.
 5. Intet vægtab

  Er der ikke noget med at når man begyder at dyrke motion og styrketræning kan vægten godt stige. Vist noget med at blodvolumen øges. Så fortsæt du bare din bedre livsstil. Min oplevelse er at vægttab ikke kommer jævnt. I perioder falder vægten, og i andre perioder sker der ingenting - eller vægten stiger. Især op til min menstruation stod vægten helt stiller, eller steg måske. Men senere kunne der pludselig forsvinde et kilo i løbet af få dage. Når du vejer dig hver dag, så prøv at lægge mærke til hvad og hvordan du har spist dagen før. Det kan nemlilg have stor betydning for din dagsvægt. Hvis du f.eks. en dag har spist sent, eller drukket en masse vand i løbet af aftenen kan vægten være højere dagen efter. Men skriv din vægt ned en gang om ugen, sammen med nogle mål du tager, f.eks. taljmål, hoftemål, brysmål. Så kan du se forandringer, og det er sjovt at følge.
 6. Operation, cykling, løb og vægtab

  Eftersom du holder vægten,spiser du jo netop det som du forbrænder, som du selv skriver For at tabe dig er du nød til at skrue ned for kalorieindtaget. Du skal ikke gå på kur, og behøver heller ikke tælle kalorier, men finde ud af hvor det er du spiser/drikker for meget, og lave dine vaner om. Måske kan det hjælpe et par dage at tælle hvor mange kalorier du spiser. Og du ved jo godt nogle af stederne hvor du kan sætte ind. Pepsi max og chokoladen skal begrænses til et minimum. Lad være med at købe det, så bliver du ikke fristet af det. Nyd det ved sjælne lejligheder. Ligeledes er det en god ide at skifte det lyse brød ud med noget grovere. Det grove er sundere, mætter mere og længere. Kik også på müslien til morgenmaden. Selvom den er sund, kan der sagtens være masser af kalorier og sukker i. Hvad spiser du til müslien? Fed youghurt eller et magert mælkeprodukt. Kik også på dine portionsstørrelser sådan over det hele. Måske kan du klare dig med en lidt mindre portion til morgenmad. Måske også lidt mindre til frokost. Og måske især til aftensmaden. Lær at mærke hvornår du netop lige er mæt - så skal du stoppe. Også selvom du sagtens kan spise en portion mere. Lav nogle små ændringer i dine madvaner og se om de ikke hjælper. Når det lykkes, får du måske lyst til at lave flere. Og husk at det er livslange ændringer du skal lave.
 7. Jul i de varme lande og et vægttab?

  Jeg giver Dr. Durden ret - det er ikke ferien der gør dig tyk - det er hverdagen - så det er der du skal sætte ind. Men nu spørger du hvad du kan gøre på ferien. M.h.t. til maden vil mit bedste råd vil være ikke at spise for meget, men stoppe så snart du nærmer dig mætheden nærmer sig, og så spise det du kan li' - Det er trods alt ferie. I stedet for at spise en is du ikke synes så godt om, så spis dem du allerbedst kan lide men spring hver anden over :-) . Husk at nyde maden uden dårlig samvittighed, også selv om det måske ikke er det mest sunde du spiser. Jeg synes hvis man virkelig nyder det man spiser, er det lettere at stoppe når mætheden nærmer sig - måske lidt den tankegang at når man spiser det man kan lide, behøver man ikke belønne sig selv for sin afholdenhed ved en ekstra lille portion, men kan stoppe med en glad smag i munden. Når det er de varme lande bør der være en swimmingpool, så hvorfor ikke kryder motion med fornøjelse, og tage ekstra mange svømmeture. Det motion der er mest effektiv er det der får pulsen op, så sjippetovet er sikker en god ide, ellers er en lille løbetur sikker også en muglighed. Nyd ferien, og kom hjem med masser af energi til at ændre din hverdag, så du får et vægttab du kan holde.
 8. vægttab og mellemmåltider

  Hvis du taber dig er det jo ok. Jeg synes heller ikke frugt mætter ret meget - måske undtagen banan. Jeg har været igennem et vægttab, og jeg spiste tit 2 styk knækbrød med ost mellem, eller en hjemmebagt grovbolle, som mellemmåltid - og gør det stadig. Jeg talte heller aldig kalorier og var ikke på en kur men fik lagt mine spisevaner om, så jeg tabte mig (22 kg) permanent. Forskellen på nu og under mit vægttab er at jeg nu tillader mig lidt godter som en kage, et glas vin eller øl lidt oftere.
 9. Min kæreste påstår han ikke kan tabe sig!

  Hvis han virkelig vil tabe sig, men ikke vil spise anderledes end det han gør (to daglige måltider og masser af kød) er der vel ikke andet at gøre end at skære ned på portionsstørrelsen. Bare lidt mindre i madpakken til frokost og til aften laves der f.eks 1/4 mindre end I plejer, og kun der der skal spises. Og når det er spist, så er der ikke mere. Altså ikke noget med lidt ekstra, hvis han kunne spise mere. Du kan evt. lave nogle grønsager, og hvis han så er mere sulten er det dem han bliver nød til at spise. Det kan da godt være han bliver sulten senere, så sørg for at I ikke har nogle usunde let tilgængelige spiselige ting hjemme, som chips, kager slik, m.m. Det må godt være lidt besværlig at få noget at spise. Det er for let at finde en pose og åbne den og spise. Men lidt mere besværligt - og måske ikke så fristende, først at finde en skive rugbrød, og derefter noget pålæg at komme på. Det mætter mere og er sundere.
 10. Problemer med vægten

  Har du prøvet at følge et løbeprogram? Der findes flere forskellige, lige fra begyndere, let øvede osv. Start f.eks. med at følge programmet for begyndere - der er et her: http://www.motion-online.dk/konditionstraening/kondition_-_artikler/loebeprogram_for_begyndere/ Når du har genneført det er din kondi helt sikkert blevet bedre, og du kan evt. forsætte med et program for øvede. Det er ikke en fornøjelse i starten, at skulle til at dyrke motion. Men man mærker hurtig forbedringer. Det eneste du skal, er at tage dig sammen og komme i gang, og det kan andre ikke hjælpe dig med. Du kan som mål have at deltage i et 5 km. motionsløb sidst på efteråret. Der er sikkeret et i nærheden af dig. Du skriver du bor hjemme og at du ikke kan lave om på dine forældres kostvaner???? Det er jo dine egne kostvaner du skal lave om på! Start f.eks. med at få noget ordentlig morgenmad. Havregryn med skummetmælk og lidt frugt - ingen sukker, er en rigtig god start. Sørg for altid at have noget grønt med i madpakken - agurk, tomat, peber, gulerod m.m. Spis masser af grøntsager til aften, og spis mindre af kød sovs og kartofler. Drik vand til maden. Drop saftevand, sodavand, kager, chips, chokolade, slik og spis grove boller og frugt i stedet. Husk også det ofte er mænden man spiser det er galt med. Prøv f.eks. at spise lidt mindre til aftensmaden, og så spis lidt senere på aftenen. Husk det er dig selv der skal lave dine vaner om, men prøv at spørge om dine forældre ikke vil hjælpe dig, ved ikke at friste med kager, chips olign, og hjælpe med at minde dig på at du skal ud at løbe. Og husk så at det er dig selv der vil det.
 11. Tungt bagværk - How to? :)

  Som tidligere skrevet - skift noget af hvedmelet ud med andre meltyper. Du kunne f.eks. bare bruge mere grahamsmel og mindre hvedemel. Jo mindre hvedemel du bruger - jo "tungere" bliver de.
 12. Skal min kone tabe sig?

  Du skriver at du er begyndt at spise sundere - er det kun dig eller gælder det også resten af familien. Eller er det jo et oplagt sted at begynde. Du sørger for at lave den sunde mad til hele familien og ikke kun til dig selv. Og så lyder de mærkelig at du har tid til at motionere, men det har din kone ikke fordi hun bl.a. skal passe børnene. Hvis din kone gerne vil til at motionere skal i måske dele den tid du bruger på det - dvs. du halverer din træningstid og passer børnene i stedet for, og laver noget af det huslige arbejde som hun laver når du f.eks. løber, og så motionerer din kone i den tid! Du får godt nok ikke motioneret så meget et stykke tid, men når din kone er kommet i nogenlunde form, så får hun jo også mere overskud, og i kan sikkert finde mere tid til motion begge to.
 13. Du kan sagtens træne dig op til at lave armbøjninger hjemme. Sidste sommer kunne jeg heller ikke tage een enkelt armbøjning, men begyndte at træne. Nu kan jeg lave ca. 15. Du kan se hvordan du laver armbøninger her - også dem på knæerne: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-20868232.html Jeg startede bare med at lave så mange jeg kunne den første dag, og øgede efterhånden antallet - og sværhedsgraden. Når det blev sværrer kunne jeg selvfølgelig ikke lave så mange. For at det ikke skal være løgn, var jeg så svag at jeg startede med at lave armbøjningerne på kanten af køkkenbordet. Stod et stykke fra bordkanten og lavede armbøjninger med hænderne i bordkanten. (er jo også en halvgammel kvinde :-)) Det vil ikke hjælpe noget at du taber dig. Du skal i stedet have opbygget dine muskler, og det gør du kun ved at træne.
 14. Jeg har været igennem et vægttab på ca. 20 kg. og det svingede fra uge til uge hvor meget jeg tabte mig - og nogle uger tog jeg lidt på. Det var næsten altid i forbindelse med min menstruation at vægttabet stod stille eller steg. Ugen efter var der så tit et forholdsvis stort vægttab. Måske er det også det der er medvirkende til din vendindes vægttabsudsving og humør.
 15. Hvordan gøres det rigtigt?

  Du mangler groft og grønt! Du har overhoved ikke noget af det i din kostplan. Skift meget af kartoflerne og pastaen ud med grønsager til aftensmaden. Du skal også have noget grønt til dine andre måltider. Det kunne f.eks. være noget salat, tomat, peberfrugter eller grønsagsrester fra dagen før sammen med dine boller til frokost. Det er ikke nok med de to bananer du spiser som mellemmåltid. Kik også på om dine portioner til aftensmaden ikke også er for store! Jeg har lært - især til aftensmaden - kun at spise til jeg netop er mæt - ikke overmæt, og den største del af aftensmaden består af grønsager. Det skal være sådan at du sagtens kan spise mere, men alligevel ikke er sulten. Det betyder så at du sikkert skal have lidt i løbet af aftenen, men hvis det er sundt - f.eks. frugt eller groft brøde med magert pålæg, bliver det samlede kalorieindtag mindre. Dine boller er forhåbentlig meget grove, ellers bør du skife dem ud med groft brød. Mange sværger til havregryn om morgenen - det gør jeg også, gerne med en banan og skummemælk på - ingen sukker. Det mætter godt, og indholder en masse gode næringsstoffer.