Peter Voigt

Medlemmer
  • Posts

    58
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Peter Voigt

  1. D'herrer

    inspireret af en udmærket tråd starter jeg så denne.

    Mine bud på hold hvor potentialet ikke blev forløst, og lidt om hvorfor (imho 'føli):

    Brasilien i 82 (Sokrates, Eder, Falcao, Zico)

    For nonchelant, for kunstnerisk inspireret og for offensivt

    Brasilien 2006 (Carlos, Lucio, ze Roberto, Ronaldinho, Fænomenet, Kaka, Emerson, Dida etc)

    For arrogant, og måske for gammelt.

    Danmark 84 og 86 (Elkjær, Laudrup, Arnesen, Lerby, Nielsen, Olsen, Simonsen)

    manglende erkendelse af egen styrke og for offensivt

    (Jugoslavien i 92 og 94) (Boban, Boksic, Prosinecski, Suker, Mijatovic, Mihajlovic)

    Kunne ikke enes

    USSR 86 (tjae.. det var vel kollektivet, kommunisme og individualister.)

    Mangle på de ekstraordinære individualister og en spillestil der ikke passede til varmen og højden.

  2. D'herrrer Antaeus og Michael

    Giresse og Tigana m.fl var efter min mening ordinære i denne sammenhæng, specielt Tigana blev fremhævet dengang. Bevares, de spillede landsholdsfodbold, men ret beset, de tilsvarende pladser på DKs landshold dengang var bare bedre.

    Nej DKs landshold rummede spillere som Morten Olsen, Søren Lerby, Frank Arnesen, Ivan Nielsen, Allan Simonsen, Elkjær, Laudrup. En perlerække. Derudover John Sivebæk, Jesper Olsen, jan Mølby, Klaus Berggren, fire spillere der alle ville have pyntet på det franske hold.

    Vi kan godt lide at hade os selv og nedrakke os selv lidt i DK. Danmarks hold i starten af firserne var exeptionelt, efter alle standarter.

    Husk at DK havde franskmændende på hælene og styrede kanmpen både før og efter udvisningen af Amorous (endnu en ordinær spiller). Frankrig havde ikke meget i den kamp og den mægtige Platini intet, bortset fra et totalt ufarligt skud - det ramte så Søren Busk i hovedet og snød Ole Quist. Ak ja.

    Hvem hsuker jeg ellers.. Boulanger (eller noget ironisk i den dur) også ordinær.

    Holland 88 var et smukt hold, ingen tvivl om det. De fortjener måske nok mere ros end jeg gav dem, det skal D'herrer have.

    Selvom et hold vinder titlen er det jo ikke nødvendigvis det bedste hold ved den slutrunde. Eks 86 hvor Diego vandt, 84 hvor Platini vandt, DK 92, Grækerne i - her for nylig - de skide italienere i 82 - for nu at nævne dem jeg kan huske.

    Også jeg husker USSR holdene fra midtfirserne, særligt det hold DK var i VM kval med, et studie i positionsfodbold. Men de manglede det ekstraordinære i individualisme - msåke de var bange for KZ lejrene hvis de brød ud af systemet..

    Mvh

    Peter

  3. Pænt goddag

    Lidt fra mig.

    tyskland i 72 skulle have været et fantastisk hold, men jeg blev født i 74. Det udelukker jo også Spanien og Tejkkoslovakiet

    frankrig 84 var et ordinært hold, bortset fra hjemmebanen og Platini. Ses der bort fra Platini var eks DK nok stærkere på samtlige pladser (keepreren måske undtaget), og i Allan Simonsen - der blev skadet i åbningskampen - havde vi en spiller der kunne have været turneringens anden store oplevelse.

    Holland 88 var et stærkt hold, men med offensiv slagside, omend de havde en god keeper.

    DK 92 havde Brian Laudrup og Peter Schmeichel, to af de bedste spillere på den europaiske scene de år og var direkte i startelleveren på alle landshold. Men alt i alt var Tyskland skræmmende stærke, Tyskland 92 er et af de stærkeste hold jeg kan huske. Tyskland 96 havde bare ikke samme niveau som 92.

    Så kommer vi til frankrig 2000 - en fremragende keeper, stærkeste forsvar i verden, verdens bedste midtbane - med verdens bedste spiller - og et af verdens bedste angreb..

    Bestemt ikke tilfældigt at de også var forsvarende verdensmestre, og dette hold var vel ret beset stærkere end VM holdet..

    DVS hands down Frankring 2000, efterfulgt af Danmark i 84 og Tyskland i 92 (de to næste er ikke med på listen, men ikke desto mindre)

  4. hmmm.. udfra hvad du beskriver kunne det lyde som noget afklemningssyndrom forudsaget af irritation.

    Jeg har haft lignende symptomer mange gange som følge af min træning (braziliansk jiu jitsu).

    Det er dog svært at sige uden en undersøgelse. men Det der virker for mig er, to ugers tid uden at fremprovokere smerten(men sørg for at få armen bevæget fuldt igennem SMERTEFRIT! hver dag), kør en is-kur (3 x 30min is på skulderen / dag) og måske få en laser behandling eller to.

    EVT. suppler med skulder-stabilitetsøvelser.

  5. k k. Bare en tanke. Det er min oplevelse at Folk der kører meget i bil kan have en tendens til at få en stram piriformis af, at sidde udadroteret med fødderne på pedalerne. Men så er den mulighed udelukket :)

  6. Pænt goddag

    Det du skal tænke over i forbindelse med kost er de gængse kostråd: Spis ofte, spis grønt, spis groft, spis varieret.

    Protein er IKKE muskelopbyggende. Protein rummer noget der hedder aminosyrer, og aminosyrene kan kroppen bruge til at opbygge nye proteiner, i bla musklerne.

    mht til størrelse, så er du stadigt meget ung, så det skal nok komme, Rom blev ikke bygget på en dag.

    De fleste danskere får rigeligt med protein i deres normale kost. Så med mindre du er vegetar skal du ikke tænke så meget over det. Spis evt en portion havregryn med mælk efter træning.

    Spar dine penge og brug dem på tøser.

    God fornøjelse med din træning.

    Mvh Peter

  7. Pænt goddag

    Generelt er kosttilskud spild af penge. Nogle gange er det også problematisk for helbreddet.

    Når det så er sagt, så kan creatin være af interesse for sprintere. Altså atletikudøvere på konkurence niveau.

    Langdistance atleter omsætter desuden flere proteiner pr døgn pr kilo kropsmasse end bodybuildere (i de sammenlignende studier jeg har set). Men det betyder ikke at langdistanceløbere har brug for ekstra protein tilskud.

    bare spis en god portion havregryn når du kommer hjem fra løbeturen - hvis du da har lyst til at spise.

    Bare løb. Brug pengene på champagne og tøser i stedet for på salver og piller der er fyldt med kvak.

    Hvis du er i en opstart med et hårdt konditionsprogram kan du overveje et jerntilskud i form af hemjern. men hvis din kost, og du selv, er nogenlunde normal skal du ikke fortsætte med det.

    mvh

    Peter

  8. Selv tak (og pænt goddag)

    Det at du er begyndt at menstruere igen er et rigtigt godt tegn, men efter et tilfælde af anoreksi vil det nok være klogt at betagte dig selv som en "ikke aktiv alkoholiker". Med det mener jeg at du bør være opmærksom på at sygsdommen kan ligge latent og gemme sig og blusse op.

    At se i spejle for derved at lede efter mulig overvægt hos sig selv, at kigge på tynde piger og sammenligne sig med dem osv - jeg er sikker på du kender fænomenerne og mange andre, er advarselslamper du skal være opmærksom på.

    Husk at det er svært at vende sig til at kroppen går fra tynd pigekrop til en mere fyldig kvindekrop, så det skal du bare tage stille og roligt. Mænd foretrækker generelt kvinder med et par kilo for meget frem for dem med et par kilo for lidt.

    Jeg ved ikke hvordan din fedtprocent er målt, men du bør stræbe efter at komme over 16 som minimum. Som udgangspunkt har kvinder 14% essentielt, altså uundværligt, fedt. Og det er bedst at have et sundt margen til den værdi.

    Husk at et forum som dette er fyldt med personer der har et forstyrret forhold til deres egen krop. Det vil fremgå hvis du gennemser de uendelige indlæg om protein, weightgaining og slankekure. Pas derfor på med at spørge for meget til råds sådanne steder som her. (og nu må jeg hellere løbe i skjul ;o)

    Husk også at dameblade tjener penge på deres annoncører, ikke på dem der køber bladene. De er derfor interesserede i at fremstille almindelige kvinder som utilstrækkelige. Denne utilstrækkelighed er der så smarte kure eller produkter (fra annoncører) der kan råde bod på. Glem derfor den slags blade, pigerne i dem er ofte anorektiske og en tur gennem photoshop, og artiklerne oftest fup og fidus.

    Jeg er glad for at læse at du er ude igen nu. Hold fast i det og glem alt om eventuelle utilstrækkelighweder du bilder dig ind du har, appelsinhud er et fact of life, ligesom mænd har skæg.

    Hvis du vil have råd til kost, træning eller lign. er du meget velkommen til at sende mig en besked via postsystemt på siden her.

    mvh

    peter

  9. Pænt goddag

    Med mindre du er en af de piger der fra naturens side er ekstremt tynde, må du - hvis din fedtprocentmåling er valid - hellere se at komme igang med at spise. Menstruerer du stadigt? Hvis dine perioder er ustabile eller udebliver er det et stort faresignal.

    Din bekymring bør gå på at du muligvis har for lidt fedt på kroppen snarere end på appelsinhud. Appelsinhuden er der sandsynligvis ikke noget at gøre ved, så glem dine bekymringer og glæd dig over at mange mænd anser det for en sød kvindelig attribut.

    mvh

    Peter

  10. Bolt er det tætteste den menneskelige race nogensinde har været på gepardens kropsstruktur og fibersammensætning. I hvert fald dokumenteret. Han er langlemmet og samtidig EKSTREMT eksplosiv.

    Pænt goddag

    Kender du Bolts fibertypekomposition? Hvis du gør er jeg lutter øjne.

    mvh

    Peter

  11. Pænt goddag

    Selv om jeg har megen respekt for de imho lødige indlæg i denne tråd, vil jeg på det bestemteste bede dig være påpasselig med at tage i mod råd fra "gud og hvermand". En speciallæge bør være inde i stoffet, og den speciallæge der kender dig og dit forløb bør være din primære reference.

    Jeg er tilfældigvis enig i de overvejelser der er i denne tråd omkring den potentielle forbedring af senernes mekaniske egenskaber ved styrketræning. Jeg ville måske oven i købet gå lidt videre og anbefale kortere højintense aerobe sessioner. Det skal dog understreges at jeg ikke er ekspert på dette område og kender ikke til de nærmere forhold omkring seneregenerering i forbindelse med styrketræning og glucocorticoider. Mange ting som en speciallæge der kører behandlinger bør vide.

    Dit bedste kort er selvfølgeligt en fysiolog eller lign der forsker i dette emne, og det er måske omtalte Henning Langberg. Det kan også være det er Incognito, men så længe han eller hun er netop det, så ved du det ikke.

    Abstracts og konklusioner fra artikler er altid lidt farlige at konkludere på, det er metoden i forhold til data der er interessant, imho selvfølgeligt.

    mvh

    Peter

  12. Pænt goddag

    Lindts 99% smager fantastisk.

    "problemet" - hvis det trådstarter er interesseret i, er stort indtag af kakao - er at den er så intens, at selv inkarnerede chokoladespisere ikke kan spise ret meget af gangen, smagen varer meget længe, og oplevelsen af "chokolademæthed" indtræder nærmest øjeblikkeligt.

    Hvis man gerne vil hælde megen kakao på systemet vil jeg anbefale Lindts 85% - den er efter min mening fremragende, og man er i stand til at fortære meget større mængder af gangen. Jeg lavede en lille smagning af mørke chokolader forleden, sammen med en meget ivrig chokolade spiser, og vi kårede 85'eren som den bedste blandt dem vi smagte (ingen Ritter Sport, Marabou eller lign. Havde 99'eren været med havde den selvfølgeligt vundet)

    Jeg ser nu at det bare skal være over 70% - Lindt laver en række mørke, bla en med Chilli, der er rigtigt gode.

    Edit: Godt med en interessant tråd i stedet for de evindelige proteintråde :o)

    Mvh

    Peter

  13. pænt goddag

    Det vil være forkert at tilskrive de berygtede dopinglæger æren for epo forskning, snarere har de iglet på forskeres forskning.

    Aprpos forskning, lektor på IFI og Human Fysiologi Dr. (ikke ph d som der står i artiklen) Lars Nybo - helt sikkert danmarks førende ekspert hvad angår videnskabelig tilgang til cykling - udtaler sig til BT her: http://www.sporten.dk/cykling/tour-de-fran...pert-uvirkeligt

    Når han udtaler sig, og når han har beregnet, kan man efter min mening ikke finde en mere lødig kilde. Han er dygtig.

    mvh

    Peter

  14. Pænt goddag

    Nu vil du ikke tage diskussionen igen, men gør det så alligevel ;o) Jeg vil derfor ikke holde mig tilbage, men påpege at "normal-niveauet" er - som du sikkert ved - et vindue med plads til variation mellem individder. Jeg kunne nemt forestille mig LAnce blive doseret til den tilladte maksimale grænse (eller lige lidt under). Det er sådan set bare en udtalelse fra en venlig læge eller to. Og der er eksempler på venlige læger inden for elitesport.

    mvh

    Peter

  15. Pænt goddag

    Personligt synes jeg disse ciatter fortjener at blive læst. Og da de fleste af jer næppe keder sig så meget som jeg (intelligente folk osv) gider I næppe læse alt concept 10 10 spammen igennem.Derfor har jeg kigget på lidt af det, og her kommer nogle af guldkornene:

    "Aerobic (træning) skader mere end det gavner."

    "Har vi ikke brug for at løbe, gå eller cykle for at få styrket vores hjerte (..)? Det overraskende svar er NEJ!"

    "At løbe (..). (det) Forstørrer ikke hjertets (..) kapacitet, men det øger din styrke, og gør det lettere for dig at løbe."

    "Desto mere du løber, desto stærkere bliver de involverede muskler. Konditionstræning er en helt anden sag."

    "I alderen mellem tyve og fyrre år kan muskelmassen reduceres med næsten 40%. Denne aldersbetingede degenerering vil opstå uafhængigt af, hvor aktiv man er."

    "..der (er) ikke meget at gøre ved den naturlige ældningsproces af (..) hjerte.."

    ”..musklen kun ”fejler” på grund af maksimal påvirkning, ikke på grund af varmeophobning.”

    ”..det bedste og mest friktionsfri udstyr i verden”

    ”Stærkere muskler arbejder mere effektivt for at optage ilt fra blodet, hvilket formindsker presset på hjertet og lungerne og derved giver indtryk af en forbedret kondition”

    Det var alt for nu!

    mvh

    Peter

  16. Pænt goddag

    Rytterne kører jo med wattmetre.

    Watt er J/s

    VO2 (iltoptagelse) angives pr min.

    Divideres det maksimale iltoptag (VO2max) angivet som ml med kropsmasse i kg findess konditallet

    De fleste mennesker hare en effektivitet på ca 23% (så vidt jeg husker) på cykel. Det vil sige at i forhold til helkropsenergiomsætningen ender 23% på baghjulet.

    FDor tuopur rytterne er det sikkert bedre med 25%, måske mere - jeg kender desværre ikke deres effektivitet, hvis nogen kender den må de meget gerne byde ind, effektiviteten stående i forhold til siddende, på enkeltstartcykel i forhold til normal osv vil også være interessant.

    Nå men,

    Som tommelfinger regel giver 1L O2 20 kJ.

    altså, 1 min med eks. 350 watt på baghjul = 1400W helkropsarbejde = 1400J/s = 84 kJ pr min = 4,2 L O2 på det min. ( hvis belastningen er konstant)

    Jeg erindrer at have læst en beregning der angav Lance Armstrong gns effekt på bagakslen op ad Alpen D Hys - enkelstarten - som 507 watt - det er helt respektabelt. Jeg har blot ikke artiklen ved hånden længere og kan ikke huske hans vægt dengang.

    Jeg erindrer også at have læst at Armstrong fik målt et kondital som 18-årig på 87. Billeder fra dengang antyder at han var "federe" og mere muskuløs på overkroppen end nu.

    (så sammenholder vi ovenstående - og antager det som korrekt - med den overvejende sandsynlighed for at han lovligt medicineres med en høj testesterondosis - samt hans dedikerede væsen, og sandsynligheden for en forbedret kondition som 29 årig i forhold til 18 årig, ja så har vi et monster, før evt. doping glucose drops osv.)

    Der er også den mulighed at han efter den lange tid i sengen har gennemført et genoptræningsprogram der har omdannet type 2 fibre til type 1 (jo! i teorien er det muligt under de omstændigheder, men kontrollerede forsøg er ikke gennemført endnu, så vidt jeg ved)

    Hvis nogen kender en rytters maksimale watt over et par minutters tid undervejs i løbet, kan vi med en hvis ret beregne vedkommendes VO2max. (hvilket et eller andet sted er mere interessant end konditallet på flad vej)

    Så kom med data og viden og jeg vil lappe det i mig. Eks Cippolinis omkreds på låret og hans højde. Watt profil på en ryutter under en etape, en rytters maskimale iltoptag osv.

    Så hvis du sidder med data kom med dem med det samme, shareware open platform og alt det der.

    mvh

    Peter

  17. Forklaringen kan ganske enkelt være at kvadratus lumborum laver problemerne. Den kan strækkes .

    Google quadratus lumborum, og der vil dukke videoer op der viser hvorledes strækkes udføres,

    der kræves en makker.

    Men din kiroppraktiker og eller fys har sikkert allerede prøvet, men måske, måske har de ikke og så er det synd ikke at prøve.

    mvh

    Peter