Fistandantilus

Medlemmer
  • Posts

    3,250
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Fistandantilus

  1. Som jeg skrev, er jeg helt enig i at søvnmangel kan føre til overvægt.

    Men man spiser fordi man er træt og viljesvag, IKKE fordi det hjælper. Faste kan netop klare en igennem en dag, hvor man er træt. Når man så får noget at spise, crasher man. Jeg har prøvet det 1000 gange uden overdrivelse.

  2. 12 timer siden, Onkel Troels skrev:

    Hvordan er dagsformen? Går ud fra at det er vanlig Wolferine form :-D 

    Jeg må indrømme at glæden ved at spise er så stor ved mig at.jeg ville nedsætte min livskvalitet hvis jeg skulle faste dagligt. Men kan sagtens følge de gode og nemme ting ved det. Du spare sikkert også en del penge på mad. 

    Formen er ikke så god lige nu, men starter et cut en af de nærmeste dage, og så skal jeg nå et eller andet anstændigt. Formen var rigtig god inden jeg fik barn. ;)

    Altså jeg spiser jo stadig rigtig meget. Ligger på omkring 4000kcal. Da jeg var helt i bund i 2014 vejede jeg 73-74kg og lå som det laveste på 2600-2700 kcal, men oplevede stadigvæk ikke den store sult, og kunne derimod spise mig helt mæt til aftensmad hver eneste dag.

  3. På 22/4/2018 at 20:56 , Onkel Troels skrev:

     

    Det er imponerende at du gider/kan faste dagligt. Samt at du har kunne holde den livsstil i 8år!! Men du har da helt ret I at det er en mental ting. Dog må jeg nu nok sige at jeg sagtens kan mærke sult når jeg faster. Det har jeg gjort alle de dage jeg har fastet. Dog synes jeg man bliver bedre til at ignorere det og sige:'Pyt, det går over lige om lidt'. Hvilket det også gør. 

    Personligt ville det være et for stort indgreb i min hverdag i forhold til at kunne spise måltider sammen med familien. Er det blot morgenmad og frokost du springer over dagligt? :-)

    Det er egentlig ikke så imponerende, for mit liv er langt lettere på IF, og jeg har som sagt ikke nogen lyst til at spise.

    Jo længere tid man har kørt IF, jo lettere er det, og jo bedre bliver kroppen til at fungere fastet og forbrænde fedt. Jeg kan snildt træne i 3 timer efter 24 timers faste.

    Jeg spiser kun 18-22 som udgangspunkt. Er andet påkrævet, fx familie tam tam, så spiser jeg bare klokken 12 eller lignende. Der er ingen grund til at være fanatisk.

  4. Med hensyn til faste og sult, så forsvinder følelsen af sig selv efter kort tid, hvis man faster hver dag, som man gør på IF. Sult er jo en mental ting mere end det er en fysisk.

    Jeg har ikke oplevet følelsen af sult i 8 år. Men jeg har alligevel hver dag fornøjelsen af at mad bare smager bedre, når man ikke har fået noget at spise i 20 timer.

  5. Interessante tanker.

    Folk reagerer meget forskelligt på IF. Ofte er de folk, der reagerer bedst på konceptet de samme, som aldrig har fået kosten til at fungere ud fra den traditionelle tilgang. Ganske logisk. Her i blandt disse ligger både du og jeg. Så den erfaring har du i hvert fald gjort dig.

    Men jeg er enig med dig i, at det rent principielt er gået for hurtigt. Det har dog heller ikke noget du har jagtet, men noget der er kommet af omstændighederne. Du kan dog ikke have mistet voldsomt med muskelmasse, da du ellers ville være faldet mere i styrke. Men du skal nok prøve at tælle kalorierne, og sørge for ikke at komme meget under de 2000.

    Angående fastens længde har jeg de sidste cirka 7 år kørt min faste i cirka 18-20 timer i døgnet uden problemer. Også selvom jeg har trænet 3 timer om dagen 7 dage om ugen. Så jeg tænker heller ikke at der er det mindste i det. Tvært i mod, så er det et effektivt redskab til at du kan holde en struktureret hverdag uden at "falde i".

    I forhold til din tur til Indien, har du ret i at der er en social slagside ved ikke at spise, når alle andre spiser. Men det er sgu noget folk må acceptere, og der er ingen der længere stiller spørgsmålstegn ved det på mit arbejde. Det var der i starten, men jeg er 100% ligeglad. Jeg ved hvad der er godt for mig.

    Jeg vil rådgive dig til at springe morgenmaden over, og så spise middagsmad og aftensmad med de andre. Så kan du også bevare en faste på omkring de 16 timer. Og så må du forklare, at du har gang i et livsprojekt. Hvis folk ikke kan acceptere det, så er det deres problem. Det er i hvert fald dumt at smide noget væk, når det fungerer.

     

    Spørg gerne, hvis der er noget specifikt, du er i tvivl om ved IF. 

  6. Jeg oplevede præcis det samme som dig i mange år af min træning. Jeg var kendt for min lave work capacity her på MOL. Tjek evt min logbog fra 2008, der stadig ligger et sted blandt logbøgerne. Eller nok bedst min log på bb.dk. Der er KÆMPE forskel fra 2009 til 2012-2015.

    Jeg orkede ikke ret meget, da mit energiniveau bare var lavt, lavt, lavt. Samtidig havde jeg ikke rigtig fattet, at massive mængder træning er det, der bygger en god fysik.

    Det hele ændrede sig meget, da jeg skiftede til IF-protokollen i 2010, som der sjovt nok lige er en, der har spurgt til i dag i min log. Efter dette var mit overskud til træning meget større.

    Hertil har jeg haft meget fornøjelse af at bruge preworkout-booster. Jeg har egentlig altid holdt mig fra den slags, og aldrig indtaget nogen former for stimulans eller hovedpinepiller eller andet. Så "tvang" en kammerat mig til at prøve JACK3D, og jeg var helt solgt. Wow en boost af energi!

    Det begrænsede jeg så til kun at være på bentræninger, hvor der er mest brug for det. Desværre er det blevet ulovligt, og nu bruger jeg simpelthen bare en koffeinpille og en energidrik. Sidstnævnte for fornøjelsens skyld, da det egentligt kunne gøres med 2 piller.

    Det virker rigtig godt på mig, da jeg ellers aldrig indtager koffein. Drikker man meget kaffe, er det nærmest værdiløst.

    SÅ, det kunne være at du skulle overveje noget af det samme. Men det hele er en meget længere diskussion, som vi nok burde tage face to face.

  7. 14 timer siden, Gregers TF skrev:

    Vægten hopper helt naturlig op og ned. Hvis man kun vejer sig én gang ugentligt og rammer en af de dage hvor vægten er mest misvisende, så går der en hel uge før næste chance for et  retvisende billede. Vejer man sig hver dag er man hurtigere på sporet igen. Men nej, men skal så heller ikke lave sig vælte omkuld de dage tallet på vægten stikker i søen. Med erfaring lærer man også hvordan cardio, styrketræning, søvnmangel mm påvirker vægten næste morgen,

     

     

    Meget enig.

  8. 16 timer siden, DaDane skrev:

    Tak og jo. Jeg kommer bestemt også igen.

    Jeg læste godt lide om reglerne på styrke.dk og undrede sig over det med at man har 1½ time til at komme til at veje det man skal. Øhh hvad kan man lige gøre. Men det kan man måske.

    Da du kun har 1,5 time, er det begrænset, hvad du kan nå at smide. Til JM for et år siden havde vi en løfter, der vejede 300 gram for meget. Han blev smidt på kondicykle, og smed 350 gram på en halv time.

     

    Jeg har mistimet med 100 gram en enkelt gang. Det var dog let at fikse. Men hemmeligheden ligger i at indtage den rigtige mængde mad af den rigtige slags på det rigtige tidspunkt dagen inden, og så også styre væskeindtaget. Der kan hentes rigtig meget.

  9. Jeg er glad for at høre, at du kunne bruge besøget til noget. :)

     

    Jeg håber at vi får lavet et godt program til dig.

     

    Angående det med at veje sig, så vejer jeg mig cirka 5 gange om dagen hver dag. Nogen gange kun 3 gange andre dage måske 10 gange. Jeg synes det er interessant at følge udsvingene, og har lært enormt meget i forhold til indvejninger, som jeg er blevet virkelig god til at ramme spot on. 

    Men så længe man ikke lader sig påvirke af udsvingene er det jo lige meget, at man leger med tallene.

  10. Hej Blackice.

    Jeg er selv i samme situation som dig, og har også lige haft loggen til at ligge stille i en længere periode. Bevares, så har min kun kørt i knap 8 år. ;)

    Du har et luksusgym i sammenligning med mit. Jeg har kun 2x2 meter til det hele.

    Men jeg vil foreslå at du kører supersæt, så du altid får kørt 2 øvelser, og får optimeret tiden.

    I min mening handler det om at få trænet så meget som muligt i den tid man har.

  11. På 22/7/2016 at 23:03 , Onkel Troels skrev:

    Fredag

     

    en uge siden sidste dag med motion.

     

    hvis jeg havde evnerne lavede jeg er graf der påviste sammenhængen imellem antallet af børn og mangel på dagsform. 

    Singel= god dagsform. Semihakket og pisse stærk. Træner minimum 6gange om ugen.

    i forhold= Træninger skåret ned til 4 gange om ugen. Stadig fin dagsform men spontane træninger nedprioteret. Måske endda et plus på fedtprocenten da øller går lidt ned og salat går lidt op.

    gift med 1 barn= Tilpasningsperiode hvor træningen skal tilpasses barnets vågnetider osv. Træningen skåret ned til 3 gange om ugen. Og helst ikke af længere varighed end 1times til halvanden . Kan stadig opretholde en fornuftig form men valget imellem styrke og cardio skal tages.  Kan kun være semi god til en ting med 3times træning om ugen. 

    Gift med 2 børn= Springet fra 1 til 2 børn er stort. Nu er man begge mandsopdækket og tingene skal virkeligt planlægges. Efter en periode med ingen træningen manden man sig op og forsøger om 2 gange om ugen kan give resultater. Disse gyldne timer hvor energien er allerbedste om eftermiddagen er for længst oftret til praktiske ting og lortebleer. Så træningerne foregår klokken lort når børnene sover. Men er det vigtigt nok kan man alligevel få revet lidt kg rundt. Lavede selv 5x140kg i bænk, 5x180kg i Squat og 1x250kg i dødløft efter et halvt år med 2 seriøse trænigener om ugen. Desværre kunne jeg ikke holde fedtprocent som tidligere. 

    Gift med 3 børn= jaja! springet føles umiddelbart ikke så stort som fra 1 til 2 men alligevel tænker jeg til tider at det må være en loppetjans med 2 halvstore unger på 3-5år og ikke skulle bøvle med barnevogn og vågne tider om natten. Nu er de voksne i underskud og det giver sig udtryk engang imellem. Generelt bundede dagsformen helt efter nummer 3. Dels pga tid, men også pga. De fylder mindre mentalt og så må jeg også indrømme alderen trykker lidt. Jeg synes ikke jeg er gammel men når opvarmning ikke er noget der er tid til og nattensøvnen heller ikk er god så kan restituere man virkeligt ikke som da jeg var 27år gammel. 

     

    .....Kurven skal tage forbehold for børnenes alder osv. 

    Alligevel ville jeg bestemt ikke bytte det for at stå med verdens bedste dagsform, sort bælte i BJJ, dansk mester i SL og hr. Overskud i motionscentret. 

     

    For forfanden hvor er de unger dejlige :-)

    Haha... Sygt godt skrevet.

    Jeg er 1 år inde i "gift med 1 barn", og har skåret træningen ned fra 20 til 3-4 timer om ugen. Det har været hårdt mentalt. Men ingenting i forhold til fremtiden kan jeg se, hvis man fortsætter ynglen! :)

    Og respekt for at du kører videre på loggen gennem med og modgang!

  12. På 16/10/2016 at 12:02 , DaDane skrev:

    I dag er restitutionsdag.
    Min morgenvægt var 113,8 kg.

    Oversigt over min (mangel på) træning fra jeg startede på MOl (dvs. 2002):
    MOl-tidslinje.jpg

    I 2002-3 har jeg trænet mere end ét år stort set sammenhængende. Det skal jeg op på, og videre end!
    Stephen Covey (7 gode vaner) siger at de fleste mennesker overvurdere hvad de kan nå på 6 måneder, - men undervurdere hvad de kan få 5 år.
    Mon ikke også det gør sig gældende for mig???
    Det kunne være sjovt at se hvad jeg kunne bedrive det til på 5 år.
     

    Ja - og Klaus Jensen, XAX/Henning Friis, Litopsi, Hessellund, Blackmoore, MaxPower, TF Vol II, ahj, Jast, Onkel Troels, Sokr@tez, Watts, nightbringer, MadMan, m.fl.
    Det var tider var det :) :showoff::strat::firebounce::beerchug::pumpin::superman::banana::wub:

    Jeg tror ikke det vil hjælpe spor at folk skrev her (eller sendte mig en e-mail). Desværre. Der skal mere til.
    Men er der nogen der er med på at mødes til fællestræning ca. hver 14. dag - og evt. med fællesspisning og hygge bagefter (privat, på flammen eller hvad vi finder på)?
    Det tror jeg vil virke rigtig godt på mig - og i øvrigt bare være pisse lækkert. God hygge, lidt hjælp til teknik, idéer etc.

    Anyone fra Århus eller ikke for langt herfra. Jeg vil gerne køre til f.eks. Horsens, Silkeborg, Randers, Ebeltoft eller lign. hvis nogen er med på til andre tider at komme til Århus og træne sammen.
    Jeg har et abo der giver mig adgang til Fitness World i hele Dk, men jeg tror desværre ikke det er til at få "gæste-pas" eller lign. Og jeg tror ikke de (for rimelige penge) sælger 10-turs kort.

    Hej DaDane,

    Jeg var lige et smut forbi MOL for første gang i flere år, da jeg lige skulle se hvor dødt det var blevet herovre. Bodybuilding dk er jo desværre røget samme vej.

    Nå, men genkender så dit navn fra gamle dage, og klikker ind på din log, hvor jeg læser dette indlæg, du lige har postet i går. Sjovt nok.

    Anyway, så husker jeg dig som en meget sympatisk gut, og jeg vil invitere dig med ned i "min klub" til en gæstetræning (og snak om gamle dage på MOL), hvis du har lyst. Den ligger ud til ringvejen i Åbyhøj lige på grænsen til Viby. Det er styrkeløfterklubben AK Nordland, hvis det siger dig noget. 

    Mvh

    Fistandantilus/Henrik

  13. Det var virkeligt gode tider I Aarhus til Moltræf III med tunge vægte, alkohol og bitches

    Haha... Det var også om hende du knaldede, der havde en date med en gut, der kom direkte fra København, vi hev frem fra minderne.

    Da han ankom oppe i lejligheden blev han mødt med: "HVAD BÆNKER DUUUUU?", og fik stukket en C'o'C 2 i hånden mens vi sad og reppede med 1ere og trainere.

    Og så måtte han tage toget hjem om morgenen igen fordi du nakkede damen.

    Fucking episk! :laugh:

  14. Jeg er meget enig i, at der er meget stor overførbarhed fra squat til dødløft.

    Jeg kører gerne mange forskellige varianter af squat, da den almindelige ikke lige er min favoritøvelse.

  15. Tirsdag: træning i Ny Helse i Århus. Dødløft 6 x 1 @ 225 og 6 x 3 @ 150 samt lidt læg. Blev i øvrigt truet på parkeringspladsen af en krudtugle, der ankom i sin sænkede, sorte 525 stationcar med 18" fælge og på papegøjeplader. Han mente, at jeg gloede på ham. Sandt at sige smed jeg da også et blik eller to i hans retning, da han kom ud af bilen iført tyk guldkæde, albuebind, XXXL-trøje, Gasp-bukser og, you guessed it, Shox. I det hele taget har stedet desværre været meget domineret af typer som ham de sidste gange, jeg har været der (undtagen da jeg mødte Oksen naturligvis...), så jeg tror, jeg dropper det fremover.

    Hvorfor fanden er det så ikke i Nordland du træner, når du er i Århus?

    Det er der alle dine gamle træningskammerater fra AUS træner.