Nips

Medlemmer
  • Posts

    1,132
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Posts posted by Nips

  1. Når jeg går til tandlægen forventer jeg at tandlægen ved alt om tænder. Men ikke at tandlægen i løbet af konsultationen fortæller mig alt om tænder. Når man har dyrket spinning i længere tid ved man godt hvilke instuktører man skal køre hos. Så jeg får altid ud af træningen. Men når jeg prøver nye instuktører sker det for ofte, at der eksempelvist ikke er sammenhæng mellem hårde træningspas og pauser. Jeg går ikke til træning for at få et foredrag om konditionstrænig. Jeg beder dybest set bare om en instuktør, som kan fortælle hvilke muskler jeg bruger og hvordan jeg skal mærke intensiteten i kroppen.

    Nu må du lige bestemme dig. Vil du have en instruktør som kan formidle det mest basale og køre en god time, som får dig til at yde max eller vil du have utopia? Der findes ikke et menneske, der ved alt om konditionstræning (eller tænder, for den sags skyld), hvorfor du må gå desillusioneret fra både træning og tandlæge hvis dét er dit kriterie.

    Og hvad så hvis eksperten er overvægtig - for du vil vel ikke bilde mig ind, at en overvægtig ikke kan have ekspertviden (eller køre dig i sænk)? Oh, the dilemma! :tongue:

  2. Jeg forventer at instuktøren ved alt om konditionstræning. Kan/ved instuktøren ikke det, er han/hun ikke kompetent efter min mening.

    Så der findes ikke én eneste kompetent instruktør i hele verden efter din mening? Så forstår jeg ikke du gider at blive ved med at spinne. Er det ikke demotiverende at gå skuffet fra træning 3 gange ugentligt? For der findes sgu ikke noget menneske, der ved alt om konditionstræning - og hvis vedkommende fandtes ville h*n fandengaleme ikke kunne formidle det på 55 minutter!

  3. Du/I kender ham eller? Ellers ret godt spottet ud fra det første indlæg. :smile:

    Ja, vi kender typen. Dem som "gerne vil tabe sig" men ikke gider at ændre deres kost/gøre noget for det. Det er lost cause indtil han rent faktisk gider at gøre en indsats. Vægttab er sgu ikke svært. Medmindre man tror det kommer udelukkende fordi man har besluttet sig til det.

    Tilføjelse: at det er hans kæreste og ikke ham selv der skriver for at få lidt hjælp siger vist også lidt om hos hvem motivationen for hans vægttab er størst...

  4. @Nips:

    Stelguiderne på de forskellige online cykelshops er intet værd efter min mening. Selvfølgelig kan man være heldig at ramme rigtigt, men man kan også ramme rigtig meget forkert.

    På Cykelrabats stelguide kommer de frem til at en person på 180-185 centimeters højde skal have en MTB med en stelstørrelse på mellem 16'' og 20'' :crazy:

    Det er jo ikke en guide, man kan bruge til noget som helst.

    Men trods alt en illustration af at et stel på 28" til en fyr på 180 er way off, hvilket var min pointe.

  5. Instruktørskolen i Århus (samarbejder med Fitness DK) har en instruktøruddannelse, hvor man kan tage dele af uddannelsen i Århus. Er ikke sikker på, at selve spinning-delen ligger i århus, men grunduddannelsen gør. Se mere på:

    http://www.instruktoerskolen.dk/

    Jeg ved også at fitness world uddanner deres egne instruktører, men synes personligt, at deres uddannelser er lige korte nok. Så hvis du gerne vil have en grundigere uddannelse i anatomi, træningsteori osv, kan du jo tage grunduddannelsen til instruktør hos Instruktørskolen..

    Instruktørskolens spinninguddannelse tager 3 uger (weekender). FWs bodybikeuddannelse tager 3 uger (weekender).

  6. Jeg foretrækker, som andre, også lange tights (men indrømmet, er man rigeligt selvbevidst er løbebukser nok bedre. Lange tights klæder ingen - men så er man motiveret til at løbe dét hurtigere!) Helst i en mellemtykkelse. De kan bruges hele efteråret og foråret og når det bliver koldt nok har jeg lange skiunderbukser under. Man kan få tights i en milliard tykkelser og har man penge nok kan man da bare investere som en gal. Jeg klarer mig fint med én tykkelse!

    På overkroppen har jeg også gerne en skiundertrøje og evt. en tynd fleece-bluse. Er det mildt kan jeg klare mig med en løbevest til lige at beskytte torso lidt, blæser det hopper jeg i en softshelljakke (som også er nogenlunde vandtæt til de mere fugtige dage - problemet med 100% vandtæt er at det sjældent er åndbart). Dertil en tynd hue, et halstørklæde og tynde handsker. Så klarer jeg snildt vinteren.

    Vigtigst er at det inderste lag leder sveden væk fra huden. Tør hud = du kommer ikke til at småfryse.

  7. Hej Nips

    Det er da interessant det du skriver her!

    Og jeg kan sagtens følge at I spejler jer i andre kvinder med hensyn til udseende, tøj mv. Mænd spejler sig også i andre mænd, både med hensyn til udseende, tøj....og alufælge :smile::blink:

    Men hvorfor lader I kvinder jer tyrannisere af nogle urealistiske vægtnormer og taler så meget om vægten, når INGEN - heller ikke andre kvinder - kan se hvad I vejer.

    **

    sall

    Det gør vi bare og det kan ikke forklares. Opgiv at forstå kvinder.

  8. - At positionere sig i forhold til andre piger.

    Det her er humlen. For hvad mange mænd i den her tråd ikke har fattet er, at vi ikke går op i vores udseende for jeres skyld. Vi ved sgu da godt at vi ikke kan opfylde ALLE mænds præferancer og dét er vi helt nede med.

    Hvad I ikke har fanget er, at vi spejler os i andre kvinder. Og det er for deres skyld vi gerne vil være tynde og købe modetøj, I ikke forstår :laugh: Det er en del af den her uudtalte, evige konkurrence vi har.

    Derfor rager det os ærligt talt en papand når I stimler sammen i sådan en tråd her og erklærer, at I hellere vil have former og et par kg ekstra. Vi er faktisk bedøvende ligeglade med at I er bedøvende ligeglade med om I kan se vores ribben eller ej.

  9. Nå men, jeg får jo ikke rigtig updatet her, selvom det da bliver til en smule - jeg gider bare ikke rigtig at update når ikke der er den store variation i træningen. Det er jo bare lidt løberi og en lille smule muskelfjolleri, som ikke er spændende at læse - gider jo hverken at løfte meget eller tungt. Jeg er nu engang en cardio? cardio! kinda girl.

    Anyway. Jeg er tilbage efter en lille omgang svineinfluenza. Søndag stod den på stænger og røv (kunne godt mærkes mandag på den gode måde), mandag på 24 min. intervalløb samt mave og ryg (kan godt mærkes i dag på den dårlige måde - hyperekstensioner er en kælling når man har haft brækket lænden). I dag holder jeg fri og i morgen står den på løberi + skuldre, arme og øvre ryg.

    Og, så har jeg sgu fået taget noget i retning af et dagsformbillede. Det skal selvfølgelig ind, nu Mike har travlt med at poste halvnøgne piger og påstå det er mig og Fredrik tror jeg er tyk...

    Billede fra 3. nov, vægten sagde 55,4 kg (højden er stadig 170 cm) og fedtprocenten 21,6. Det kunne sådan set godt være værre, taget i betragtning hvor sporadisk og random min træning har været de sidste 8 mdr.

  10. Ja. Det gjorde jeg hver eneste gang, jeg var sammen med Nips. Det var derfor hun fyldte mig med hestebedøvelsesmiddel og generisk viagra på et tidspunkt.

    Men synes du ikke du overdrev lidt ved at få et tilhold mod mig? Jeg mener... du kunne jo godt lide det inderst inde. Indrøm det!

  11. Snydelink! Er det dét, man kalder narrepik?

    Nå men, jeg holdt jo så lige et par ugers løbepause. Der gik druk og mænd (en bestemt af slagsen, faktisk... :blush: ) og tapetsering af lejlighed og mange flere gode undskyldninger i den. Men i dag tog jeg mig sammen og løb lidt efter arbejdstid. 24 minutter i etaper á hhv. 3 og 5 min med 90 sek gang imellem og så måtte jeg kaste håndklædet i ringen med en stor fed vabel under højre midtfod - gør faktisk tisseondt. Må huske plasteret næste gang. Resten af stængerne var ok. En smule knas i både knæ og skinneben, men skroget er jo også blevet gammelt og det er kooooldt udenfor, så det er vel forventeligt.

    Var i øvrigt dejligt at være tilbage på Ndr. Fasanvej og træne. Mængden af wifebeaters og disco er jo fantastisk.

  12. Hej Lars

    Det ville ikke være nok - når nu det netop er kondi jeg vil have - og der skal jeg kunne presse mine lunger, så de langsomt kan yde mere og mere igen. Der er ingen rask gåtur der kan klare det, for dem tog jeg også da jeg røg (powerwalks) og jeg kan slet ikke få pulsen der op hvor løb kan :)

    Og så er intervalløberiet sjovt....

    Pænt korte intervaller du må have, når du ikke kan holde dig i gang mere end ét minut :cool:

    Anyway, har du ordentlige sko? Og løber du med ordentlig teknik? Dét er et fornuftigt sted at starte med at kigge når man får skinnebensbetændelse. Jeg har selv bøvlet med en tilbagevendende skinnebensbetændelse det meste af det sidste halve år. Løsningen for mig blev langsommere opvarmning - det duer ikke at lunte mig varm, jeg skal gå. Desuden duer jeg ikke til at løbe på for hård bund, så ikke noget asfalt til mig. Jeg skal over i en park hvor jeg kan løbe på græsset langs stien eller på grus.

    Og så en laangsom optræning. Jeg kan anbefale at følge et decideret program og hvis ikke du er klar til at gå videre til næste uge, så bliv et par ture mere i den uge du er i gang med.

    Og sidst men ikke mindst: presser du dig selv nok? Selv som eksryger - det er jeg også - burde du ikke forblive på max 1 minuts løb i flere måneder. Medmindre du altså selv stopper når det bliver hårdt. Jeg ville tvinge mig selv til at løbe videre, hvis jeg var dig. Også selvom du er ved at kaste lungerne op og stængerne brænder. Bare 15 sekunder ekstra.

    Det bliver jo aldrig skidelet. Det er meningen du skal være forpustet og at det er hårdt :wink:

  13. Det skulle være til min ømme lortekrop (og Blackices albue - se 'Skader' forummet).

    I mellemtiden har jeg fundet de to her: http://horze.dk/product_info.php?products_id=25050&n=M1 og http://horze.dk/product_info.php?products_id=25050&n=M1

    Så vidt jeg ved er det kun geler med capsaicin der er ulovlige i ridesport.

    Dogmecrosser - haha.

    Mnjoh, der er også noget med antiinflammatoriske og smertelindrende midler og så'n der er forbudte...

    Men det ser fornuftigt nok ud, det du har fundet. Virker som det Hot and Cool jeg bruger til sportskoen. Det er dog til efter træning. Skal det være opvarmende før træning, så er det den med capsaicin I skal ud i.

  14. Du ved noget om dyr/heste, korrekt?

    Findes der noget ligende det her i Danmark?

    Ja. Jeg har hørt det er ret populært blandt golfspillere som har fået seneskedehindebetændelse. Bare ind i nærmeste rideudstyrsbutik eller foderstof (jeg bruger selv Blue Hors' Hot and Cool til min dogmecrosser, men det er så til efter træning).

    Tjek dog lige op på hvordan det ser ud mht. doping. Mange kølegeler må ikke bruges i ridesport op til konkurrence. Varmegel har jeg ikke beskæftiget mig så meget med, så det skal jeg ikke kunne udtale mig om.

  15. Kan vi ikke rette den til 'Og når man er fra Jylland kan der være en mikroskopisk chance for at tørfisk er feelgood music'? :tongue:

    Nej.

    Uhhh mindes en 24 timers i Horsens hvor 18 instruktører brugte Tørfisk... har givet mig permanent allergi :bigsmile:

    Her til morgen brugte jeg musik fra Bluesbrothers filmen... og Neh na Na med Viya Con dios... kan godt lide en god popsang til spin... Men "advar" mig på forhånd... så du ikke ryger ind i en af mine Steinkind/ Korn/Rammstein/Metallica/Marilyn Manson timer ;) - Eller måske er det netop det du skal :devil:

    Haha, 18 gange er måske liiige ved at ramme min smertetærskel også. Og hey, jeg har ingen problemer med dine Gasværksvej-timers musikvalg :tongue: Musiksamlingen herhjemme tæller adskillige af de nævnte. Så længe jeg ikke skal køre til umtji-umtji-musik (kæft, det ser spøjst ud på skrift) er jeg et begejstret Nips.

  16. Typisk pigesvar :tongue: Overdrevet så det virker ude af kontekst. Du er jo ikke ved at føde et barn hver gang du har migræne, eller?

    Hvad er iøvrigt din fortolkning af feel-good-musik? For tørfisk er ikke lige det første jeg kommer i tanke om når der snakkes om feel-good.

    Typisk svar fra én der aldrig har prøvet det.

    Jeg synes personligt det er superfedt at køre til musik, man kan synge lidt med på og som man bliver glad i låget af. Hvem siger at man ikke kan køre til et Beach Boys medley? Eller Tv2s "Hele verden fra forstanden"? Det fungerede i hvert fald rigtig lækkert efter min mening.

    Og når man er fra Jylland, så ER Tørfisk feelgood music. Der var i hvert fald brede smil hos alle de ikke-indfødte. Måske affødt af den spontane lyst til at kaste sig og hamre albuer og knytnæver i gulvet :laugh: