Provsten

Medlemmer
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Provsten

  1. For det første, drop alt det der cola - det vil automatisk få din vægt ned.

    For det andet, er der ingen der siger, at dit liv skal vendes 180 grader fordi du skal tabe dig. Begynd at gå frem og tilbage, i stedet for at køre i bil eller tage det offentlige. Cykel nogle ture. Tag trapperne osv osv. Det er de små ting, som sagtens kan bygge sig op til et solidt vægttab. Det hele går ud på at du kan holde vægten væk. Og når du begynder at se resultater, tror jeg motivationen langsomt vil komme til dig :)

  2. Bevæg dig fremad, i stedet for at råbe op om fortiden - den kan du ikke ændre. Men du kan til gengæld ændre nutiden, så se at komme igang! Hvis du har motivationen i orden, skal du nok nå dit mål! Jeg er selv igang, og de vigtigste nøgleord jeg kører efter er: Tålmodighed, sundhed, motion, kost - alt sammen viklet ind i en holdbar livsstilsændring som du kan opretholde i fremtiden!

    Jeg var selv normalvægtig da jeg var barn, så tog jeg en del på, så smed jeg det igen fordi jeg voksede meget i højden og i de senere år har jeg altså taget lidt på igen igen. Jeg er nu 20, og er godt igang med en ændring jeg har sat mig for! Ingen gør det for dig ;)

  3. I stedet for at lave mit eget topic, så fortsætter jeg på denne, som beskriver det samme som jeg vil - 10 kg på 10 uger!

    Jeg er 115 kg og 193 cm høj, og er ret muskuløs, dog har jeg før vejet 150 kg, så jeg ser ikke så cut ud. Jeg har været nede på 97 kg, men fik problemer (med hoften - gjorde ondt at sparke til fodbolde og tage armbøjninger blandt andet - nogen bud?) og tog lidt på. Så startede jeg på uni, og med al den stillesiddende aktivitet, fredagsbar mv, så har jeg taget 10 - 15 kg på i løbet af 2 år. De skal væk!

    Jeg overvejer at starte en blog herinde - vil det ikke være en god ide? - såfremt nogen gider læse den, og hjælpe mig op på hesten i svære tider :D

    Hvad er mit ligevægtsindtag ca? - Jeg er ret solidt bygget, 193 cm høj og vejer 115 kg. Hen over sommeren skal jeg arbejde på et lager, og vil motionere ved siden af.

    Hvad er det bedste sted at motionere, her over sommeren? - Jeg bor i aalborg, og vil ikke give 400 for en måned i et center - SU'en tillader det ikke.

    Jeg har brug for lidt hjælp også - ser i, jeg arbejder hen over sommeren på et lager, hvor der selvfølgelig er en masse søde sager, som skal pakkes på paller. Nogengange er der uheld, hvilket betyder at der tit er en æske med kage eller lign som er åbnet. Sidste år blev jeg tit træt hen ad dagen, og det var jo nemt at spise en kage (i ved, de små kager fra karen wolf fx) for lige at overleve dagen. Hvad kan i anbrfale at tage med for at stabilisere min trang til sukker, og tage den værste sult, og som er nemt at spise - dvs, det skal ikke svine? - Jeg har tænkt på bananer, og evt. nogle kiwi skåret ud i både - hvad ellers?

    Tja, det hele handler vel om at jeg gerne vil af med nogle fedtdepoter om hoften, så jeg håber de bliver mindre hvis jeg gør en indsats!

    Tak for hjælpen, Mvh.

    Et vægttab kræver kun én ting: Motivation. Uden den kan du glemme det. Drop det der "10 kg på 10 uger", det er overhovedet ikke en holdbar løsning. Jeg garanterer dig for at de 10 kg sniger sig tilbage igen, når du måske får tabt dem. Det optimale er at ændre din livvstil til noget du kan leve med, samtidigt med at du lever sundere og taber dig. Den rytme kan sagtens tage tid at finde. Lad være med at presse dig selv med en deadline!

    Drop træningscentre. De dur kun til styrketræning. Konditionstræning kan sgu ligeså godt foregå udenfor, i form af en gåtur, cykeltur eller løbetur. Det vigtigste er at røre sig! Kager og andet pap mad skal du selvfølgelig holde fra hverdagen, og kun spise en gang imellem. Kan du ikke det, er din motivation ikke optimal. Det handler ikke om at se godt ud på stranden, det handler om dit helbred og dit velvære. Du skal gå 100% ind for det, ellers kan du ligeså godt lade være.

    Groft brød, magert kød, fisk, frugt og grøntsager er perfekt mad til at slanke sig. Væn dig til at tage frugt med på arbejde, og spis grøntsager til hvert enkelt måltid. Og det vigtigste af alt - hav tålmodighed. Det sker ikke bare sådan lige, og hvis det gør, er det højst sandsynligt ikke en stil du kan køre fremover = kiloene kommer tilbage igen! Du vil takke dig selv for at tage dig den tid det tager, tro mig.

  4. Et vægttab handler om meget andet end kun at smide vægt. Det handler også om at holde kiloene væk, når de er kommet af. Ellers er det jo meningsløst at smide dem!

    Hvis den måde du kører det på nu ikke er en holdbar løsning, så stop den og lav en ny. Det handler om at tilpasse din livstil på en sådan måde, at du kan leve med den og være glad, samtidigt med at du lever sundere og taber dig. Lad være med at tvinge dig selv til at løbe hver anden dag hvis du ikke kan holde det i mere end 3 uger. Din motivation fejler netop pga. sådanne selvdestruktive beslutninger.

    Det kan sagtens tage tid at finde sin egen rytme, og derfor er tålmodighed meget vigtigt. Det lyder for mig som om, at du er nødt til at sætte farten lidt ned og vurdere hvilke ting du realistisk set kan ændre i din hverdag, så du stadig kan leve i hverdagene uden at miste dit overskud. Dit valg med at æde is, slik, chips osv kan være grundet flere ting, men især din tålmodighed. Fordi du misser en omgang løbetræning, giver du totalt op. Derfor skal du finde en bedre og mere holdbar måde at smide de overflødige kilo!

  5. Løb er en fantastisk motionform, men pas på du ikke får skader.

    Jeg er selv igang med vægttab, og mit blodtryk skal også lidt nedad. Så jeg har også planer om løbetræning, selvom jeg også selv er nybegynder på feltet ;)

    Din kost afgører stort set om du taber dig eller ej. Du kan motionere ligeså tosset du vil, men hvis du spiser som et svin, taber du dig aldrig. Kombiner motion og sund kost, og du vil se resultater. Men husk, det kræver tålmodighed!

  6. Hey. Ved ikke om nogle stadig følger med, men jeg ville lige komme med en lille opdatering. Jeg har nu tabt mig 4 kilo, så det går langsomt den rigtige vej.

    Jeg har planer om at anskaffe mig en rigtig cykel, og få cyklet nogle rigtige ture og evt. også begynde at løbe. Træningscenteret fungerer ikke rigtigt for mig, medmindre jeg får lyst til styrketræning på et senere tidspunkt. Indtil videre tror jeg hellere, at jeg vil ud og dyrke noget motion i naturen :)

    Det var bare det :P

  7. Du har totalt misforstået vægttab.

    For det første skal du have tålmodighed. På et par dage sker der nogenlunde ingenting! At løbe hver dag er for meget hvis du spørger mig, og en ren opskrift til skader. Din kost er katastrofal, og du kan da umuligt have særlig meget energi. Og hvad endnu værre er, at du vil tabe dig på 20 dage. Ro på, for med den attitude kommer du ingen vegne.

    For det første, handler et vægttab ikke kun om at smide kilo. Det handler om at holde dem væk bagefter. Hvis du taber dig 20 kg, og har taget det hele på et par måneder efter, er det jo totalt spild af tid. Den livsstil du fremlægger er næppe holdbar i længden! Du er nødt til at ændre din livsstil til noget som du kan leve med, samtidigt med at du gør noget sundt for din krop. Det handler ikke om at se godt ud på stranden eller smide så mange kilo du kan på kortest tid. Det handler om at være sund og tilfreds med sig selv.

    Spis ofte og sundt. Groft brød med fuldkorn, magert kød, fisk, frugt og masser af grøntsager. Dyrk motion 2-3 gange om ugen, gerne løb. Men lad nu være med at overanstreng dig, og overbevis dig selv om at det hele skal ske nu og her. Det tager tid, og det vil du lære hvis du fortsætter sådan der.

  8. Et pulsur kan godt give et nogenlunde gæt på hvor meget du har forbrændt, men dog er der nogle begrænsninger - tjek http://www.motion-online.dk/diverse/udstyr...med_et_pulsur?/

    I forhold til hvad man skal vælge så er det jo meget fedt, hvis man cykler i naturen, at uret kan fortælle en hvor langt man har kørt og hvor(gps). Dette kan være virkelig motiverende! Men det er måske knap så vigtigt hvis man sidder på en kondicykel :bigsmile:

    Hehe ja, det har du ret i. Er cykling en god måde at tabe sig på? Mange siger løb naturligvis er det bedste, men personligt er min form ikke god nok til det endnu!

  9. Jeg er i stort set samme situation som dig. Samme alder og jeg skal også smide 20 kg!

    Jeg vil umiddelbart tro at rigtig cykling er bedre, men måske andre ved bedre?

    Jeg kan godt cykle 20 km på en motionscykel på en halv time, og den siger derefter at jeg har forbrændt tæt på 200 kalorier. Det er da ikke særlig meget, er det?

  10. Du kan ikke punktslanke. Simple as that. Men selvfølgelig vil du have fordel af at få strammet mavemuskulaturen op rent udseendemæssigt. Det vil bare ikke fokusere din fedtforbrænding til maven.

    Derudover, så prøv at google "kalorieberegner" og benyt én af dem du finder til at regne dit kaloriebehov ud.

    Ok, vil det sige at mit basalstofskifte er mit daglige kaloriebehov? I så fald har jeg brug for 2440 kcal om dagen, og jeg skal derfor ned på omkring 2000 for at smide vægt? Er det sådan det fungerer?

  11. Måske spørger jeg dumt, men hvor mange kalorier skal jeg indtage dagligt? Det er jeg nødt til at vide, for at kunne skære ned. Jeg er 20 år gammel, 190 cm høj og vejer omkring 112 kg. Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor jeg ikke taber mig - går det bare meget langsomt?

    Lad os tage et eksempel. Klokken er nu 12.42, og jeg har indtil videre spist: En portion havregryn med mælk, 3 skiver rugbrød, 6 små stykker kyllingepålæg og en dåse tun. Det regner jeg selv sammen til omkring 1000 kalorier - er det helt ved siden af? Resten af i dag tager jeg måske et par skiver rugbrød til, eller laver noget pasta med nogle grøntsager i. Sig mig, spiser jeg for meget, eller skal jeg bare have mere tålmodighed? Min kost har været sådan her i lidt over en måned nu.

    I øjeblikket træner jeg ikke, da jeg er ekstremt forkølet. Men jeg har faktisk planlagt at gå over i noget styrketræning, i stedet for alt den cykling. Jeg forbrænder knap 200 kalorier på den halve times cykeltur, og det virker ikke som nok. Desuden har jeg hørt at en god omgang styrketræning 3 gange om ugen, virkelig kan give pote. Jeg mangler nok bare et program, ellers må jeg tage lidt af hvert.

  12. Hej.

    I det store hele, ja. Dog har jeg til tider også spist en del pasta/kødsovs fordi jeg ikke kunne mere kylling :)

    Okay, det er ellers et flot resultat efter kun så kort tid. Jeg har selv netop ændret livsstil, og den ligner meget din, bortset fra at jeg cykler stort set hver dag i stedet for at ro. Jeg har selv været i tvivl om det var nok, men nu kan det være der er håb :)

    Har du overvejet at styrketræne? Kan stramme huden op, og kan være lidt afvekslende. Mht. løst hud tror jeg ikke du har været stor nok til at det bliver et synligt problem. Du skal bare fortsætte den gode stil efter min mening.

  13. Hej.

    Min alder er 22, jeg er 183, jeg har hele mit liv været tynd/normal vægtig, men for ca 3 år siden blev jeg stærkt afhængig af cola & usund mad, jeg drak 4L+ sukker cola hver dag, og i en længere periode spiste jeg også meget fastfood og slik hver dag.

    Samtidig lavede jeg absolut INTET motion, jeg gik stortset kun når jeg handlede ind i et supermarked.

    Det resulterede naturligvis i en massiv overvægt, jeg tror at da jeg var tungest, vejede jeg 120kg+

    Jeg påbegyndte en ny livsstil i januar dette år og startede den for alvor op den 1 april, da jeg psykisk først skulle ud af cola/mad trangen og sikre mig jeg ikke faldt tilbage igen.

    Siden 1 april har jeg tabt ca 15kg og vejer nu 100kg.

    Min Plan for diæt og motion har siden 1 april har stortset været, og er nu:

    KOST:

    Morgenmad: God potion havregryn med skummetmælk .

    Frokost: 2-3 skiver groft rugbrød med 1-2 skiver fedtfattig pålæg på hver.

    Aftensmad: 1x Kyllingfilet stegt i smør, 1/4 tallerken kikærter eller bønner og 1/4 tallerken frosen grønssagsblanding med gulerod, blomkål, rosenkål, brocoli, peperfrugt m.m(skifter lidt da jeg køber lidt forskellige blandinger)

    Fredag: Spiser som regel omkring 300g mælkechocolade.

    1-2 æbler hver dag + bananer og andre frugter nogle gange om ugen.

    Drikker hver dag en del vand, og nogle gange frisk appelsin juice.

    Jeg holder mig 100% fra alkohol og koffeien, men ryger desværre en del, og må nok desværre erkende at det pt ikke er realistisk at kvitte dem.

    MOTION:

    3-5 gange om ugen ror jeg ca 30-40min på en concept 2 romaskine, det bliver til 5-7km hver gang på trin 8-10.

    Jeg prøver i øjeblikket at starte nogle gåture op og klarede uden problemer ca 6km i søndags, men jeg er fucking bange for hunde, og de er overalt :)

    Mine spørgsmål er nu,

    Er min kost & motion iorden?

    Tror i at jeg har risiko for at få løst hud, når igen jeg kommer ned på en normal vægt ?

    Min hud føles helt fast på maven pt, men i siderne har jeg fedt og hud som jeg er ret bange for ikke forsvinder.

    Jeg har taget et billede, som ret godt viser, min nuværende form(det er ikke et kønt syn hehe), jeg håber at i udfra det kan vurdere, om huden har fulgt med indtil nu, jeg kan tage flere.

    BILLEDE

    http://img135.imageshack.us/my.php?image=72681602.jpg

    Tips omkring vægttab, motion, hud m.m ville jeg naturligvis blive glad for!

    Med venlig hilsen

    Aller først, tillykke med din flotte nye livsstil. Den skal du nok blive glad for! :)

    Men jeg skal lige høre: Har du tabt 15 kg på 1½ måned, med den kost - og motionplan du skriver?

  14. jeg har ingen s piseforstyrrelse og mener ik jeg bruger nogens hvis du mener du ikke har tid så kan du helt enkelt lade være med at svare tak

    Du har kun én krop, og det er helt forkert opfattet, at den skal være så tynd som muligt. Den skal derimod være så sund som muligt. Det opnår du ved sund og varieret kost, kombineret med regelmæssig motion. At sulte dig selv, og være bange for at tage på selvom du i virkeligheden vejer for lidt, er et faresignal. Det er derfor du får at vide, at du bør søge hjælp.

    Det her forum er fyldt med mennesker, som ved en masse om det her emne. Og det er også tydeligt, at du griber din situation helt forkert an. Du skal ikke være bange for kalorier og fedt. Du skal bare indtage de rette mængder!

    I sidste ende handler det om at være glad for sig selv, og det lyder ikke til at du er det i din nuværende situation.

  15. Styrketræning har signifikant effekt på vægttab sammen med cardio, det kan der ikke kommes uden. Jeg kan ikke forstå den problematik du opsætter. Det kommer ikke bag på nogen at jo støre motoren er jo mere kan den sluge. Så har du mere muskelmasse kan du potentialt forbrænde mere under cardio, stiger din mængde af muskelmasse, stiger dit basalstofskifte også. For mig at se kommer aerob kapacitet først ind i billedet når det snakkes præstation, og ikke nødvendigvis når snakken går på at øge energi forbruget.

    Aerob kapacitet er et mål for udholdenheden, evnen til at udføre arbejde i længere tid, og afggørende for når man begynder at tale om substratvalg i forbindelse med arbejde. Det er altid godt at at have en god aerob kapacitet, fordi man derved kan spare på glykogendepoterne og vælge fedt som energisubstrat. Ved vægttab gælder det om at forbuge energi, og det er ligegyldigt om det kommer fra fedt eller kulhydrat i den henseende. Så på den led hjælper en forbedret aerob kapacitet ikke.

    Anaerob kapacitet synes mere væsentlig. Det er et udtryk for den største anaerobe energifrigørelse. Det er afgørende for hvor længe man kan arbejde med højintensitet.

    Men igen er det først vigtigt når der skal snakkes præstation.

    Det er sgu begrænset hvor meget muskelmasse kan øges ved cardio!!!! Du bliver nød til at se på hvilken type muskelfibre som er de primært belastede ved cardio (de røde), og hvilken der har det største potentialle for at vokse (de hvide)

    Det mest optimale er uden tvivl en god kombi af både cardio og styrrketræning.

    Det er også dette jeg har hørt, dog med den lille tilføjelse, at det var smart at smide overskydende vægt, inden man begyndte at styrketræne fast. Derfor cykler eller løber jeg stort set hver dag, for at få den pokkers vægt af.

    Jeg har ikke vejet mig i et stykke tid, så ved ikke om det virker endnu. Men hvis stort set daglig motion ikke virker, så forstår jeg ikke kroppen længere. Jeg nægter at tro at min kost er problemet. Jeg spiser eller drikker intet usundt i øjeblikket!

  16. [redigeret af moderator, citat af slettet indlæg]

    Lars L. Andersen - Ok. Jeg forstår bare ikke, hvordan jeg kan spise for meget. Jeg spiser fandme ikke særlig meget for tiden, og det er kun rugbrød, pålæg, grøntsager og frugt jeg får ind. Jeg ved godt det ikke er en særlig varieret kost, men det kan da ikke være for meget eller usundt?

    Jeg flytter snart i egen lejlighed, hvor jeg helt sikkert skal til at lave noget rigtigt mad.

  17. Du spiser alt for meget, jeg holder kun vægten og spiser ikke alt det.

    Jeg spiser sgu da ikke alt det på en dag. Det er bare et udvalg af hvad jeg plejer at spise, det er jo forskelligt hvad jeg vælger fra dag til dag.

    På en dag kunne jeg fx spise:

    En portion cornflakes / havregryn til morgenmad.

    2-3 skiver rubrød til frokost, med diverse pålæg. Altid med agurk / tomat / avocado til.

    Aftensmad består for det meste også af en skive rugbrød eller to, måske med en dåse tun.

    Mellem-måltider består af frugt!

    Jeg drikker kun vand, mælk og en gang imellem kakaomælk.

  18. Jeg vil se om jeg kan komme igang med en madlog, for at få styr på maden. Dog synes jeg ikke selv at jeg spiser så tosset!

    Min kost består for det meste af rugbrød med diverse pålæg, leverpostej, hamburryg, kyllingestykker osv. Grøntsager som agurk, tomat og avocado. Fisk som tun eller kippers. Jeg laver ikke så meget mad, men skal nok til det. Gerne nogle pastaretter med fuldkornspasta med tilbehør. Jeg spiser ikke slik, chips, chokolade eller andet af det værste. Sodavand drikker jeg kun ved lejligheder. Bajere ryger ned i weekenden, og dem skal der vist også skæres ned på.

    Af motion kører jeg 30-45 minutter på motionscykel, stort set hver dag. Jeg kører i højt tempo, med min puls imellem 150-160. Cyklen siger at jeg forbrænder ca. 220-250 kalorier på den tid.

    Jeg har:

    Basalstofskifte: 2440 kcal.

    Totalt energiforbrug: 4176 kcal.

    Jeg er 190 cm høj og vejer ca. 112 kg. Jeg skal smide 20 kg.

    Er det muligt for mig at tabe mig på denne måde, eller skal der mere til?

  19. Hvis vi nu lige tager udgangspunkt i madlog, så klarer den ALT for dig. Basically, så indtaster du bare din højde, vægt, alder og aktivitetsniveau og så får du en (standardiseret) beregning af hvad dit ligevægtsindtag er. Du kan så vælge om du vil holde vægten eller om du vil tabe dig og i så fald hvor meget på ugentlig basis (angivet i kg). Så giver den dig et (igen, standardiseret) antal kcal du max må spise dagligt for at tabe dig den ønskede mængde. Du kan også manuelt indtaste antal kcal du ønsker at indtage dagligt.

    Okay. Ærgeligt det koster penge, men jeg skal helt sikkert prøve det. Det er præcis det jeg er ude efter!

  20. Så er det jo du skal i gang med kalorieberegneren. Jeg synes personligt det er dejlig let at bruge madlog.dk. Stort set alle varer du kan finde i nærmeste supermarked er listet på siden og du skal intet andet gøre end at veje af og taste ind. Mange varer er sågar opgivet i skiver eller stykker - fx en skive rugbrød. Lettere bliver det sgu ikke. Ovenikøbet laver siden et fint lille lagkagediagram over hvordan dit indtag er fordelt mht protein, kulhydrat og fedt.

    Det lyder virkelig godt. Men hvordan finder jeg ud af, hvor mange kalorier jeg har brug for om dagen? For uden det, ved jeg jo ikke hvor meget jeg skal skære fra for at tabe mig!

  21. Styrketræning er meget gavnligt ved vægttab. Muskler er aktivt kropsvæv, der gram for gram bruger kræver mere energi at vedligeholde end fedtvæv. Under perioder med kalorieunderskud, som under et vægttab, vil kroppen altså også tabe både fedtvæv og muskelvæv da den prøver at spare energi. Det er en overlevelsesmekanisme, kroppen tror jo at den sulter. For at undgå at miste muskelvæv skal musklerne stimuleres med styrketræning.

    Fænomenet yoyo diæt har også noget med tab af muskelmasse at gøre. Under streng diæt taber man vægt men meget af det er muskelmasse. Da muskelmasse jo er aktivt væv, falder ens stofskifte, så hvis man går tilbage til sin normale kost vil man højst sandsynligt opnå samme vægt som før diæten eller højere, bare med mindre muskelmasse. Endnu en diæt gør det bare værre.

    Okay, jamen så er styrketræning måske ikke en så dum idé. Det vil jeg da helt sikkert flette ind i løbet af ugen! De fleste af mine venner har plaget mig i årevis om at gå igang med styrketræning, simpelthen fordi jeg er så stor. Jeg har lige kroppen til det siger de :P