HenrikD

Medlemmer
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by HenrikD

  1. Jeg gør bare som jeg fik besked på angående roning, men jeg har aldrig haft problemer.

    Nu jeg tænker over det, er belastningen vel ret stor. Ikke så meget i form af vægten, men den bliver unægtelig gentaget et par gange.

    Selv for vedkommende 😄

  2. Det går nu fint med æblerne, også på træningsdagende. Det holder nok ikke i længden, efter reaktionen at dømme 😀

    Mit program er som følger;

    20 minutters roning på max modstand

    Bænkpres +\- 65kg

    Smal bænkpres +\- 25k

    Dips

    Butterfly maskine 60kg

    Forside af lår 60kg

    Bagside af lår 25kg

    Calfraise 30kg

    Biceps løse håndvægte 14kg

    Mave og rygbøjninger

    Alt i 3x8

    Var det de savnede oplysninger?

  3. Efter jeg begyndte at læse igen er mit energiforbrug gået den gale vej. Jeg prøvede at udregne mit BMI, udfra højde og vægt endte jeg på 26,1, så det kunne være værre. Det er desværre bare ikke fordelt.

    Men, tilbage til spørgsmålet. Jeg har fjernet saftevand, hvidt brød, slik og kage fra kosten. Morgenmaden er havregryn og frokosten to æbler, aftensmaden prøver jeg at holde lidt igen med (max. 1 1/5 portion i stedet for to). Træning all-round styrke med 15 minutters roning to gange om ugen. Protein pulver efter træning, det giver ca. 50kalorier da jeg aldrig har brugt den anbefalede mængde, men noget mindre.

    Er det at skyde gråspurve med kanoner, eller skal jeg til at leve af græs?

  4. Om mig;

    186cm, 90Kg - Træner hele kroppen tre gange om ugen, ikke hård træning. Formålet med træningen, er primært en bedre form, jeg har ikke viljen til store muskler.

    Jeg spiser fast følgende;

    Ca. 150g havregryn med rosiner til morgenmad, supleret med en vitaminpille (Jeg er bloddoner, så skal jeg ikke bekymre mig, om at få nok jern)

    4 skiver fuldkornsrugbrød til frokost, pålægget er forskelligt. Frugt, efter hvad der er til rådighed på min arbejdsplads.

    Aftensmaden er helt almindelig hverdagskost, dog med maget kød. Jeg prøver at variere mellem pasta, kartofler og ris.

    Da jeg har en stor svaghed for søde sager, bruger jeg en proteinshake som belønning, efter træning. Det afholder mig fra milkshakes :w00t:

    Burde det ikke være meget end rigeligt protein m.v?

  5. Da jeg inden for en overskuelig tid, skal lave en opfølgning på min træning med en instruktør, ville det være rart at vide hvad jeg selv kunne foreslå.

    Alder 30

    Højde 186

    Vægt 90Kg

    Jeg har trænet ca. et halvt år, og er generalt tilfreds med fremgangen, dog kunne det være rart med lidt variation og øvelser som kræver en smule teknik.

    Der skal tages hesyn til en degeneret diskus, skæv ryg (intet voldsomt, men stadig et problem), slidgigt i lænderyggen, samt hoften heller ikke ligger helt lige.

    Jeg træner tre gange om ugen, af ca. 1 times varighed. Målet er først og fremmest, at opnå en fornuftig styrke i hele kroppen.

    Følgende træner jeg hver gang, med forbehold naturligvis, på maskine, der er sansynligvis flere fejl i navnene.

    Opvarming 500 meter roning efterfulgt af 250 meter med fuld fart.

    Upper back 3x10 35Kg

    Vertical traction 3x10 55Kg

    Chest pres 3x10 55Kg

    "Almindelig ryg øvelse" 3x10 35/40Kg

    Biceps 3x10 25/30Kg Alt efter hvor mange kræfter jeg har tilbage.

    Triceps 3x10 20Kg Alt efter hvor mange kræfter jeg har tilbage.

    Rygøvelser på gulv, smidigheds øvelser, øvelser for muskler i hoften/nedre ryg på stativ.

    Efter behov;

    Squat 2x5 40Kg - Afløser benpressemaskine 2x10 100Kg, af hensyn til balance og teknik øvelse.

    Der mangler, som uden tvivl vil blive påpejet, maveøvelser, de kommer når "borgmestermaven" er væk. Jeg har ikke pt. mulighed for at træne mere end en time to gange om ugen, den tredje dag kan dog forlænges om nødvendigt.

    Jeg har overvejet, om en dedikeret skulderøvelse kunne være en fordel?

  6. Jeg er ikke helt inde betegnelserne for muskelgrupperne, men sagen er følgende;

    Jeg er 1,86 og har meget forholdsvis lange ben, i forhold til min højde. Jeg har trænet Rectus Femoris, som ligger som et "skævt vredent S", når jeg spænder låret ligger RF, som en lidt bredere muskel end knæskallen, det får mine lår til at se meget tynde ud, hvilket de absolut ikke er. Er det Vastus Medialis (Internus) og Vastus Lateralis (Externus) jeg skal træne for at øge breden af muskulaturen umiddelbart over knæskallen?

    Hvis forstår hvad jeg mener :blink:

  7. For at gøre en meget lang historie kort, er jeg begyndt at træne, da jeg har scoliose med hvad dertil hører.

    Jeg fik lavet en ganske fornuftigt, og skånsomt program af en uddannet instruktør. Nu er "problemet", at jeg ind i mellem godt kan lide

    at presse min styrke lidt, og da jeg iforvejen har relativt veludviklede benmuskler, er squart en mulighed for mig, selvf. med forsigtighed.

    Desværer fik jeg for mange år, siden overanstrengt min knæ, og det resultere i at jeg med selv en lav vægt på sammenlagt 40Kg i squat kan få en lettere irritation i knæet, intet voldsomt, men stadig nok til at jeg holder meget igen. Mit spørgsmål er om f.eks knæbind eller lign. kan mindske problemet?

    Jeg vil være ked af at skulle opgive den eneste øvelse, hvor jeg virkelig kan ligge kræfter i. Det skal tilføjes , at jeg i "benpressen" presser over min egen kropsvægt uden problemer.

    Jeg håber at i kan svarer mig, hvis jeg ikke formulerede mig grundigt nok må i endelig spørge.