wyrste

Medlemmer
  • Posts

    148
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Like
    wyrste got a reaction from Mr. Power in Forklaring på: Nedsat præstation efter influenza ect.   
    Helt rigtigt at sygdom (influenza, forkølelse, feber etc.) giver forringet præstationsevne, men hvis random47 ikke var syg ville 5-6 dage uden træning ikke betyde det helt store. Wibom & medarbejdere har fint forklaret hvilke forringelser der sker hvornår både på kredsløbs- og muskel-niveau. 5-6 dage er ingenting.
    http://edulife.com.br/dados%5CArtigos%5CEducacao%20Fisica%5CTreinamento%20Desportivo%5CMuscular%20characteristics%20of%20detraining.pdf
    Når man får en virus-infektion i kroppen bliver aminosyrer frigivet fra muskelvævet, hvilket betyder at man mister muskelmasse. Dette tab af muskelmasse ser man ikke ske på samme måde ved de-training. Se nedenstående artikler:
    Doktorens forklaring:
    http://www.studio7multisport.com/locker-room/coach%20articles/Studio7_Article_ColdsFluTraining.pdf
    ...og artiklen der bakker op om doktorens forklaring:
    http://www.nature.com/icb/journal/v78/n5/pdf/icb200071a.pdf
  2. Downvote
    wyrste got a reaction from incognito in Styrketræning med mål at hypertrofere   
    My bad. Der blandede jeg lige tingene sammen. Godt set Yetti :).
    Satellitcellerne er en form for reserve-muskelceller, som er placeret udenfor sarcolemma (muskelcellemembranen). Cellerne er passive uden skade på de omkringliggende muskelceller, men ved stimulering (f.eks. tung styrketræning) vil de undergå en hurtig proliferation. De tilføjer ekstra cellekerner til muskelfibrene eftersom disse vokser, og de er involveret i genopbygning af skadet muskelfibre.
  3. Downvote
    wyrste got a reaction from incognito in Styrketræning med mål at hypertrofere   
    Du kan designer et styrkeprogram til at hypertrofere på mange måder. Det der er vigtigt for at øge tværsnitsarealet er at kroppen bliver presset ved varieret træning. Kroppen skal overraskes.
    Dvs at du f.eks. i en periode træner tættere på 1 RM og i en anden periode træner tættere på 12 RM, og at du i en helt tredje periode osse træner 120-140 % af 1 RM (eccentrisk/negativt arbejde). Derudover kan du med fordel variere sættene fra 1-6, samt øge eller sænke antallet af øvelser (ved færre sæt bør der være flere øvelser og ved flere sæt bør der være færre øvelser).
    Fysiologisk set:
    Når en muskelcelle arbejder intenst skades dens proteinfilamenter (actin- og myosin). Filamenterne ødelægges og glykogenkæder opdeles hurtigt. Hvis cellen oplever dette stressniveau for ofte vil dens evne til at overleve være mindre. Når styrkearbejdet stoppes (mellem træningspas) har muskelcellen tid til at "samle kræfter", og dermed vender tilbage til dens tidligere styrketilstand. Efter denne pause vil muskelcellen overkompenserer for det ydre stress ved at tilføje flere filamenter (fra satellitceller) til dens struktur. Mere specifikt flere actin- og myosin-filamenter, glykogenlagrer samt øget enzymer til energiproduktionen.
    Flere sæt vil f.eks. betyde større stress på muskelcellen. Så man skal bare vide hvor man ligger i sit styrkestadie før man går igang med super-sættene. Her tænker jeg f.eks. 1-3 RM á 6 sæt. Er man ny i gamet skal man nok ikke lige starte dér:smile:.
  4. Like
    wyrste reacted to incognito in Styrketræning med mål at hypertrofere   
    Du tager stadigvæk fejl... Der finder rigtigt nok en smule nedbrydning sted under selve arbejdet, men det er ret lidt. I perioden efter styrketræning øges både protein nedbrydningen og proteinsyntesen og i tilstedeværelse af tilstrækkeligt mængder nutrienter vil syntesen være højere end degradationen. Både syntese og degradation toppper typisk 12-24 timer efter træningen.
    Det er simpelthen ikke træningen der direkte giver nedbrydning, men en kaskade af processer, som træningen starter. Det er blandt andet af denne grund at amnge i den mere faglige del af "branchen" vælger at kalde det remodellering istedet. Superkompensationsteorien er simpelthen forkert, når man kigger isoleret på muskler og muskelceller
  5. Like
    wyrste reacted to Yetti in Styrketræning med mål at hypertrofere   
    Igen er du lidt off... Perioden efter styrketræning er ikke ensbetydende med en netto protein opbygning (syntese), men der er et potentiale for det. Dvs., at der skal være nogle faktorer, der er opfyldt (eksempelvis tilgængeligt protein).