Tjockis

Medlemmer
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Tjockis

  1. Hejsa

    Jeg har fået opereret mit venstre knæ to gange - første gang for 7 år siden (på en dengang 12 år gammel skade). Her fik jeg rekonstrueret forreste korsbånd og fjernet inderste del af yderste menisk (bucket-handle læsion).

    Jeg er nu blevet opereret igen i knæet, hvor jeg fik fjernet den sidste del af menisken og nogle ledmus. Jeg har også en bruskskade, som sidder lidt bagtil på femur, så jeg tror ikke den generer så meget.

    Jeg føler stadig hævelse i mit knæ. Jeg har også problemer når jeg forsøger at 'gå normalt', fordi når jeg kommer ud i helt stræk med venstre ben bagest, og skal trække det med mig, kan jeg mærke et smæld på ydersiden af knæet. Som om at tractus iliotibialis sidder fast på det knogleudspring, som er på ydersiden. Det føles som om det kan afhjælpes en smule i øjeblikket med haseøvelser, så det gør jeg indimellem, når jeg går, for at kunne gå igen.

    Men det er da pisseirriterende at jeg ikke kan komme til at gå i helt normal gang, uden at blive straffet på ydersiden af mit knæ?!?! Derudover er jeg bare træt af nærmest konstant hævelse i knæet. Ikke noget man kan se, men jeg kan mærke det. Det er ikke en voldsom hævelse, da jeg både kan bøje måske 90/95% og strække 95/97%.

    Er der nogen, der kan nogle fif? Jeg er egentlig stadig af den overbevisning, at det er et problem, der kan 'trænes' på plads, evt. udstrækkes eller noget. Jeg kan ikke forestille mig, at der er mekaniske problematikker, som har noget med den 'blottede brusk' at gøre. Jeg har i hvert fald tænkt, at det mest af alt er fordi al muskulatur er blevet 'slukket' ved operationen, og at der formentlig er en hel del arvæv, som skal 'arbejdes væk'. Jeg forsøger at cykle 3-4 gange om ugen, minimum 30 km hver gang. Jeg tænker at det er den bedste medicin mod arvæv.

    Ellers er jeg sgu ved at være lidt tom for idéer, og ikke mindst frustreret over at være sådan et 'særtilfælde', som ingen er RIGTIG kloge på ...

    Kan I hjælpe mig?

    Mvh Tjockis

  2. Hej Linette

    Tålmodighed er en yderst svær disciplin, og jeg er ikke en mester. Men jeg tror at du skal være tålmodig, en uge efter operationen er ikke meget.

    Jeg tænker at der er forskel på smerte: Enten føles smerten som noget, der er et resultat af spændinger/hævelse og sårheling, eller også føles smerten 'forkert', ved at du måske ikke kan gøre en bevægelse, som du burde.

    Tag evt. og ring til den læge der opererede dig, eller din kommende fys og forklar smerten.

    Men en enkelt uge er ikke meget, ro på :-)

    Mvh Tjockis

  3. Hej Linette

    Jeg vil helt klart blive undersøgt et sted som Gildhøj og bede dem komme med en vurdering. Men jeg vil også sige: genoptræning genoptræning genoptræning. Se hvor godt dit knæ kan komme til at fungere med genoptræning. Hvis det stadig driller efter 2-3 måneder med en knalddygtig fysioterapeut, der kan sikre at al muskulaturen, særligt de stabiliserende muskler, fungerer, så må der en operation til. Desuden bliver du ret meget nulstillet efter en operation, så jo bedre og stærkere lår, baller og stabiliserende muskulatur er INDEN, des lettere er det at komme tilbage.

    Jeg har selv en 20 år gammel meniskskade (yderste menisk) + en 18 år gammel korsbåndsskade, som ikke blev opereret dengang. Man mente jeg kunne træne det op, og at korsbåndet blot var løst. For 7 år siden blev jeg vurderet på Gildhøj, og de mente jeg skulle opereres. Jeg havde på det tidspunkt en buckethandle læsion på menisken og intet tilbage af mit korsbånd. Jeg ved ikke om det havde været bedst at blive opereret dengang, det er der måske nogen, der mener. Ikke desto mindre har jeg så erfaret, at der kommer meget arvæv efter så stor en operation, og det kan med årene godt gå hen og drille knæet.

    Jeg er netop blevet opereret igen i knæet. Min menisk var ikke længere funktionel, så det sidste blev fjernet (øv øv øv), og der blev barberet arvæv af femur, da alternativet var at det måske på et tidspunkt ville rive mit korsbånd over når jeg strakte benet.

    Jeg skal også træne resten af livet. Jeg skal også vænne mig til et nyt liv uden løb, og DET er svært. Så jeg forsøger med ny lækker racercykel til min fødselsdag i april, og så måske at sikre mig skemalagt træning, så jeg ikke har behovet for 'lige at løbe en tur om mosen' i løbet af weekenden.

    Ved ikke om det hjalp. Jeg er selv lige nu kun så småt på vej ovenpå efter en operation. Jeg er 38 - ja snart 39 og har altid været meget aktiv.

    Mvh Tjockis

    PS. To gode fys'er mht. knæ:

    www.casparf.dk (Caspar) og www.move2peak.dk (Casper)

    De arbejder meget ud fra, at man med den rigtige træning kan komme så langt som muligt selv.

  4. Hej

    Jeg blev opereret 4. februar i mit venstre knæ for 2. gang, og lige nu føles det mest af alt som om jeg har en klump, der sidder forrest til venstre ved indstikshullet (dog ikke en klump, der sidder fast i huden). Den klump gør, at hver gang jeg har stået med strakt ben i 'længere tid' (kan være alt fra 2-5 min. og forværres jo længere tid jeg står uden ofte bøjninger), så kan jeg ikke bøje hurtigt, fordi det låser. Jeg kan bøje lidt langsomt, som om klumpen lige skal 'mases' ind i det undertryk der tilsyneladende skabes, når knæet skal bøjes.

    Et kort rids af historikken:

    1994 - meniskskade, ydre menisk, ingen operation

    1995 - korsbåndsskade, vurderingen var at det var blevet løst, derfor blot genoptræning, ingen operation

    2005 - løb Eremitageløb og blev træt af at knæet gjorde ondt de sidste 4 km, bestilte undersøgelse på Gildhøj

    2006 - opereret for korsbåndsskade - forreste, og ydre menisklæsion (buckethandle læsion, inderste del fjernet)

    3 graviditeter ældre ...

    Sommer 2012 - laver et lille bitte vrid i venstre knæ, som i starten gør ret ondt, men som heldigvis går over.

    Jeg deltager i mini-triathlon og 2xDHL stafet uden smerter i venstre knæ, men får dog henad vejen mere og mere gene i dette knæ. Det klikker når jeg går ned ad trapper, og jeg 'mærker' knæet konstant, mest af alt ved en lille bitte smule hævelse på ydersiden af knæskallen, dvs. inde i ledkapslen.

    Kliklydene ned ad trapper er helt klart væk, kan stadig mærke at denne bøjningsproblematik også kan gælde ned ad trapper, hvis ikke jeg 'er varm'.

    Split squat med venstre ben bagest er næsten umuligt. Jeg kan stå i positionen med venstre ben bagest, men det låser hurtigt, når jeg forsøger at bøje, ret ubehageligt. Men mest af alt super irriterende, fordi hver gang jeg står og går meget (hvilket man jo gør i hjemmet når man rydder op, laver mad eller lignende), så bliver knæet mere og mere generet.

    Hvad siger I? Er der nogen der har oplevet det samme? Arvævsfornemmelsen i huden er helt væk, det virker meget godt. Men det virker tilmed som om patellasenen er lidt fortykket i venstre side, og jeg har slet ikke samme 'hul' ind i knæet på ydersiden af knæskallen, som jeg har på højre knæ.

    Glæder mig meget til at høre fra nogen ...

    /Tjockis

  5. Hej igen

    Ja, jeg har også prøvet fuld narkose, det er jeg ikke så vild med heller. Synes ikke det er nødvendigt når det er en kort operation. Narkose fik jeg på Gildhøj med korsbåndsoperationen.

    Hamlet laver udelukkende fuld narkose. Gildhøj spinal eller fuld narkose. Nørmark laver også lokalbedøvelse.

    Nu har jeg bestilt tid på Parken, der laver de forskellige bedøvelsesmetoder, som afhænger af konsultation med patienten. Jeg skal opereres af Frank Odgaard - håber bare han er god så :-) Han har i hvert fald været med til at grundlægge Parkens Privathospital :)

  6. Hej allesammen

    Jeg er ved at blive skør. Jeg er så ked af, at jeg har problemer med mit venstre knæ.

    Et kort rids af historikken:

    1994 - meniskskade, ydre menisk, ingen operation

    1995 - korsbåndsskade, vurderingen var at det var blevet løst, derfor blot genoptræning, ingen operation

    2005 - løb Eremitageløb og blev træt af at knæet gjorde ondt de sidste 4 km, bestilte undersøgelse på Gildhøj

    2006 - opereret for korsbåndsskade - forreste, og ydre menisklæsion (jeg husker det som de sagde at menisken var helt krøllet, så de fjernede det hele)

    3 graviditeter ældre ...

    2011 - får fjernet 35% af den inderste menisk i højre knæ - kunne være slid kommet af mange års overbelastning af højre ben for at aflaste venstre

    Sommer 2012 - laver et lille bitte vrid i venstre knæ, som i starten gør ret ondt, men som heldigvis går over.

    Jeg deltager i mini-triathlon og 2xDHL stafet uden smerter i venstre knæ, men får dog henad vejen mere og mere gene i dette knæ. Det klikker når jeg går ned ad trapper, og jeg 'mærker' knæet konstant, mest af alt ved en lille bitte smule hævelse på ydersiden af knæskallen, dvs. inde i ledkapslen.

    Jeg har nu gået hos en knæekspert i 3 måneder med meget specifikke øvelser, og det blev i starten meget bedre. Men så forsøgte jeg at løbe 1 km til fitness center, og 1 km hjem igen to dage i juleferien. Derefter var det bare noget hø. Meget løshed, knækkeri og øv øv øv ...

    Jeg har nu bestilt en MR-scanning, for nu vil jeg have afklaring.

    Jeg har bare MEGET svært ved at acceptere: "Du kan ikke løbe mere", "Du får helt sikkert slidgigt, hvis du mangler ydre menisk" ...

    Jeg er SÅ glad for sport generelt. Jeg har for mange år siden droppet tanken om kampsportsgrene. Jeg har trænet løb, boksetræning, svømning ... men tanken om ikke at kunne løbe efter at lave mini-triathlon i sensommeren, som simpelthen gjorde mig helt HØJ, jeg syntes det var FANTASTISK ... det gør mig ked af det :(

    Jeg kunne godt tænke mig at høre erfaringer ... hvordan har I fortsat jeres træning? Hvordan har I accepteret? Hvordan lever man med slidgigt? Endnu ved jeg jo ikke helt hvad det er ... Lægen sagde til forundersøgelsen i dag, at det ser ikke ud som om jeg har slidgigt, men der er jo altid et forstadie til et forstadie ...

    Håber I kan give mig lidt erfaringer, lidt at relatere til og nogle idéer til, hvordan jeg psykisk kan komme ind i en tankegang, hvor jeg kan acceptere denne ændring af livsstil, eller 'begrænsning' ...

    På forhånd mange tak for svar!

  7. @Schroinx

    Du behøves ikke at bruge en grund, du kan forlange at få en henvisning.

    Men vil du godt have en grund, kunne det jo være at du godt ville have en fys mening, de er trods alt mere uddannet inden for knæ skader end læger er.

    Men nogle af de bedste fysioterapeuter har ikke ydernumre, og så kan du desværre ikke få tilskud. Gå til enten Move2Peak på Frederiksberg eller casparf.dk i Vanløse, de er gode til knæ, men har desværre ikke ydernumre. Til gengæld behøver du ikke en henvisning, da den alligevel ikke kan bruges til noget - andet end hvis du har en forsikring.

  8. Massage er symptombehandling og kortvarigt. En god fysioterapeut vil kunne hjælpe dig med at finde en løsning der arbejder mere i dybden. Hvis du har spændte muskler nogle steder, så kan det være du skal træne specifik muskulatur, så du kan belaste flere muskler samtidigt og korrekt ...

  9. Hej,

    Jeg har fået ondt i mit højre knæ gennem det seneste stykke tid, og det har været tiltagende her på det sidste. Det virkede som om det startede ved at jeg har vredet mit knæ lidt rundt (fordi jeg sidder på gulvet ofte med mine børn og tumler lidt rundt). Det kom, og gik igen. Her på det seneste har det dog desværre været mere konstant smerte.

    Det mærkelige er faktisk, at det er når jeg slapper af ... Dvs. når jeg skal sove og ligger ned - nogle gange kan jeg ikke finde nogen position der er rar, særligt kan knæet ikke lide, at jeg ligger på siden, på ryggen er bedre. Derudover hvis jeg sidder på en stol og lader underbenene hænge, så gør det også ondt. Det gør også ondt når jeg går på den måde, at når jeg tager et skridt med venstre, så gør det ondt i højre, når jeg skal hive det ben frem.

    Det gør ondt på indersiden og lidt fremad indeni knæet, så jeg har selv konkluderet mig frem til en skade på den inderste menisk, eller evt. noget omkring ledbåndene? I modsætning til mange andre, så gør det egentlig ikke ondt når jeg træner, det virker som om at så længe jeg spænder op i knæet, så gør det ikke ondt. Det forværres heller ikke af træning.

    Jeg har fået venstre knæ opereret for korsbåndsskade og fjernelse af helt ødelagt menisk, men det var også på baggrund af flere uheld. Og jeg synes ikke jeg kan genkalde at det var samme smerte, da det også er mange år siden.

    Er der nogen, der kender til sådan en skade? Jeg skal til læge mandag, men jeg kunne godt tænke mig at høre nogle erfaringer.

    På forhånd tak for jeres svar!

    Mvh Fadia

  10. Hej igen,

    Tak for de opmuntrende ord!

    Jeg har været i gang i de 4 uger jeg har været i Spanien og havde en rute med lidt, men hård bakke. Jeg nåede ned på 49:25 min. for 10 km.

    Så var det jo spændende at løbe herhjemme første gang. Jeg løb en rute på 9,7, og løb det på 46 min., dvs. en 10 km-tid på 47:30, så det er slet ikke værst på så kort tid! Så må jeg prøve om jeg kan komme ned på de 45, du snakker om :wink:

    Men tak for svaret i hvert fald! Jeg løber videre :smile:

    /Tjockis

  11. Hej!

    Jeg er en kvinde på 35, 161 cm høj, vægt 53 kg.

    Jeg har trænet i mange år, mange forskellige ting. Efter at have fået 2 børn har jeg indset, at jeg nok må nøjes med løb som den primære træningsform ...

    Jeg har ikke trænet intensivt, men har netop løbet mine første 10 km i 3 år (plejer at holde mig på 5 km pga. en operation i venstre knæ for 2½ år siden - nyt korsbånd + fjernelse af menisk). For 3 år siden løb jeg Eremitage, men har ellers altid kun løbet omkring de 5 km.

    Jeg var dog lidt overrasket over at kunne løbe 10 km på 51:40 min., og derfor vil jeg lige høre, hvad jeg kan forvente at komme ned på - dels med kun let træning, dels med intensiv træning ...?

    Glæder mig til at høre fra nogen, der kan hjælpe mig :-)

    /Tjockis