Morten D

Medlemmer
 • Content count

  1,753
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Morten D

 1. Morten D - Zen training

  Tid til en ny æra i mit liv, og såmænd også en ny træningslog. (Gammel log) Da jeg kan blive far hver dag det skal være, vil jeg ikke opstille nogle specielt specifikke træningsmål for 2007. Dog går jeg efter: at blive min skulderskade kvit at dyrke varieret træning i de ble-fri stunder at forbedre mine Concept 2-tider Efter at have roet nytårsaften ud af kroppen på en 6000 meter her til aften er mine Concept 2-tider ved årets start: 500 m: 1:30,6 2000 m: 6:59,6 5000 m: 18:52,8 6000 m: 22:54,5
 2. Morten D - Zen training

  Tak Gregers. Ja, man skal lige have hul på bylden med både vinterbadning og faste, men så er det altså ret så fantastisk (særligt vinterbadning).
 3. Morten D - Zen training

  Sådan var min præference også indtil jeg fandt ud af, hvor befriende det er ikke at være slave af sin mave. :-)
 4. Morten D - Zen training

  Hej Henrik, Det er en sundhedsting (har absolut ikke brug for at tabe mig! ) og fordi jeg godt kan lide at prøve nye ting. Indtil videre har jeg tydeligst mærket effekten af et meget mere stabilt blodsukker. At faste 24 timer uden at jeg føler mig sulten, humøret svinger eller koncentrationen svigter er blevet virkeligt nemt. Prøv evt. at se videoen her (effekterne de første 24 timer er velunderbyggede, resten ved jeg endnu ikke):
 5. Morten D - Zen training

  Hej Tina, Tak. Den her husker jeg særligt: https://www.t-nation.com/training/the-new-rules-of-over-40-lifting Specielt delen med flere reps har jeg taget til mig. Og så har jeg inkorporeret nogle "sjovere" varianter af de gamle kropsvægt-travere, som gør det med lavere vægte mere interessant. F.eks. Tiger Pushups og Pike Pushups. Ked af at læse om din skade. :-/ /Morten
 6. Min nysgerrighed har drevet mig til at eksperimentere lidt med vandfaste. Særligt fordelene (væksthormon, autofagi) ved 24 timers faste synes at være velunderbyggede. Men jeg kunne godt tænke mig lidt cementering eller dementering af påstandende udover de 24 timer, som de f.eks. er beskrevet i videoen her:
 7. Morten D - Zen training

  Hov, så gik der lige små 2 år igen. Jeg har allernådigst fået tilladelse til at hænge mine EFX-ringe op inde i stuen (vi har loft til kip). Har nogle måneder eksperimenteret med Intermittent Fasting og decideret vandfaste (ikke længere end 48 timer, men har en 4-5 døgns snart). Kombineret med nogle gode artikler på T-Nation om træning som +40-årig har det ændret min træning ret så meget med gode resultater. Stadig push/pull-split, der alternerer mellem vertikal og horisontal. I praksis 5 gange træning per uge, typisk kun 30-45 min. inkl. mobilisering.
 8. Onkel T's muskeleventyr i abeskuret

  Sweet lord, du ror dig selv helt ind i sivene... 4 børn! :-D Men stort tillykke. :-)
 9. Onkel T's muskeleventyr i abeskuret

  Tak for anbefaling. Har længe overvejet at flirte med faste, men det fungerer ret godt for mig at cykle energiindtaget, så jeg spiser meget på træningsdage (træner ret fast hveranden dag) og så går jeg småsulten rundt det meste af dagen på ikke-træningsdage. Det mentale aspekt af bare at være i sulten - i stedet for at flygte fra den - kan jeg godt lide, og det er nok mere rendyrket ved faste...
 10. Morten D - Zen training

  Hej Tina, og tak. Jeg træner konsekvent hjemme nu (ved ikke, hvorfor jeg kan motivere mig selv hjemme nu - det har ikke altid være tilfældet), det hjælper meget på 'træningen i hverdagen'. Min skadesfrihed er jeg ret sikker på bunder i 3 ting: 1) Ego-fri træning: Jeg kører med ekstremt langsom progression i vægt og så stopper jeg inden det rep-antal jeg havde tænkt, hvis noget værker bare det mindste. 2) Øvelsesvalg: Jeg kører kun øvelser, som ikke generer mine latente skavanker. At køre dips og pullups i ringe har været meget vigtigt for at kunne holde et optimalt bevægemønster, tror jeg. Så må det koste lidt på antal reps og belastning. 3) Mobilitet og opvarmning. Jeg træner aldrig uden at starte med foamroller, elastikøvelser (rotatormanchet, pullaparts...) og udspænding + lette opvarmningssæt.
 11. Morten D - Zen training

  Her små 2 år senere kan jeg fortælle, at min flirt med cross skates stoppede brat efter et jævnt træls styrt + mtb-sæsonen gik i gang, og mtb er altså ca. 11 gange sjovere end cross skates. Den gode nyhed er, at ingen af mine skavanker driller mig (ej heller har gjort det længe). Fornuftens insisterende stemme vil sige, at det er fordi jeg i et års tid har været disciplineret med mobilisering/opvarmning og at jeg virkelig har pakket egoet nederst i rygsækken. Min træning består af push/pull 3 gange/uge - horisontalt (weighted pushups, fatman pull ups + div.) den ene dag og vertikalt den anden (ring dips, ring pull ups + div.). Jeg har også fået vandret en del, fordi jeg var med en flok gutter på Mallorca (som har overraskende fede bjerge til vandring) på en 5 dages tur med læderstøvler, tynde uldtrøjer og en drone. Om lidt starter mtb-sæsonen for mit vedkommende. Mine faste træningsmakkere kørte godt nok sig selv i hegnet sidste sæson, så er spændt på, hvor meget det bliver til...
 12. Morten D - Zen training

  Jeg slap overraskende helskindet gennem 2 skiture denne sæson og mine hæle har det super godt; takket være nogle Bauerfeind indlægssåler (og Birkenstock-sandaler), som jeg bruger konsekvent. Til gengæld har mine håndled drillet så meget, at min vægttræning har været på lavt blus længe (og vægten ret så nedadgående). Og nu er det så tid til noget nyt! Cross-skating. Jomfru-tur i går. Det er sq sjovt. Hvis min usle krop kan holde til det er planen at stille op til et langrendsløb næste vinter (f.eks. Birkebeinerrennet eller Vasaloppet)
 13. Morten D - Zen training

  Og sådan kan man jo være så profetisk. Har døjet med en håndledsskade on/off siden uge 5, men det går fremad. Ligesom det i øvrigt gør med mine sløje hæle (laang historie), men meget mod forventning (overbevisning) er det faktisk et par indlægssåler, der er ved at få dem på ret køl.
 14. Solbriller eller linser på ski

  Kører du med hjelm (læs: du kører vel med hjelm)? Hjelm og solbriller spiller ikke, så du skal have linser og googles. Jeg kører med månedslinser (fordi jeg synes engangslinser er noget skrald at få i/ud), og jeg har ikke oplevet problemer med, at de går i stykker. At øjnene skal vænne sig til dem ser jeg ikke som noget problem. Du kører jo også ofte i piv-ringe sigtbarhed, så man skal alligevel lære at køre med nedsat syn.
 15. Morten D - Zen training

  Nej, efter ferien ved Gardasøen, hvor jeg spillede lidt for smart (der kom jo masser af løbere forbi nede ved stranden! ) begyndte min ene skulder at øffe lidt. Så siden tager jeg bare en enkelt i ny og næ for at se, om jeg stadig kan. Jeg er simpelthen blevet for glad for at være skadesfri til at jeg gider risikere noget! Men nu går skisæsonen jo snart igang, så det skal nok lykkes mig at få brudt min dejligt lange periode uden skader...
 16. Morten D - Zen training

  Hov, så gik der 5 måneder. Træningen går godt - kører stadig horisontalt/vertikalt split og er glad for det. Arbejder også stadig på mobiliteten generelt. I går fejrede jeg et af de helt skarpe hjørner (40) ved at køre en 10 min kettlebell snatch test (16 kg). Det blev til 210 med alt for meget overskud, men jeg havde fokus på god teknik, og så var det mest for at mærke, om jeg snart er klar til en Secret Service Snatch Test (24 kg). Jeg måtte i øvrigt lægge mtb'en på hylden hurtigt igen, da min hæle øffede. Øv.
 17. Morten D - Zen training

  Jeg har haft en dejlig lang ferie, hvor det bl.a. blev til musclups i den tidlige morgensol ved bredden af Gardasøen. Herhjemme igen kører jeg nu et rendyrket Push/Pull-split, hvor jeg den ene gang kører horisontale øvelser (Ring Rows, DB Press mm.) og den anden gang vertikale (Muscleups, TGU, KB Snatch mm.). Det er fedt! Og så har jeg støvet mtb'en af og været på nogle gode ture. Dejligt at opleve formkurvens stejlhed her i starten, efter en ydmygende tur med krampe i begge lår på sidste stigning.
 18. Morten D - Zen training

  BOOM! Så er jeg endelig begyndt at reppe i Bar Musclups! :4flex: Okay, 2 reps, men det er stadig en stor dag. Skulle egentlig kun have kørt hjælpeøvelser i dag, men kunne allerede under turen på jernhesten mærke, at der var power-kadaver i dag - og så må man jo smede!
 19. Nogen der har erfaringer med 5/2 "diæten"?

  Havde du en indkøringsperiode, hvor du skulle vænne dig til fasteperioderne (ift. at fungere på arbejde, socialt osv.) - og hvor længe var den i så fald?
 20. Morten D - Zen training

  Træningen kører godt for tiden. Sidst lavede jeg 7 singles i Bar Muscleups og optimismen er i førersædet. Jeg er dog begyndt at køre lidt mere assistancetræning (weighted pullups, baby MU's mm.), for jeg vil gerne kunne lave dem relativt strict, i stedet for med sving og kip som nu, så jeg ikke løber ind i en ny skulderskade. Jeg er startet hos osteopat igen, for at få styr på mine skodhæle. Sidst jeg gik hos ham, nåede han kun at behandle 2 gange før fokus skiftede til skulderen. Han arbejder på min udprægede ringe evne til at strække benene helt og stivhed omkring midten af rygsøjlen. Ellers har jeg besluttet mig for at blive god til TGU (i den tro, at det er fundamentbyggerEN), så jeg laver dem hveranden træning og altid lidt som opvarmning. De er rocker-hårde.
 21. Morten D - Zen training

  Jeg tror min krop er ved at have grejet Muscleups. Trods ferie og for få træninger rykkede jeg for et par dage siden igen et par pæne reps. Glæder mig til at blive så skarp til den, at jeg kan bruge den som decideret træning i stedet for en målsætning.
 22. Morten D - Zen training

  Ja sgu! På hvad der startede med at føles som lidt en off-day (havde stadig lidt sygdom i kroppen), kunne jeg mærke, at der var uventet power i Muscleup-bevægelsen. Og efter et enkelt miss sad den der sq! :4thumbup: Det er godt nok lykkedes før, men det har været nogle grimme, krængende bevægelser. Denne gang sad specielt 2. succes lige i skabet. Det har så også taget lidt over et halvt års målrettet træning at lære mine lange lemmer det. Ellers en god enkel træning i går: Bar Muscleups og TGU + lidt pump. Nu rykker jeg i sommerhus en uges tid, så det bliver nok kun til lidt leg i ringe.
 23. Morten D - Zen training

  Nå, min flirt med løberlivet blev kort. Mine hæle vil ikke lege med, så snart ugemængden overstiger 10 km., så selvom jeg havde meldt mig til halvmarathon til juni er løbeskoene officielt begravet på ubestemt tid. Lidt trist, men min crossfit-inspirerede træning kører rigtig godt, så jeg savner ikke løberiet nær så meget, som jeg troede jeg ville. Fremover står den på Ido Portal, crossfit og meget snart mtb. Begge skiture gik i vasken i år. Lidt øv, men godt for min aldrende krop og pengepungen.
 24. Morten D - Zen training

  Så gik der lige et par måneder! Nå, men træningen kører glimrende. Jeg bliver stærkere og pænere for hver dag. Jeg kommer også tættere og tættere på at kunne lave Bar Muscle-Ups med overbevisning. Jeg er sågar begyndt at løbe igen. I går var en god dag: Vinterbadning kl. 7, hvorefter jeg løb på arbejde. Var helt oppe at køre, da jeg nåede frem. Efter arbejde løb jeg tilbage til bilen, men nåede desværre ikke vinterbadning. Ærgerligt, for det er super fedt lige nu - alting er dækket af et tykt ispanser. Min hælskade arter sig okay. I går var første gang jeg løb en længere tur i umindelige tider, men indtil videre kan jeg næsten intet mærke. Jeg vil løbe 2-3 gange om ugen, korte ture, og se, hvordan det går. Hvis ikke, så har jeg fundet mig godt til rette med crossfit-inspireret solo-træning (primært af den bæredygtig slags, naturligvis)
 25. 31

  Jeg er også glad efter nye mixes...