MadsSWIM

Medlemmer
  • Posts

    1,560
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by MadsSWIM

  1. I til mit svømmehold har vi nogle gange om året en diætist som kommer og måler/vejer svømmerne samt snakker med dem om kost.

    Jeg har snakket med hende om at det kunne være smart at jeg måler/vejer svømmerne hver anden uge så hun har data hun kan følge op på og jeg kan arbejde med at holde svømmerne på den rette vej inden de får problemer.

    Nu har jeg så googlet lidt rundt for at finde en vægt med fedt% måling (jeg kommer ikke til at stå og lave skinfold målinger på 18 svømmere)

    Jeg finder vægte i prisklassen 4-600 kr og så fra 2000 kr og opad.

    Er de billige gode nok eller skal man op i en dyrere model?

    Nogen specifikke anbefalinger?

  2. Hvad er dit niveau i svømning og hvad tænker du at de skal bruges til? Her tænker jeg serier og lign.

    For om man skal bruge padler eller ej er første spørgsmål, derefter kommer så hvad man skal vælge hvis man har tænkt sig at bruge padler.

    Hvis jeg skal være lidt grov, så skal du ikke vælge nogle af de 2 padler du har fundet her, men finde dig et par finger paddles. De er rigtig gode til at træne teknik, hvis man vel at mærke kun har 1 finger igennem den forreste rem og ikke har den bagerste på overhovedet.

    Store padler er gode til at træne styrke, men ødelægger teknik og skuldre hvis man ikke har kræfter og god nok teknik til at bruge dem.

    Lyt til Jonas - eneste rigtige svar på den post. Finger paddles er vejen frem for dig!

    Her har jeg klart bedst erfaring med Speedo finger paddles frem for disse som ofter bliver löse i elastikkerne

  3. Thomas Voeckler..... Han ser godt nok stærk ud.

    Nu har jeg ikke fulgt cykling særlig meget de seneste år.

    Er der nogen der kan sige mig hvorfor han ikke skulle kunne holde hele vejen hjem?

  4. Ja, men der står også 40-45 uger om året...

    Korrekt - det er ikke vandvittig meget.

    Det er også lagt op som et absolut minimum.

    Jeg tror nu også det har ændret sig lidt efter man har længere mesterskaber hvor svömmerene faktisk svömmer en del km per dag.

    De 40 km i snit er ment som "hvis du svömmer mindre end det - glemt det"

    De af mine svömmere som svömmer mindre end det har kun ambitioner om nationale mesterskaber.

    Interview med Hetland - gå lidt ned på siden - der er selvfölge også (specielt seniorsvömmere) som har en anden indgang til tingene.

  5. Generelt rigtig gode svar her synes jeg.

    Jeg er dog ikke helt enig i hovedstillingen.

    Ja - man underviste engang primært i at kigge frem i crawl.

    Det er dog lang tid siden jeg har gjort det. Hverken til elite svömmere eller de voksenbegyndere jeg har undervist.

    Jeg underviser altid mine svömmere i at kigge direkte ned og så trække vejret direkte til siden.

    Fokuset er på at holde en direkte linie igennem kroppen som alt roterer omkring.

    Fordelene ved at kigge ned:

    - mere fri rotation uden forstyrelse af balancen

    - höjere position i vandet af kroppen (hovedet vil ligge lidt lavere)

    - man behöver mindre rotation med hovedet for at trække vejret og det er nemmere at trække vejret uden at forstyrre balancen/rytmen i svömningen.

    - mindre spænd i lænden=bedre balance

    - mindre belastning af skuldrene og nemmere at komme til at gribe rigtigt i vandet

    Fordele ved at löfte hovedet

    - nemmere at se hvor i bassinet man er.

    Med hensyn til udstyr er jeg enig. Hold fra padler medmindre du ved hvad du laver med dem. Svömmefödder er godt men pas på at det kun bliver en lille del af din træning.

  6. Lotte Friis går mig lidt på pt., der de svømmere åbenbart har nogle meget skæve in- og offseasons. Lige nu er der blevet afholdt EM i Istanbul, og det resulterede i en guldmedalje i 800 meter fri, og lad os se om hun ikke også tager den i 1500 meter fri.

    Hvad mener du med skæve in/off seasons?

    Svömmerens år er typisk delt op i 3 (2) delsæsoner. Eneste deciderede off-season er 2-3 ugers sommerferie som Lotte sikkert holdt efter VM i sommer.

    De danske EM svömmere er sikkert godt igang træningen i slutningen af denne uge.

  7. Bordtennis og badminton har voldsomt mange aktive.

    Og en anden side skriver følgende:

    Badminton:

    I Indonesien og Malaysia er det så vidt jeg ved nationalsport og det er en populær sport i Kina, Japan, Korea, Indien samt andre sydøstasiatiske lande.

    OK - det overrasker mig faktisk. Fair nok. Jeg troede faktisk at badminton var en marginalsport som kun bliver spillet i forholdsvis få lande.

    Rasmus Henning har også præsteret godt (han og også tidligere svömmer - hehe) Men jeg synes ikke at årets idrætspræstation kan være at man har noget resulater på trods af skader eller lignende.

    Jo det var flot at han overhovedet gennemförte Hawaii men at han var skadet giver i min optik ikke ham en höjere placering i årets idrætspræstation. Her kigger jeg kun på hvad der reelt er opnået.

  8. Jeg vil gætte på at det er et spörgsmål om teknik.

    Synes det er lidt skræmmende at du har en træner som bare aparker dig videre.

    Et umiddelbart gæt er at du kigge for meget frem i crawl og roterer for lidt i hoften. Det kan give de smerter du snakker om.

    Har du mulighed for at lægge en video af din svömning op?

  9. Först og fremmest er jeg enig i at der er flere discipliner i svömning end nödvendigt.

    Vi ser jo ofte de samme skilpadder (kravler langsomt afted på maven og kan ikke bevæge sig på ryggen - Spör :tongue: ) vinde alle brystsvömningslöbene.

    Det gör dog også at nogle medajer er mere værd at vinde end andre.

    F.eks var ganske Phelps åben om motivation til at tage verdenrekord i 200 fri til VM i 2007. "Hvis jeg vil anses som den bedst svömmer nogensinde er jeg nödt til at have en verdenrekord i et fri (crawl) löb"

    Mændenes 100 fri må siges at være klart det mest prestigefylde löb at vinde. For kvinderne vil jeg mene at 100 fri også er höjest men der er også stor prestige ved 800 fri.

    Hvis vi skal sammenligne med bordtennis eller badminton vil mit umiddelbare gæt være at der er mindst lige så mange svömmere i verden som træner målrettet for 800 fri som der er spillere i de to sportsgrene.

    Tal jeg fik fra FINA sidste år gjorde det op til at der er ca 2 mill registrede konkurrencesvömmere i verden. (I DK er man registret når man stiller op til regionale mesterskaber i sin aldersgruppe - der er 2600 registrerde svömmere i DK ifölge SVÖM 2008 i USA skal man stille op til state champs for en US swimming club - altså ikke high school eller college)

    Man mener der er ca 11 mill mennesker i verden som træner svömning på konkurrenceplan.

    I mine öjne er der ikke tvivl om at årets idrætspræstation er enten Caroline Wozniacki eller Lotte Friis.

    Hvem af de to man er mest imponeret af er vist en smags sag.

    Jeg synes helt klart at et verdensmesterskab i 800 fri er vandvittig godt. Verdensrekorden i 1500 er flot men den er jeg mere lunken i forhold til. Lad os se hvis hun snupper rekorden i 800 næste uge!

    Min stemme går til Lotte og jeg glæder mig til at se mere til hende!

  10. Hvis det er så farligt at svømme med hovedet oppe over vandet, at det direkte er livs- eller sygdomstruende, må vi hellere få vandpolo forbudt ! :laugh:

    Dramaqueen :tongue:

    Der er en skadesrisiko ved at svömme motions svömning med hovedet konstant löftet op. Jeg oplever sågar svömmere med skader pga en lettere löftet hovedstilling hvor ansigtet stadig er under overfladen.

    Jeg skrev vist ingen steder noget om livs- eller sygdomsfare.

    Vil du mene at vandpolospillere konstant befinder sig i en positing liggende vandret med hovedet löftet?

  11. Med hensyn til cardio för morgenmad har jeg i samråd med forskellige diætister prövet forskellige ting med mine svömmere.

    Det som virker bedst for langt flest af dem er at fylde godt på tanken (spise) lige inden de går i seng om aftenen og så spise en smule om morgenen för træning (vi træner 5.30-7.30 mandag til fredag) om morgenen simpelthen for at have noget i mave og ikke være for sultne.

    De fleste af dem har så også energi-drik med som de tager ca midt i træingen.

    Dette fungerer fint for lang de fleste. Det er lidt forskelligt hvad de spiser om morgenen. Nogle skyr, andre bröd og igen andre diverse morgen produkter. Vi har prövet os frem til hvad der fungerer bedst for den enkelte.

    Jeg har faktisk lidt et problem med vores evige trang til at aflive myte om fedt der forvandles til muskler. Jeg er udemærket klar over at det er sandt at det forholder sig sådan.

    Jeg har dog oplevet en del venner (fornuftige kloge akademikere) som var glade for rationalet "jeg har mindre fedt og jeg har större muskler=fedt forvandlet til muskler" Det har hjulpet en del af dem væk fra det evegi fokus på kun at tabe sig og over på en mere balanceret tilgang til træning med gode resultater.

    Når jeg hr prövet at forklare hvordan det hænger sammen har jeg mödt en del modstand da jeg derved er inde at pille ved deres motivation. Derfor er jeg nu holdt op med at prædikere mod denne myte medmindre jeg direkte bliver spurgt.

  12. Undskyld jeg siger det, men det er jo ikke livsnødvendigt du har hovedet under vand. Det lyder ikke til du svømmer "elite" svømning, og regner med at være på vej til konurrencer. Så længe du kun svømmer for motionen skyld, er der intet i vejen for at have hovedet over vand. At du tænker på jægerkorpset er fint nok, jeg nægter at tro du ryger ud fordi du har hovedet over vand, så længe du overholder de givne tider :smile:

    Så mange sekunder cutter du jo heller ikke ved at have hovedet under. Selvfølgelig er det bedre, og også en god idé at øve, men personligt syntes jeg ikke det er noget du skal stresse dig selv over. Men det er så bare min egen holdning...

    Hvis man bare skal på stranden eller i svömmehallen for at lege, ja så gör det ikke så meget man svömmer med hovedet over vandet.

    Hvis man har nogen som intention om at svömme som motion starter man med at lære at have hovedet under vandet.

    At svömme med hovedet oppe i crawl er omtrent lige så effektivt som at cykle med et par slöje håndbremser trukket i bund hele tiden. Som Spock nævner ser det ud ad helvede til.

    OG IKKE MINDST det er den direkte vej til skader i nakke og ryg ligegyldigt om du svömmer crawl eller bryst.

    Med hensyn til at få vand i næsen: sörg for at puste en lille smule luft ud idet næsten kommer under vandet. Pä den måde kan du holde luft i næsen og vandet kommer ikke ind.

    TIl de andre punkter: lyt til Spör og Scars - de ved hvadde taler om

  13. Hej Ironman2

    Nu kan jeg som gammel konkurrence svømmer sige at der ikke rigtigt findes nogen måder at holde vand fuldstændigt ude af ørerne på andet end de, synes jeg, klamme voks kugler man kan købe.

    Ellers er mit råd egentligt at du prøver at få så meget vand ud som muligt ved at ryste hovedet op og ned imens det ene øre peger mod gulvet, så kan du tvinge vandet ud. Dertil kan du for at sikre dig at dine ører tørrer en del hurtigere hælde en lille smulle propylalkohol i som du hælder ud efterfølgende og så lige knupper det igennem en gang.

    Dette skulle gerne hjælpe på dit problem

    Godt råd, men der er også en anden mulighed.

    Faktisk har jeg hört læger argumentere for at de der örepropper faktisk er værre for örene da der stadig slipper vand ind og de så ikke kan slippe ud.

    Man kan få special designede örepropper. Det har jeg haft flere svömmere som har nydt godt af. Ved ikke lige hvor man får dem lavet men det kan du vel finde ud af.

  14. Her er en fornuftig hjemmeside at lære fra

    Som andre siger. Det er ikke nemt at lære svömning bare fra video. Det hænger i min optik primært sammen med at manger sprinter det mest elementære over.

    Lær at slappe af i vandet og få styr på din balance i vandet!!

    Få styr på de to ting inden du begynder at svömme en masse baner og du gör dig selv en stor tjeneste.

    Jeg kunne godt tænke mig at höre et argument for at det er smart at lære brystsvömning först.

    Bryst svömning er ikke svært at lære for en nybegynder. Det er en svært disciplin rent teknisk hvis vi snakker konkurrencesvömning men ikke til almindeligt træningsbrug.

    Det samme gælder crawl.

  15. Sjovt - jeg har nu ofte brugt 75 i forhold til 100 m. Netop for at kunne sikre at komme op i konkurrence tempo til træning og vænne sig til at svömme stærkt.

    Men der er selvfölgelig langt til til du skal toppe.

    Min erfaring med at træne som du vælger at göre nu er netop at have fokus på hastigheden. Især bygge op til at komme op over stævne-hastighed til træning.

    Det er nok værd at overveje om overdistance passer med at træne 10X2 timer om uger eller om det også er relevant i forhold til den plan du har lagt frem.