Metallic-dude

Medlemmer
 • Content count

  77
 • Joined

 • Last visited

About Metallic-dude

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 09/29/1988

Profile Information

 • Køn
  Mand
 1. Repetitions maximum og korrekt form

  Forstår ikke helt? RM-begrebet er fint forklaret, kræver bare forståelse. Ex. med de 8RM... Den 8. gentagelse skal han akkurat kun lige kunne presse/løfte. Hvis han kan tage en mere, så er det 9RM.. Og sådan derudaf.. At der så er evt. cheats med o.l. - ja så begynder RM-begrebet at blive lidt diffust
 2. Repetitions maximum og korrekt form

  "RM står for for Repetitions-Maksimum. 1 RM er den vægt man løfte akkurat 1 gang og 5 RM er den vægt man kan løfte akkurat 5 gange i en given øvelse. Man bruger ofte RM-begrebet til at beskrive hvor tunge vægte der skal anvendes i et træningsprogram. Det kan derfor være nyttigt, at kunne beregne forskellige RM-værdier udfra blot en enkelt RM-måling." - RM-beregning
 3. har brug for dybdegående vejledning

  My bad.. Alt der kan forkortes med CF, læser jeg som Crossfit xD
 4. Øget styrke under Kcal. underskud.

  Med pauser mener jeg pauser mellem sæts'ne Ja hvad dælen smører så nervebanerne, Mr. Boy?
 5. har brug for dybdegående vejledning

  Hvorfor i al verden skulle du dog få bumser af Protein? xD
 6. Styrke samt fedtforbrændning.

  Wyrste: Så retter jeg lige mig selv. Det kan godt lade sig gøre, men så skal du vel køre et split-program (dvs. at du kører fedtforbrænding en dag, muskelopbyggende min. 24 timer senere og så tilbage til fedtforbrændingen ca. 2 døgn senere) ?
 7. Øget styrke under Kcal. underskud.

  Hvor mange Pull- og Pushups kan du så lave? Hvis det er mere end 10, så skal du have noget vægte på :-) @ Pigehest: Self! Proteiner - my bad at jeg lige glemte den..
 8. So far er lårene vokset med 4 cm i omkreds, så nu er jeg oppe på 64 cm.. Og så er de muskuløse - muahahah!

 9. So far er lårene vokset med 4 cm i omkreds, så nu er jeg oppe på 64 cm.. Og så er de muskuløse - muahahah!

 10. har brug for dybdegående vejledning

  Omkring selve det med kost og træningsplanlægning: Det kan jeg ikke lige svare på, da jeg ikke er så godt inde i verdnen endnu :-D Men vil dog pointere: Med mindre at der bliver kørt tung Cross (ex. Dødløft, 5 reps, 1½ x Body Weight), så får du ikke større muskler af Crossfit.. CF træner mere musklernes udholdenhed, da du jo som bekendt har en ½ time hvor du tonser igennem, og gerne ca. den/de samme muskelgruppe®.. Så hvis du vil have øget muskelmasse, så må du hellere finde de frie vægte frem.. Kan høre du har erfaring med CF, så derfor ser det ikke ud til du har brug for maskiner.. Men sørg stadig for at have fokus på din teknik i de forskellige øvelser. Du er i en aldersgruppe hvor man som instruktør og/eller udøver, skal være obs på korrekt teknik og at holde i tide hvis det gør ondt.
 11. Log of The Dude

  Jeg valgte så at være aggressiv, og gentage en WOD, helt for mig selv, mutters alene.. Det er mandagens WOD som blev gentaget, men i stedet med en 16 kg's KB i hånden.. Nåede til Front Squatten i 8. runde, omkring de 20 min, så gav min venstre arm simpelthen op.. Hold en 2-3 min pause (som man ellers ikke må!) og prøvede at fortsætte.. Nåede derefter til Swing i 9. runde (havde gennemført med højre arm) og nåede lige 2-3 swings med venstre.. Så måtte jeg trække stikket.. Kan mærke en smerte i ryggen, som helt klart føles som forkert teknik (gætter på mine Cleans eller Front Squat).. Så det er lidt øv - men skal først spille kamp søndag, så det bør være klar til den tid!
 12. Råd/hjælp til træningsprogram

  Programmet er fint som et begynder-program (no offense), men når det er styrke du går efter, så vil jeg sige at du skal ende med at have så stor en belastning på i øvelserne, at du kan tage max 5-6 gentagelser.. Ellers så kører du mest hypertrofi-træning (øget muskelmasse), hvorimod ved 4-6 gentagelser er det eksplosivitet og helt ned til 1-3 gentagelser er det ren styrke.. Når jeg siger gentagelser, så er det ud fra RM-teorien (Repetition Maximum), dvs. det antal gentagelser du maximalt kan tage i en øvelse.. :-) Ellers - god vind!
 13. Muskelvækst

  Det korte svar off the top of my head: Muskelfibrene spaltes hvilket giver et større tværsnitsareal = Større muskler.. Større tværsnitsareal = Større kraft.. Derudover så trænes det neurale drive ligeledes som gør musklerne i stand til hurtigere at aktiveres = højere RFD (Rate Of Force Development).. Det næste er sådan lige hvad jeg mener, men ikke er sikker på: Der dannes derudover flere tværbroer, samt at mængden af aktin og myosin-filamenter forøges. Derudover kommer der flere mitochondrier i cellen, som er med til at give kraft til muskelcellen Det lange svar: Læs "Exercise Physiology" af McArdle, Katch & Katch , samt "Menneskets Fysiologi" af Schiebye & Klausen ;-)
 14. Råd/hjælp til træningsprogram

  Kunne du fortælle lidt om hvad dit mål med programmet er? Personligt ville jeg skære ned på reps i mave- og rygbøjninger og så i stedet tage en vægt bag nakken/på brystet når der laves mave-bøjninger.. Rygbøjninger - er det de alm. på gulv, eller dem hvor holder hælder ca. 50 grader opad?
 15. Log of The Dude

  Lørdag d. 22. Oktober Volley-kamp 1½ time spillede jeg - rigtig god indsats, trods vi tabte 2-3 Mandag d. 24. Oktober Crossfit-workout: 1-2-3​-4-5-6-7-8-9-10 KB Swing KB Clean KB Front Squat KB Press KB OH Lunges 12 kg i en arm, hele vejen, aldrig stille den fra sig! :-D Senere på aften var der Volley-træning, som primært bestod af Back-spikes og spil foran 3 meteren. Dvs. rigtig mange spring :D YIR!