ErikaMaria

Medlemmer
 • Content count

  68
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

ErikaMaria last won the day on May 11 2011

ErikaMaria had the most liked content!

About ErikaMaria

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 09/19/1991

Profile Information

 • Køn
  Kvinde
 1. Mælk

  Et lille sidespørgsmål til alt dette mælkehaløj. Når man snakker mælk, så omfatter det vel alle mælkeprodukter, men hvad med produkter der indeholde/ har fået tilsat mælkeproteiner, f.eks. nogen former for dåsetun? Er sådanne produkter også inkluderet? Spørg af ren nysgerrighed, for min egen holdning til mælk.. hmm.. Gid jeg kunne tåle det (igen), det er så meget nemmere, og en billig måde at få protein på.
 2. Problem, hvor meget skal jeg spise?

  Du skriver: Hvilken livsstil er det mere præcist, du referer til her? For en livsstillen, hvor makro- og mikronæringsstofferne bliver dækket, er essentiel, hvis f.eks. hypertrofi er i søgelyset? En fedtprocent, hvor mens'en udebliver er ikke ideel, I know. Jeg mener blot, at der må være måder at kompensere på det for, hvis man som f.eks. kvindelig bodybuilder/fitness atlte ønsker at stå knivskarpt på en scene? Hvor en fedtprocent så lav måske kun er nødvendigt 2-3 måneder. Ikke at jeg er der endnu, langt fra, men drømmen er der. At min fedtprocent er droppet, har ikke været planlagt, i og med jeg gerne vil bulke noget masse, derfor spørg jeg om hjælp herinde. Da jeg har haft en opvækst, hvor en spiseforstyrrelse har præget min tilværelse (10 ud af 19 år) påvirker det mit syn på, hvordan en normal livsstil er. Jeg har alrig lært det, hvis man kan sige det sådan. De sidste 1½ år har jeg brugt på at finde frem til en normal måde at leve på, og fundet en passion inden for ernæring og træning. Tiltrods for at 1300 og 1500 kcal normalt anses for en slankekost har jeg opnået god fremgang i både styrke og masse uden at droppe i kropsvægt, derfor har jeg ikke tænkt videre over det, da jeg i tidernes morgen blev udskrevet med en kostplan på 1500 kcal, som var mit vedligeholdelsesindtag. Da jeg så har fået øjnene op for, at jeg måske gik glip af en masse gode gains i styrke og masse på denne måde, har fokus været at få noget mere indbords. Jeg anser mig på ingen måde som spiseforstyrret mere, jeg har været, men er det ikke mere. Jeg har andre ønsker og mål, som ikke kan opnåes med en sådan livsstil. At min passion for at styrketræne og få noget mere masse måske ikke er normen blandt danske piger, det er jo så det, men det er det jeg elsker og er passioneret omkring.
 3. Problem, hvor meget skal jeg spise?

  Nej jeg har brugt fedttang, og benyttet Jackson & Pollocks 3-punkts måling samt Durnin & Womersley 4-punkts måling her fra siden. Men ja, du har helt ret i, at målebåndsmetoden er meget upræcis, ligesom en badevægt og mange andet metoder heller ikke kan sige så meget. Tak for din bekymring, du må undskylde, jeg ikke helt ved, hvad jeg skal svare? I mine ører lyder en fedtprocent på 18%, eller 20-25%, som meget højt. Jeg ved godt, at det er det, man anbefaler, men hvis man kigger på kvindelige atleter, så er det bestemt ikke normen. Jeg ved godt, at fedtprocent og østrogen går hånd i hånd, og et lavt østrogenniveau kan give knogleskørhed, men der må da være en forskel på, om en kvinde vejer 60 kg med en fedt procent på 10 eller en på 40kg? Hvis man ellers lever sund, ikke ryger eller drikker, spiser rigtigt og nok, træner og lytter til sin krop, så er det minimalt, hvor meget stres (usundt) den udsættes for. - Og som sådan er det jo ikke udeblivelsen af mens, der er usund, men et for lavt østrogenniveau. Søgte og fandt noget om det på et andet forum den anden dag, men kan desværre ikke finde det igen. Her snakkede de om, at indtagelsen af p-piller og fiskeolie, tror jeg, kunne veje det lidt op. Det skal bestemt ikke ses eller forståes, som en opfodring/retfærdiggørelse til spiseforstyrrede/undervægtige om, at det er okay at udsætte sin krop for sådan en strespåvirkning, som sådan en usund livsstil medføre. Men der må da være en forskel på, hvordan man ellers lever og ser ud. Efter al for mange års spiseforstyrrelse, indlæggelser, 20+ kgs vægtøgning og hele molevitten, så har jeg erfaret på egen krop, hvad det medfører, og det er ikke noget at stræbe efter. Idag har jeg det godt og har lært meget om livet, om mig selv og mine grænser. Fra at være en mere negativtvinklet fasination af kost og træning, har det vendt sig til noget positivt. Idag går jeg op i min kost og min træning, fordi jeg ønsker at gøre det bedste for mig selv, og simpelthen fordi jeg elsker det. Jeg er endelig nået til et punkt, hvor jeg faktisk kan acceptere, hvad jeg ser i spejlet, og nu blot ønsker at få noget mere muskel på kroppen samt løfte nogle tunge vægte. Netop derfor har jeg skrevet dette topic, for at finde ud af, hvordan jeg bedst kan opnå mine mål. Vægt og fedtprocent er jo bare tal, som man ikke bør lægge det store i. Målet nu er blot at få noget mere masse på, og dertil skal der jo nok ned, og det er det, som er vigtigt. Men endnu engang tak for din bekymring, jeg reagere nemt selv, som du, i og med man selv har mærket på egen krop, hvad konsekvenserne af en spiseforstyrrelse kan gøre.
 4. Problem, hvor meget skal jeg spise?

  Tak for begge jeres svar, smiler. Det har givet mig et godt billede af, hvordan jeg bør gribe det an. Dr. Durden, du skriver: Hm.. Ja og nej? Jeg har målt efter bedste evne, men hvad siger det? xD Er selv lidt kritisk, må jeg indrømme. Jeg har været meget opmærksom på at måle de samme og rigtige steder igen og igen, taget den største af 'dellerne' over hoftekammen, og ellers fulgt anvisningen. Men det er også bare et tal, om den siger 10% eller 13%, det er lidt hip som hap lige nu. Da målet er at få øget muskelmassen, så målingen af fedtprocenten bare et led i at følge en udvikling. Her har jeg nemlig haft svært ved at finde ud af, hvor meget jeg skulle spise, samt mod til det. Har ikke spise så meget mad, som jeg gør nu, i mange år. Derfor er det en lidt skræmmende oplevelse at måtte/kunne nu. Har før i tiden taget på af alt over 1500 kcal, derfor virker 2000 som en helt vildt højt tal. xD Men jeg må bare op på hesten og komme igang med kniv og gaffel :4mewantfood: , griner.
 5. Problem, hvor meget skal jeg spise?

  Hej MOL'er. Jeg har gået og undret mig lidt, og ville derfor høre: Hvordan ved I, at I spiser nok under bulk/leanbulk? Er der nogle retningslinjer til piger, hvor meget vægten burde rykke sig op ad? Grunden til mit spørgsmål er, at jeg i det sidste stykke tid har sagt fokus på øgning af muskelmasse, og derved også spise mere. Jeg ser forandringer på kroppen, men vægten rykker sig ikke rigtigt, kun fedtprocenten. Til deles er det jo godtnok, men hvordan er det med fedtprocent og kvinder? Hvad er konsekvensen af en lavere fedtprocent? Hvis man skal gå ud fra både 4 punkts målingen og 3 punktmålingen her på siden, så er min fedtprocent nu omkring 9.7-10% med en vægt/højde på omkring 59 kg/169 cm. Selvom jeg har sat mit kcalindtag op til nu omkring 1900-2000, så har vægten ikke rykket sig overhoved. Men fedtprocent er kun dalet endnu hurtigere? Fra omkring 13,5% til nu <10% på omkring halvanden til to måneder. I mit hoved giver det ingen mening, da det ikke har været bevidst. Har udelukkende spist mere for at opbygge masse, og ikke mindske fedtprocenten. Tænker, at jeg skal sætte indtaget yderligere op, men hvor meget? -og hvordan ved jeg, at det er nok? Min vægt har ikke rykker sig nævneværdigt, fra da jeg spiste 1300, 1500 eller 2000? Og det undre mig lidt. Dertil skal det siges, at mit aktivitetsniveau kun er blevet mindre: Træner lige pt et 2 split ca. 4 gange om ugen med fokus på flerledsøvelser som squat, dødløft, bench osv, samt yoga 2-3 gange om ugen. Har brug for lidt hjælp her, for jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal gribe det an?
 6. Brug for lidt hjælp og feedback til 2 split

  En lille opdate fra ugen der gik: Har prøvet programmet af, og tog dine råd med på vejen. Det er gået over rigtig godt, og jeg har været rigtig positiv. Denne uge står på test af 3 RM i de større øvelser, for derefter at påbegynde planlagt progression i de større øvelser. Dog er jeg lidt splittet, for selvom jeg er virkelig glad for, som det er nu, overvejer jeg lidt at lave det til et mere normalt 2 split pga. den planlagte progression. Hmm.. men nu må vi se. Ja, jeg har helt klart været glad for at presse mig til det yderste, men ja. Det er hellere ikke holdbart i længden. (Har næsten drevet min kæreste til vanvid med al den læseri bl.a. omkring dette) +kan mærke jeg er tæt på stangere i de større løft. Derfor må der nye boller på suppen. 1) Tror som sådan ikke, jeg mister mere styrke, tvært imod. Det er bare en ny måde at træne på, og i med tiden bliver den jo forøget, som du også skriver. 2) Hm.. En måde ville vel være, at fokusere mere på styrkedelen, når den tid kommer? I og med der er et godt stykke tid til, at jeg når dertil, så tager jeg det, som det kommer. Det er trods alt sværere for en tøs at blive enormt stor. Smiler, det jeg mente var også mere, om det var en lineær progressionsmodel, eller hvordan du ville bygge det op. Da der jo er utallige måder at gøre det på. - Du skal forresten ha' mange tak for dit bud på en progressionsmodel/fremgangsmetode, og den tid du lægger i for at hjælpe. Smiler. Har fundet en meget enkel progressionsmodel'noget, som jeg vil prøve de næste 6 uger (Det er en 6 ugers cyklus) Hvorefter jeg vil evaluere, hvordan den tilgang har været. Som sagt, så vil jeg prøve at sammensætte et et mere traditionelt 2 split, og forhåbentlig komme igennem kroppen 2 gange på en uge. Du siger, det klare skel bør være imellem progression for styrke og hypertrofi, jo selvfølgelig. Men hvad er dine tanker omkring en midre traditionel progressionmodel, som bygger på middel høje reps og mange sets, hvilket alt i alt kan/vil give en højere volume?
 7. Mærkelige skæve mavemuskler?

  At skære fedtet væk fra mad/spise fedtfattigt er altså ikke vejen frem? Fedt er utrolig energiholdigt i forhold til kylhydrat og protein, det er rigtigt nok.. Men men, din krop har behov for fedt, sundt fedt fra nødder, fisk osv, for bl.a. at optage vitaminer. Skær junk væk, skær ned på fedt fra kød, mælkprodukter osv (altså mættet fedt), skær evt. lidt i dit kylhydratindtag, og ellers ind med en masse grønssager, godt med fedtfattige proteinkilder + fisk, lidt nødder. Fedttab kræver energiunderskud, så et underskud på omkring 300-500 kcal under dit ligevægtsindtag ville passe meget fint.
 8. Brug for lidt hjælp og feedback til 2 split

  Selvfølgelige, selvfølgelig. Prøver det rigtigt af i denne uge, så skal nok give opdate omkring det. -og endnu engang tusing tak for hjælpen, smiler. Tænker denne uge kommer til at se således ud: Mandag: Power (bagside) -Snatch grip rack pull -Stiff leg deadlift -Pull down (bredt greb) -Goodmornings -barbell curls -Standing calf raise Onsdag: Hyper (Forside) - Squat - Leg pres - Lunges - DB incline - Dm pres (alm) - Flyes - Rotator cuff - Push down - Dips Fredag: Hyper (Bagside) - Bent over row - Pull down (smalt greb) - Back fly - Hamstring pres i benpres - Leg curls - Standing calf raises - Hammercurl - DB preacher curl Søndag: Power (Forside) - alm deadlift - Lunge - Push press - Bench press - incline bench press - skulder press - French press - Dips Ser det rimeligt ud? Kan godt være, det bliver ændret lidt, men nu prøver jeg det lige af. ang. det med legpressen, så må jeg hellere spørge nede i centeret og/ellers forsøge mig med en one leg approach. Har forresten læst lidt op på lektien ang. hypertrofi og progression. -Og jeg må give mig, du havde ret. Mere præcist er det noget Athletic Fitness eller Body Fitness, som jeg havde i tankerne. Så hypertrofi er helt klart hovedmålet. Derfor vil jeg gerne gøre mere om din progressionsmodel -Men hvorfor skulle det ikke passe mig, jeg er klar på at lære noget nyt og prøve nye ting af. Hvis det oven i købet kan forbedre mine resultater, så er jeg endnu mere på. Du skriver: Hvordan vil det ser ud i praksis? Hvilken type progression/tilgang er det, som du har i tankerne?
 9. Muskelbundt - ja tak

  Det er bestemt ikke for meget at for lange, smiler. Det er helt bestemt et meget muligt mål, smiler. Jeg synes bare, du skal klø på. Du kan bestemt ikke tabe noget ved det, tværtimod!
 10. Brug for lidt hjælp og feedback til 2 split

  hmm.. tror jeg vil prøve at putte squat ind før Leg press på Hypertrofi dagen, og alm dødløft ind istedet for squat på Power dagen. Tusind tak for en godt forslag, smiler. Det er jeg rigtig glad for. Kan slet ikke vente med at prøve det af. Et lidt off topic spørgsmål: Kan det virkelig passe, at en helt ny benpres ikke kan klare mere end 250 kg? (læst på vores næsten helt nye benpres nede i centeret) Det betyder, at jeg 'snart' vokser fra den, hvis ikke jeg finder på en anden måde at udnytte den på. Kørte endda med en 5 sek. tælling på vej ned idag, men fik alligevel presset 10 reps ud med 210 kg. (utroligt hvad en restitutionsuge kan give af nye kræfter) Det giver meget mening, det du skriver. Hmm.. Jeg tager lige og læser lidt på lektien, smiler. så kan vi diskutere det, når jeg ved lidt mere. Tak for dit syn på det. Elsker en ny vinkel. Haha, det var straks værre. Mit primære mål er hypertrofi, da jeg har en lille drøm om engang ude i fremtiden at stille op til noget fitness konkurrence. Dog kan jeg ikke komme udenom, det at løfte store vægte, tiltaler mig en del. Jeg er tiltider selv lidt splittet, må jeg indrømme. Men som det ser ud lige nu, så er hovedmålet hypertrofi. Så ja, jeg vil meget gerne ha' dit råd med på vejen ang. progression.
 11. Muskelbundt - ja tak

  Der findes nok lige så mange meninger om det, som der findes mennesker. Jeg holder nu ikke op med at løfte vægte af den grund. Jeg nyder det, og nyder hvad det gør ved min krop. Jeg har heldigvis en fantastisk kæreste, hvis eneste bekymring er, at jeg ikke får større arme end ham. xD Hvis jeg skulle vælge en kvinde, at bytte krop med, så var det helt klart Teresa Anthony! Mambo Mads +1 herfra :4thumbup:
 12. Personlig træner/coach - hjælp til livsstils ændring

  Jeg har selv benyttet mig af Henning Kristensen. Hvilket har givet mig rigtig meget. Kan kun varmt anbefale ham. :)
 13. Brug for lidt hjælp og feedback til 2 split

  Tja.. Det har du selvfølgelig ret i, griner. Dog var det ikke de elastikøvelser, som jeg mente var et overkill, men mere goodmornings. Men det er ikke så vigtigt ;) Tror bare jeg vil prøve mig frem. Hvis det stjæler alt for mange kræfter, så undlader jeg dem, hvis ikke, så bliver de. Synes goodmornings er en rigtig god øvelse. Udfordrende og HÅRD. Hmm.. Jo det er den, men den kan helt sikkert også føles i de stakkels ham's. -Lidt lige som Stivbenet dødløft. Dog rammer den primært lænd, det har du ret i. Jo måske, det er helt klart også et godt forslag. -Hvor vil du putte den ind henne? Nej lige præcis. Og ja, basisøvelser først!!! Haha.. Det vil jeg så gøre, griner. Jeg må hellere lige kigge, hvad maskinen rent faktisk. Bare lige for at være sikker. Er typen, at når der trænes, så trænes der. Alt det med at skrive sæt, vægt osv ned, det går meget hurtigt. Ofte bliver det lige byttet om på bogstaver osv, for hey. Det er jo ingen som skal se det alligevel, og vil heller ikke miste fokus. xD Dog mener jeg, at ha' læst et sted, at lægge respondere ret godt på højere reps (omkring 15 RM), og hyppigere workouts. Et eksempel Hvad gør jeg, hvad gør jeg? hmm.. Jamen jeg har indtil ikke benyttet mig af noget fastlagt progression. Har overvejet det i f.eks. bænk, men har lidt svært vedt at gribe det an. Nogle gode råd? Tilgengæld tilstræber jeg hver gang at sætte enten lidt mere vægt på, eller presse mindst en ekstra gentagelse ud siden sidst. Dog er det vigtigste, at yde det bedste jeg kan, på en givet dag og et givet tidspunkt. Lytter meget til min krop, og tager hellere en restitutionsuge, hvor teknikken er i fokus fremfor vægten, hvis der er behov for det. Efter en 12 årig lang periode med spiseforstyrrelser, har jeg lært at lytte til min krop. Har lært det på den hårde måde. Derfor bliver jeg nødt til at spise ordenligt og lytte til min krop, for ikke at blive fysisk syg efter alt det, jeg har udsat den for før i tiden. Heldigvis er det fortid, og nu vil jeg bare gerne være stor og stærk. Griner. Det sidste halve år har jeg opnået nogle okay forbedring: er gået ca. 20-25 kg op i de fleste større øvelser, som dødløft, pull down, squat, samt kan nu lave 10 alm dips med BW+7kg, samt chinups og pullups er også muligt. Den bedste fremgang er dog i benpres. Denslår dem alle med 90 kg fremgang. Fra en 5 RM på 140 kg til en 5 RM på 230 kg. -Men det er jo også benpres, så ja.
 14. Muskelbundt - ja tak

  Først vil jeg sige: Fantastik at se endnu en pige, som ikke er bange for at få lidt muskler. Bliver helt glad inden i, smiler. Synes det er en fed plan, som du har gang i. Nå men tilbage til dit indlæg: Kan nå dine mål på seks måneder? Hmm.. godt spørgsmål. Du kan heltklart opnå en mærkbare forskelle på seks måneder, men det ALT afgørende er din indsats. Altså hvor meget energi, du lægger i det. Ved træningen, bør du forsøge at sætte mere vægt på, eller presse en ekstra gentagelse ud hver gang. Vær ikke bange for at råbe højt, hvis det kan hjælpe dig til at få løftet den sidste gentagelse. Dog bør du altid lægge fokus på at teknikken er helt i top hele vejen igennem. Det med løberiet, hmm.. Om du bør løbe eller ej, det er helt op til dig. Mærk efter hvad din krop siger, og tag en dag fri fra løberiet, hvis det er det. For at nå dit mål, mener jeg, at styrketræningen kommer først. Så sats på det. At du (styrke)træner hver anden dag, lyder fornuftigt i mine ører. Jeg er også den type, der ikke kan sætte mig op til to hårde træningspas to dage i træk. Simpelthen fordi det kræver mentalt meget af mig, at skulle give mig selv 100%. Så hellere en dag med 100% fokus end to dage med 60% Har virkelig respekt for dem, som kan sætte sig op til 100%, hver eneste dag. Jeg mener, at når man træner hårdt, bør man også restiturer hårdt. Ment på den måde, at det ikke tiden i centeret, som får dine muskler til at vokse, nej det er tiden efter. Prøv også at få sovet mindst 7 timers kvalitetssøvn hver nat. Hvad angår kosten, så betyder den en hel del. Dog behøves det ikke være kedeligt, at spise sundt. Hyg dig med at prøve nye opskrifter af. Prøv nye råvarer af. Leg med det. Tillad dig selv et cheating meal om ugen, hvor du må spise lige hvad du vel. Det kan også hjælpe med at holde humøret oppe. Ligesom det gør fester, familietamtam og sådan noget en del nemmere at komme til. Der findes mange fornuftige tråde omkring kost osv herpå. derudover kan jeg anbefale T-nation, hvor der findes mange spændende artikler og livespills omkring træning og kost. Det som har hjulpet mig mest er: Find ud af, hvad er dine mål? Hvor meget vil du ofre for det? Træn hårdt, og pres dig til dit yderste hver gang. Sov nok og godt. Overhold din restitution. Spis nok og ordenligt. Vær tålmodig, og nyd vejen mod dit mål. (at stresse og slå sig i hovedet, hjælper intet, tværtimod!) Nyd livet, nyd vejen mod dit mål. Det skal ikke være en sur tjans, men se det som en måde, hvorpå du kan lære mere om dig selv og livet. sidst men ikke mindst: Læs og lær, søg viden omkring emnet. HUSK: 'Du kan godt, du kan godt, du kan godt!' Fortsæt det gode arbejde. Mange kærlighilsner en træningsglad pige.
 15. Brug for lidt hjælp og feedback til 2 split

  Nej puha, jeg finder slet ikke stivbenet dødløft, som en 'tøseøvelse'. Min 4 RM ligger omkring 85-87 kg i denne øvelse, og det kan bestemt mærkes i hamstring. Jeg var bare i tvivl om, om det var nok, og derfor har jeg skrevet evt. goodmornings på. Jeg er bare lidt i tvivl om, om det er et overkill? Tænkte mere på alle mulige småøvelser med elastik, som så mange 'stram op' hold og sådan benytter.. (ikke min kop te, men ja ja ) Ja det småtteri du nævner, I know. Det er også mest til, så man kan få pusten igen, og for at få lidt sjov. Flyes er faktisk kun medtaget, fordi jeg hygger mig med den. Yes der er noget, som hedder en rotator calf maskine, I think. Ellers har jeg skrevet forkert af fra maskinen. Men det er til lægge, og synes den er god til at brænde dem helt ud. Efter noget standing calf raises også direkte fra det sidste sæt over i denne. Puha det syrer. Har de sidste gange kørt 8-10 kontrollerede reps med den ene fod af,hvorefter 10 kg mere sættes på, og begge fødder benyttes i 20-25 kontrolerede reps. Hvorefter en kortere pause tages, og det gøres med den anden fod. Lidt forskelligt, hvor mange sæt jeg tager, men gerne 3-4 styks. Men ellers træner jeg også rotator cuff. 4 forskellige øvelser, 10-15 reps @ 3 sæt. Ja det er rigtigt. Er glad for du nævner det, for netop med de mindre øvelser, har jeg svært ved at begrænse mig. For hvad nu hvis, det andet ikke var nok. Plus der findes så mange spændende og sjove småtteri.