DeerInHeadlights

Medlemmer
 • Content count

  149
 • Joined

 • Last visited

About DeerInHeadlights

 • Rank
  Medlem
 • Birthday 07/12/1981

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Køn
  Mand
 1. Vurdering af Træningsprogram

  5x5, eller 3x5 hvis du insisterer på mange øvelser
 2. Eksplosivt styrketræningsprogram mht boksning

  http://www.motion-online.dk/fora/index.php?showtopic=58406
 3. Vurdering af Træningsprogram

  Hvorfor må der ikke være squat og dødløft med? Det er jo to af de bedste øvelser. Hvis du ikke føler dig brugt er der to forklaringer: du laver for lidt eller bruger for få muskelgrupper. Store basisøvelser, mere vægt. Så er du godt på vej. Men det er altså svært at komme udenom squat og dødløft, hvis man skal lave et egentligt program. Sammen med bænkpress er det jo de tre store styrkeøvelser.
 4. Fodboldspiller som mangler fart og styrke.

  Ikke mere end af så meget anden træning, men det kræver vel en pause på mindst 48 timer mellem hver træning. Start Strength bogen af Rippetoe og Kilgore er ikke en dårlig investering, hvis du vil vide mere om styrketræning specifikt rettet mod atleter. Den er meget grundig.
 5. Vurdering af Træningsprogram

  For mange øvelser. Hvis du bare vil have styrke og masse til at starte med, så tag nogle få store øvelser og giv den gas med dem. Du har ikke brug for 3 øvelser til hver muskelgruppe, du ender bare med at blive træt før du når igennem hele programmet. Det er kun ret øvede styrketrænere, der har brug for at variere deres program meget, og selv her bruger man sjældent mere end 6 øvelser per gang. Ud af maskinerne og over til vægtene hvis du vil være større.
 6. Fodboldspiller som mangler fart og styrke.

  Du bliver ikke langsom af at styrketræne hvis du følger rådene i TCOs link. Du kan evt. bruge det øverste program fra Starting Strength, hvor du skifter mellem workout A og B til hver træning. Få øvelser, lav antal reps, og så kør dem eksplosivt.
 7. Nyt fullbody program - kritik.

  Ser umiddelbart ud som ret mange øvelser hvis det er med 5 sæt i hver, tager det ikke ret lang tid?
 8. seated dumbbel shoulder press vs. military press

  Det er korrekt: begge er basisøvelser, hvis man ved basisøvelser mener compound exercises. Der er ikke den store forskel i hvilke eller hvor mange muskler man bruger i øvelserne (DB shoulder press vs military), men man vil på grund af vinklen involveret anvende brystet mere i military. Derudover kan man også være tilbøjelig til at involvere ben og hofter, så den del er mere 'isoleret' ved at sidde ned. Jeg tror du har fat i det rigtige i dit oprindelige indlæg, men jeg tror ikke forskellen er ret markant for amatører. Military bruger vel også færre muskler på at stabilisere armene, hvilket typisk gør at man kan øge belastningen mere uden at skade skulderen. Det kan jo i sidste ende føre til et mere effektivt træningsudbytte.
 9. Dumbell Split Squat

  http://www.exrx.net/WeightExercises/GluteusMaximus/DBSplitSquat.html
 10. Mest vægttab ved kun motion, eller motion+træning?

  Større muskler = højere forbrænding. Desuden er det vel ikke muskelmasse men fedtet du vil af med, så det er nok dumt at stirre sig blindt på vægten. Du kan muligvis tabe dig hurtigst uden at træne, men så er det nok ikke kun fedtet der ryger.
 11. Forbedring af træningsprogram

  1 - Så længe i holder jer fra steroider skal i ikke være bange for at ligne ham på billedet. 2 - Hvis i ser tegn på at i vokser jer større end i har lyst til kan i jo bare lade være med at øge vægten. Man bliver ikke stor fra den ene dag til den anden, og man vokser ikke hvis man ikke øger belastningen. 3x12 var bare et eksempel på at man også kan køre udholdenhed med de nævnte øvelser, og at øvelsen i sig selv ikke afgør hvordan du kommer til at se ud. 3 - Brad Pitt i Fight Club er mest et resultat af masser af motion og en streng kostplan, og ikke hvilke øvelser han har rodet med i centeret.
 12. Forbedring af træningsprogram

  Isolationsøvelser er øvelser, der kun rammer en meget begrænset mængde muskelgrupper. Når vi derfor taler om store basisøvelser (compound exercises) er det fordi i ville få meget mere ud af at træne nogle øvelser, hvor i involverer mange forskellige muskler. Prøv at se på military vs. inclince press, og læg mærke til hvor mange muskler de aktiverer (ok, incline er teknisk set ikke isolation, men princippet forstår i nok). Der er simpelthen bare mere value-for-money. Dødløft og squat kræver også masser af styrke i maveregionen, og som det også fremgår er alle mavemusklerne involveret i disse øvelser. Den fordel har man ikke noget af med isolationsøvelser. Dermed bliver det ikke så vigtigt at supplere med specifikke maveøvelser når man bruger store øvelser generelt, og hvis i vil træne maven hårdt kan i jo snuppe situps mens i holder en vægtskive på brystet. På samme måde rammer rows og chins biceps, og dips og bænk rammer triceps. Dermed er armene klaret. Skuldre og ryg er også dækket ind. Faren ved at springe disse muskelgrupper over er, at man får en meget asymetrisk kropsbygning. For at undgå for kompliceret et program kan de store basisøvelser dække det hele. Mht. frygten for at ligne en bodybuilder, så sker det altså kun hvis i træner 3-5 reps per sæt med meget store vægte. Øvelserne gør jer jo ikke store i sig selv, de aktiverer bare musklerne. Det er vægten og antal gentagelser der afgør, om i bliver store eller mere atletiske, uanset om det er compound eller isolationsøvelser. Grunden til at du kalder dem bodybuilder øvelser er nok, at man nemt kan smide meget vægt på en stang, og dermed give den max gas... men det behøver man jo ikke. Hvis i kører øvelserne med 3 x 10-12 er der overhovedet ikke nogen risiko for at blive 'Hulk-agtig'. Til gengæld få i en meget mere komplet træning.
 13. Synes det ser fint ud. Mht. bænkpress kan du prøve at gå ned til 4-5 reps med noget mere vægt på, og så arbejde dig op på 6 igen.
 14. Forbedring af træningsprogram

  Øvelserne afgør ikke om i bliver trimmede, det gør træningsintensitet og kostvaner derimod. Jeres program mangler en masse muskelgrupper, med mindre i går efter et klassisk disko-look (bryst+bicep). Hvis det er tilfældet, så er i nok gået forkert... Ligesom Arcus vil jeg anbefale nogle store basisøvelser i stedet for noget af det isolationsgejl i har med. Isolationsøvelser er ikke nødvendige med mindre man har nogle ret specifikke formål med sin træning. I så fald ved man sikkert også hvad man laver. Et split program med basisøvelser kunne se sådan ud, hvor i skifter mellem program A og B hver gang. A Squat Bænk Power Cleans Chin-ups B Dødløft Military Rows Dips På den måde rammer i alle muskelgrupper, og undgår at ligne et par store patter på tændstikben. Med mindre i træner rigtig tungt med få antal reps, så bliver i altså ikke bodybuilder store af sådan et program. I behøver ikke decideret at træne mave, da mange af de store øvelser også rammer maven (især squat+dødløft). Hvis i har lyst kan i jo altid smide nogle V-ups ind, dem tager man i hvert fald ikke lige en hundrede stykker af. PS: Det er nok ikke en dum ide at hive fat i en instruktør, så i kan få noget undervisning i de store øvelser (specielt dødløft, squat og power cleans). Det er ikke raketvidenskab, men det er nemt at få skader, hvis man går for hurtigt frem med forkert teknik.
 15. Får alt for store muskler

  Ahhh Max, nu laver du vist en antagelse om hvilken motivation jeg har for at hive argumentet frem, som jeg ikke helt kan genkende. Om du forventer eller er vant til at blive mødt med denne motivation bag udtalelsen skal jeg jo ikke kunne udtale mig om, men hvordan du ud fra eget tankespin når frem til at jeg ikke har forstået begrebet er mig stadig forundt :) Mht. fylde før og efter kropsændring har vi jo netop at gøre med en person, der påstår at have tabt noget vægt og efterfølgende er begyndt at opbygge muskelmasse. Uanset om man når samme størrelse som tidligere, kan man ikke forvente at holde vægten på niveauet fra umiddelbart efter vægttabet. Jeg vil give dig så meget, at forskellen mellem massefylden af fedt og muskel ikke er det mest relevante i denne sammenhæng, og beklager hvis det er denne del, der har skabt unødig irritation... Jeg kan vel for uddybelsens skyld rette det til, at muskler vejer godt og vel det samme som fedt. Det gør dog hverken argumentet forkert eller min forståelse af begrebet mindre, og essensen for spørger er vel, at man skal sætte sig nogle mål for hvordan man vil se ud og ikke hvor meget man vil veje.