Rønne

Medlemmer
 • Content count

  937
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Rønne


 1. og hvordan sammen sætter man det?som sagt jeg kender til principperne men ikke lige frem hvad jeg skal spise!

  <{POST_SNAPBACK}>

  Det er nu 11. tråd du starter med fedttab. Burde du ikke snart tage et råd eller to til dig og få startet den cutting op, istedet for at snakke om den ustandselig. :poking::wink:

  Der er ingen der kan fortælle dig hvad du skal spise ud over sundt og varieret. Det er jo dine smagsløg, der skal udsættes for mad-valget. Det nytter jo ikke noget at jeg foreslår gulerødder og skinke, hvis du får bræk-fornemmelser bare ved tanken.

  Det der betyder noget, er at vælge fødevarer med et lavt kcal. indhold. Om du får 10 eller 40% af din energi fra fedt er i praksis ligegyldingt, blot du ikke spiser flere kcal. en nødvendigt for din cutting.

  Tommelfingerregel: grønsager, magert kød, fuldkornsrugbrød, havregrød og alt hvad der minder om det.

  Bon apetit.


 2. Nu har jeg lige været på ferie= Ingen træning og god mad

  Jeg har dog tabt mig omkring 300g, det meste er nok muskler.

  Jeg vil jo gerne have de muskler igen, men jeg vil helst gerne tabe mig samtidig så jeg ikke decideret tager på igen af det.

  Er der nogen der har råd/forslag til hvilken slags motion jeg så burde gøre?

  Nu træner jeg kun omkring 30min pr. dag /step og styrketræning, så har jeg mon mistet meget på den uge?

  <{POST_SNAPBACK}>

  Vil du gerne tage 300 gram på???? :blink::blink::blink: Drik et glas vand. Det er der ingen fedt i.

  At din vægt svinger med +/-300 gram, er næppe et mål for om du har tabt dig eller taget på. Udsving på +/- 2 kg. fra dag til dag er slet ikke uset.


 3. Det her udvikler sig til en akademisk diskussion, uden resultat, for hvis noget skal bevises skal der udføres et eksperiment med alt andet lige og det kan vi ikke. Det akademiske i diskussionen fremhæves af, at vi taler om sølle 15 min cardio. Uanset, er det begrænset hvor meget du kan nå at forbrænde på 15 min.

  I min lille indskrænkede verden er forskellen mellem 200 og 300 kcal. så lidt, at jeg ikke gider regne med det i mit samlede regnskab.

  Derfor disse mærkværdige, intetsigende svar.


 4. Men kan være det bare er mig...

  Jeps. Det er bare dig. Du lider af folkesygdommen "fedtforskrækkelse". Olivenolie er rent fedt, men af den sunde slags. Denne tråd handler om, hvordan man får stoppet flest mulg kcal. i hovedet uden at kaste op og få madlede. Et produkt som olivenolie indeholder små 1000 kcal. og er derfor velegnet til formålet. Om ens mave kan klare "mosten" er helt individuelt. Hvis jeg havde skrevet ½ liter piskefløde istedet, var der nok grund til at stoppe op et øjeblik, men med olivenolie er det bare at bunde flasken, hvis man kan få sine smagsløg til at acceptere det.

  Men om du bruger 75 eller 50 gram olie, er vel også en smagssag.


 5. Der tales meget om stofskifte her i tråden. Bl.a. har én beregnet sit stofskifte til et antal kcal. ???????????? :blink::blink::blink: WTF. Hvordan beregner man sit stofskifte?

  Der tales også om hvilestofskifte :blink::blink: Heller ikke et udtryk man ser ret ofte :wink:

  Sidst jeg var i kontakt med mit stofskifte, var det gennem en blodprøve som min læge udtog, sendte til analyse, og efterfølgende meddelte mig var normalt. Til forskel fra dem der har et højt eller et lavt. Uanset om det er mens de hviler sig eller spæner fra Herodes til Pilatus.


 6. Uden at vide det, ville jeg tro at din makspuls er uinteressant for dit kcal. forbrug. Jeg tror at uret regner forbruget ud fra din alder, vægt og aktuel puls og tid. Om din teoretiske maks. puls er 193 (men i realiteten måske er 210) bør ikke have indflydelse på forbrændingen.

  Som sagt, alder, vægt, og aktuel intensitet, bør være værdierne der ligger til grund. TROR JEG. :wink:

  PS: Har du fået nyt hår?? :bigsmile:


 7. Hvis tab af muskelmasse skal minimeres, så skal der trænes med vægte. Du slipper ikke for en tur i centeret og sørg så for, at du får protein nok. Hvis du sætter dig for at tabe næste 1 kg. om ugen så er det nok nærmest halsløs gerning. Et massivt vægttab vil nødvendigvis afstedkomme et massivt tab af muskler.

  Sats på 4-500 gram om ugen i vægttab og træn så 2-3 gange styrke/vægttræning pr. uge. Tæl kcal. (det gør du vist allerede) og juster dit proteinindtag til omkring 2 gram pr kg. kropsvægt.


 8. .......Det som virker bedst er lange løbeture af mindst 30 minutters (fedtforbrænding starter først efter ca. 12 minutters løb) varighed med en intensitet på omkring 6-8 på din egen 10 skala.

  <{POST_SNAPBACK}>

  Og jeg var sikker på at det var efter 9 min og 37 sek. :blink:  :blink:  :tongue:

  En anden ting er aldrig at stoppe på en løbetur ligemeget hvor træt du er, så hellere sætte farten ned.

  <{POST_SNAPBACK}>

  Det er derfor at interval-træning ikke giver mening. :4smartass::wink:


 9. Ville lige høre hvilket tidspunkt på dag det bedste kan betale sig at tage en løbetur, hvis vi ser på fedtforbrænding?

  <{POST_SNAPBACK}>

  Mellem kl. 24.00 og 00.00 :4smartass: (Jeg stemmer på frøken Rasmussen). Det er underordnet hvornår. Bare hold så høj en intensitet som muligt. Om du spiser lige inden eller efter eller har fastet i 12 timer er uden betydning for det samlede fedttab. Det eneste der betyder noget der, er indtag vs. forbrænding.


 10. Ingen der har noget at sige til mit spørgsmål om fedtet i æggene før sengetid?

  Hvornår du spiser hvad, er stor set uden betydning. Det eneste der tæller, er dit samlede kcal. indtag. Om det kommer 1 eller 6 gange om dagen har ikke den store betydning og om hovedparten af dit fedt kommer i et enkelt måltid er i praksis også ligegyldigt. Det er klart det bedste at spise varieret over hele dagen, da det giver en bedre "komfort", men når dagen er omme, giver det ingen forskel.


 11. ......men da du virker til at være ret aktiv, vil jeg skyde på dit stofskifte er ret højt. .......

  Aktivitetsniveauet og stofskiftet har ikke direkte noget med hinanden at gøre. Du er fra naturen enten udstyret med et normalt, et højt eller et lavt stofskifte. Det kan motion ikke ændre på. Mener du ikke forbrændingen?


 12. uXu: Hvad mener du med det? "vokse program" og 15 kg? 15 kg af hvad? :blink:

  Med hensyn til vægte, hvad skal man starte på? og er det vigtigt at man bruger den samme vægt hver gang?

  <{POST_SNAPBACK}>

  Prøv at søge efter begynderprogram / fundamentstræning i tråden for træningsprogrammer. Der er dusinvis, der har eller har haft samme opgave som dig. :4smartass::bigsmile:


 13. Pæn ond dag..! Har dog prøvet noget tilsvarende.! kan mærkes dagen efter.!

  <{POST_SNAPBACK}>

  Sig mig lige engang No 1. Er du ude på en mission, der handler om at starte alle tråde, der har været uvirksomme i over 3 år, op igen, eller hva' faen sker der her....... :blink::blink::poking::poking:


 14. Hvad er egentlig bedst: Müsli eller havregryn? Nu hvor ingen har nævnt müsli som jeg egentlig nyder som et godt suplement til havregryn  :blush:

  <{POST_SNAPBACK}>

  De er begge lige gode. Men på hver deres måde. Müslien indeholder normalt flere kcal. da der bl.a. er nødder i. Og hvis indtaget er uden betydning er det jo ok, da f.eks. nødderne i müsli er et sundt kosttilskud. Bemærk dog, at nogen müsliformer indeholder chokolade, men igen, det er små mængder.


 15. Nu virker det lidt voldsomt (dumt :wink: ) at du har haft det i mange år og først da det breder sig til pungen, tager du det alvorligt og bestiller en operation.

  Når problemet er så stort som du antyder, tør jeg ikke gætte på hvor lang din sygemelding bliver, men jeg kan fortælle hvad der skete for mig.

  Dobbeltsidet lyskenbrok. Ikke særlig voldsomt. Blev opereret ½ år efter at jeg første gang blev opmærksom på "problemet". Får stillet 10 dages løftefri i udsigt, da det kun er det udvendige sår der skal hele. Selve udbedring af hullet i bugvæggen er for så vidt klar med det samme efter indsættelse af nettet.

  Da jeg vågner efter narkosen får jeg at vide at min bugvæg IKKE var gennembrudt men at den var svag. Deraf udposningen. Operation og udbedring var præcis som ved brok men nu skulle jeg være sygemeldt i 6 uger istedet. Atså strikt løfteforbud af alt tungere end 1 liter letmælk fra mavehøjde.

  Kendte engang en, der blev opereret for tekstikel-brok. Han humpede rundt i joggingbukser i ugevis.