venaN

Medlemmer
 • Content count

  3,004
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  21

venaN last won the day on April 17 2018

venaN had the most liked content!

About venaN

 • Rank
  Jydedynamit
 • Birthday 07/26/1986

Contact Methods

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Horsens
 • Interesser
  Jagt og hård fysisk træning

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Træner til professionel militærmand

Recent Profile Visitors

10,466 profile views
 1. Kulhydrater i bla. brød (sukker)

  Holy Jesus christ...... "moderat indtag af sukker associeres med udvikling af hjerte-karsygdomme" "Der foreligger hård evidens for at vegansk kost giver 100% kontrol med disse sygdomme selv i svære tilfælde." "enhver afvigelse af blodsukker over baseline påføre kroppen skader, fx. gennem gradvis at forringe dit syn ved at beskadige cellerne. Det viser studier foretaget på raske mennesker" Jeg mangler ord..... og det er ret sjældent skal siges.
 2. Debat med bodybuilder

  Nu er det måske også vigtigt, der lige kommer styr på termerne. Jo, du skal være i proteinoverskud før musklerne vokser. Men det som flere studier efterhånden har vist er, at der skal ikke nær så store mængder protein til, som man tidligere har antaget. Derfor er proteinbehovet ikke noget, du overhovedet behøver at bekymre dig om på nuværende tidspunkt. Men hvis du vil være større, skal du selvfølgelig spise "nok" helt generelt. Ja, når du kører isolationsøvelser til en muskelgruppe, så er det primært denne der bliver aktiveret, og primært denne der vil vokse. Du får ikke pludselig kæmpe bred ryg af at køre lateral raises alene. Det som jeg tror Blackice prøver at sige, som jeg er fuldstændig enig i, er at det er skørt (specielt når man kigger på din kropsvægt) slet ikke at vil træne ryggen. Du siger du træner full-body, men vil kun træne skuldre og bryst? Det hænger ikke sammen. Det som vil give mest mening, er hvis du fremover træner med et traditionelt full-body program der omfatter både ben, ryg, bryst, skuldre og arme. Efter de store basisøvelser, kan du jo sagtens træne isolationsøvelser, for de muskelgrupper du gerne vil have vokser mere. Kør gerne med højere udmattelse i isolationsøvelserne for bedre effekt. Men igen, det vil være helt skørt helt at droppe basisøvelserne.
 3. Vo2max

  Hvis dét er det "eneste", du skal bruge det til, så vil jeg nu også bare anbefale en cooper eller lign. De er rigeligt til det formål
 4. Vo2max

  Der findes en del forskellige "beregnere" online. Men de er selvsagt ikke nær så præcise, som at få lavet en faktisk måling på løbebånd med maske. Tror det koster ca. 1500 kr. Men så får man også nogle helt præcise tal.
 5. Pulsur uden GPS

  Hvorfor skal uret være koblet på telefonen? Hvorfor ikke bare købe et billigt pulsur, og så have app'en tændt på telefonen mens du træner?
 6. Politi prøve

  Svært at sige, når du ikke kender dit udgangspunkt. Din puls skal gerne ligge helt oppe i toppen, sidst på intervallerne. Sidste interval omkring 90-100% af pulsreserven. Pause i mellem kan du sagtens bare gå lidt rundt i et minut.
 7. Politi prøve

  Lyder fint. 2-3 uger er dog slet ikke nok til at konditionere kroppen til 2 x interval (uden at være stabil løber som udgangspunkt). Vi snakker flere måneder. Du kan jo prøve dig frem, men jo mere du presser på, jo større bliver chancen for overbelastningsskader. Det rammer utrolig mange "nybegyndere", fordi de er for utålmodige (inkl. mig selv for år tilbage). Som sagt er længden og antal af intervaller meget individuelle ønsker. Fysiologisk er der ikke kæmpe forskel. 6 x 400 m vil være fint at starte med. Pausen bør som tommelfingerregel være halvdelen af intervaltiden. Så ca. 1 min. Bare pulsen ikke når at komme alt for langt ned mellem intervallerne. Så begynder du nemlig flytte fokus lidt væk fra vo2max-træning (max. iltoptagelse).
 8. Politi prøve

  Okay. Det er nemlig svært at sige noget præcist, uden at kende dit udgangspunkt. 3 x interval eller anden HIIT træning om ugen, vil for langt de fleste være overkill. Som relativ ny vil én gang om ugen være rigeligt. Dette kan forøges til 2 x om ugen plus 1 længere tur i roligt tempo, når kroppen en konditioneret til det. I starten vil du sikkert mærke store fremskridt med kun én gange interval. Det er meget smagsmæssigt, om man er til korte eller lange intervaller. I forhold til teori/studier siger man ofte omkring 1 km pr. interval for de bedste forbedringen på vo2max (den primære faktorer på den distance). Men om du løber 8 x 500 m eller 2 x 2000 m vil næppe give den store forskel i praksis. Gør hvad du føler bedst for. Når du føler dig konditioneret til 2 x intervaltræning, kan du evt. træne én gang med 500 m intervaller og én gang med 1-2 km intervaller (evt. fartleg som variation). Overvej måske at gå efter niveau "3" til testen i stedet, for at holde målet realistisk. 3:45 min pr. km. er en ganske høj hastighed, selv om distancen kun er 2,4 km.
 9. Politi prøve

  Hvornår er næste frist, og hvor langt løber du pt. på en cooper (12 min løbetest)? Alternativt, hvad er nuværende PR på de 2400m?
 10. Burde anabolske steroider være legale?

  Det er jo blevet diskuteret et utal af gange. Konklusionen er lidt (efter min mening selvfølgelig), at præstationsfremmende midler er fint nok i teorien at gøre lovlige i forhold til folks frie valg osv. Men i praksis bliver det umuligt at gennemføre, fordi ingen regering eller forening kan styre markedet generelt og brugen af det. Skal alle underskrive og registreres som bruger, for derved at fraskrive sig enhver mulighed for konkurrence-idræt resten at livet? Skal folk mentalundersøges inden de får "lov"? Hvad med bivirkningerne (for der ER bivirkninger)? Lovlig doping eller hvad vi nu skal kalde det, bør aldrig legaliseres i praksis pga. et hav af problemstillinger, der ikke umiddelbart kan løses. Men derfor er det stadig skørt at jagte de personer, der vælger at tage doping alligevel, udenfor konkurrencesport selvfølgelig.
 11. Opvarmning til styrke - hvad virker?

  Til dette emne, kræver det selvfølgelig et gennemtænkt studie fra Pubmed..... Jeg fandt dette efter en kort søgning:
 12. 8 kg vægtab

  Det her er ret sjovt, fordi det er noget værre ammestuesnak......
 13. Optagelsesprøve

  Jeg træner selv meget "all-round". Træningsmængden er ikke nem at vurdere, når den ikke er mere deltaljeret. 3 x løb er ganske fint, så længe der er noget interval (når du er konditioneret til det) og en længere tur på 10+km. Men øg den samlede volumen gradvis, så du ikke får skader.
 14. Optagelsesprøve

  På 2 år kan du sagtens opnå de listede krav og mere til. Hvad er det optagelsesprøve til?
 15. Det er jeg sådan set heller ikke uenig i. Det er der i og for sig mange fødevare, vitaminer, mineraler og bakterier for den sags skyld der har. Der hvor jeg sætter spørgsmåltegn er, om bakterien og dermed surkål har en fremende effekt for enten vægttab eller fysisk træning på en helt normal fungerende person (uden sygdom)? Det tror jeg ikke det har, dermed ikke sagt det er umuligt. Men der er jo ikke noget forkert eller usundt i at spise surkål, tværtimod. Så hvis man syntes det er sjovt, skal man da endelig bare gøre det, jeg tror bare ikke man skal forvente den store mærkbare effekt af det.