meezer

Medlemmer
 • Content count

  190
 • Joined

 • Last visited

About meezer

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Køn
  Ikke oplyst

Recent Profile Visitors

1,710 profile views
 1. Ortopædkirurger er generelt set en flok inkompetente idioter, der IKKE formår at LYTTE til patienterne og derfor ikke behandler korrekt..... din historie/behandling er desværre ikke unik. Få en konsultation hos dr. med. Uffe Jørgensen på www.parkensprivathospital.dk - han er landets dygtigste ortopædkirurg (knæ) og LYTTER til patienterne. En konsultation koster ca 1000 DKK. Det er samme sted John Verner er tilknyttet. Du har adskillige problemer med begge knæ, så det er bedst at lade dem se nærmere på det. Og det er korrekt at VMO-træning faktisk kan forværre knæets tilstand, hvis skaderne er for omfattende eller graverende. Det kan dog være nødvendigt at udføre kontrakturprofylaktiske øvelser, selvom det kan forværre knæets tilstand. VMO-træning er fint og ganske nødvendigt, når spec. kirurgiske indgreb er foretaget, men ofte ikke før.
 2. Knæ hæver ved belastning

  Find en anden ortopædkirurg. MR-scan af knæ er ofte enten misvisende eller intetvisende og dermed elendigt som dianosticeringsværktøj (det ved lægerne også godt!),- det samme gælder ultralyd og røntgen, scintigrafi, blodprøver osv, når der er tale om almindelige knæskader. Hvis din datters knæ hæver så meget op at det skal tømmes for væske (hvor mange ml blev udtømt?), så har knæet det ikke godt. Det kan være et væld af forskellige ting; både menisk, ledkapsel, bursitis, plica, ligamentskade, korsbåndsskade osv. Uanset hvad overlægen så siger - læger kan nemlig heller ikke se udefra, hvilken skader knæet er pådraget indvendigt... og ortopædkirurger tager ofte fejl fsv knæskader. Læs her om knæskader: http://sportnetdoc.dk/links-knee.htm og søg lidt i skadesforummet - der ligger en del tråde med lignende symptomer/skader på knæ. Få en uvildig vurdering af en ekspert i knæskader. Kan anbefale Parkens Privathospital, dr. med. Uffe Jørgensen. Han er særdeles god til at diagnosticere korrekt og lytter til patienterne i stedet for at ignorere skaden :-) Mener en konsultation koster 1000 DKK - det er pengene værd. Btw indtil videre bør hun hver gang knæet hæver den mindste smule op benytte RICE. Få evt noget NSAID til at tage inflammationen (via egen læge), hvis der er inflammation/hævelse.
 3. Smerter i knæ

  Smerter, hævelser og irritation (ex) i knæet er tegn på at der er noget galt. Sandsynligvis er dit knæ blot lidt overbelastet ud fra det du beskriver, men det er vigtigt at du agerer for at undgå evt. skader. Her er lidt råd: Start med 5 min ekstra opvarmning af knæene de næste måneder før hver løbetur. Køb et par neopren-knæbind og en ispose (fås i Matas). Neopren støtter og holder knæet varmt og nogen gange er det nok til at knæet kan holde til løbeture. Da dit knæ sandsynligvis er lidt overbelastet, så er det en god idé at ise knæet - i hvert fald i nogle uger efter hver løbetur ( i 20 min). Det lindrer og kan hindre inflammation i knæet. Sørg for at strække godt ud efter løb. Hjælper det ikke, så må du i første omgang ændre på løbeturene; længde, hastighed og interval (samt fortsætte med ovenstående). Hjælper det ikke, så må du holde en løbepause, give knæet et par ugers ro, og prøve at cykle i stedet uden for meget belastning..
 4. Behandlingssted

  Betal dig til en konsultation hos Parkens Privathospital. Det ligger.. i Parken, Østerbro. De er specialister i knæskader og andre ledskader. Dr. med. Uffe Jørgensen (ejeren) er ekspert i knæ - også i bla plica-skader og ved at de kan fuldstændig immobilisere knæet. Han lytter og respekterer patienterne og tager deres mening alvorlig. Du bør ses af ham - og kun ham. Han er populær, så regn med ca 14 dages ventetid.. Mener en konsultation koster ca 1000 DKK.
 5. Der er en del andre tråde om lignende knætraumer i dette forum, som jeg vil anbefale dig at læse. Knæskader skal altid tages alvorligt. Her er lidt råd: 1. Du må kun aktivere dit knæ i det omfang at det ikke medfører smerter, ømhed, hævelse og irritation. 2. Prøv RICE. RICE-princippet bør stort set altid anvendes ved akutte ledtraumer, som f.ex. i knæet, som du har været udsat for. RICE har størst effekt de første 24-48 timer efter skader, men princippet kan også anvendes i sin helhed eller delvist ved ikke-akutte skader. RICE= Rest Ice Compression Elevation. Her er Ro (som anbefalet på skadestuen) IKKE nok. Knæet skal ises, holdes eleveret og i ro samt støttes (efter behov) med et støttebind (fås i Matas). 3. Praktiserende læger ved generelt ikke ret meget om knæskader og fejldiagnosticerer ofte. Det "råd" du har fået er decideret forkert. 4. Tag til lægen igen og INSISTER på en henvisning til ortopædkirurg. Bed om en MR-scan, hvis ortopæden ikke kan give en plausibel diagnose, der stemmer overens med din egen opfattelse af symptomer og det objektive billede. Ortopæder kan heller ikke "se" hvordan knæet ser ud indvendigt ved at glo på det udefra og hive lidt i det... - Røntgen viser kun brud og en smule af brusk og bruges efterhånden kun ved mistanke om decideret brud - Ultralyd kan vise nogle af bløddelene, men det er nemt at tage fejl, for billedet er grumset. - MR-scan kan være misvisende eller intet vise og kan aldrig stå alene som diagnosticeringsgrundlag, men giver et bedre billede af bløddelene (menisk, korsbånd, ledkapsel, ledbånd osv). 5. Læs mere om forskellige knæskader her - før du tager til lægen: http://sportnetdoc.dk/links-knee.htm, så du kan få den rette behandling 6. Du kan godt have inflammation/hævelse i knæet og ikke have symptomer herpå. Der kan være indre hævelser i knæet (1. grads effusioner). Inflammation/effusion slider på bløddelene i knæet og forøger risikoen for forværring/yderligere skader. 7. Snak med din læge/ortopæd om evt. NSAID, således at dit knæ ikke udsættes for vedvarende inflammation 8. Undgå at gå ned af trapper, når dit knæ p.t. ikke er i stand til det. Belastningen er for voldsom og du risikerer yderligere skade 9. Læs om menisklæsioner her - og tjek med dig selv om du kan genkende symptomerne: http://sportnetdoc.dk/injury/08-05.htm Menisklæsioner heler ikke op af sig selv, men kan sys eller skæres væk. Ubehandlet dannes arvæv eller læsionen forværres. Det er dog ikke sikkert at det er din menisk, der er revnet (vi diagnosticerer ikke herinde), men din skadesbeskrivelse kan godt give menisklæsioner. 10. Du kan vælge selv at betale en konsultation (ca. 1000-1500 DKK) hos et af privathospitalerne, der har speciale i ortopædkirurgi og dermed undgå ventelisten til at starte med. I København findes Parkens Privathospital og nogen herinde har vist bud på de jyske..
 6. Knæskade

  Nu bliver jeg lige lidt hård: Hvis hun ikke er motiveret/kan motiveres til at løfte en finger selv, men blot sidde og have ondt af sig selv, så må hun jo tage konsekvensen af sine egne handlinger og det er, at det kun bliver værre. Hvis hun ikke vil lave øvelser, se en fys, gå i fitnesscenter, cykle eller svømme osv, så forklar hende at det udelukkende bliver værre, både hendes generelle sundhedstilstand men også hendes knæ. Hun må gøre en indsats selv - motivation eller ej. Start med cyklingen (evt blot 15-20 min pr gang til en start) - selvom det er dødssygt.
 7. Knæskade

  Vastus har stort set skrevet det. Cykling og VMO-træning. Der findes øvelser bla. på sportnetdoc.dk, hun kan anvende.
 8. ømt knæ efter menisk operation

  Du er lidt for hurtig til at intensivere træningen og dit knæ kan ikke følge med, derfor bliver det ømt. Det kan sagtens være hævet inde i knæet uden at du kan se/mærke det. Når knæet bliver varmt ved træning, så vil en evt ømhed/let smerte ofte "forsvinde" sålænge knæet er varmt, men du overbelaster stadig knæet og øger dermed risikoen for gentagne skader. Skær ned på træningen, og gå kun langsomt frem. Ofte vil knæskader resultere i "2 skridt frem og 1 tilbage", og det er lige tidligt nok postoperativt for dit knæ med intensiveret træning. Hvis knæet ofte er ømt, så brug RICE, der kan afværge en kronisk inflammation.
 9. Nej, det lyder ikke som CP, men som en bruskskade og evt plica i i højre knæ (med det forbehold at vi IKKE diagnosticerer på foraet..). Det kan kun opereres væk, men du kan bl.a. forsøge om inj. med binyrebarkhormon kan tage noget af inflammationen først (spørg lægen). Træning: Du overbelaster begge dine knæ med den træning du lægger for dagen. Hold dig til et par gyldne regler fsv angår knæ: 1. Du må træne hvad som helst, sålænge det ikke giver smerter i knæene. 2. Du må træne hvad som helst, sålænge dine knæ ikke bliver irriterede (inflammation). Du overskrider begge ;-) Nedsæt træningen drastisk i en periode, så inflammationen kan aftage - lige nu overbelaster du bare dine knæ - av! Fjern evt 1 aktivitet ad gangen og se om det hjælper på knæets inflammation og lav så KUN det, dit knæ kan tåle i en periode (i.e. 2-3 mdr). Fortsæt med at RICE hver dag, få noget NSAID af din læge (du skal nok regne med min. et par måneder på NSAID før du kan forvente nogen effekt, når dit knæ er så irriteret som det er). Diclofenac (f.eks. Voltaren) og Aceclofenac (Barcan, Beofenac i Tyskland) er begge velegnede NSAID til længere behandling - men rådfør dig med din læge. Når inflammationen er aftaget, så få lavet en MR-scan og se om den evt kan vise noget (det gør de langt fra altid..). Hvis du stadig har samme smerter og oplever samme gener ved patella, så er en artroskopi sandsynligvis løsningen. Du har jo prøvet det før og ved at det postop. forløb kan være kompliceret. God bedring
 10. Irreteret slimsæk i knæ

  Det er svært at sige hvad der er galt. Men den gyldne regel er altid, at vedvarende smerte og hævelse i knæleddet betyder at knæet er skadet. Som jeg har skrevet før, så bør man aldrig vedvarende ignorere kroniske knæsmerter eller irritation. Var der intet galt med dit knæ, bør du uden problemer kunne løbe 500 meter eller mere.. En væskeansamling på bagsiden af knæet/knæhasen defineres som Baker's Cyste. Det er en betegnelse for en symptomatisk væskeansamling, hvor knæet producerer for meget ledvæske. Det betyder altid, at knæet er pådraget en skade/irritation et eller andet sted i leddet. Det kan sagtens være en plica synovialis eller bursitis, hvor en kronisk inflammationstilstand vil medføre øget ledvæskeproduktion. Men.. der er et væld af muligheder, det kan også være en bruskskade, ligamentskade, skade på ledkapsel osv. Hvis knæets tilstand er forværret, så må du retur til ortopædkirurgen og blive undersøgt endnu engang. Du bør forsøge med den konservative, non-invasive NSAID behandling eller binyrebarkhormon først - i samråd med ortopædkirurgen selvfølgelig. Har du ikke fået NSAID før, så kan det nogen gange være nok - specielt i kombination med RICE, forsigtig VMO-træning og mådeholden træning i øvrigt (mindre spinning, mindre vægt). Det kan i nogle tilfælde afhjælpe inflammationen og derved nedsætte den øgede væskeproduktion, så dit knæ har tid til at komme sig. Hjælper det ikke efter et par måneder, så må du retur til ortopæden igen. MR-scanning, ultralyd, røntgen, scintigrafi og hvad der ellers findes i legetøjskassen af sjove undersøgelsesmetoder kan nogen gange afdække skaden, men alle undersøgelser er behæftet med fejlmargen og kan ret ofte være intetvisende. Desværre afviser mange ortopædkirurger at artroskopere på dét grundlag - på trods af reelle skader, der kan afhjælpes invasivt. Igen, hvis den non-invasive behandling ikke hjælper, så må du finde en ortopædkirurg, der er erfaren nok til artroskopi. Selvom det er et simpelt og hurtig invasiv procedure, så medfører det altid et traume, og du skal være opmærksom på at postop. forløb er kompliceret, smertefuldt og ofte langvarigt ved gentagne artroskopier - specielt i knæ med kronisk inflammationstilstand. Og det medfører ofte et kronisk "svækket" knæ, der radikalt forøger den fremtidige skaderisiko -selvom knæet efter evt. artroskopi er erklæret sundt og raskt. Eneste "fordel" er af kosmetisk art; operatørerne er som regel flinke til at anvende de gamle portaler, så man kan nøjes med de samme to små ar ;-)
 11. Synovit i knæet.

  Eneste virkningsfuld løsning jeg kender, er synovektomi, som du jo selv kender til. Du kan "satse" på at den bliver afstødt over tid og så få noget NSAID af din ortopæd, evt. som p.n. i en længere periode. Du kan jo også forsøge dig med glucosamin, chondroitin og MSM, men jeg tror ikke det vil hjælpe. Kender ikke til den nævnte syre desværre. Ved ikke om det er et "lyspunkt", at det nu er det andet knæ - gentagne artroskopier i samme knæ er i hvert fald ikke "anbefalelsesværdigt" ;-)
 12. Irreteret slimsæk i knæ

  Hvis dit knæ er irriteret i forvejen vil en injektion irritere yderligere. Det bør dog være kortvarig ømhed/smerte og lokaliseret til injektionsstedet og området deromkring. Så 1 uges tid efter bør du ikke længere have smerter, der kan tilskrives injektionen. Der sker i princippet ikke noget ved at forsøge med endnu en injektion med binyrebarkhormon - nogen gange skal knæ-patienter have flere injektioner. Du skal dog være opmærksom på at for en lille gruppe patienter kan binyrebarkhormon-injektioner forværre tilstanden i knæet. Mener det er omkring 3-5 %. Alternativt kan du evt. forsøge dig med NSAID behandling i tabletform via egen læge eller ortopæd. Det er dog kun symptomatisk behandling, men afhjælper inflammation, hævelse og smerter i knæet. Du kan så håbe at bursaen (slimsækken) med tiden vil blive afstødt og absorberet. Snak med din læge om NSAID skal afprøves først. Du kan også forsøge at holde inflammationen symptomatisk "nede" ved at benytte dig af RICE dagligt, selvom det egentligt er til akutte skader. Hvis NSAID ikke hjælper i løbet af et par måneder, og du stadig har smerter og vævsinflammation, så må du tilbage til ortopædkirurgen. Ofte vil "ødelagte" slimfolder/sække kun blive delvist afstødt/ikke afstødt med en kronisk inflammation af knæet til følge. Vedvarende inflammation slider på knæets bløddele og risikoen for skader forøges med årene (udover de gener, som bursitis/plica synovialis i øvrigt medfører), så mit råd er at du ikke "ignorerer" skaden i årevis, hvis der ingen bedring er. Et godt råd: hvis knæet gør vedvarende ondt, så ER der noget galt og du bør reagere på det og forlange at få det behandlet af en kompetent ortopædkirurg. Hvis konservativ behandling i form af binyrebarkhormon, NSAID, RICE, forsigtig VMO-genoptræning osv ikke virker, så snak med ortopædkirurgen om en artroskopi. BTW: Slimhinder og -sække gendannes som regel efter 3-4 uger, så du "mister" dem ikke for altid ved en artroskopisk synovektomi/bursa removal. I øvrigt en rettelse: Du skrev at du havde fået konstateret slimsækbetændelse (bursitis) og ikke plica synovialis (slimhindefold-betændelse), som jeg har beskrevet - sorry. Men i princippet er symptomer, smerter og behandling nogenlunde det samme for begge og både slimfolder og slimsække har samme funktionstype: at beskytte og aftage stød ved aktivitet rundt om/i/ved knæleddet (og alle andre led i vores krop). Iøvrigt kan ortopædkirurger snildt tage fejl - ofte er der tale om plica synovialis og ikke bursitis, når der artroskoperes.
 13. Irreteret slimsæk i knæ

  Fordi konservativ behandling alt alt for ofte medfører degeneration af knæet samt yderligere skader og er helt uden effekt i bedste fald (ofte ses en forværring!) - Se mit første svar i denne tråd. Synovitis forsvinder ofte ikke af sig selv men som en elektiv skade vælger mange ortopædkirurger den konservastive tilgang, hvilket alt for ofte medfører forværring af patientens knæ førend der opereres. Artroskopi er et indgreb med en vis risiko, men det er konservativ behandling også (forhøjet risiko for degeneration) så det er en individuel vurdering af det enkelte knæ samt skadens omfang. En lang række skader i knæet kan kun behandles ved artroskopi.
 14. Problemer med betændte slimsække

  Du bør tage til specialist (ortopædkir) og få dine knæ evalueret, evt MR-scannet. Dine knæ fortæller dig, at de ikke er ok. Det passer simpelthen ikke hvad lægerne siger til dig - at der ikke kan gøres mere. Det er en standard kommentar fra ortopædkirurger! Forlang at blive undersøgt ordentligt. Det er svært at sige hvad diagnosen er (der er et hav af muligheder ud fra din beskrivelse), men det kan være at en længere periode med NSAID (på recept) og daglig RICE samt forsigtig genoptræning og VMO-øvelser er nok. Men du bør blive tilset af en specialist først og undersøges ordentligt (og du skal kæmpe for det - lad være med at acceptere at intet kan gøres).
 15. Operares for korsbåndsskade

  Medmindre du gerne vil risikere kroniske knæproblemer med følgende nedsat funktionalitet og mobilitet, så vil jeg råde dig til at lade dit knæ fortælle dig, hvordan du skal prioritere tingene. Medicinsk anses korsbåndsskader og lign desværre for at være elektive skader (nogle bliver dog subakutte), men at udsætte/udskyde korrekt behandling af et knæ medfører som regel degeneration af knæet. Derved risikerer du yderligere komplikationer, herunder et komplekst postop. forløb samt irreversible skader og generel svækkelse af/ i knæet. Mange patienter kan godt stå på ski efter en ACL/PCL skade, men du gør klogt i at lade dit knæ afgøre hvornår du er klar til dén aktivitet. Som andre skriver, så er du alt for optimistisk at satse på 12 mdr til genoptræning og så vil du stå på ski - (herunder sorte pister!) Knæpatienter har stort set altid en forhøjet risiko for nye skader og for din egen skyld bør du tage dine knæ og knæskader alvorligt - de skal bære dig livet ud...