JokumS

Medlemmer
 • Content count

  203
 • Joined

 • Last visited

 1. 17 år, og kroppen vokser ikke...

  Antager du udfører styrketræning? 2-3 liter sødmælk om dagen, så skal du nok tage på. Er selv 1.75m, og vejede i starten, for to-tre år siden, 57kg. Det er fem centimeter - og nu omkring 22 kilo - mere end dig. Den eneste forskel på dig og mig er, at jeg lige akkurat kan komme ind i Garden... men hvem vil dog det?
 2. Har tabt mig! Det var ikke meningen! Hjælp!

  Sødmælk. To liter om dagen, og du har opnået ca. 1200 kalorier samt mellem 60-70 gram protein, ekslusiv din almindelige kost.
 3. Værnepligtig, hjælp (Pige)

  Det er kun for dem, der vil have en fremskyndet HBU (Mener at huske, det hedder "særligt motiveret, et-eller-andet", lyder ikke som om, det er det, du skal), hvor cooper-testen afgører noget, samt deres nye "core" test. Mener det var niveau tre. Med det sagt, bliver der en pæn sjat tests under HBUen, afhængigt af din kompagniets/delingens temperament, så forberedelse er helt klart brugbart, specielt hvis du vil have en HRU senere hen. Langdistance samt interval er primus i mine øjne. I sidste ende vil du komme til en cooper-test, såfremt du vil fortsætte, som lyder på 2400 meter (Ved ikke om det er regiments-bestemt). Består du ikke, får du nok en chance til, og ellers fortsætter du HBU og afslutter derefter. Kan ikke huske, om den dér "speed-test" var et krav til HRU, men den er helt klart værd at forberede sig på, da den er krav til mange andre muligheder i forsvaret. VenaN, der er mange der netop bruger HBU til at finde ud af, hvad de vil med Forsvaret. Og som pige, har man en mindre fordel, hvis man synes det er død og helvede at stå op inden middag: Man kan sige fra.
 4. Proteinpulver

  Sjovt du nævner det, for mange af mine venner mener det samme om banan-smag generelt. Måske hælder jeg mere mælk i, end du gør, men Bodylabs vanillie-variant synes jeg smager ret kunstigt i forhold til med sammen blandingsforhold. Alt i alt smager det bedre end det neutrale, som jeg desværre ikke er sej nok til at drikke. Kan forresten varmt anbefale MPs shaker. Der er ikke så meget forskel på shakere, men deres er lidt mere praktisk i mine øjne end Bodylabs.
 5. Proteinpulver

  Begge steder er gode, og begge har god service i mine øjne. Myprotein er dog lidt billigere, og er begyndt at købe hos dem. Deres banan-valle er fjong.
 6. solgt

  Fordi man på alle kaserner kan få mindst én slags kød, kartofler og bruns sovs hver dag Det, og alm. mad, er lidt bedre end bøf stroganoff, som man automatisk selv betaler for, og får ved øvelser. Ville være fedt, hvis jeg stadig havde tid til at være i det fri lige så meget.
 7. Feedback: Dødløft-teknik (med video)

  Du kunne godt eksplodere mere. Du laver en touch'n'go - er du nervøs og skeptisk over for din egen teknik, så vil jeg anbefale dig at stoppe og repositionere hver gang du løfter (Hvilket jeg selv altid gør, uanset løft). Jeg ville heller aldrig gå så langsomt ned i en dødløft, som du gør. En anden ting, jeg synes selv det har hjulpet at trække stangen op af skinnebenene, både for min teknik og øgelsen af mit løft. Måske er det for det er en relativt let vægt for dig, men prøv at tænk over at holde armene helt strakt. Det ligner, du løfter armene lidt under løftet. Plejer selv at løfte barfodet.
 8. Morgen cardio

  Hvordan er din smidighed? Hvis du indarbejder noget smidighedstræning efter træningen kan det være med til at afhjælpe din skinnebensbetændelse og få dig ud at løbe igen. Jeg ville selv holde mig til de 25-30 minutter ved én af dine muligheder for enkelthedens skyld, selvom det er lidt mere kedeligt. Ellers er det med gåturen også en god idé - og specielt en tidlig efterårsmorgen er perfekt til gåtur i mine øjne (Afhængigt af, hvor man bor)! Der er lidt tid til, men så er der jo god tid til at forberede sig på. Evt., en cykeltur udenfor (Går ud fra, du mener, du cykler på motionscyklen i din klub/center).
 9. Trapz = kropshævninger og rows.
 10. Jeg træner ikke mave - dumt?

  Bruger curls for albuen, men tvivler på, jeg har fået synderligt store guns af det. Gør det på mine stem og bænkpres dage i 10x3. Mavetræning hjælper i mine øjne med at forberede til f.eks. dødløft i mit opspænd. Her benytter jeg mest statiske øvelser som f.eks. hollow body på tid, enten på squat/DL dage eller i mellem styrketræningsdagene.
 11. Rex tur i livgarden?

  Har du ingen problemer på de andre HBU feltøvelser skal det nok gå, dvs., gå march og løbe uden problemer. Bare lav din karamel ordentligt.
 12. Underarm "svupper" ved stem

  Hejsa, nogen der har en idé til at afhjælpe en "svuppen" i indersiden af min underarm under den koncentriske del af et stem? Det sker ca. lige ved, eller lige efter at min overarm er vandret positioneret, at der så er noget, der nærmest giver et stød, og det er næsten hver gang, uanset hastighed, men stadigvæk voldsommere jo hurtigere jeg udfører løftet. Jeg er begyndt næsten at pege albuerne fremad under stem, da jeg føler jeg er stærkest dér, og da jeg har skulderproblemer, der gør det ekstra trættende at have et bredt "albuefang". Mit greb er lidt over skulderbredde - er her også stærkere længere inde, men jo længere inde, jeg har grebet, desto mere svupper underarmen. Jeg strækker ud, men det er mest skulderorienteret.
 13. Hvad skal jeg gøre ?

  Sandt, jeg står (eller sidder ...) selv med skavanker, uden at være CFer, men som sagt kunne jeg bare forestille mig, at der er flere skader i CF-miljøet kontra VL- eller styrkeløft-miljøet. Tror også det er den måde, det bliver planlagt og programmeret, der er fejlen i en del af CF-verden - som Fame Boy skrev. De få gange, jeg har været med til CF har det virket som en kæmpe gang vold mod kettlebells, luften eller skamler, som helt klart tager pusten fra dig - men ikke noget, der giver plads til teknik-træning. Min veninde, der træner i en CF-klub siger også, at trænerne stort set ikke har overblik over at hjælpe alle med deres teknik, da det er store hold og netop oftest baseret på tid. Kan ikke huske hendes klub, men kan prøve at spørge ind til navnet. Mener den er ret stor i KBH. I mine øjne er teknik det vigtigste, og jeg ville aldrig blande kardio-inspireret (Hvis man kan kalde det dét?) træning ind i min teknik-træning i frygt for at miste fokus. Men ok, vil man bare have en sixpack behøves man ikke at stå flere år og øve træk, så foreslår jeg helt klart også gymnastik eller lignende sportsgrene.
 14. Hvad skal jeg gøre ?

  Når man står og frivender på tid i en halv time, så skal man jo være supermand for ikke at glide ind i en dårlig teknisk form. Jeg er ikke decideret modstander af Crossfit, folk må jo selv bestemme hvad de vil. Faktum er bare, at de fleste, jeg har mødt fra CF er endt med skavanker grundet overbelastning. Jeg har ingen statistik over hvem, der har fleste skader, men det skulle altså ikke undre mig at CF-udøvere har én af de højeste rater. Og så kan jeg simpelthen ikke se meningen i styrketræning, der er et registeret varemærke udover penge. Det er vel i bund og grund bare "cirkel-vægt-træning".
 15. Fik forleden dag at vide fra en ortopædkirurg, at jeg har Chondromalacia Patella. Jeg har i snart et år haft problemer med deciderede, men ikke altid bemærkelsesværdige, smerter i knæene, selv efter lange perioder med hvile (Som i; mere end en måned), har det kunne forværres, men det har også formået at være smerteløst efter tung træning. Min ortopædkirurg anbefalede mig, at tage nogle korte cykelture hver dag, da det skulle udligne de ujævnheder, der skulle være. Han sagde også, det sandsynligvis vil tage lang tid at hele, men at det er usikkert og også kunne forbedres inden for kort tid. Jeg tror på ham, det er ikke det, men der ligger lidt problemer i det: 1. Jeg har noget, der går og irriterer i hoften når jeg cykler, og skal jævnligt sparke den "på plads", når jeg cykler og generelt laver lignende bevægelse. Jeg er bange for, at det muligvis kan tyde på, der er noget i hoften, der kan forværres, hvis jeg begynder at cykle. Så jeg er på udkig efter alternativer. Fandt noget på nettet omkring leg-extensions, men ved ikke lige hvordan man sammenligner en halv til en times cykling med leg-extensions ... 2. Jeg vil gerne snart tilbage på mit gamle arbejde, og jeg ønsker ikke at vente flere år på det, hvis jeg aktivt kan behandle det. Det er til gengæld lidt tvetydigt, hvordan behandlingsprocessen er med denne skade, da nogen mener det ene, og nogen mener det andet om hvorvidt, man kan afhjælpe det aktivt. Hvad er jeres erfaringer? Kan det anbefales at få hjælp igennem fysioterapeut? Har hørt om folk, der har gjort det, men jeg kan, uden at jeg har forstand på det, ikke lige se, hvad en fys skal gøre for mig, hvis hvile og en "udjævning" af brusken er det eneste, der kan hjælpe. Jeg har, igen uden nogen forstand på emnet, undret mig lidt over, om det er 100% sikkert, at jeg har "biografknæ", som det så også kaldes, eller kan man simpelthen godt bekræfte et problem i knæet uden nogen former for skanning? Jeg fik taget to ultralydsskanninger omkring det værste knæ uden, at der blev fundet noget, inden jeg var hos min ortopædkirurg. Og kan jeg regne med, at knæene evt. bliver lige så stærke som før? Jeg har indtil videre droppet squat-dagen og prøver at finde ud af noget at bruge den dag på i stedet - evt. en udstræksdag og/eller øget fokus på min cirkeltræning. Jeg mener ikke at havde kunne mærke smerte i mine knæ efter mine dødløft-dage, så kan jeg stadig dødløfte, nu hvor jeg har droppet squat-dagen? Håber nogen, kan hjælpe, tak.