JokumS

Medlemmer
 • Content count

  203
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by JokumS

 1. Hejsa. Jeg kører lige pt. 5/3/1 med et lidt ændret "styrke"-skema (fra styrkeløfter-udgaven) fire dage om ugen. Jeg er begyndt at træne mere og mere gymnastik-lignende bevægelser og vil til at gøre lidt mere ved det, og blev interesseret i rutiner der peger i den retning. Fandt så frem til gymnasticbodies.com's foundation-programmer. Er der nogen, der har prøvet dem herfra og evt. har ris/ros til rutinerne? Og, går jeg på for meget kompromis med disse rutiner, hvis jeg lægger fire dage af til 5/3/1 og de resterende tre dage til GB-programmerne samt løb/svømning? Mit mål med min træning har altid været at kunne præstere bedre generelt samt at kunne presse mig selv mere og mere. Muskelmasse er kun interessant torsdag og fredag aften.
 2. 17 år, og kroppen vokser ikke...

  Antager du udfører styrketræning? 2-3 liter sødmælk om dagen, så skal du nok tage på. Er selv 1.75m, og vejede i starten, for to-tre år siden, 57kg. Det er fem centimeter - og nu omkring 22 kilo - mere end dig. Den eneste forskel på dig og mig er, at jeg lige akkurat kan komme ind i Garden... men hvem vil dog det?
 3. Har tabt mig! Det var ikke meningen! Hjælp!

  Sødmælk. To liter om dagen, og du har opnået ca. 1200 kalorier samt mellem 60-70 gram protein, ekslusiv din almindelige kost.
 4. Værnepligtig, hjælp (Pige)

  Det er kun for dem, der vil have en fremskyndet HBU (Mener at huske, det hedder "særligt motiveret, et-eller-andet", lyder ikke som om, det er det, du skal), hvor cooper-testen afgører noget, samt deres nye "core" test. Mener det var niveau tre. Med det sagt, bliver der en pæn sjat tests under HBUen, afhængigt af din kompagniets/delingens temperament, så forberedelse er helt klart brugbart, specielt hvis du vil have en HRU senere hen. Langdistance samt interval er primus i mine øjne. I sidste ende vil du komme til en cooper-test, såfremt du vil fortsætte, som lyder på 2400 meter (Ved ikke om det er regiments-bestemt). Består du ikke, får du nok en chance til, og ellers fortsætter du HBU og afslutter derefter. Kan ikke huske, om den dér "speed-test" var et krav til HRU, men den er helt klart værd at forberede sig på, da den er krav til mange andre muligheder i forsvaret. VenaN, der er mange der netop bruger HBU til at finde ud af, hvad de vil med Forsvaret. Og som pige, har man en mindre fordel, hvis man synes det er død og helvede at stå op inden middag: Man kan sige fra.
 5. Proteinpulver

  Sjovt du nævner det, for mange af mine venner mener det samme om banan-smag generelt. Måske hælder jeg mere mælk i, end du gør, men Bodylabs vanillie-variant synes jeg smager ret kunstigt i forhold til med sammen blandingsforhold. Alt i alt smager det bedre end det neutrale, som jeg desværre ikke er sej nok til at drikke. Kan forresten varmt anbefale MPs shaker. Der er ikke så meget forskel på shakere, men deres er lidt mere praktisk i mine øjne end Bodylabs.
 6. Proteinpulver

  Begge steder er gode, og begge har god service i mine øjne. Myprotein er dog lidt billigere, og er begyndt at købe hos dem. Deres banan-valle er fjong.
 7. solgt

  Fordi man på alle kaserner kan få mindst én slags kød, kartofler og bruns sovs hver dag Det, og alm. mad, er lidt bedre end bøf stroganoff, som man automatisk selv betaler for, og får ved øvelser. Ville være fedt, hvis jeg stadig havde tid til at være i det fri lige så meget.
 8. Feedback: Dødløft-teknik (med video)

  Du kunne godt eksplodere mere. Du laver en touch'n'go - er du nervøs og skeptisk over for din egen teknik, så vil jeg anbefale dig at stoppe og repositionere hver gang du løfter (Hvilket jeg selv altid gør, uanset løft). Jeg ville heller aldrig gå så langsomt ned i en dødløft, som du gør. En anden ting, jeg synes selv det har hjulpet at trække stangen op af skinnebenene, både for min teknik og øgelsen af mit løft. Måske er det for det er en relativt let vægt for dig, men prøv at tænk over at holde armene helt strakt. Det ligner, du løfter armene lidt under løftet. Plejer selv at løfte barfodet.
 9. Morgen cardio

  Hvordan er din smidighed? Hvis du indarbejder noget smidighedstræning efter træningen kan det være med til at afhjælpe din skinnebensbetændelse og få dig ud at løbe igen. Jeg ville selv holde mig til de 25-30 minutter ved én af dine muligheder for enkelthedens skyld, selvom det er lidt mere kedeligt. Ellers er det med gåturen også en god idé - og specielt en tidlig efterårsmorgen er perfekt til gåtur i mine øjne (Afhængigt af, hvor man bor)! Der er lidt tid til, men så er der jo god tid til at forberede sig på. Evt., en cykeltur udenfor (Går ud fra, du mener, du cykler på motionscyklen i din klub/center).
 10. Trapz = kropshævninger og rows.
 11. Jeg træner ikke mave - dumt?

  Bruger curls for albuen, men tvivler på, jeg har fået synderligt store guns af det. Gør det på mine stem og bænkpres dage i 10x3. Mavetræning hjælper i mine øjne med at forberede til f.eks. dødløft i mit opspænd. Her benytter jeg mest statiske øvelser som f.eks. hollow body på tid, enten på squat/DL dage eller i mellem styrketræningsdagene.
 12. Rex tur i livgarden?

  Har du ingen problemer på de andre HBU feltøvelser skal det nok gå, dvs., gå march og løbe uden problemer. Bare lav din karamel ordentligt.
 13. Underarm "svupper" ved stem

  Hejsa, nogen der har en idé til at afhjælpe en "svuppen" i indersiden af min underarm under den koncentriske del af et stem? Det sker ca. lige ved, eller lige efter at min overarm er vandret positioneret, at der så er noget, der nærmest giver et stød, og det er næsten hver gang, uanset hastighed, men stadigvæk voldsommere jo hurtigere jeg udfører løftet. Jeg er begyndt næsten at pege albuerne fremad under stem, da jeg føler jeg er stærkest dér, og da jeg har skulderproblemer, der gør det ekstra trættende at have et bredt "albuefang". Mit greb er lidt over skulderbredde - er her også stærkere længere inde, men jo længere inde, jeg har grebet, desto mere svupper underarmen. Jeg strækker ud, men det er mest skulderorienteret.
 14. Hvad skal jeg gøre ?

  Sandt, jeg står (eller sidder ...) selv med skavanker, uden at være CFer, men som sagt kunne jeg bare forestille mig, at der er flere skader i CF-miljøet kontra VL- eller styrkeløft-miljøet. Tror også det er den måde, det bliver planlagt og programmeret, der er fejlen i en del af CF-verden - som Fame Boy skrev. De få gange, jeg har været med til CF har det virket som en kæmpe gang vold mod kettlebells, luften eller skamler, som helt klart tager pusten fra dig - men ikke noget, der giver plads til teknik-træning. Min veninde, der træner i en CF-klub siger også, at trænerne stort set ikke har overblik over at hjælpe alle med deres teknik, da det er store hold og netop oftest baseret på tid. Kan ikke huske hendes klub, men kan prøve at spørge ind til navnet. Mener den er ret stor i KBH. I mine øjne er teknik det vigtigste, og jeg ville aldrig blande kardio-inspireret (Hvis man kan kalde det dét?) træning ind i min teknik-træning i frygt for at miste fokus. Men ok, vil man bare have en sixpack behøves man ikke at stå flere år og øve træk, så foreslår jeg helt klart også gymnastik eller lignende sportsgrene.
 15. Hvad skal jeg gøre ?

  Når man står og frivender på tid i en halv time, så skal man jo være supermand for ikke at glide ind i en dårlig teknisk form. Jeg er ikke decideret modstander af Crossfit, folk må jo selv bestemme hvad de vil. Faktum er bare, at de fleste, jeg har mødt fra CF er endt med skavanker grundet overbelastning. Jeg har ingen statistik over hvem, der har fleste skader, men det skulle altså ikke undre mig at CF-udøvere har én af de højeste rater. Og så kan jeg simpelthen ikke se meningen i styrketræning, der er et registeret varemærke udover penge. Det er vel i bund og grund bare "cirkel-vægt-træning".
 16. Fik forleden dag at vide fra en ortopædkirurg, at jeg har Chondromalacia Patella. Jeg har i snart et år haft problemer med deciderede, men ikke altid bemærkelsesværdige, smerter i knæene, selv efter lange perioder med hvile (Som i; mere end en måned), har det kunne forværres, men det har også formået at være smerteløst efter tung træning. Min ortopædkirurg anbefalede mig, at tage nogle korte cykelture hver dag, da det skulle udligne de ujævnheder, der skulle være. Han sagde også, det sandsynligvis vil tage lang tid at hele, men at det er usikkert og også kunne forbedres inden for kort tid. Jeg tror på ham, det er ikke det, men der ligger lidt problemer i det: 1. Jeg har noget, der går og irriterer i hoften når jeg cykler, og skal jævnligt sparke den "på plads", når jeg cykler og generelt laver lignende bevægelse. Jeg er bange for, at det muligvis kan tyde på, der er noget i hoften, der kan forværres, hvis jeg begynder at cykle. Så jeg er på udkig efter alternativer. Fandt noget på nettet omkring leg-extensions, men ved ikke lige hvordan man sammenligner en halv til en times cykling med leg-extensions ... 2. Jeg vil gerne snart tilbage på mit gamle arbejde, og jeg ønsker ikke at vente flere år på det, hvis jeg aktivt kan behandle det. Det er til gengæld lidt tvetydigt, hvordan behandlingsprocessen er med denne skade, da nogen mener det ene, og nogen mener det andet om hvorvidt, man kan afhjælpe det aktivt. Hvad er jeres erfaringer? Kan det anbefales at få hjælp igennem fysioterapeut? Har hørt om folk, der har gjort det, men jeg kan, uden at jeg har forstand på det, ikke lige se, hvad en fys skal gøre for mig, hvis hvile og en "udjævning" af brusken er det eneste, der kan hjælpe. Jeg har, igen uden nogen forstand på emnet, undret mig lidt over, om det er 100% sikkert, at jeg har "biografknæ", som det så også kaldes, eller kan man simpelthen godt bekræfte et problem i knæet uden nogen former for skanning? Jeg fik taget to ultralydsskanninger omkring det værste knæ uden, at der blev fundet noget, inden jeg var hos min ortopædkirurg. Og kan jeg regne med, at knæene evt. bliver lige så stærke som før? Jeg har indtil videre droppet squat-dagen og prøver at finde ud af noget at bruge den dag på i stedet - evt. en udstræksdag og/eller øget fokus på min cirkeltræning. Jeg mener ikke at havde kunne mærke smerte i mine knæ efter mine dødløft-dage, så kan jeg stadig dødløfte, nu hvor jeg har droppet squat-dagen? Håber nogen, kan hjælpe, tak.
 17. Fordomme om motionscenter.

  Alle ved jo, at success med træningen er proportionel med din opmærksomhed hos damerne i centeret. Med det sagt, lad egoet været ved døren. Er der nogen der griner af dig, så tænk på, de har været samme sted som dig - sandsynligvis hjælper de dig hellere end at grine. Havde det helt på samme måde først, men i sidste ende er det ikke, hvad du kan her og nu, men hvad du rykker dig frem i mod, og din fremgang, der viser hvor god en løfter du er. Ikke bare på kiloene, men også om du bruger hovedet. Den eneste, der sandsynligvis er opmærksom på dig, er dig selv.
 18. Træningsmål: Lidt af det hele - mangel på fokus?

  Prøv starting strength og løb/svøm/cykel på off-dagene sammen med tabata eller cirkeltræning. Evt. læg ud med bronzecirklen indtil du har den på et højt niveau.
 19. 5/3/1 og Gymnastic Bodies

  GVT og Sheiko? Lol,så tror jeg sgu mine lårbasser dør ... :-D Idéen var mest at få noget mere konditionstræning med på 5/3/1 og få alt fokus på core/udholdenhedstræning væk fra styrkedagene, men ja, en god kombi ville nok være at erstatte nogle hjælpeøvelser/rutiner med noget fra Foundation One.
 20. 5/3/1 og Gymnastic Bodies

  Ja, det er også det, jeg også er bange for - at det er for meget. Tror jeg vil rode videre med sammensætning af et program, med netop foundation one som hjælpeøvelser og fokusere mere på tekniktræning end den "fysiske" træning. Forhåbentligt kan det fungere. Jeg er godt klar over, at mere ikke nødvendigvis er bedre, men når man nu elsker træning...
 21. 5/3/1 og Gymnastic Bodies

  Jeg ved godt, at der ugemæssigt ikke er hviledage, men kan der ikke kompenseres for det med en deload uge? Det passer fint med begge programmer til, at der er plads til en deload uge hver fjerde uge.
 22. Hjælp til eksplosivt trænings program

  Hej, har du overvejet vægtløftning? Der er nogle få klubber, der går op i deres vægtløftningstræning. Se evt. på http://www.weightlifting.dk/da/Klubber.aspx for en klub, der er nærmest dig. Jeg ved ikke om allesammen konkurrerer eller har hold i vægtløftning, men der er sandsynligvis folk med god erfaring i alle klubberne. EDIT: Indså lige, at det ikke var et decideret svar på dit spørgsmål, men håber det kan inspirere dig, da vægtløftere netop træner eksplosive bevægelser, og nogle inkoporerer f.eks. interval-løb i deres træning. Sæt og reps kan jeg ikke hjælpe dig med. Jeg har for det meste set folk køre alt fra singles til 10-20 reps på hjælpeøvelser. Jeg er, som du måske kan høre, ikke selv vægtløfter, men jeg ser meget op til sporten.
 23. Ansøgning til Frømandskorpset

  Så vidt jeg ved fra en ven, der har været igennem, starter man helt fra HBU-niveau med indlæringen, da de fleste kommer fra det civile. Det er f.eks. noget, der ikke blev gjort i min HRU; her blev alt udført i en formodet "De har allesammen lige været hubbere" mentalitet. Men erfaring er altid godt. Uanset om man vil det eller ej, så er det til tider også neder at være regulær soldat. Det er også vådt, forpustende osv., men i eliten er der ikke nogen undskyldninger. Der præsterer du altid til det yderste... Hvis altså jeg skal tro på min ven. Det er måske bedre at indse måske allerede fra HBUen, at det at være soldat ikke er så interessant for dig, eller at du elsker det, og så er det, at du kan drage fra erfaringer selv fra HBUen. - ikke at jeg vil stoppe dig, så der kommer da også et held og lykke her fra!
 24. Muskelmasse imod skader og 5/3/1

  Hejsa. Jeg er gået hen og gået så meget i stykker, jeg ikke kan lave meget med mine knæ uden det får konsekvenser, min ryg føles sammenklemt under mellem skulderblad og rygsøjlen. Jeg er gået helt væk fra squats og dødløft som begge irriterer mig omkring og i knæet, og da min ene side af ryggen føles sammenklemt, kramper den ved andet end let belastning. Løb er heller ikke særlig behageligt, men det er mest grundet min ellers, med tiden, forbedret skinnebensbetændelse... Ærgelidt, men sådan er det vel bare. Er i gang med et forløb hos lægen, der lader til at tage rigtig, rigtig lang tid og mange henvisninger. Tror ærlig talt bare der er tale om overbelastning, men har haft "underlige" følelser/tryk i knæene i mange år - også inden jeg begyndte at træne, og inflammationshæmmende piller lader ikke til at virke. Men jeg laver en en sk*d fornuftig længere, så vil gerne igang med træningen igen. Er træt af kun at kunne magte to træningsdage om ugen, og vil helst gerne kunne løbe, squatte og alt andet igen uden at have ondt. Lige pt. består min træning kun af stem og bænkpres-dagene jævnfør 5/3/1 programmet (Med Boring But Big). Derudover er jeg begyndt at lege med noget kropshævninger. Fra denne uge af ville jeg prøve armstrong-rutinen for at se hvordan det går, men det lader til at drille min albue, så kan være jeg trapper lidt ned igen... Jeg har en idé om, at muskelmasse fremover kan være med til at undgå skader, så jeg ville prøve at træne, stadig styrke/udholdenhedsorienteret, men med lidt fokus omkring muskelmasse. Leg extensions (udføres samme dag som stem og bænkpres) lader til at gå, men kan ikke noget med baglårene rigtigt endnu, da det ender med at gøre ondt. Er der noget om det med muskelmassen? Google lader ikke til at finde meget om det, men tror jeg søger forkert.... Nu har jeg bare leget lidt med foam rolling. Det lader til at virke "blødgørende" på mine ben inden træning, men min ryg sætter sig bare mere fast og klemmer mere efter ellers let foam rolling. Er der måske nogen, der har forslag til en desperat træningsnarkoman? Evt. gode idéer til at hjælpe med at fylde de andre dage ud med noget, der kan holde benene/ryggen igang. Jeg bliver snart en elpære.. Mvh, JokumS
 25. Muskelmasse imod skader og 5/3/1

  Beklager det sene svar. Det med knæene er muligvis startet pga. dårlig træning, ja. Alt det andet begyndte først efter jeg fik arbejde i forsvaret. Tak for tip, men jeg har skam allerede en fys i tankerne, som har hjulpet min kammerat, men lige nu forsøger jeg at følge lægens forløb. Nu fik jeg at vide før, at jeg skulle forsøge mig med let geneoptræning af benene imens, og leg extensions lader ikke til at påvirke mig synderligt samt lette dødløft, Nu må vi se, jeg skal forsøge at holde et fornuftigt belastningsniveau.