Henrik S.

Medlemmer
 • Content count

  5,058
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  88

Henrik S. last won the day on September 11

Henrik S. had the most liked content!

About Henrik S.

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Frederiksberg
 1. Motion i balance™

  Første tur med afprøvning af Garmin Edge 520 blev en solotur i dag, da jeg regnede med, at det ville give nogle ordentlige byger her til aften. Men det er ikke rigtig blevet til noget, så jeg kunne vel strengt taget godt have kørt med til fællestræningen alligevel. Oh well ... Cykelcomputeren tegner godt. Det er noget helt andet kram end den Sigma, jeg brugte i foråret, og den virker langt mere pålidelig end løbeuret. Navnlig pulsbæltet i forhold til håndledsmåling lader til at være mere præcis. Kurverne viser hastighed øverst og puls nederst, og de følges jo fint ad uden de der mærkelige peaks. 'Klumpen' 3/4 henne er turen fra Risby til Ballerup, hvor jeg prøvede at give den lidt mere gas. Jeg er positivt overrasket over, hvor godt jeg kan aflæse skærmen uden læsebriller. Jeg har indstillet en skærm med fire felter - distance, hastighed, tidsforbrug og puls - og det giver en størrelse, som jeg fint kan se, hvad der faktisk kommer lidt bag på mig. Derudover er jeg glad for betjeningen med knapper i stedet for touchskærm. Det viste sig, at pakken var en hel bundle med ikke alene holder og pulsbælte mv., men også en kadencesensor til pedalarmen og en hastighedssensor til hjulnavet. Nu skal der ikke mere tingeltangel på cyklen, men det får da prisen på 1599 kr. til at forekomme ret fornuftig. Jeg har købt hos Cykelpartner.dk, der er en værdig konkurrent til Cykelgear.dk.
 2. Motion i balance™

  Fin omgang fællestræning i ABC Motion i dag, der landede på 101 km for mit vedkommende. Først 2,5 runder ved Bregnerød med rulleskift, videre ad Stumpedyssevej til en omgang parløb bagom op til Karlebo og til sidst lidt hidsigt gadeløb med 6 runder ved Gydevang i Allerød. Rigtig gode ben og fornuftigt tempo. Meget opmuntrende. Nærmer mig så småt de 7000 km for i år, så mon ikke jeg får rundet de 10.000 i det hele for året? Jagten er i hvert fald gået ind på en vinterracer, så jeg kan fortsætte de gode takter. Hvad angår pulsen, er jeg glad for, at der snart kommer en Garmin med posten, for i dag stod pulsmålingen da helt af.
 3. Motion i balance™

  Ja, jeg tror, der er tre steder, hvor man kan køre lige over på tværs af Kystholmen til genbrugspladsen, og specielt på en lørdag er der mange, der ikke lige regner med, at der kommer en cyklist blæsende. Af samme grund har jeg altid øjnene på stilke og hænderne på bremsen ved de tværgående veje. Det lyder virkelig ubehageligt med de to ryttere, der kom galt af sted .... av, av, av ...
 4. Motion i balance™

  Så er vi to dydsmønstre, for jeg tager den også altid, når jeg kører alene. Det er ikke optimalt, for man skal krydse vejen to gange, og jeg er ærlig talt lidt nervøs over de der udkørsler fra huse og gårde i venstre side af vejen. Udkørsler giver ret ofte farlige situationer, navnlig når de lokale kører ud, for 'der plejer jo aldrig at komme nogen'. Så nej, det er ikke ideelt, men jeg gider altså heller 'at slås' med bilisterne, der har set sig sure på motionscyklister og cykelryttere.
 5. Motion i balance™

  Fitness M/K på Radio24Syv er altid interessant, når Lars Nybo er i studiet. Denne gang handler det om sved, hydrering og salt: https://www.24syv.dk/programmer/fitness-mk/55488161/215-hydrering-salt-hypertermi-og
 6. Motion i balance™

  Her til morgen tog jeg den sædvanlige lille morgentur for at holde liv i de gamle ben, og her passer pulsmålingen faktisk nogenlunde med de tre intervaller på Kystholmen. Den første lille peak ved jeg ikke, hvor kommer fra, men de tre toppe ser nogenlunde ud, selv om der også er et lille hak i dem. Nå, nuvel, jeg har flottet mig og bestilt en Garmin Edge med pulsbælte, så må vi se, hvordan det spænder af.
 7. Motion i balance™

  Damn! Lige præcis 20:01 på Tyren i dag. Hvis den Toyota Corolla ikke havde bremset helt ned i rundkørslen på vej ud af Ganløse, så havde det været sub-20 EDIT: Og i dag 3:04 og 3:05 på Kystholmen, så det er åbenbart ugen, hvor det er nær ved og næsten. Det segment bliver stående på 3:00 indtil videre for mit vedkommende. Der er altså nogen, der har buldret igennem på 2:14 og 2:17, det er sgu godt nok hurtigt ... var det med stormen Bodil i ryggen?
 8. Motion i balance™

  Det er da helt klart en aldersting. Men nu bliver jeg helt nysgerrig efter det med pulsmålingen. Jeg må finde en billig Garmin med pulsbælte. Jeg har en idé om, at det er mere præcist.
 9. Motion i balance™

  Ja, hjertet overanstrenger sig ikke Ved dog ikke, hvor pålidelig pulsmåling på håndleddet er i forhold til pulsbælte. Måske jeg skulle anskaffe mig en Garmin med pulsbælte for at sammenligne. Indtil videre bruger jeg bare mit Garmin Forerunner 235 til både løb og cykling, og selv om det indimellem giver det vilde, korte peaks, så ser pulskurven nu som regel ganske troværdig ud. Men det er jo en velkendt udfordring for mig, at jeg ikke rigtig længere kan arbejde mig op i 'det røde felt'. Jeg har svært ved at køre intervaller, der går super hurtigt, og derfor bliver turene ofte sådan lidt middle of the road. Her er fx en tur på knap 75 km, hvor gennemsnitspulsen kun er 104, selv om gennemsnitstempoet var 28,9 km/t. Ikke noget svimlende tempo, men det er mildest talt heller ikke nogen svimlende puls.
 10. Motion i balance™

  Ja, jeg tænker også, at den kurve ser lidt pudsig ud ...
 11. Motion i balance™

  ... oh, and by the way, efter tre dage uden cykling kom jeg endelig ud på en lille tur i går, og det var ubeskriveligt skønt at trille af sted, hvor det hele snurrede, som det skulle uden knirken, knagen og bragen. Jeg kørte bare ud og tog et par runder ved Hove, men det var da en sand fryd.
 12. Motion i balance™

  Sjovt at se pulskurven fra 5 km-løbet onsdag aften. Jeg ved ikke lige, hvorfor den laver sådan nogle trin, men ellers må man da sige, at der er tale om en jævnt stigende intensitet
 13. Motion i balance™

  Pyha, var i Fælledparken i går til DHL-stafet, og det var det sædvanlige helvede Jeg var dog sammen med hyggelige mennesker, hvor jeg var trådt til som stand-in i sidste øjeblik, og så er man jo glad for trods alt at have løbet en lille smule i de forgangne uger og måneder, så det ikke gav de rene trælår at kaste sig ud på 5 km. Mit eget ur var optimistisk og landede på 22:21, da jeg stoppede det ved 5,02 km, men da var der stadig et stykke til den målstregen, så min officielle tid landede på 22:55. Set ud fra mine meget beskedne joggingture på det sidste, var det faktisk helt fint, og jeg er godt tilfreds. Der var heller ikke helt så meget trafik på ruten, som jeg havde frygtet. Jeg løb som sidste mand på firmaets langsomste hold, så mange af holdene var for længst færdige, da jeg stævnede ud. I øvrigt er det imponerende, at de kan få en 5 km-rute krøllet sammen i den ene halvdel af Fælledparken:
 14. Motion i balance™

  Jeg har tænkt præcis samme tanke, og efter samme oplevelse to gange er jeg måske ved at lære det SRAM og Shimano passer jo sammen, så næste gang bliver det nok Ultegra eller DA. Nu havde jeg heldigvis en traditionel SRAM fra 2. division i deres line-up på lager, jeg kunne sætte på, så nu skal den nok køres i bund. Men jeg tror klart, jeg skifter til Shimano næste gang. EDIT: En DA 11-speed vejer åbenbart 175 gram. Det kan man godt leve med https://www.cykelpartner.dk/shimano-dura-ace-kassette-11-gear-11-25-tands-cs9000_04CS900011125.html EDIT 2: Det kunne sgu også bare være sådan en Ultegra-bundle. Den vægt kan man vel også leve med, og priserne er godt nok nogle andre end for SRAM Red: https://www.wiggle.co.uk/shimano-ultegra-r8000-cassette-bundle-11-28/ Nå, det bliver under alle omstændigheder først til foråret.
 15. AxBard