Henrik S.

Medlemmer
 • Content count

  4,960
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  77

Henrik S. last won the day on March 22

Henrik S. had the most liked content!

About Henrik S.

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Frederiksberg
 1. Motion i balance™

  Mnja, det lader faktisk til, at de har justeret den lidt ...
 2. Motion i balance™

  ... altså ifølge norske YR.no (jeg har opgivet at bruge den nye DMI-side), så ser det jo ud til at blive glimrende cykelvejr næste uge.
 3. Motion i balance™

  Har nusset lidt om raceren, som jeg regner med at prøvekøre i næste uge. Monteret dæk i str. 25 på for og bag i traditionelt setup med slanger og indlæg i. Tør ikke rigtig gå all-in på tubeless, og da slet ikke her i overgangen til foråret, hvor der ligger masser af små sten o.lign. på vejene. Har derudover indstillet saddelhøjden og sat Speedplay pedaler på. Jeg kunne godt tænke mig for en gangs skyld at prøve Speedplay, og så harmonerer de bedre med cyklen i forhold til de hvide Look Keo, der sad på før. I den første måned lader jeg frempinden vende opad og beholder 50/34-klingerne på. Hvis det passer bedre, vender jeg frempinden senere og sætter de 53/39-klinger på, der fulgte med cyklen. Billedet snyder lidt, for faktisk er styret ret 'lille' i det. Det skal jeg vist lige vænne mig til. MEN ellers er det vel bare med at krydse fingre for, at det bliver racervejr i næste uge. I denne uge er det indtil videre blevet til 4,5 timers spinning plus mine rygøvelser. I eftermiddag regner jeg med en landevejstur (på den tunge vinterged), før jeg holder weekend med familiearrangement og helt uden træning. Lænd og ryg har artet sig bedre under spinningtimerne i denne uge, heldigvis.
 4. Motion i balance™

  Ved godt, at BeOne er et billigmærke, men det her er sgu et godt tilbud til motionisten eller som cykel til overgangsæsonen: https://www.facebook.com/marketplace/item/399185937324264/
 5. Motion i balance™

  Føj, for en tung weekend. Stadig øm over lænden, men laver samvittighedsfuldt mine øvelser. Også fredag, hvor jeg tog en omgang solospinning og noget styrketræning oveni. I går gik turen til Avedøre Holme, hvor jeg måtte nøjes med fire i stedet for de planlagte seks intervaller på Kystholmen. Jeg kunne simpelthen ikke drive cyklen fremad. Det kunne jeg - næsten - heller ikke i dag, hvor det dog gik en smule bedre, så jeg kunne køre ugens lange tur, der landede på 82 km denne gang. Men altså, i snegletempo. Nu er jeg også snart træt af den heftige bulderblæst i ørerne og trænger alvorligt til et par vindstille ture. Som det fremgår, var det den sædvanlige rundtur, hvor der er godt med bakker plus tre runder oppe ved Bregnerød:
 6. Motion i balance™

  Det er egentlig et par ret høje herrer. Man tør slet ikke tænke på, hvor lav Frooms fedtprocent er i tredje uge af TdF Bortset fra det, har min uge ind til videre budt på en del spinning, en enkelt løbetur og træningsfridag(!) tirsdag. I dag en omgang solospinning og så forhåbentlig på landevejen både lørdag og søndag. Jeg var hos Fyssen i går for at få arbejdet lidt med min ryg/lænd, som stadig er noget øm. Altid rart med en prof vurdering, og ryggen/lænden fejler ikke noget som sådan, men er blot om en smule låst på grund af omstillingen til cykling. Så jeg fik en stribe gode øvelser for mobilitet i lænden og satser på, at de stille og roligt kan få det til at gå væk. Efter øvelserne fik jeg en 30-40 minutters massage, knæk og bræk i ryggen, som virkelig kom i dybden. Fyssen er også osteopat, og hun knækker og løsner, så hele skelettet bliver flyttet rundt. Det er en fornøjelse. Fremover vil jeg som minimum lave de øvelser, når jeg er FW 2-3 gange om ugen, men de kan nu også laves hjemme på stuegulvet, der får jeg det bare aldrig rigtig gjort. Hvad vægten angår er jeg rykket en smule ned og ligger på 77-77,5 kg om eftermiddagen (76,5 kg på en god dag). Den seneste tid har jeg været lidt slik- og kagesulten, og så kan den lige hoppe på 78 kg, hvis jeg giver efter for det, men ellers virker det meget stabilt. Med lidt opmærksomhed på kosten og gradvist flere kilometer på landevejen kunne den godt ende en smule længere nede endnu, men det er egentlig ikke strengt nødvendigt.
 7. Motion i balance™

  Ja, han havde ikke nogen høj fedtprocent, da han var på toppen
 8. Motion i balance™

  Sikke et flot opløb midt i Siena, en af verdens smukkeste byer. Og flot kørt af Fuglsang, der kunne blive en fabelagtig klassikerrytter i stedet for at blive ved med at bejle til klassementet i TdF:
 9. Motion i balance™

  Indtil videre er der meget begrænset challenge i mine ture, da det bare er 'cykelture' for at komme i gang. Men senere på foråret, ja tak. Har også kun hørt godt om Durano Plus, men nu er jeg gået 100 % safe med nogle ordentlige lastbilsdæk til min vinter-/gravelbike. Egentlig var det jo planen at blande det lidt med nogle ture i skoven og i Dyrehaven, for den tunge ged er beregnet til det, men det er jo fantastisk vejr til ganske almindelig landevejscykling denne vinter, så den kraftige cykel er i virkeligheden overkill, men jeg har også bestemt mig for, at der er grænser for min investeringslyst, så den må klare opgaven som altmulig-vintercykel.
 10. Motion i balance™

  Tænker også, at 7 kg mindre trods alt gør en forskel op ad bakkerne :) Lige nu er vægten ikke så vigtig, fordi jeg bare er ved at lære at cykeltræne igen, men jeg glæder mig da til skiftet, som nok bliver om et par uger eller tre ...
 11. Motion i balance™

  Telefonen faldt ud halvvejs, men eftersom jeg kørte samme tur som sidste søndag og i alt tre runder ved Bregnerød (mod to sidste søndag), må dagens tur være landet på 81 km i alt. Det var tredje dag i træk på landevejen og tredje dag med god blæst, så, ja, jeg var sgu lidt halvtræt, da jeg kom hjem, selv om tempoet nok ikke været rekordagtigt højt. Til gengæld har jeg alle tre dage kørt med de nye dæk med punkteringsbeskyttelse OG lappevæske i slangerne OG indlæg, så efter to søndage i træk med punkteringer føler jeg mig nu nærmest usårlig. Gad vide, om ikke det nye setup har fået totalvægten på cyklen helt op på 14,5 kg, men dækkene ruller heldigvis rigtig fint. Jeg regner med at blive flyvende, når jeg skal over på en kun 7 kg tung racer ...
 12. Motion i balance™

  Lille rekognosceringstur i dag til Herstedhøje, hvor jeg sneglede mig op og ned ad bakken seks gange. Jeg leder jo efter forskellige ruter til de korte og intensive træningsture, og hvor Avedøre Holme er god til intervaller, er turen op ad Herstedhøje god for lårbasserne. Stiv kuling på toppen. Fårene var blæst langt væk.
 13. Motion i balance™

  Det blev til to runder på Hove-ruten i dag. Det er kun 52 kilometer, men hvilke kilometer! Der var satme godt nok vind på næsen på et niveau, hvor jeg tre gange var ved at blæse i grøften. Træningseffekten har nok været begrænset, for i modvinden snegler man sig af sted, mens man bliver blæst hjem i medvinden. Men det er godt for moralen
 14. AxBard

  Man kan sagtens komme ind i sådan et alternativt tyngdefelt, hvor alt er dobbelt så tungt. Det skete tit i Startrek.
 15. Motion i balance™

  Det blev til 76 km i dag, fordi jeg tog en ekstra runde ved Bregnerød i forhold til sidste søndag. Kæmpede lidt med modvind og tunge ben i starten, så gennemsnitsfarten er ikke noget at prale af. Til gengæld har jeg været lige ved at runde 50 km/t ned ad bakken på en 14 kg tung vinterlåge med 38C-dæk på. Det må da udløse en eller anden præmie. Blev i øvrigt også sat lidt tilbage, da jeg endnu engang punkterede, og ligesom forrige søndag kunne lappevæsken heller ikke helt lukke hullet denne gang. Det var tæt på, men endte bare med en masse sprøjt af den snaskede væske. Nu har jeg altså bestilt nogle dæk med ekstra punkteringsbeskyttelse til vinterlågen. Det andet her gider jeg sgu ikke, og vægtmæssigt er det lige meget til sådan en sværvægter. Af samme grund vælger jeg dæk og slanger til Cannondalen, selv hjulene egentlig er forberedt til tubeless (hvor der også skal snask i dækkene). Jeg er nok bare oldschool og tror ikke helt på det.