Henrik S.

Medlemmer
 • Content count

  5,328
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  147

Henrik S. last won the day on September 17

Henrik S. had the most liked content!

About Henrik S.

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Frederiksberg
 1. Motion i balance™

  Ja, helt enig. Jeg arbejder også på at bringe lidt mere variation ind i løbetræningen igen og tossede fx rundt på bakkerne i Søndermarken i går. På søndagens cykeltur havde jeg et godt pas ca. midtvejs på turen, hvad der også kan ses på kurven. Den første halvdel foregik i medvind og med nogle punkteringer i gruppen undervejs. Den sidste halvdel kørte jeg alene og forfaldt til kørsel i samme hastighed.
 2. Motion i balance™

  Du har helt sikkert ret i det med vægten. Sådan en Red-forskifter vejer sgu ikke mange gram, og det kan godt være, at det kommer ud på et med den større kassette. Jeg har i mellemtiden fundet ud af, at bl.a. SRAM laver noget, der hedder en Narrow-Wide klinge, som skulle være endnu bedre til at gribe fat i kæden, så det med at den skulle falde af, er nok ikke en udfordring.
 3. Langt pokker i MOL

  God tur til Jylland. Du har sgisme da ramt det gode vejr
 4. Motion i balance™

  Altså, jeg ligger jo generelt og roder rundt med en lav arbejdspuls og har notorisk svært ved at få banket den i vejret. Men det er sjovt at se, at jeg trods alt har nemmere ved det under løb. Se bare de to kurver her fra mandagens løbetur (til venstre) og søndagens cykeltræningstur (til højre). Nu ved jeg godt, at cykelturen var meget længere og varede 3:13 (for 87,2 km) i forhold til løbeturens 1:14 (for 14,2 km). Så jeg har naturligvis været længere tid i gang på cyklen, og det har jo i sig selv også en træningseffekt. Men det er godt nok en noget mere massiv pulsblok, jeg har fået ud af løbeturen. Gennemsnitspulsen ligger betydeligt højere, og der er - naturligvis - ikke nogen steder, hvor jeg kører på frihjul. Jeg vil tro, at træningseffekten (på kredsløbet) har været større af løbeturen end af cykelturen. Det bliver man ikke bedre til at køre på cykel af, men objektivt set vil jeg mene, at hjerte/lunger/kredsløb har arbejdet mere for føden mandag end søndag, hvor der alligevel har været lange perioder med en puls under 100 (siden gennemsnittet kun er 99). Hvorom alting er, så skruer jeg i disse dage og uger lidt op for løbet og ned for antallet af cykelture. En 14 km-tur med under 5:00/km er faktisk ikke så ringe, så jeg tror, at jeg så småt er ved at have trænet mig op til at træne. Forstået på den måde, at jeg snart kan begynde at løbe lidt i skoven, løbe lidt tempointervaller og bakker mv. En tonsertur i samme tempo som den i går bliver også lidt kedeligt i længden. Benene har det fint med det lidt forøgede løbevolumen. Nu høster jeg frugterne af, at trods alt har løbet en lille smule ved siden af cykeltræningen det sidste år til halvandet. Jeg har slet ikke de ømme ben, men ellers kan få af denne overgang. Desuden har cykeltræningen givet nogle solide sener og vedhæftninger, så jeg krydser fingre for, at der ikke dukker skavanker op.
 5. Motion i balance™

  Ja, det kan noget. Som ungdomsrytter kørte jeg med 1x5 pga. gearrestriktioner, og jeg husker det ikke, som om kæden faldt af hele tiden.
 6. Motion i balance™

  Nej, bare rolig, jeg har ikke købt flere cykler. Men der er altså et eller andet fedt ved sådan et 1 x 11 setup. Her er der en Standert Kreissäge (= Rundsav) til salg på den engelske eBay. Den minder mig om mine cykler i ungdomsklassen, hvor der heller ikke var behov for frontskifter. Gad vide, om ikke der er rigeligt med gear til de fleste danske landeveje (undtagen lige dem omkring Vejle). Standert er i øvrigt et super-cool firma, der har hjemme i Berlin, men får smedet deres alurammer i Italien. Se mere her: https://standert.de/collections/road-bikes
 7. Langt pokker i MOL

  Uha, jeg fik genoplivet min forkærlighed for Silkeborg-området i sommer. Hele søhøjlandet omkring byen er enestående. Der kunne jeg faktisk godt bruge en uge på at cykle rundt i alle mulige retninger, på bakkerne og omkring søerne.
 8. Got legs?

  Den der fødselsdagssituation er rigtig dum og skal landes på en eller anden måde. Ikke at jeg har løsningen, men de har jo helt sikkert ikke planlagt det af ond vilje, men af tankeløshed. Der har nok været en masse kalendere plus corona, der skulle falde på plads, og så blev det sådan. Kunne du ikke bare tage med og blive medfejret, når nu hele udtrækket er sat i gang? PS: Problemstillingen er helt vildt oplagt til Mads & Monopolet. Seriøst. Ring til dem i morgen. I øvrigt kan jeg nikke genkendende til cykelsituationen. Jeg overvejede på et tidspunkt at forsyne min selvbygger-Boreas med den seneste Ultegra-gruppe, men den var simpelthen ikke til at finde nogle steder. Det samme med Campagnolo Potenza, som også ville have været flot. Det der corona trækker godt nok en lang hale af konsekvenser efter sig
 9. Motion i balance™

  Jeg kan for øvrigt hilse og sige, at sådan nogle slidte V-bremser på en gammel MTB ikke er til meget nytte, når man skal NEDad bakker på 24 %
 10. Motion i balance™

  Ikke så meget at berette herfra. Efterårsfornemmelsen er så småt ved at sætte ind, så jeg løber og cykler bare lidt efter gehør og holder formen nogenlunde vedlige. Skulle egentlig have været nogle dage i Frankrig for at holde fødselsdag i ugen, der er gået, men det blev der sat en stopper for, så det blev et lille besøg i de tyske alper i stedet for. Det var så langt sydpå, man kunne komme, da vi bookede. På grund af vejr, vind og en højre side af hoften, der øffer lidt, blev det lidt løb på hotellets løbebånd (gaaab, det er kedeligt at træne indenfor) og til en enkelt cykeltur op ad bjergsiden. Jeg lejede en 10 år gammel, tung Scott mountainbike og satte kursen mod den, der hedder Rossfelder Panoramastrasse. Med en stigningsprocent på 24 ud af byen blev det en blanding af langsom cykling, smålunten og gang en del af tiden, men det var sgu meget fedt at tilbagelægge over 1000 højdemeter på bare 12 km. Da jeg kom længere op, gik det faktisk bedre, og jeg blev mindet om, at der skal nogle bjerge til næste år, hvis ellers der er styr på coronasituationen. Har siden været en tur omkring fyssen for at få hans mening om den højre side af hoften, og det er lidt samme sang som sidst med en svag højre side, der kan øffe fra tid til anden (ømheden flytter rundt). Så NU skal jeg være bedre til at lave mine øvelser. Dem har jeg sandt at sige forsømt lidt, så nu skal jeg lige hanke op i mig selv. Ellers er der ingennye planer. Det bliver opprioritering af løb (og styrkeøvelser for hoften!), og så må vi se ...
 11. Langt pokker i MOL

  Det forklarer sagen :)
 12. Langt pokker i MOL

  Er det ikke vildt stressende at træne på Diget? Jeg kan se, at der mange fra Velopress-fællesskabet, der også gør det, men det må da være lidt 'uforudsigeligt' med børn og gamle på udflugt i turisttempo? Der er måske tidspunkter, hvor man har det for sig selv?
 13. Got legs?

  Lyder som virkelig friske ben
 14. Motion i balance™

  Det er også mit indtryk. For 5, 6, 8 år siden var der frygtelige historier om kvaliteten, men der er efterhånden nogle producenter, der sælger direkte og ser vældig fornuftige ud. Jeg tænker her specielt på rammer og hjulsæt, frempind, styr mv. På selve komponentsiden halter de vist stadig lidt bagefter.
 15. Motion i balance™

  Naeh, jeg har kørt på den i snart to sæsoner. Det var egentlig også bare en prøve for at se, om der var aftagere. Det var der, og så gik det stærkt. Hvis jeg havde ventet til sidst i september eller hen i oktober, havde der nok været færre købere. Og efter at have samlet den pink Boreas har jeg fået lidt appetit på et nyt projekt hen over vinteren. Cippolini-raceren er én mulighed. En ældre vintagemodel kunne også være på tapetet. Eller måske er der gode tilbud på efterårets og vinterens cykelmesser? Jeg har foreløbig skudt det til hjørne, indtil jeg finder ud af, hvordan det går med at løbe lidt mere. Iøvrigt sker der også noget i Kina, efterhånden. Jeg kan forstå på tests her og der, at de rammer og hjul, som de sælger direkte, bliver af bedre og bedre kvalitet. Det kunne også være sjovt at samle en Kina-cykel. I takt med at de bliver bedre, får man dem så heller ikke smidt i nakken længere. priserne stiger også.