Henrik S.

Medlemmer
 • Content count

  5,137
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  99

Posts posted by Henrik S.


 1. Apropos nørderi, så har jeg lige skiftet kæde og kassette på vintercyklen, og det gjorde en helt vild forskel. Da jeg satte den sidste kassette på - engang i slut-november - var jeg irriteret over dens spring mellem tandhjulene. Der var en lille udveksling med alt for høj kadence i forhold til tempo, og så var næste mulighed for tung til at træde en høj kadence. Nu har jeg fået en kassette med nogle andre - og mindre - spring, så jeg kan arbejde med kadencen og alligevel have noget fremdrift. Der er jo kun få tænders forskel, men i dag på første tur gjorde det en fuldstændig afgørende forskel, at jeg kunne ramme de helt 'rigtige' gear og var tilbage på de optimale spring mellem tandhjulene. Syret oplevelse.


 2. 3 timer siden, Kermit skrev:

  Vægten stod på 89,1 kg hvilket er 2,9 kg lavere end da jeg startede.

  Lyder som om det går den rette vej stille og roligt. Jeg er ikke selv helt motiveret for at stramme vildt meget op, men prøver dog med lidt øget disciplin i hverdagen og færre søde sager og kager mv.


 3. En af de store fordele ved selv at kunne disponere over sin tid er, at man lige kan flytte rundt på træningsturene. Jeg har taget min del af lange cykeltræningsture her i efteråret, så da jeg så på vejrudsigten for i dag og i morgen, valgte jeg at bytte om på dem, så det blev en løbetur i dag og så - måske - en cykeltur  i morgen, hvor vejret tegner godt.

  Til gengæld gav jeg den god gas, så det blev lige over 14 km med 4:46/min i snit. Det var faktisk et rigtig godt tempo, endda med rimeligt overskud. Heraf udleder jeg to ting: 1) Efteråret har givet en god grundform og 2) Selv om jeg hverken har løbet langt eller hårdt, så har de tre løbeture om ugen været nok til at bevare fornemmelsen for løb.


 4. 37 minutter siden, Kermit skrev:

  Men fik monteret det meste i går. Mangler egentlig bare at få styr på sadlen så den sidder rigtigt. 

  Hvorfor sætter du styr på sadlen? Er det ikke ubehageligt? :beerchug:


 5. 8 timer siden, Gregers TF skrev:

  Hvor hyggeligt at du også er tilbage i folden :clap:

  Absolut. Jeg troede jo, at 'elbrus' var noget med at få nye installationer i badeværelset, men det viser sig - selvfølgelig - at være et bjerg.

  "Elbrus er en udslukt stratovulkan i den nordvestlige del af Kaukasus. Elbrus ligger på grænsen mellem de russiske republikker Kabardino-Balkarien og Karatjajevo-Tjerkessien og tæt på grænsen til Georgien. Elbrus har to toppe på henholdsvis 5.642 moh. og 5.621 moh., hvilket gør Elbrus til det højeste bjerg i Kaukasus."

  Hvorfor kommer det ikke bag på mig, at der er noget bjerg involveret :beerchug:


 6. Jeg prøver stadig at blande lidt korte intervaller ind i onsdagstræningen og lidt længere intervaller ind i lørdagstræningen. I dag lykkedes det ganske godt med en kadence på 76/min. og med nogle 30/30 og 40/20 perioder undervejs, som er nogenlunde tydelige i den blå graf. Hverken tempo eller puls er imponerende, men det er jo netop det, der skal arbejdes med. Jeg kan mærke, at kadaveret har godt af denne her variation i træningen, så det fortsætter jeg med.

  Screenshot_2020-01-08-15-05-12-237_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg


 7. Hidtil korteste og langsomste tur på cyklen i morges. En blanding af stærk blæst, slagregn, slud og kulde gjorde det helt åndssvagt at fortsætte, så det blev sgu ikke til meget. Men altså, sådan nogle dage skal der også være plads til. Lige nu skinner solen, så det er noget af et vejrskifte ...


 8. Så kom der post fra Tyskland. Jeg har købt en USE Alien saddelpind i carbon og en Rotor Uno 11-speed-kassette fra en sælger via den tyske eBay. Det er nyt udstyr, der er pillet af en democykel, og det skal bruges, når jeg i april/maj bygger cyklen lidt om til mere bakkekørsel (bl.a. før Grejsdalsløbet, som jeg regner med at køre). Navnlig kassetten er jeg glad for at have fundet til en rimelig pris. Den er fuldstændig latterlig let (135 gram). Det bliver spændende at se, om den også kan holde til noget.

  IMG_20200103_143452.jpg


 9. Så kom den sidste uge lige med, og jeg lander på 10.229 km på cykel i alt i år og omkring 805 km løb. I morgen gider jeg ikke rigtig noget træning, men mon ikke jeg skal på en eller anden symbolsk tur den 1. januar? Det tror jeg nok. 

  Ellers kan jeg mærke behovet for at sadle lidt om nu, for i takt med, at jeg har fået en god portion efterårskilometer i benene, har jeg også følt mig tungere i røven. Så januar bliver noget med kortere ture, lidt mere restitution og så eksperimenter med bakker og intervaller - både korte og lange. Mit håb er, at det kan løsne lidt op for lårbasserne, som er blevet temmelig tunge af de sidste par måneder.

  Jeg fortsætter i øvrigt med at løbe, selv om det lige nu er meget korte ture. Jeg skruer nok lidt op her i januar, for det er godt for lænden (den har brokket sig lidt igen her på det sidste - på de lange ture). Jeg er faktisk gået tilbage til at løbe i de helt flade FiveFingers, da det er godt for senerne i fødderne. Fødderne bliver lidt slappe af cykling, og nu skal der kæles lidt for dem og for lænden.

  Ellers er det vist bare noget med at komme sikkert ind i 2020 med hønder, fingre og øjne i behold.

  GODT NYTÅR!

  Udklip.JPG


 10. 17 timer siden, Gregers TF skrev:

  Det er alligevel ret godt gået, især på en “genindtræden” til sporten.

  Og MEGET misundelsesværdigt - ville ønske jeg havde viljestyrke/motivation til bare det halve

  Jo tak, der er i hvert fald en vis konsistens over det, når jeg ser på årets gang på Strava. Cykelåret tog lidt tid om at komme i gang. Så overgjorde jeg det og fik ondt nede over lænden. Men så fandt det et fornuftigt leje, kun afbrudt af en sommerferie. Og når jeg ser på efteråret, så tænker jeg, at jeg trods alt tager hul på 2020 med en anden ballast, end da jeg stod i januar/februar 2019.  :cool:

  Udklip.JPG


 11. På 4.12.2019 at 09:50 , Kermit skrev:

  Uheldigvis er jeg blevet ret tung henover det seneste halve år. Da jeg startede nyt job i marts måned vejede jeg lige omkring de 80 kg. Nu ligger jeg alarmerende tæt på de 90, og det er alt for meget for min relativt lave højde. Der er en række årsager til - nyt arbejde, en del sygdom, problemer med at få trænet regelmæssigt etc. Nu skal der lidt fokus på at få smidt nogle kg, for jeg tror også at min krop lider lidt under at slæbe rundt på den ekstra vægt. 

  Hvordan griber du det an? Jeg regner med at køre en del i bakker næste år, måske endda en tur i bjergene, så jeg skal også skrælle et kilo eller tre af i foråret, så der ikke er for meget at slæbe rundt på. Har tænkt mig at skære (næsten) alt, hvad der hedder kager, søde sager, sodavand osv. væk, når jeg er mentalt parat til det. Jeg regner egentlig med, at det er nok, for sådan en hel kostomlægning orker jeg ikke rigtig ...


 12. Denne her uge har i det store hele været ligesom sidste uge, men en del tungere og langsommere på alle måder. Benene har været lidt trætte, og vejret har heller ikke gjort det bedre. Ugens lange tur i dag var egentlig rigtig fin hele vejen rundt, lige til jeg ramte Bregnerød og Farum og skulle hjem. Så fik jeg ikke alene en stiv kuling lige i smasken, men også en iskold regn. Pyha, lige pludselig var der langt hjem, men der var jo ikke andet at gøre end at sætte den i slæbegear og så ellers sætte kursen sydpå. Jeg vil næsten hellere have en dag med 5 graders frost og klart vejr ...

  Den overordnede plan er ellers at holde volumen oppe og få kørt nogle gode lange ture i juleferien inklusive nogle ture med nogle intervaller, og så ellers starte forfra i starten af januar med nogle lette uger for lige at få lidt overskud i benene igen. Så kan jeg forhåbentlig gradvist give den mere gas igen frem mod februar og marts.


 13. Har tilbagelagt ugens 30/30 og 40/20 tur i dag i stedet for i morgen. Når nu de lovede høj sol i dag og heldagsregn i morgen, så skulle man da være et skarn, hvis ikke man benyttede sig af sin frihed som selvstændig til at bytte om på dagene. Super dejligt at samle lidt D-vitamin op, når nu det er så sjældent på denne årstid.


 14. Har for øvrigt lige bestilt nye skivebremser fra Cykelgear.dk. Det er bare de billige fra Force, der sidder på vintercyklen, men de er godt slidte og bremser ikke ordentligt, så nu skal de skiftes. Jeg bliver nok aldrig fan af skivebremser. I det her regnfulde vejr bliver der tit slynget meget fint sand og diverse småting med rundt i skiverne og så rumler og skramler det lidt. Jeg har nogle gange stoppet og drejet hjulene rundt, og de triller fint og uhindret rundt. Men indimellem sidder der noget og 'synger med' i skiverne. De er også mere besværlige at servicere og i det hele taget at have med at gøre, så på raceren bliver det sgu et nej tak herfra.


 15. Kortede søndagens tur lidt af på grund af kombinationen af halvhård blæst og rigeligt med vand fra oven. Ellers har ugen været god, fordi jeg har prøvet den struktur af,. som jeg kunne forestille mig, at de kommende uger kunne være bygget op efter. Med en skæven til Joe Friels opsang i bogen Fast after 50 har jeg nemlig sneget en ekstra dag med nogle kortere intervaller ind, og det har fungeret godt.

  Ugens program:

  Mandag en lille løbetur med pitstop i FW til lidt styrketræning

  Tirsdag en 9 km løbetur i 4:52/km-tempo

  Onsdag cykeltræning med 4 afsnit med hhv. 30/30 ryk og 40/20 ryk

  Torsdag samme program som mandag

  Fredag en kort cykeltræningstur med fokus på høj kadence (det lykkedes ikke rigtigt)

  Lørdag en tur på Avedøre Holm med 3 lange intervaller på Kystholmen

  Søndag en længere tur, der dog som nævnt blev kortet lidt af

  Se, på den måde er der en dag med korte ryk og en dag med lidt længere intervaller plus en dag med en længere tur for udholdenhedens skyld. Det dækker nogenlunde de vigtigste ting af fra bogen. Jeg har så suppleret med en cykeltur, hvor fokus er på kadencen, for den skal stadig i vejret (denne uge har ikke været så god på den front).

  De øvrige dage har jeg jogget og løbet, og det bliver jeg nok ved med. Dels er det godt for lænden (som jeg ikke længere har problemer med). Og dels er det godt at 'have i baghånden' , hvis vi pludselig får en fimbulvinter, hvor det er fysisk udfordrende at komme af sted på cyklen. Sneglatte veje med is på har sgu aldrig været min kop te.

  Vi må se, hvordan de kommende uger og måneder folder sig ud. Meget afhænger af vejret.


 16. Nå, første tur på cyklen igen efter en uge helt uden cykeltræning, og jeg er glad for at meddele, at kæden blev på plads :bigsmile:

  Det var godt nok en fornøjelse at være af sted med sådan en helt frisk kæde-/kassette-kombo, hvor det hele er nyt og godt fedtret ind. Og så er det jo stadig fantastisk vejr at træne i, hvor det meste af landskabet stadig står grønt. Gad vide, hvornår vi får noget, der ligner vinter?