Henrik S.

Medlemmer
 • Content count

  5,357
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  158

Everything posted by Henrik S.

 1. To failure & beyond ..back on the mountain track

  Uha, misundelig på både distancen og på løbeterrænet
 2. Motion i balance™

  Nok er det trange corona-tider, men jeg er ikke desperat
 3. Motion i balance™

  Jeg må løbe … Nu snøvler jeg mig sammen til at starte en ny logbog til erstatning for min den gamle, hvor jeg under navnet Cykologen loggede min cykeltræning, der i højere og højere grad blev til løbetræning. Siden sidst er jeg blevet overbevist om, at jeg må satse hele butikken på at fortsætte med løberiet, for det harmonerer bedst med min hverdag og mit liv. Siden rundt regnet september 2010 har jeg primært løbet, og i den periode har jeg været kompasset godt rundt. Målrettet træning, intervaltræning, testløb, konkurrencer og hvad har vi. Bottom line er, at jeg har lidt for let ved at gå for hurtigt frem. Iltoptagelsen er så god, at jeg meget nemt river biostilladset fra hinanden. Det har resulteret i lidt forskellige skader, som jeg imidlertid er blevet nogenlunde kvit efterhånden. Det har også fået mig til at revurdere hele tilgangen til træningen, og det er derfor ikke tilfældigt, at navnet på loggen er "Løb i balance". Jeg er ved at finde en afbalanceret måde at træne på, uden at jeg vil afskrive mig muligheden for også at give den gas. For det første har jeg lige nu helt droppet træningsprogrammer og lignende. Jeg koncentrerer mig om teknik og om velvære under løb. Træningsprogrammer kan være gode, men er også en fælde, fordi man alt for nemt forfalder til at gøre, som der står i dagens program, selv om man måske helst skulle lade være. For det andet har jeg droppet pulsure, gps og kilometeroptagenelser. Jeg løber i stedet på gefühlen. Af og til laver jeg et reality check for at finde ud af, hvor formen ligger henne. Men den daglige træning foregår het uden distraherende hjælpemidler. Det er også derfor, dette bliver mere en blog end en log. For det tredje - og vigtigste – arbejder jeg på at vende attituden til træningen helt på hovedet. Når jeg fra tid til anden får en skade, så går jeg helt i sort og bliver super frustreret over den træning, jeg går glip af. Mit nye mantra er i højere grad at være taknemmelig for den træning, der går godt. Alt det og meget mere vil jeg vende tilbage til i den kommende tid. Det gælder blandt andet to bøger, der ved et tilfælde landede hos mig for nogle måneder siden: Barefoot Running af Michael Sandler og Zen And The Art of Running af Larry Shapiro, der fra hver deres vinkel på emnet ramte lige midt i den drejning, min træning skulle tage. Hva' så? Betyder det så, at jeg bare sådan sjosker afsted i morfartempo? Nej, overhovedet ikke. Jeg har faktisk bevaret en nogenlunde form, og løbeturene går ganske pænt ud over stepperne. Ved mit sidste reality check løb jeg 6 x 1000 m på 3:40-3:44/km uden det helt store besvær, så det står ikke helt sløjt til. Men jeg vil da gerne gøre op med den forestilling, at man kun løber stærkt, hvis man tager tid på turen Stay tuned. Jeg skal nok få løbet loggen i gang (hø, hø) og skrive løst og fast om mine overvejelser.
 4. Motion i balance™

  Får stadig løbet en tre gange om ugen. De senere uger faktisk noget mere, fordi jeg kombinerer det med hvalpens alene-hjemme-træning. Vi er jo hjemme ved ham altid, så vi er nødt til at træne det med at være alene hjemme for det tilfælde, at vi en dag får brug for det. Det tager han nu efterhånden i stiv arm - modsat nytårsaften, hvor han virkelig blev bange og sad det mest af tiden ude i brusekabinen, som var længst væk fra larmen. De seneste par uger har jeg kombineret løbeturene med et stop ved diverse træningsredskaber for lige at træne mave og ryg mv. med nogle enkle øvelser. I løbet af december begyndte den ømme lænd at melde sig på grund af manglende styrketræning, så det tager åbenbart biostilladset en 6 ugers tid at falde fra hinanden. Jeg kan dog mærke, at basale øvelser en 2-3 gange om ugen hurtigt får rettet op på det igen. Ovre ved Damhusengen står der nogle redskaber til fri afbenyttelse, hvor man kan lave diverse kropshævninger mv. Og i går cyklede jeg over foran Valby Vandkulturhus, hvor der står nogle udmærkede Kompan-redskaber. Indtil videre bliver det bare det, jeg holder fast i for at holde det værste fra døren. Jeg vil opsnuse flere steder, hvor jeg kan tage et pitstop med styrketræning. Kommer vist ikke tilbage til et fitnesscenter foreløbig. Intet opslag uden et billede af vuffer. Kuno er efterhånden blevet en flot fyr på knap 4 måneder og 8 kg. Meget samarbejdsvillig og altid i højt humør. Går helt amok, når vi besøger Hundeskoven i Brøndby Skov uden line på.
 5. To failure & beyond ..back on the mountain track

  ... og med David Bowie som Nicola Tesla, så vidt jeg husker.
 6. Langt pokker i MOL

  Jeps, det foregår på Disney+ streamingtjenesten. Koster 59 kr./md. og er så vidt jeg ved uden bindingsperiode, så det er til at overskue. Mener, at hvert abonnement tillader 4 brugere, så hvis du kender nogen, der kender nogen ... Jeg skal også have set den en af dagene, skal bare lige have lokket kodeordet ud af min svigerdatter https://www.disneyplus.com/da-dk/
 7. To failure & beyond ..back on the mountain track

  Ja, den er fascinerende. Har det lidt dobbelt med Nolan, som nogle gange laver nogle ret 'fortænkte' film (af mangel på bedre ord). De er nogle gange ved at synke under deres egen vægt, synes jeg. Den første moderne Batman-film, han lavede - Batman Begins - kom i mål, synes jeg. Det samme med Interstellar, som har sin egen poesi. Meget flot film. Det samme gælder The Prestige, som måske er lidt mere overset. Den var fabelagtig (med en sjælden filmrolle til David Bowie). Og så var jeg som alle andre helt oppe at køre over en af hans første film - Memento fra 2000 - om manden, der kun kan huske 15 minutter tilbage i tiden. Men jeg er usikker på, om den kan tåle et gensyn. Den var vist også lidt for smart for sit eget bedste. Hmmm, måske man skulle finde den på en streamingtjeneste. Tenet har jeg endnu ikke set.
 8. Motion i balance™

  Nej, man kan lige så godt lade være. Det er ligesom at tage på ferie uden at tage billeder. Man kan lige så godt blive hjemme.
 9. Got legs?

  Ja, det er også mit indtryk, at de holder en høj brugtpris :/
 10. Got legs?

  OBS! Fik du ikke købt en Bullitt-cykel? Hvor købte du den henne? Var den ny eller brugt? Overvejer lidt at finde sådan en og lave den til en Beagle Xpress til foråret, men de er sgu svære at finde brugt ... Mener også, der er et andet mærke, der laver en model, der ligner, men jeg kan sgu'ette huske, hvem det er. UPDATE: Det andet mærke, jeg tænker på, er Omnium, men de er ikke helt så fede: https://omniumcargo.dk/
 11. Motion i balance™

  Ja, vi er også ret vilde med ham :) Indtil videre er det meget korte ture med ekstremt meget 'nose work' undervejs. Beagler skal snuse til alt, og som hvalp må de helst ikke gå for langt. MEN vi går allerede længere, end da vi fik ham, og det bliver bare mere og mere i de kommende måneder. Han skal også ud i skoven og have lov til virkelig at bruge den fine næse. Man kan også løbe korte ture med ham, når han bliver voksen, men beagler er ikke skabt til de lange distancer. De bliver også konstant distraheret af nye duftspor.
 12. Motion i balance™

  Jeg får sådan nogenlunde holdt fast i at løbe tre gange om ugen. Ikke særlig langt, men det er nok til, at jeg lige får rørt benene. Er fuldstændig holdt op med at registrere distancer og har slettet min Strava-konto, men da jeg kender alle ture her omkring ud og ind, så ligger de vel mellem 6 og 9 km. Aner dog ikke, hvor hurtigt det går. Sådan bliver det nok hen over vinteren, hvor ham Kanonkongen stadig er en hvalp, og så må vi se, hvad det bliver til næste år. I øvrigt er jeg begyndt at måle en anden ting, nemlig vægten, da jeg har købt mit livs første badevægt. Den er for at veje vuffer, men også for at holde mig selv lidt i ørerne, så jeg ikke får en total dadbod på grund af manglende motion. Det er så ikke sket indtil videre, hvor vægten - der tidligere lå på 77-78 kg - indtil videre kun er krøbet op på 79-80 kg. Det er egentlig kommet bag på mig, for jeg er himmelråbende inaktiv og spiser det, jeg plejer. Så det er jo godt nok. Skruer nok lidt ned for kalorieindtaget i de kommende uger og måneder og langsomt op for lidt mere løb, så passer pengene nok igen. Og hov, nå ja, sorry, der skal vel et billede af Kanonkongen Kuno med. Han har allerede taget mere på end mig og har lige rundet de 6 kg.
 13. To failure & beyond ..back on the mountain track

  Lyder godt, at det går bedre Åh ja, Faithless. Der var et eller andet 10 minutter langt mix af Insomnia med Faithless, der hørte til Chris McDonalds faste spilleliste i lang tid tilbage i de glade spinningdage. Det var vist efter hans Coldplay-periode og før hans (meget lange) Underworld-periode.
 14. To failure & beyond ..back on the mountain track

  Fy for pyffer GOD BEDRING!
 15. Motion i balance™

  ... vi er allerede bedste venner
 16. Motion i balance™

  Han er faldet super godt til, og han er meget, meget dygtig :) Hans ankomst har medført, at jeg ikke rigtig får trænet noget i en periode, men det er sgu okay. Jeg har for første gang i mit liv bestilt en badevægt, så jeg - trods alt - lige kan holde et vågent øje med vægten. Det bliver ikke til andet end en 2-3 små løbeture om ugen, men det jo kun en periode. Apropos billedet, så er planen faktisk at anskaffe en hundeanhænger til cyklen, så jeg kan få lidt ekstra motion, når han skal ud og gå med snuden i sporet i skoven. Så slår vi to fluer med ét smæk.
 17. Langt pokker i MOL

  Ouch! God bedring med den ... Det er sgu altid, når man mindst venter det, at sådan noget sker. I sommer var jeg vej hjem fra en cykeltræningstur og holdt ved et kryds, hvor jeg greb fat i et af lavthængende cykelsignaler (med grønt, gult, rødt i 'miniformat'), så jeg ikke skulle klikke ud af pedalerne. Da jeg satte i gang igen fandt jeg ud af, at jeg ikke bare kunne slippe, men at fingrene nærmest sad fast inde i en revne. Jeg fik dem dem viklet ud i sidste øjeblik, men de fik altså også et dumt vrid. Det gav ikke nogen følger, men jeg følte mig sgu ikke alt for snu på turen hjem. Det kan hurtigt gå galt.
 18. Motion i balance™

  Ja tak, vi skal nok få hænderne fulde. På de seneste videoer fra opdrætterne ser det ud til, at vi har fået kuldets bølle, der tumler de andre om på ryggen. Men det skulle jo være et sundhedstegn :)
 19. To failure & beyond ..back on the mountain track

  Det er også en af dem, der er skrevet på min to-do-liste.
 20. Motion i balance™

  Der bliver stadig løbet lidt, men ikke så målrettet, at det gør noget. Trillede en lille tur på raceren i går, men altså hold da op: 14 dage uden det store cykling kan da virkelig mærkes. Jeg var helt radbrækket, da jeg kom hjem. Til gengæld går løberiet fint og indtil videre uden skavanker og lignende. Det giver tid til overs til arbejdet, som er lidt overvældende for tiden, også til de mange forberedelser, før ham den lille fyr her flytter ind den 3. november. Han er allerede en frisk fyr, så vi får formodentlig hænderne fulde
 21. Cykling - Jagten på en bedre FTP (w/kg)

  God løbsberetning, der minder mig om mit eget livtag med Marmotte i 2009, hvor jeg måtte kaste håndklædet i ringen opad Telegraph pga. kramper. Det var fandeme også surt. Men jeg kunne simpelthen ikke komme videre, uanset hvad jeg fandt på.
 22. Langt pokker i MOL

  Det var så lidt! Ham Christian Monggaard plejer at skrive nogle meget underholdende bøger, og der er sædvanligvis masser af illustrationer og spøjse oplysninger i dem. Jeg fik hans bog om Olsen Banden forrige juleaften, og den er også meget interessant: https://www.gucca.dk/olsen-banden-bog-p421130?gclid=Cj0KCQjw8fr7BRDSARIsAK0Qqr5vfml-TEu9cfWXSepKZc9f9cm5sTvdZGEPoU2urEs0q8QFrLEY2ysaApVBEALw_wcB
 23. Langt pokker i MOL

  Denne her skal du da vist bestille? https://www.booklab.dk/publikationer/matador?fbclid=IwAR027qQXCme2CqU93xNzudy_1aWR1XJf6krezWfHI1WTa07t8ZTVxSOuIxE
 24. Langt pokker i MOL

  Jeg var virkelig glad for det sæt Tune TSR 27, jeg havde til Cannondalen. Der var carbonhjul på oprindeligt, men jeg skiftede til de her rene aluhjul, som var Tunes basismodel til en fornuftig pris, og de vejede også kun nede omkring de 1440 gram. Dem var der aldrig bøvl med, og de rullede fantastisk. Når vi trillede ned ad bakker i ABC Motion og indtog en aerodynamisk position, synes jeg tit, at jeg trillede fra de andre. https://s-tec-essence.eshop.t-online.de/epages/Store4_Shop38023.sf/sec9b2166e9c6/?ObjectPath=/Shops/Shop38023/Products/TTSR27w
 25. Langt pokker i MOL

  Lækre hjul, der også er til det lette side. Selv om det er mange penge, så er det da en fair pris i forhold til prisen i pund, som er nævnt i den engelske test. Måske bliver det lettere at få gode priser på hjulsæt til fælgbremser i den kommende tid, hvor alle vælger skivebremser?