Bjergtrold

Medlemmer
 • Content count

  1,818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  59

Reputation Activity

 1. Like
  Bjergtrold got a reaction from Kermit in Got legs?   
  Også herfra STOR respekt for at dele og jeg tilslutter mig 100 % de andres kommentarer mht også selv at have haft så meget gavn af at forstå mig selv bedre og få det bedste ud af den personlighedssammensætning, som nu engang var min. Som du så også selv er inde på det, så er det nok også af fuldstændigt afgørende betydning, hvad vi vokser op med og lærer af vores forældres måde at skabe/versus ikke skabe tryghed på.
  Masser af fortsat god vind med det  Også selvom, at det selvfølgelig også kan skabe tvivl og være en super hård proces 
 2. Confused
  Bjergtrold got a reaction from Spinderella in To failure & beyond ..back on the mountain track   
   WARNING vil lige skrive, at jeg i dagens indlæg skriver om noget knapt så lækkert og hvis du sidder midt i frokosten, eller ikke føler dig helt på toppen, så er det måske tid til at zappe væk. Omvendt, så er jeg nødt til at skrive det "højt" for at minde mig selv om, at jeg pinedød bliver nødt til at lære at passe bedre på mig selv og lytte til kroppens signaler - "practice what you preach". 
  Som nævnt, så har jeg haft problemer med udslæt, maven har i perioder haft drillet meget, næsten så at jeg har haft vænnet mig til det. Koffeinrehab (dag 26) har selvfølgelig haft hjulpet men der har haft været nogle absolutte alarmsymptomer, som jeg har haft ignoreret og desuden, så har jeg jo haft været SÅ træt men udelukkende tillagt det, at jeg nok var for svag til mit arbejde, som jeg selvfølgelig har haft passet. Meget mere har der dog ikke haft været energi til. 
  Well og så havde jeg det tirsdag inkl eftermiddag, aften og nat virkelig skidt med hovedpine, kvalme og lå vågen flere timer, onsdag gik det lidt bedre og torsdag måske lidt bedre. Ja og pludselig viste der sig så i forbindelse med toilet besøg en temmelig lang orm, som så har haft boet i mig og lukreret på mig, ja hvem ved hvor længe. Det er jo ikke mit område men ligner, at det kunne være en silde ord, fra formentlig sushi, hvor fisken ikke har haft været frosset dybt nok ned længe nok. Deres livscyklus skulle være, at de dør efter 8 uger i menneskeværten og det passer måske meget godt, måske den har haft været der længere? Alt i alt en rigtig god forklaring på samtlige af mine symptomer og kun godt, at den ikke har haft lavet "mere" ravage", som fx at bore sig ud i bughulen, som de godt kan finde på. Skal nu tale med nogle infektionsmedicinere og selvfølgelig følge deres anvisninger. Har det på nogle måder allerede bedre og så synes jeg faktisk alligevel pludselig, at jeg kan mærke, hvor dårligt, at jeg egentlig har haft haft det. Synes at det er skræmmende og også derfor, at jeg har haft taget det roligt, at jeg ikke har haft trænet andet end lidt styrke med coach onsdag og så yoga mandag og i går lørdag. Som jeg også skrev i det forrige indlæg, så er yogaen nok det allervigtigste nu og fremover og så må jeg leve med, at jeg mere ligner den alder jeg har, ikke længere løber stærkt etc. Har fx også bestilt og modtaget mine velkendte super regnbukser i størrelse S frem for XS og det skal være slut med at hade mig selv fordi, at jeg ikke kan kamikaze tabe x antal kilo og presse mig selv. 
  Håber fortsat, at det kan lykkes med vandreturen da jeg absolut vil føle mig mere tryg ude i bjergene end her i Århus coronawise men temmelig meget er selvfølgelig lidt usikkert lige nu. Omvendt har jeg haft været på farten 12 timer om dagen med arbejde de sidste mange uger og sammenlignet med det, så tænker jeg, at rolig vandring, natur, sol og soven en hel masse vil gøre mig godt. Hud føles allerede mindre irriteret og på den baggrund håber jeg jo selvfølgelig, at der ikke er flere orme, der lurer. 
  Senere i dag mere træning hos coach men tror også, at jeg er nødt til at være ærlig overfor ham, også selvom, at det ikke er det letteste at tale om. 
  Håber ikke, at evt læsere har det for dårligt. MOL er jo heldigvis et lille forum men også et lille forum, som jeg er taknemmelig for i forhold til, at det giver mening for mig at skrive her. 
  Kan i øvrigt varmt anbefale "White Anastasia" fra Kusmi The = hvid the med Bergamotte og orange blomster. Det smager SÅ godt. Morgenerne starter jeg stadig med deres "Earl Grey intense", som dog var udsolgt hos Salling i går gys og gru. Ikke at jeg er sponsoreret eller noget. Det er MOL vist også for lille til.
  Fortsat dejlig sommer weekend til boardet  
 3. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  91,2 efter 3175 ckal.

  En af de dage...  altså uden noget er RIGTIG slemt men bare irriterende.

  Vandet lukket fra 9-13 - dvs der var åbent allerede lidt i 12, så jeg lige kunne få en hurtig skyller, før jeg fik lavet en ekstra synstest pga højt tryk i øjnene. Over en halv times ventetid og svaret kommer pr telefon - jeg afskyr at tale i telefon og den ringer altid når jeg kører tog og det ikke er tilladt at tale i den.

  Forinden havde jeg gjort klar til støvsugeren incl tømt tørrestativet med 4 cykelhandsker. Jeg ville cykle efter synsprøven - selvom jeg er kommer dertil at det helst skal være om formiddagen, for jeg gider ikke rigtigt når dagen først er gået i gang. Men nu var der kun 3 handsker. Jeg ledte over en time, før jeg opgav og besteg jernhesten.

  Sadlen var for høj. Også efter noget tid. Benene var totalt visne. Wattmåleren var en fedterøv og broen til Amager plagsom. Hvis jeg kortede turen af, ville jeg måske kunne nå i Heino og købe nye handsker - nødhandskerne var flækket ved tommeltotten og elendige at have på. 2 x vo2max på diget og de gik også hjem men det var en kamp og der var ikke til flere.
  Var i Heino 5 min før lukketid. 2 par handsker købt - dem jeg plejer at køre i var udsolgt. 
  Støvsugeren skulle kobles på WIFI men min router sendte på de forkerte bånd og det tog lidt tid, før jeg fik den til at skifte over (trykknap uden feedback). Kanten til gulvradiatoreren ud til altanen var ikke høj nok til at holde støvsugeren tilbage og den kørte fast i rillerne, så der måtte jeg lave en mur, mens den scannede stuen. Den sad også fast bag min “morfarstol” men ellers gik det fint. De to steder klares med nogo-zoner.
  Sjovt at se som den blev lidt forvirret, da jeg alligevel fjernede badevægten fra gulvet, efter den havde grovscannet soveværelset men den fandt ud af det.

  Da jeg bar den op i stuen fra soveværelset, skiftede app´en lokale med det samme. Det er sgu lidt snildt. Også så kan Siemens alligevel ikke få et styresystem til 4 milliarder til at køre et S-tog bedre end et barn på 10år der ikke har prøvet det før, ville kunne. Det er sådan noget jeg bare ikke forstår. 
  Da jeg satte min “mur” på plads, fandt jeg den manglende handske.

  Klokken er ikke engang 10 og det er allerede mørkt.

 4. Like
  Bjergtrold reacted to kahlua-kalv in Got legs?   
  Du deler bare :-) og godt det har været en positiv oplevelse so far.
  Min oplevelse af psykologhjælp er nu også helt overvejende positiv.
   
  Tror ikke jeg er helt enig i bil analogien. Tænker mere ordinær service skal klares med de nærmeste venner og familie, i det omfang det kan lade sig gøre, og så lade specialisterne tage sig af det man ikke kan snakke med andre om (uanset grunden). Anyway, så skal løsningen selvfølgelig passe til dig :-)
   
  Cool, du for rullet lidt! Men ikke sætte ny KOM på spydbakken... Så giver jeg op.
 5. Like
  Bjergtrold got a reaction from Kermit in Got legs?   
  Tillykke med Jeres lille ny og imponerende med homegym styrketræningen hver anden dag  
 6. Like
  Bjergtrold got a reaction from Spinderella in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Tak kære Gregers og eftersom, at jeg har været inaktiv her så længe, så er Corona pessimismen jo desværre stadig fuldt berettiget  Men jeg er enig med dig i, at det heldigvis i DK - i en periode og forhåbentligt også fremover - gik bedre end de værste skrækscenarier. Og nok netop fordi, at vi var lidt "heldige" at kunne lukke ned førend, at der var alt for mange smittede derude. But it ain't over untill the fat lady sings.. eller noget.... 
  Nå jeg vil spare evt læsere for mine vanlige tirader om forkert brug af mundbind, inkl genbrug... 
  Er tilgengæld altid glad for at prise livet med de små robotter. Under en hat, så er det fantastiske ved dem jo, at de ikke bliver trætte.De kan køre dag efter dag i timevis og samtidigt har jeg den her gode følelse af at kunne sætte dem i gang og selv være i gang med noget andet, så vi ligesom samarbejder. Mentalt gør det en kæmpe forskel og jeg skal ikke - over tid - presse/motivere mig selv til at tage fat på rengøringen. Det sker bare næsten automatisk og jeg er blevet meget bedre til altid at have ryddede gulve + at der er super meget glæde forbundet med,  at der altid er rent og pænt. 
  Mht gulvvaskeren, så er min oplevelse, at den gør det godt. Det er lidt et udstyrsstykke da der kan påmonteres mopper både til tør og våd brug. De kommer både i vaskbare og engangs. Førstnævnte selvfølgelig mest miljø venligt men synes alligevel, at de bliver lidt slidte. Tør dimserne bruger jeg aldrig, da jeg altid kører med støvsugeren først, så de er lidt overflødige. Desuden så anbefales der jo brug af særligt rengøringsmiddel, som også koster. Efter, at jeg har fået min vaskerobot er produktet i restordre. Som god veninde B siger, så tror Roboteksperten nok, at jeg bor på et slot med alle de produkter, som jeg bestiller hjem. Nå almindelig Ajax kan bruges men som jeg også har læst i flere anmeldelser, så kan der komme lidt striber, som jeg ikke syntes, at jeg så med det officielle produkt. Vaskeren er ikke helt så behændig til at køre over dørtrin og den skal jo fyldes op undervejs, så den er ikke så egnet til fjernbetjening via app men synes ikke, at det er problem.
  Skriv endelig ved yderligere spørgsmål.
  Ellers vil jeg spare Jer for den store træningsopdatering. Lykkedes med at cykle til og fra Skanderborg den første morgen = super fint om eftermiddagen med sol medvind og ingen bagkant. Jeg har måttet erfare, at min hud ikke helt kan holde til den her meget hurtige bade, lige i tøjet og så videre livsstil, så har måttet justere lidt der. Dog ganske tilfreds med styrketræning med coach x 2 ugentligt. Ramte 80 kg for 1 gentagelse i dødløft i søndags mod 82.5 inden nedlukningen, så går den rigtige vej. Desuden fået yoga inkl hjemmepraksis godt i gang og kan mærke, at det gør den maksimale forskel mht søvn, indre ro og tro på at alt nok skal gå. Løb har haft ligget lidt stille. Hvis alt går vel, så skulle jeg gerne ramme vandretur rundt om Mt Blanc med hotel ophold om knapt 2 uger men i de her tider, så kan der jo pludseligt komme en corona kæp i hjulet. Men som god ven J sagde, så duer det heller ikke at være i for god form fra starten, da man jo kan risikere at toppe for tidligt, skulle vist være en ting fra optagelsesprøven til Jægerkorpset... well ingen risiko for, at jeg er i for god form men tilgengæld på rehab dag 22 & still counting.
  Guess that's it og så måske dagens sang med meget smuk tekst 
  ....Do you really wanna know
  About these lines on my face?
  Well, each and every one is testament to
  All the mistakes I've had to make......
  Stay strong derude og pas på Jer selv 
 7. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Den vandretur, den SKAL blive til noget.

  Men uha. Siden jeg skrev, er smittetallet pludselig begyndt at vokse. Det er lumsk så hurtigt det kan vende.
  Selvom jeg er enig i at vi “dødelige” let kan bruge mundbind forkert, så håber jeg alligvel snart at det bliver et krav, i hvert fald i den kollektive trafik, hvor folk slet ikke tager det med afstande seriøst og hoster og nyser frit ud i luften. Som jeg har opfattet det, og det ER kynisk indrømmer jeg, så vil forkert brug af mundbind ramme brugeren selv mens bindet stadig har beskyttet andre, hvis man er rask smittespreder, selvom man piller ved det eller kasserer det forkert. Vi Bliver vel også dygtigere med tiden. 

  Mht gulvvasker, så MÅ jeg eje sådan en. Det er dog en jungle med alt for mange modeller at vælge imellem.
  Først var jeg på en Braava men er forelsket en Xiaomi S5 Max, der både kan støvsuge og tage en lettere vask. Her er jo kun mig og hverken kæledyr eller børn, så tænker at det er fint til mit behov, selvom vaskefunktioen er bedre på en Braava.

  Tilføjet: Jeg “kom til” at købe en S5 
 8. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Jeg sidder lige og bladrer i din log.... hvor var vi Corona-pessimister begge to. Heldigvis gik det overraskende godt herhjemme.

  Men det jeg ville spørge til.... hvordan går det med dine rengøringsrobotter? Støvsugeren kan jeg nok selv magte men jeg indrømmer, at jeg ikke er god til at få vasket gulv så tit som jeg burde, så det er nok den jeg er mest nysgerrig efter erfaringer med. Er det noget du kan anbefale?
 9. Like
  Bjergtrold got a reaction from Spinderella in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Mange tak super løber/cykeltrold og ja faktisk ville jeg jo nogle gange ønske, at jeg var bedre til at minde mig selv om, hvor meget at jeg har brug for den daglige motion. Noget som jeg i mange år slet ikke behøvede at tænke over fordi, at jeg simpelthen altid lige fik det most ind. 
  Well og her på det seneste har jeg så haft sværere ved at få det til at lykkes og jeg kan se, at jeg har haft jagtet mine "highs" andre steder... men ikke så bivirkningsfrit, som når jeg bare bliver glad af at træne. Evt læsere ved også hvor ofte, at jeg har skrevet, at jeg vil prøve at presse træningen ind i hverdagen... well men nu skriver jeg det igen, for det er simpelthen det der skal til, for at jeg har det godt. 
  Og tak kære Gregers definately needed - well og ja det er en jungle men (endnu) har jeg ikke hørt, at det skulle have krænket noget. At være tyrker, altså født og opvokset i landet Tyrkiet er vel ikke et mindretal/minoritet?  Oder?
  Dagens træning igen hvad der hjalp mig til at få det rigtig godt.
  Dagen startede med en hovedpine, som absolut var mere gennemtrængende end de foregående dage. I det hele taget noget tåget. 
  Træning d 16.7 - dag 3 i koffein rehab 
  Styrke 
  Skøn time med coach. Tekniske squats supersetted med military press. Bænkpres supersettet med split squats, Pull downs supersettet med nordic hamstring curls. 
  Løb
  Hechmann uge 2, dag 4 i light udgave
  Opvarmning 15 min jog/ae1
  15 min Ae2-3
  10 min afjog 
  Skulle egentlig have haft 2 x 15 min men ville samtidigt gerne nå yoga og vidste, at jeg ikke ville få smidt mig selv i andet center eller på egen måtte. 
  Tilgengæld igen følelsen af nok nærmest aldrig at have så god luft til at bevæge mig lidt hurtigere. Tidligere har Ae2-Ae3 for mig ligget mellem 5.27 og 4.36 = AT målt den dag, hvor jeg blev Hechmann testet. I forlængelse af oplevelsen i lørdags bevægede jeg mig imidlertid til 4.20 og det føltes stadig super fint med overskud, så måske min AT har flyttet sig, eller snarere, så forhindrer astmaen mig ikke længere i at ramme det der passer til mig. 
  Var faktisk så fed en fornemmelse af, at jeg bare havde lyst til at blive ved. Sådan plejer jeg ikke at have det med tempoløb. 
  Dog dejlig følelse af sved og puls at indtage yoga måtten med ovenpå tøjskift 
  Yoga
  1 dejlig flow time. 
  Så godt done og sulten efter sen frokost/tidlig aftensmad. I omklædningsrummet blev jeg desuden ringet op af Ikast/Brande politi og det viser sig nu, at den ene af mine stjålne cykler er fundet. Altså dejligt men samtidigt en masse bøvl. 
  Overvejer lidt om jeg skal hente den i morgen selvom, at det er ferie. Med cykeltur hjem kunne det selvfølgelig blive en god dagsudflugt. 
  Skal i hvert fald have ringet til forsikringsselskabet. 
  Nå fortsat dejlig aften/uge til boardet 
   
 10. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Også knæk og bræk herfra med den kolde.... kan man stadig bruge t-ordet uden at det krænker nogen
   

   
 11. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Ja, det er jo dét, det kan. Man kunne godt ønske sig, at endnu flere oplevede den herlige vitaminindsprøjtning, man får af at komme ud at bevæge sig.
  Held og lykke med den kolde kaffetyrker 
 12. Like
  Bjergtrold got a reaction from Spinderella in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Træning d 12.7
  Abattack
  25 minutters intens mavetræning
  Bodyfit
  1 lille time. Kørte det stadig ret konservativt og uden den store belastning men kroppen kan nu mærke det alligevel
  Først og fremmest super dejligt at røre mig. Gør så meget godt for mig.
  Løb
  Hechmann grundtræning uge 1 dag 7, 60 min
  20 jog
  15 Ae1
  10 Ae2
  15 jog 
  10 Ae1
  Oplægget egentlig 80 minutter men kunne pludselig mærke, at jeg var træt og sulten og ja der er jo ikke nogen grund til at mase citronen fuldstændigt. 
  Ja og så må evt læsere gerne ryste på hovedet af mine ups & downs mht koffein. Har jo ofte skrevet, at jeg blev ved, fordi, at det netto var så godt. Her de sidste 3 dage har jeg så måttet konstatere, at jeg trods muligheden for at sove længe, få hvilet ud, ja at jeg alligevel har haft været vågen ved 4-5 tiden. Og i går sov jeg endda først nær midnat. Og når jeg så vælter ud af sengen og brygger både 1-2 kander espresso (1 kops), så må jeg bare konstatere, at "the drugs don't work anymore". Bliver ikke længere frisk. Well og så er det jo tid til at gøre noget andet. Så rydder skabene for kaffe relaterede ting, forsyner mig med en god portion smertestillende, en ny fin dagbog og så bliver i morgen dag 1. Belært af historien med et meget ydmygt - 1 dag ad gangen - approach. Måske at det ikke er sidste gang, at jeg har haft været faldet i. Måske det er. Time will show. 
  Senere i dag lidt yoga og så burde 40 minutters jog/Ae1 også være muligt. 
  Dejlig dag til boardet  
 13. Like
  Bjergtrold got a reaction from Spinderella in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Thx super løber og ja rigtig god pointe  
  Virkelig dejligt i går at kunne gå på ferie. Ja og det også selvom, at der selvfølgelig var ekstra travlt og også selvom, at jeg faktisk har haft ændret i mine planer og flyttet to ugers ferie til uge 34 og 35, dels for at hjælpe til på job i nogle meget travle uger og dels for forhåbentligt at kunne komme lidt ud at vandre. Skriver mere om det når det, som jeg håber, falder på plads. 
  Særligt ugerne 30/31 kommer til at blive ret intense arbejdsmæssigt men meget tyder på, at vi på sigt kunne få organiseret os frem til nogle hjemmearbejdsdage og i går havde jeg også spændende samtaler med min chef mht at få noget motion ind i fx frokostpausen. Fornemmer stor lydhørhed mht, at det i det lange løb gælder om at finde balancen mellem arbejde og fritid. Det lyder selvfølgelig banalt men er grundlæggende glad for arbejdet og så er det også vigtigt, at det er langtidsholdbart på en eller anden måde.
  Mad mæssigt var ugens første dage super super gode, hvor jeg både arbejdede med intermittent fasting og sukker detox = god ro i både krop og sind. Sidst på ugen slap jeg det så sådan lidt i ferie euforien men har tiltro til, at jeg godt kan komme tilbage på sporet igen. 
  Sjovt nok er det oftest når jeg overfor andre skal sige nej til det ene eller det andet, at jeg føler mig mest udfordret, måske lidt under pres, trangen til at glide ind i mængden og gøre som alle andre, frem for at skille mig ud. Well det skal jeg jo bare lære at være ligeglad med. 
  Lidt træning er det også blevet til 
  Søndag d 5.7
  Træning med super coach J
  Mandag d 6.7
  0
  Tirsdag d 7.7
  0
  Onsdag d 8.7
  PT med super coach
  Torsdag d 9.7
  Løb
  40 min jog/ae1
  Fredag 10.7
  0
  Lørdag d 11.7
  Stram op - 1 time med gode øvelser hele kroppen rundt, mange gentagelser og ikke høj vægt
  Derefter Løb - Hechmann grundtræning dag 6 i uge 1
  15 min opvarmning jog/Ae1
  2 x 4 min AT/an1
  4 min jog indimellem 
  15 min afjog i jogge zonen
  Har jo bare haft taget udgangspunkt i mine gl zoner og det har haft føltes godt at løbe langsomt. Anede dog intet om, hvad stænger og kredsløb ville være med til, så lagde ud i 4.30 og da det føltes ret nemt tog jeg nr 2 i 4.15 = faktisk også stadig ret fint.
  Tænker, at det må have alt at gøre med, at min astma jo nu er det på det laveste niveau, som den har haft været i ekstremt mange år. Og at det går meget bedre med at få luft. Skal selvfølgelig passe på mht bare at give fuld gas på intervallerne men det er ikke en dårlig ting at have lidt tempo at skyde/løfte med da det også vil gøre andre løbeture lettere. Hvis og hvis og når det forhåbentligt lykkes med bjergtur, så vil det være godt med noget regelmæssigt løb, som led i forberedelsen, så håber, at ugen her bliver lidt træningscamp agtig og at det dermed bliver lettere at få listet noget ind, når hverdagen rammer igen i uge 30.
  Den gode weekend til boardet og gode ferieønsker til dem der er ramt af det 
   
 14. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Ja, det er ret underligt, nu jeg ellers ikke er glad for “besværligt vejr”. Jeg ar prøvet det få gange før (det er ikke SÅ tit det regner og er vindstille samtidigt) og det er mega hyggeligt 

  91,7kg efter 3800kcal
  For ikke at blive alt for slidt igen, ville jeg give cyklen en fridag men ender med at rende rundt som en løve i et lille bur, så jeg styrketræner for at få brugt kroppen:

  3 sæt kropshævninger
  2 sæt bicepcurl
  2 sæt skulderpres
  2 sæt bagskulder
  2 sæt laterals
  3 sæt rotator cuff
  2 sæt dips
  1 sæt knæbøjninger (bw, +50kg) - jeg er stadig DOMS´et fra sidst, så jeg burde jo nok lave lidt flere af dem
  2 sæt siddende læg (med den store elastik lagt dobbelt)
  2 sæt mavebøjninger
  Jeg kom i tanke om et bælte med kæde til vægte, som jeg havde liggende i bunden af et skab og jeg fandt frem. Man kan også få håndvægte til at hænge i kæden, støttet af kroppen, så de ikke faldet på gulvet.
  Kropshævninger blev droppet, da skruerne loftet til bøjlerne knirkede og knagede lidt for voldsomt - jeg gider ikke at de arbejder sig løs.
  Men jeg fik lavet 4 sæt dips og også med lidt statisk gøgl ind over. Ganske sjovt men måske ikke så sundt for låsemekanismen i håndvægtene, så jeg har lagt bæltet i skabet igen.

  Jeg satser på en rolig cykeldag i morgen og en tur på cykelbanen mandag. Det er lækkert at kunne det med den ekstra ferie og jeg er generelt mere glad for den end forventet. Det var jeg vist også sidst jeg havde ferie, så jeg er måske begyndt at lære at holde af at have ferie

  Indtil videre har jeg leget mig gennem det hollandsk og kun lært hvad jeg tilfældigvis kunne huske. Eftersom det stadig er sjovt, så har jeg de sidste dage været noget mere obs på ny viden aka grammatik og fra i morgen begynder jeg med noter og lave små opgaver til mig selv. I aften skal jeg finde de sidste grammatik-afsnit frem på youtube og sat dem i mappe, så jeg ved hvor jeg kan finde tingene.
 15. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Ja, jeg tror i hvert fald, der står noget bjergcykling på programmet næste år. Det trækker gevaldigt. Det samme gør løb til vinter i stedet for nogle af de lange udmarvende cykelture. Så vi må se, hvad det ender med. Lige nu har jeg faktisk skruet lidt op for løberiet, og så sikkert som amen i kirken melder den gode cykelform sig. Det er typisk, når man lige letter foden fra gaspedalen. Jeg var virkelig godt kørende til dagens fællestræning i dag på over 100 km. Og ud af de tre intervaller på Avedøre Holme i går var to af dem pludselig under 3 minutter. Den hurtigste endda 2:53. Hjulpet lidt af medvinden, men alligevel ... det er da andre hurtige tider på Kystholmen sikkert også 

 16. Like
  Bjergtrold reacted to vestjyden in Vestjysk dagligdag   
  Bjergtrold. Jeg takker og bukker for de pæne ord.
   
  09-07-2020
  Løb
  10,4 km
  1h06m17s
   
  10-07-2020
  Styrke
  Opvarming:
  Crosstrainer 10 min.
  Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
  Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
  Liggende benløft: 2 x 15 x Bw.
   
  Dødløft:  1 x 5 x 20kg.  1 x 5 x 60kg.  1 x 5 x 70kg.   3 x 5 x 80kg.
  Arnold pres Db:  3 x 10 x 12kg.
  Bulgarsk split squat: 3 x (10+10) x Bw.
  Pull down kabel. Smalt fat parallelt greb :  3 x 10 x 60
  Laterals raise db. 2 x 15 x 8 kg.
  Hurtigt ind, hurtigt ud. 38 min. i alt.
   
  12-07-2020
  Løb
  ca. 5,5 km
  Tid ukendt. Fik stoppet midt ur efter 25 min.
  Underlig tur. Fik sparket mig ud, det var ikke lysten der drev mig. Efter ca 20 min. løsnede det hele op og blev en fin tur.
  Er ret presset arbejdsmæssigt for tiden, det kan mærkes. Der skal mere vilje til at få ryggen fri af sofaen. Men når jeg først er i gang, er det en god følelse.
   
 17. Like
  Bjergtrold got a reaction from vestjyden in Vestjysk dagligdag   
   stadig imponeret over, at det lykkes dig at få puttet træningen ind næsten dagligt. Respekt 
 18. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in Motion i balance™   
  Bare for god ordens skyld, så bliver der altså stadig trænet, men det er i dén grad business as usual. Et par løbeture hen over ugen, et par gange fællestræning med ABC motion og så ellers soloture på cyklen. Nyder det hele, men det er også lidt ufokuseret, fordi der ikke har været de store motionscykelløb at teste formen af på. Har faktisk lige rundet de 7500 km på cykel i år, og det er fint, men det ville godt nok have været sjovere med nogle af de store arrangementer i foråret.
  Anyhow, så har jeg tænkt mig at lægge lidt mere vægt på løb her til efterår og vinter. Suppleret med lidt cykling på en vinterlåge, men med hovedvægten på løberiet. Så må det tidlige forår næste år vise, hvad forår og sommer 2021 skal bruges på. Måske skal det simpelhen bruges på begge dele. Måske skal der næste år en rigtig bjergtur (på cykel) med i programmet. Jeg savner at cykle i bjerge.
  Søndag bød i øvrigt på en god omgang fællestræning med to solide blokke med hhv. rulleskift og holdløb. Der er ikke nogen tvivl om, hvor de ligger henne på grafen.

 19. Like
  Bjergtrold reacted to vestjyden in Vestjysk dagligdag   
  06-07-2020
  Løb
  9,4 km
  56m28s.
   
  07-07-2020
  Styrke
  Opvarming:
  Crosstrainer 15 min.
  Hyber ext. 2 x 15 x Bw.
  Sidebøjninger i Hyber ext. bænk.: 2 x (15+15) x Bw.
  Liggende benløft: 2 x 15 x Bw.
   
  Squat: 1 x 10 x 20kg.  2 x 5 x 60kg.  2 x 5 x 65kg.  2 x 5 x 60kg.
  Flad brystpres db. 3 x 10 x 20kg.
  Row db. 3 x (10+10) x 22kg.
  Baglår(pure strength maskine): 3 x (10+10) x 20kg.
  Læg stående 1 ben. 3 x (15+15) x Bw.
  Curl db. 3 x (10+10) x 12kg.
  Triseps ekstension db: 3 x (10+10) x 10kg.
  Laterals raise db. 2 x 15 x 8kg.
   
  Ved ikke helt hvad jeg vil med min træning, så har besluttet at målet er at få lidt mere volumen på i forhold til corona pausen.
 20. Like
  Bjergtrold reacted to Henrik S. in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  Sådan har jeg det vist hvert år i denne periode op til sommerferien. Det er som om om, man næsten ikke kan hænge samme, og man må virkelig tage sig sammen for at koncentrere sig om arbejdet. Nok bare et godt bevis på, at man har behov for at koble af fra tid til anden. Mennesker er ikke maskiner.
 21. Like
  Bjergtrold reacted to Kermit in Got legs?   
  Der er godt nok sket ting og sager siden sidste opdatering, og så er det nærmest skræmmende at man kun er halvvejs nede på første side, selvom der har været stilstand i godt og vel 4 måneder. 
  Først og fremmest er jeg blevet far igen. Hvad der vidst var en termin omkring 12. april, blev til planlagt kejsersnit d. 2/4. Alt forløb efter omstændighederne godt, selvom det lidt var et helvede at være på et hospital i coronatiden. Sund og rask unge, og endnu en dreng til samlingen :) 
  Cyklingen har været alt andet end stabil. Der har været uger hvor jeg har trænet 2-3 timer, og uger hvor jeg har trænet 12 timer. Og så har der været uger hvor cyklen slet ikke er blevet luftet. Men formen er egentlig fornuftig, og jeg kan fornemme at jeg stadig kan sidde med i midterfeltet, hvilket er betryggende. 
  Lige omkring fødslen blev jeg enig med mig selv om at begynde at tage daglige armbøjninger. Det udviklede sig sidenhen til også at inkludere air squats, og da jeg stadig døjer en del med smerter fra min glute med og piriformis, så kom der pludselig også fokus på at træne ben, balder, og core igen. Så jeg har faktisk mere eller mindre fra maj kørt styrketræning hver anden dag. Primær fokus har været på overkrop og core, da jeg aldrig rigtig har været tilfreds med min brystkasse, og nu vil forsøge at give det et skud for at se om det kan blive bedre. Samtidig bliver der selvfølgelig også kørt lidt ben med fokus på stabilitet og teknik. Det har faktisk været rigtig lækkert, og synes allerede nu at jeg begynder at se resultater både oppe og nede. 
 22. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  92,7kg efter lidt over 4000kcal i går
  Kollegaen forblev tavs. Om det så var konen eller udsigt til regn der holdt ham hjemme, er ikke til at vide. Den vanlige slendrian når jeg ikke “skal ud”, så tiden gik. Jeg var også “forvirret” af radarkortet, der meldte nedbør men her var tørt. Til sidst troede jeg på tørvejr, gik i bad og smuttede i cykelklunset. Da jeg er i køkkenet for at tage en tår vand som det sidste inden jeg kører, begynder det at regne og inden jeg er nået langt væk, er det ret vådt. Men det blæser stadig ikke og temperaturen holder, så jeg kører på Amager som planlagt. Diget er dejligt tomt og
  TADAAA - næsten vindstille 
  Jeg er normalt ikke glad for regnvejr. Eller blæst. Eller kulde eller varme. Men når det er vindstille, regnen siler ned uden det er koldt, så sker der mystiske ting i mit hoved, for jeg elsker at cykle under de forhold. Jeg er skide ræd for at punktere men jeg kører langt over evne og det gjorde jeg også i dag. Så jeg droppede bykørslen og snuppede 3 runder på “Lille Tonser” før jeg vendte snuden hjem, så jeg kunne holde kæden stram og bare rå-nyde at alt gik op i en højere enhed. Var jeg ikke begyndt at blive sulten på runde 3, så havde jeg nok kørt 5 men jeg besluttede at sætte pris på at komme hjem med overskud og ikke ærgre mig over en lidt kort tur. 
  Bortset fra de allermest vellykkede at turene med HvidovreCKs fredagstog, så er det den tur med størst herlighedsværdi jeg har haft, mens jeg har boet i Avedøre.

  Og den lille bonus: Det regnede så meget at cyklen ikke var snavset da jeg kom hjem, så eneste rengøring var bremsefladerne på fælgene - ellers var det blot aftørring og smøring af kæden. Så alt var perfekt 

  Jeg fik btw lige snuppet to sæt tåhævninger på hvert ben til fail og så 100 på begge.

 23. Like
  Bjergtrold reacted to Tinapigen in Tinapigens log!   
  Lørdag d. 4. juli 2020
  Vejrudsigten har ændret weekendens planer, så ingen taglægning i dag...
  Besøgte min kære ældste lillesøster og min nevø og niece på vejen til sommerhuset og nød at blive "friseret" og klippet af min søster, der har en hemmelig frisøraspirant i maven ;-)
  Lækker frokost inden nåede vi også.
  Fik åbenbart fortalt min kære niece på 5 år om enhjørningesporene, jeg har set i Sverige sammen med Thore og Lauge (der godt nok har udtrykt megen skepsis) - så min søster efterfølgende har fortalt, at hun nu rigtig gerne vil besøge sin farmor og farfar, der bor i Sverige (så de kan lede efter enhjørninger) ;-)
  Var temmelig træt til aften, så det passede "fint nok" at kunne slappe af/gå omkuld på en madras og stene inden tidligt op søndag og "knokle" videre med taglægningen på den anden side.
  Søndag d. 5. juli 2020
  Taglægning hele dagen.
  Igen først hjem efter solnedgang...
   
  Mandag d. 6. juli 2020
  Arb 9-17....
  træt...brugte aftenen til til at forberede mig til en operation på onsdag samt slappe af...
  Tirsdag d. 7. juli 2020
  Tidligt fri :-)
  Lille eftermiddags afslapning:
  BJJ no-gi: rigtig mange: modstander siddende knæsiddende foran dig på gulvet: tag fat og hiv om til diverse...
  Teamede op med "lille D".
  En times rul med rigtig godt flow og flere ting, der lykkedes :-)
   
  BJJ med gi: Defense fra side control. Det har jeg behov for, så "blev". - nøjedes dog med en enkelt rulle runde efter "specifics" a 3 minutter - og tog hjem lidt før tid.
   
   
  Onsdag d. 8. juli 2020
  Pullups 1x10 xbw
  Cykling 28 km
  Havde en "udfordrende operation" på jobbet sammen med min kollega - det gik godt -  en hund, der var både lyske+abdominalchrypthorchid.
   
  Torsdag d. 9. juli 2020
  Fri-dag :-)
  Bw: 60,4 kg lige da sprang ud af sengen...
   
  Tidligt op med kæresten og fik mulighed for at låne kajak og ro på Furesøen og "nabosøen" i godt to timer, mens "drengene" cyklede på MTB.
  Startede med en virkelig idyllisk tur på den lille sø /Vejle sø), hvor der var nærmest blikstille og nød synes af lappedykkerne på rede i å-kanderne og de smukke omgivelser.
  Derefter en tur på Furesøen langs kanten - til at starte med i pæne modbølger fra "bunden af søen" ind til Frederiksdal fribad - tissepause - og så retur - lige et smut ind til Vejle sø igen. "Desværre" havde vinden lagt sig til hjemturen, hvor jeg gik glip af de store medbølger hjem.
  Virkelig lækker tur, hvor jeg beundrede alle de flotte huse der lå ud til søen - og synes af de mange lappedykkere og deres store unger. Så også en svane ligge på en stor rede i sivende.
  Kaffe med "drengene".
  Hjem og få en skøn frokost og et eftermiddagshvil - inden jeg rundede dagen af med 3,5 times jiu-jitsu-træning :-)
   
  BJJ no-gi: Fokus på angreb på turtle: forfra.
  En times rul - sprang dog nogle runder over.
  BJJ-med gi: videre på defenses fra side-control, specifics + et par rullerunder.
  Dejlig træningen - og synes det går bedre med knæ og ankel :-)
   
 24. Like
  Bjergtrold reacted to vestjyden in To failure & beyond ..back on the mountain track   
  "jeg ikke tænkt mig at kramme nogen men ved ikke, hvordan resten af selskabet forholder sig. "
  Hvis du ønsker at holde afstand, er mundbind er en god sinalgiver. Tag et på, og der er ingen der kommer tæt på dig.
  Ellers er jeg ret imponeret af din disciplin mht. mad. hep herfra.
 25. Like
  Bjergtrold reacted to Gregers TF in Langt pokker i MOL   
  Bjergtrold, jeg nyder det FULDT ud!. Faktisk føles det også lidt utaknemmeligt at jeg ikke “vil” med men jeg kan bare mærke, at det får jeg aldrig samlet mig sammen til. Men de har heldigvis oplevet, at jeg ikke kommer på banen hvis jeg ikke “får tildelt” mig egen tid, så de ved godt at jeg ikke er god til det med at færdes blandt andre.

  KK, uha nej! Jeg har heldigvis en rusten skulder som en prægtigt (og sand) undskyldning. Men jeg ville ikke bryde mig om parløb alligevel. Store tempoforskelle på banen og især trængsel når man skal skifte placering. Det er jeg al for meget kontrol-freak til.

  91,9kg i dag efter 3600kcal i går. I går og forgårs har der stået en spand koldskål og kammerjunkere og ventet efter fyraften. Det taber man sig IKKE af men det er bare ærgerligt. Jeg kommer alligevel ikke ned under 85kg, uanset hvad jeg gør. Jeg vil stadig gerne under 90kg men ikke for enhver pris og en lidt selvforkælelse skal der være plads til på mine gamle dage.

  Igen en rædsom varm nat. Jeg vågnede allerede kl 7 og opgav at sove mere. Jeg nussede søvnigt rundt, før jeg skiftede pedaler og klamper. Typisk nok, gik der så tidspanik i den, da jeg ikke umiddelbart kunne løsne en skrue i den ene klampe. Med lille forsinkelse fik jeg kørt de vanlige 47km med kollegaen. Vi fik ikke rigtigt spurtet på turen i dag, så det var ganske fredeligt.
  Der blev trænet skuldre bagefter - den vanlige hjemmerutine:
  2 sæt skulderpres
  2 sæt bagskulder 
  2 sæt laterals 
  2 sæt rotator cuff
  Venstre skulder øffer stadig ved skulderpres, hvis banen ikke er helt rigtigt. Det er den ikke altid, for jeg har ikke gennemskuet præcis hvad det er, den ikke kan lide. Ellers flere reps og kortere pauser end de første gange.
  Herefter i vaskekælderen med en dobbeltportion (for 12 dage i stedet for de vanlige 6) + dyne og hovedpude. De er blevet svedt godt igennem, så de har nok trængt. Desværre er jeg voldsomt søvnig efter at have været tidligt oppe, så jeg får intet udrettet... kæmper bare for ikke at falde i søvn, så jeg ikke kan sove i nat. Og der er intet i tossekassen, der er værd at glo på