TheDagsform

Medlemmer
  • Posts

    430
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Posts posted by TheDagsform

  1. Bøger gives væk ... Eller sælges til højestbydende:

    Hardcore Bodybuilding - A Scientific Approch (Frederick Hatfield)

    Power To The People (Pavel Tsatsouline)

    The Naked Warrior (Pavel Tsatsouline)

    All New Sports Nutrition Guide (Michael Colgan)

    Ekstremsport - og den menneskelige fysiologi

    Got Fight (Forrest Griffin)

    Lean For Life (C.Bass)

    Et glimt af sjælden (N. Moltke-Leth)

    Et liv på kanten (B.S. Christiansen)

    Bedst når det gælder, den nye (Willi Railo)

    Hvert sekund tæller (Lance Armstrong)

    Flygt eller kæmp (Ulrik Vedel og Michael Jensen)

    En vinders DNA (Rasmus Ankersen)

    Way of the peaceful Warrior (Dan Millman)

    Viljen til sejr (Arne Nielsson)

    Til Nordpolen (Bettina Aller)

    Extreme Survival (lol)

    ......

    Kan afhentes på Frederiksberg. Lader den stå en uge. Samlet bud på 100 spir eller derover, og de ryger med det samme!

  2. Jeg sælger ud af mit home-gym:

    Rack, barbell og plates er alle fra Cross Gym. Der er frit fra hukommelsen 145kg (altså mulighed for at loade med 165) og der følger clips med. Det er i super fin stand, men stangen har fået noget rust af at stå i en kold garage.

    Billeder kan fremskaffes :)

    Samlet pris: 4000,-

    NB! Der er tale om justerbart squat-stativ og altså ikke et bur.

  3. Fedt med video. Mere af det :) BTW: Hvilket greb holder du i back lever? Jeg holder med håndfladerne mod gulvet, da jeg tænker, at der er størst overførbarhed til andre øvelser. Jeg talte med en, som sagde jeg skulle dreje ringene, så jeg fik håndfladerne mod loftet. Det er faktisk lettere og river ikke så meget i vedhæftningerne. Hvad siger du - Pros and cons?

  4. Søren M: Tanks - du så selv signatur-updaten ;)

    TRS: Agreed

    Dagsform:

    Det kommer lidt an på hvilken straddle position du mener. Tænker du på i Lsit? Eller i planche/backlever/frontlever?
    Hvis i sidste, så prøv maveliggende på fladt underlag med spredte ben. Derfra flex knæleddet, så hælen søger mod loftet. Mindst muligt svag i ryggen og undgå hælene søger ind mod hinanden Hvis i straddle Lsit, så er det bare udstrækning i 'pandekagen'. Det er ekstremt effektivt (men hårdt og ikke så behageligt) at lave den weighted. Enten windmills med strakte ben; eller seated goodmornings med helt strakte ben. Det er dog mest effektivt hvis du sidder i en højde (skiver/puder under røven), hvor du kan holde ret ryg/ant tilted bækken.
    Ido sværger til 3x10 med 10-30 sek hold på sidste rep (et par gange om ugen). Jeg har selv kørt mindre systematisk, men sørger for at køre all out en gang hver 5-10 dag.
    Mht. Assisted chins, så binder jeg en snor i fx en 12 kb, smider den anden ende af snorren over en bar og trækker i den som hjælp. Andre varianter tæller fx partials, unevens eller archers, hvor du trækker op på en arms, mens den anden forbliver strakt. Og så er det selvfølge 'hang' begrebet, der gir noget tilvænning til bundstillingen og sticky point helt i starten. Det er der masser om på idos blog.
    Hvor langsom negativ kan du lave?
    Jeg kan ikke stemme pænt fra straddle Lsit til HS. Men på en god dag kommer jeg derop og taber balancen. Jeg plancher den for meget og ruller ikke nok i ryggen.

    Jeg tænkte på straddle i L-sit. Har du link til Idos anbefalinger? Kan umiddelbart ikke finde noget på Youtube. Jeg er ret stærk i chins, men det har, som du ved, ikke ret meget overførsel til OAC. Jeg tror ikke mine negativer er specielt kontrollerede, men det er heller ikke 100% crash. Problemet er nok - ligesom med de andre øvelser - at træningen er ret random. Jeg kan dog mærke, at negativerne river godt i lats og giver noget tilvænning. Til gengæld er de hårde for albuerne.

  5. For at kunne komme afsted med doping i disse tider (på højt plan) kræves der et magtfuldt organ som kan dække over det.

    Dette kan være

    1) Nationen - hvor der er stor national stolthed over udøverne og det bruges politisk. Her tænkes på Nord Korea, Iran, Egypten osv.........

    2) Int. forbund - som når UCI skal holde sammen på den fede forretning som de har kørende.

    3) Nationale forbund - mest i lande hvor den uafhængige anti-doping indsats ikke fungerer og korruption er en del af hverdagen.

    4) Sponsorer - penge er stadig drivkraften i doping. Nike og dens problematiske tilgang til personer impliceret i dopingi atletik.

    5) Sportsgrene hvor alle implicerede bare insisterer på at virkeligheden ikke eksisterer - bodybuilding.................

    Selvom nordmændenes forhold til langrend virker lidt hysterisk og de har påfaldende gode resultater i en sport hvor dopingproblematikken er vidtspredt, så virker det ikke sandsynligt at de ville holde hånden over en som CYC.

    Gode og interessante pointer.

  6. 1. Det jeg prøvede at sige var, at samarbejde med universiteter ikke de facto udelukker dopingbrug.

    2. Så hvis alle lande testede som Norge, ville vi udrydde doping i eliteidræt?

    3. I det konkrete tilfælde, tænkte jeg på vægtløftning.

  7. Det er ikke antallet af tests der er det afgørende her. Det er HVORNÅR disse tests bliver taget. Uden for sæsonen. Her var de jo nærmest ikke eksisterende for Armstrong og vi har jo alle læst om diverse metoder cykelrytterne brugte for at undgå at blive taget i disse tests, alt lige fra bare ikke at møde op til simpelthen ikke at åbne døren, når forbundet var forbi.

    Norge er et at de lande i verden indenfor styrkeløft, der tester mest. Det er derfor meget svært og dyrt at snyde. Gør det dem til rene atleter? Nej, men chancen er betydeligt mindre, pga det niveau de tester på.

    Derudover har der også været en del snak om at Norges styrkeforbund har arbejdet sammen med diverse universiteter for at klarlægge, hvilken slags træning der er bedst, når træningsmængden er så enorm. Det er ret spændende resultater, som jeg er sikker på har lidt at sige i forhold til de resultater de laver deroppe. Det har selvfølgelig ikke hele æren, men jeg tror på det har en del at sige.

    Dan, der findes freaks i verden, det ved vi jo begge. Om løfterne i Norge bruger doping for at putte lidt "icing on the cake" skal jeg ikke kunne sige, men Carl Yngvar Christensen er en af disse freaks lige meget hvor meget vi drejer den og så lader jeg altså tvivlen komme ham til gode indtil han ryger i en test.

    Som jeg lige har skrevet, var mit indlæg en henvisning til at folk fandt det nødvendigt at påpege, at han blev testet i hoved og røv. Du ved lige så godt som jeg, at der findes folk, der lever af at hjælpe atleter med at snyde dopingtest, der findes sløringsstoffer og formentlig nye og ukendte præparater, der ikke kan spores.

    Jeg er helt enig i, at han er en freak, og formentlig en hårdarbejdende atlet, der er uskyldig til det modsatte er bevist. Det der med, at Norge er moralen og dopingbekæmpelsens højborg, køber jeg bare ikke. De tidligere østbloklande arbejdede også med videnskabelige træningsmetoder, og var som bekendt alligevel godt sovset ind.

    Jeg har selv lige været helt oppe at køre over VM i vægtløftning og Ilya Ilyins verdensrekord. Han er om nogen den vildeste genetiske freak i styrkesport, og han er - mig bekendt - aldrig testet positiv. Det er ikke Norge, men jeg formoder, at en atlet på det niveau alligevel bliver testet - også uden for konkurrence, men min verden bryder ikke sammen, hvis han en dag ryger i fælden.

    I tidens løb har der været en del personer i dansk styrkesport - og også et par stykker på MOL - der "bare trænede virkelig hårdt", var genetiske freaks, havde en god træner, og hvad ved jeg, som alligevel røg i fælden; Eller til sidst var åbenlyst tanket op.

  8. Det har ikke noget med doping at gøre, at han blev disket. Det er en personale-sag. Beslutningen blev truffet at et udvalg, der ikke har nogen som helst myndighed hvis det havde haft noget som helst med doping at gøre.

    Det er jo det, jeg skriver. At Klokov trak sig få dage før et OL, som han var udråbt til at vinde, med en mystisk skade som ingen nogensinde havde hørt om, havde selvfølgelig intet med doping at gøre.

    Hvis jeg skal være lidt fræk og konspiratorisk, så er det da en oplagt mulighed, at et forbund, der står med en atlet, som har haft rod i sit brug af kosttilskud og ikke kan bestå en dopingtest, opfinder en personalesag, samarbejdsproblemer eller personlige problemer for at undgå en kedelig sag med fratagelse af tilskudskroner og hvad ved jeg.

  9. Det synes jeg egentlig er en lidt træls kommentar.

    Det var et forsøg på at være sjov efter Salts "han-er-tyk"-trollerier. Det mislykkedes tydeligvis. Jeg ved ikke om man fornemmer, at ICU holdt hånden over LA, men de nordiske forbund har vel strengt talt ikke meget at sige i forhold til dopingkontrollen af deres atleter? Jeg tvivler da på, at de er interesseret i at slagte guldkalven.

  10. Så bed fisken på krogen ;)

    Men hvis vi skal se bort fra troll-madding, så synes jeg, at det er interessant, at det lader til, at der er konsensus om, at de fleste bodybuildere; lige fra hjemlige amatøratleter på 80kg til Mr. Olympia-deltagerne, er godt tanket op. Det samme gør sig formentlig gældende for elite-vægtløftere og TDF-rytterne, men den norske knægt med "out of this world verdensrekorden" er bare et genetisk vidunder. Det virker ærlig talt som en lidt naiv og romantisk forestilling.

    Bliver en norsk styrkeløfter testet mere end en TDF-rytter? Lyder underligt.

  11. Stærkt gået!! Jeg har desværre knas med at holde straddle-positioner (hofteoperationer og smidighed), hvilket besværliggøre progressionen lidt. Indrømmet, jeg har ikke arbejdet nok (som i slet ikke) på det - tips? Jeg har fx en ret solid alm l-sit, men så snart det er på bars i straddle-position - not so much. Kan du gå kontrolleret fra den position og til håndstand? Hvordan kører du dine ass. chins? Jeg er lige gået igang og kører dem med 1-2 fingre-assistance og så negativer. Andre forslag?

  12. Hej Mayol

    Begge mine hofteoperationer blev foretaget på Parkens Privathospital, hvilket jeg har været meget tilfreds med - og klart kan anbefale. Det var min første erfaring med det private sygehusvæsen og - uden at det skal blive en politisk debat - var jeg virkelig positivt overrasket over behandlingen og serviceniveauet før/under/efter operationerne.

    Som jeg har forstået det, er der fra sundhedsstyrelsens side ret strenge krav til, hvem der må lave de her operationer, så jeg tror ikke, at du skal være nervøs for at blive forsøgskanin.

    Jeg ved, at Spock, der også er aktiv her på MOL, er blevet opereret på Bispebjerg, så han er nok den rette at spørge.

    Fyr endelig løs, hvis du har andre spørgsmål.