towerbear

Medlemmer
 • Content count

  33
 • Joined

 • Last visited

About towerbear

 • Rank
  Nyt medlem
 • Birthday 09/21/1986

Profile Information

 • Køn
  Mand
 • Sted
  Solrød
 • Interesser
  amerikansk fodbold
  powerlifting

Previous Fields

 • Træningsformål:
  Konkurrenceidræt, styrke
 1. Hjælp/forslag til ændringer af program

  Hvad med evt 2 fuldkropssplit? ene dag med tung underkrop den anden med tung overkrop. Vil sige fuldkropsøvelser med fokus på underkrop (squat, dødløft) den ene dag med mere isolationspræget til overkrop (curls, tricep extension, flyers) og så omvendt den anden dag. Har kørt noget lignende på et tidspunkt, da jeg havde et lignende problem men jeg var ikke følte ikke jeg trænede "nok" hvis jeg kørte reelt split program. Vil sige hvis du stadig føler der er mere progression i fuldkropsprogram ville jeg ikke endnu gå over på splitprogram.
 2. Samme som kommenteret af Ramius. Få lavet et godt opspænd og svaj mere i ryggen. Prøv evt også og tænk mere på du skal have røven bagud istedet for nedad. Vil give dig en bedre udgangsposition i dødløft og gøre du bedre kan aktiverer musklerne i squat. Og pas på med det du får gjort et par gange under squat hvor røven rejser sig, men skuldrene ikke følger med (er evt det der har givet dig øm lænd, da den så ender med at løfte meget af vægten) evt gå lidt ned i vægt og få de ting på plads, så kommer du hurtigt op i vægt igen. Især et ordentligt opspænd vil få dig langt.
 3. træning efter kiropraktor besøg

  Kan sagtens rejse mig fra en stol. Har bare givet et jag når jeg gjorde det. Som jeg sagde tidligere er der intet når jeg laver et opspænd ligesom under et squat eller dødløft. Er bare ikke lige noget man husker eller burde skulle gøre hver gang man skal rejse sig fra en stol
 4. træning efter kiropraktor besøg

  Er det der har været lidt besværligt med den smerte jeg har haft i ryggen. Når jeg laver dagligdags ting gør det ondt (rejse sig fra stol, ud af bil, samle noget op osv), men når jeg styrketræner er der intet (squat, hyperextensions, dødløft uden problemer). Har selv en teori om det er opspændet man laver under træningen som "låser" ryggen så det som giver smerten ikke kan bevæge sig. Og så når jeg "bare" skal rejse mig laver jeg jo ikke det samme opspænd (ville nok også se lidt sjovt ud på kontoret)
 5. træning efter kiropraktor besøg

  Super. Bare for at få en ide om hvor meget/lidt jeg skal begrænse mig. Så burde dagens program godt kunne lade sig gøre.
 6. træning efter kiropraktor besøg

  Har lige været en tur til kiropraktor med ryggen. Den var lidt låst og det har han så prøvet at ordne. Glemte bare lige at spørge om hvor meget styrketræning man kan tillade sig på dagen. Undlade alle øvelser hvor ryggen er med (hyper extensions, romanian dødløft) Alle øvelser hvor ryggen skal støtte (squat, dødløft, rows osv) Kun lave isolationsøvelser for andre kropsdele så ryggen helt har fri. Bare overgive sig og tage en dag på sofaen Også gerne en tanke om hvordan med dagene efter. Har kunne træne uden problemer inden besøget, men havde smerter når jeg ikke spændte op i ryggen.
 7. Hviledag mellem intervalløb?

  Jeg vil give ret i at løb i den vægtklasse (har også selv været deroppe) bliver en tand for hård. Jeg vil som Gizmo1980 siger enten romaskine eller noget vægttræning. Personligt ville jeg vælge vægttræning for bevaring af muskelmasse under vægttab, og med et ordentligt program ryger der også rigeligt af kalorier med at løfte vægte.
 8. Der ryger for meget muskelmasse.

  Hvis du styrketræner burde muskeltab være minimalt så længe du sørger for at holde dit proteinindtag oppe. FFM er jo også andet end muskel. Kan være glykogendepoter der er gået ned og derfor ophober du ikke lige så meget væske. Men som andre har sagt kan du ikke bruge to målinger til noget. Skal ses over flere målinger. Jeg måler selv 1 gang om ugen og konkluderer først nået når jeg har 3 målinger (minimum) der viser samme tendens.
 9. Medvirkende til spændende tv-optagelser om vægttab søges

  Definer betydeligt ned i vægt og vil i have en som ikke er igang med vægttab?
 10. Vejning under vægttab?

  Vil sige det er alt efter ens mål og motivation. Er selv igang med et vægttab hvor der er en del kilo der skal forsvinde, men er supermotiveret og tager stilstand eller vægtøgning som en udfordring til jeg skal gøre det bedre. Så jeg vejer mig hver uge og synes det er meget passende. Jeg ville frygte for at 1 gang om måneden ville gøre jeg ville "spilde" 1 måned hvis det var tid til jeg skulle ændre på noget. Der kan jeg bedre leve med at miste 1 uge. Men jeg har også en deadline for hvornår jeg gerne vil nå målet. Så vil sige det er alt efter hvor meget du vil holde øje og sikre dig at alt går som det skal. Så skal nok ses i forhold til om vi snakker 40-50 kilo på et år, 30 kilo på ½ år eller 10 kilo på et år. Alt efter hvilket mål ville jeg kunne se fordele og ulemper ved at veje sig for ofte eller for lidt.
 11. Jeg er så bange!

  Er selv i gang med et lignende projekt. Efter en skade tog jeg 10 kg på i løbet af 2 måneder og havde nok allerede 20-30 kg for meget (ikke sådan at vælge en sport hvor større er bedre) Nu er de første 20 kg forsvundet og fokus ligger på bevarelse af muskelmasse, opbygning af kondition og sund kost. Til forskel fra dig var jeg vant til at komme i træningscenteret, men uanset hvordan jeg har set ud imens jeg har trænet har jeg aldrig oplevet noget negativt. Som det er blevet nævnt før fra andre ligger folk mere mærke til om folk er der for at træne eller skrive på mobilen. Så ned og giv den gas. Er ikke i tvivl om at hvis du giver det en chance for du en masse respekt fra de andre for du er kommet op på hesten igen. Og husk at det er en proces der tager tid hvis det skal gøres ordentligt. I forhold til proteinshakes ser jeg ingen grund til at supplere, hvis du bare sørger for at få nok protein i din kost (1-1,5 g protein pr kg kropsvægt er ikke helt skævt at sigte efter). Hellere spise dine proteiner så de giver dig en mæthedsfornemmelse istedet for at drikke dem.
 12. kan jeg gøre noget mere hensigtsmæssigt

  Vil nok lægge lidt styrketræning ind som minimum. Er en del øvelser du kan lave hvor du kun har brug for en gren at holde fast i og en sten at stå på (hvis det skal passes ind i at der ikke altid er mulighed for træningscentre). Ellers risikerer du at miste unødigt meget muskelmasse.
 13. Hvorfor træner du? Formål og træningsfilosofi

  Træningen er fordi jeg elsker min sport. Spiller amerikansk fodbold som offensive lineman og har derfor brug for styrke. Derfor har jeg styrketræning 3 gange om ugen og træning med holdet 2-3 gange om ugen (alt efter hvad vi har på programmet), og så minimum 10 kampe fordelt hen over året (man kan jo altid håbe på play offs). Ellers er det vel også for det sundhedsmæssige. Kommer fra en familie hvor kiloene har en tendens til at blive på, så vil da gerne at de fleste af dem kommer fra lean bodymass. Jeg tror dette er en fin kombination for mig. Har aldrig været til langdistance løb/cykling, og med en kropsvægt på 100+ tror jeg heller ikke det er de optimale sportsgrene for mig. Med min sport kombineret med styrketræning for jeg sprintøvelser, reaktionsøvelser, løb hvor jeg skal flytte på en på min egen størrelse og så naturligvis styrketræningen til at forbedre mine svagepunkter og øge min generelle styrke.
 14. Cut eller Bulk

  Lige som de andre siger. Der skal noget mad indenbords og løftes nogle tunge vægte. Få evt tjekket din fedtprocent, for den er nok en af de bedste indikationer på om det er tid til cut eller bulk, hvis du ikke er ved at gøre klar til en konkurrence (her tæller strandsæsonen også), for så er det altid ærgeligt at få et par kilo på sidebenene. Tror helt klart det ville pynte mest på dig at få noget masse på istedet for at blive endnu mindre. Jeg er selv 1,95 og har ikke været under 110 kg i flere år, så synes det lyder som om der sagtens kan kommer noget mere masse på dig.
 15. Ja derfor jeg lige ville give et indspark. Men hvis du døjer med skader skal du primært fokuserer på restitution lige nu. Jeg døjer også pt med en skulder der gik af led til kamp, så træningen lige nu er genoptræning af skulder og en masse ben øvelser.