Runejoe

Medlemmer
 • Content count

  21
 • Joined

 • Last visited


Reputation Activity

 1. Like
  Runejoe reacted to Morten Z in Kender du Juice Plus+?   
  Lotte - jeg sender dig en faktura på 5.000 kr. ex. moms for uaftalt reklame. Regner med at det er ok. Plejer altid at få pengene hjem via inkasso.
 2. Like
  Runejoe reacted to Morten Z in Kender du Juice Plus+?   
  Lotte - det var en joke, fordi jeg er så træt af spammere - men jeg tror at du har fanget pointen nu.
 3. Like
  Runejoe reacted to Schroinx in Sundhed & kost   
  På trods af at der har været noget kontrovers omkring Bente Klarlund, så ser det ikke ud til at have påvirket hendes resultater omkring kram faktorer, livslængde og sundhed. Både Bente og Morten opererer i den videnskabelige verden, så man må formode at deres påstande er begrundet i videnskab mere end i tro. Og vi andre kan kigge deres postulater i kortene, ved at læse deres publicerede artikler.
  Det samme kan ikke nødvendigvis siges om kokken Thomas Rode, der lever af at sælge paleo foredrag...
 4. Like
  Runejoe reacted to Schroinx in Sundhed & kost   
  Der er nogle gode ting som stadigvæk holder tyve år senere. Spis frugt og grønt, varieret og groft. Det holder stadigvæk.
  Drop rygningen, begræns alkohol, og dyrk motion.
  Drop paleo, LCHF, 5:2 og hvad de sidste nye modefænomener dikterer. Det er mest mode og kun lidt indhold i min verden. Men så igen, to each man his own. Hvis man har det godt med det og det virker for en, så gør det.
  Både MortenZ og Bente Klarlund har fremlagt resultater det viser at let overvægt ikke er farligt for andet end vores egen forfængelighed, medmindre at fedtet sidder omkring de indre organer. Så mange der jagter vægten, gør det ikke ud fra et sundhedmæssigt perspektiv.
 5. Like
  Runejoe reacted to venaN in Pulsdrop under løb   
  Det er næppe fysiologisk. Men for at være helt sikker, er det forholdsvis simpelt at stoppe op når pulsen dropper, finger på halsen og tæl i 15 sek * 4. Så får du et helt præcist svar på din aktuelle puls.
 6. Like
  Runejoe got a reaction from Schroinx in Erfaringer med nedsunken forfod?   
  Jeg vil lige lave en opdatering på tråden her, da jeg er har fundet en løsning, der, i hvert fald lige nu, fungerer.
  Jeg var hos min egen læge, som sendte mig videre til en fysioterapeut.
  Fysioterapeuten kunne fortælle mig, at jeg helt sikkert har nedsunken forfod, hvor fedtpuden i forfoden er blevet meget tynd. Det har så resulteret i begyndende hammertæer. Desuden er mine muskler i foden, specielt dem, der sørger for balancen, for svage, så jeg fik et træningsprogram for det. Derefter sendte han mig så videre til en anden fysioterapeut, som havde en specialuddannelse i at lave indlægssåler.
  Hos hende fik jeg så lavet et par "Super Soles" (jeg ved ikke, om der er regler for om man må navngive produkter, men jeg har altså ikke nogen økonomisk interesse i det firma, der laver dem). Det er nogle såler, som fysioterapeuten varmer op, hvorefter de kan formes, så fx de i mit tilfælde laver forfodsløft og en smule svangstøtte.
  Herefter prøvede jeg at løbe med sålerne i et par uger, og jeg var tilbage et par gange for at få dem justeret et par gange. I øjeblikket sidder de i mine løbesko, så jeg bruger dem ved hvert løb. Pt løber jeg omkring 5-6 km, 2 gange om ugen, og med sålerne har jeg ingen smerter.
  Sålerne kan heldigvis justeres, da de bare skal varmes op og tilpasses, så det kan man åbenbart gøre lige så meget man vil, men det skal selvfølgelig være en fagperson, der gør det. De skulle holde i 2-3 år, så jeg synes, det er en rigtig god investering!
  Forhåbentlig kan mine erfaringer være til hjælp for nogen, der har et lignende problem.
  Med venlig hilsen
  Rune
 7. Like
  Runejoe reacted to Morten Z in Sunde og velsmagende proteinbarer til skarp pris   
  Nej Kasper - reklame koster ikke gratis
 8. Like
  Runejoe reacted to jsc in Smoothie/shake   
  Seriøst?Animalsk protein er grunden til, at vi kunne udvikle os som art.
  20 bananer eller 250 g dadler har sandsynligvis også negative langtidseffekter, hvis man indtager det for ofte. Fedme, diabetes mv.
 9. Like
  Runejoe reacted to salt in Smide 10kg hurtigt?   
  Kalorieunderskud er aldrig en god ide når man er skadet.
 10. Like
  Runejoe reacted to Søren Michael in Politiken: Fart er dårligt for fedtforbrændingen   
  Jeg har også læst nogle af artiklerne på hans hjemmeside og søgt lidt på videnskabelige artikler om emnet men jeg kan ikke finde studier der bakker ham op.
  Jeg fandt dog en reference på et studie der skulle vise forbedret udholdenhed hos ikke meget veltrænede sammenlignet med intervaltræning. Jeg skal prøve at grave selve artiklen frem.
  Mvh
  Edit
  Her er så artiklen der sammenfatter lidt erfaringer.
  http://link.springer.com/article/10.2165/00007256-200232010-00003#
  Testpersonerne i studiet Franck et al. (64) på side "56" højre kollonne betegnes som værende i ikke særlig god form (som jeg læser det) se "Time to exhaustion" delen. +93% for continious running group mod henholdsvis 67% og 65% for de to andre grupper. Længere omme henvises til et andet studie hvor udfaldet er anderledes.
  mvh
 11. Like
  Runejoe got a reaction from Schroinx in Rygtræningsprogram - kender du et godt ét?   
  Hej med jer!
  Jeg vil bare lige sige, at jeg har gået og tænkt en del over jeres indlæg på tråden, og selvom jeg i første indlæg efterspurgte noget helt andet end det, nogen af jer har svaret, har jeg alligevel fået noget ud af jeres svar.
  Jeg startede ikke tråden for at finde en måde at springe over, hvor gærdet var lavest, som nogle har antydet. Det var for at finde en lidt nemmere metode at opnå mit mål om en stærkere ryg. Jeg søgte en nemmere metode, da det ville kunne styrke min motivation, som også er blevet et tema i tråden.
  Alt det, I har skrevet er dog noget, jeg vil tage med mig, og jeg vil da også sige at min motivation umiddelbart har fået et nyk opad, men intet er jo sort eller hvidt. Så indtil videre siger jeg tak for jeres indspark, jeg har kunnet bruge dem til noget
  Med venlig hilsen
  Rune
 12. Like
  Runejoe reacted to Arcus in Får ondt i anklerne når jeg løber   
  Mon det ikke er fordi du skruer for højt op for hastigheden på løbe bandet?
  Prøv at løbe langsommere og se hvad der sker. Man behøver faktisk ikke spurte afsted for at få noget ud af løb.
  Og nej, løb skal ikke gøre ondt før det gør god.
 13. Like
  Runejoe reacted to Morten Z in Politiken: Fart er dårligt for fedtforbrændingen   
  Jeg er åben overfor at diskutere det ideelle forhold mellem lav-intens og høj-intens træning, men den argumentation der bliver fremført i Politiken-artiklen synes jeg er meget spekulativ.
  Jeg har aldrig set solid evidens for at man ved lav intensitet øger sin fedtforbrænding på en måde så det øger præstationen ved høj intensitet. Derimod har jeg set flere studier der peger på at potentialet til fedtomsætning i højere grad øges ved høj intensitet (kapillarisering, enzymaktivitet, membrantransportører etc.)
 14. Like
  Runejoe reacted to Søren Michael in Rygtræningsprogram - kender du et godt ét?   
  Tjah hvorfor fuldfører folk ikke deres penicillinkure, får klaret deres regelmæssige tandeftersyn, gennemført sundhedstjek eller holder sig fra slik kage og sodavand, sørger for at spise sundt og ikke for meget og holder sig i form generel? Det er jo ikke daglige rygproblemer OP lider af men de opstår af og til. I princippet er det meget nemt, det er bare at tage sig sammen og bruge de 40 min 3X om ugen. Det er bare..... Hvad er det der motiverer? had er det der afholder en? Og hvis 40min X3 virker uoverskueligt for en kan det ikke nytte at vi andre ikke regner det for noget?
  Så er spørgsmålet hvad skal der til?
  For at træne ryggen effektivt på mindre tid?
  For at gøre det sjovere at bruge den tid der er nødvendig?
  Og for at komme videre og holde ryg og krop i form og god stand?
  Og er MOL overhovedet det rigtige sted? vil fyssen ikke forstå problematikken og skrue noget mere fordøjeligt sammen hvis han fik forelagt det.
  Mvh
 15. Like
  Runejoe reacted to Matiasow in Muskelopbygning, kost og vægtøgelse.   
  Der er slet ingen grund til at bruge penge på proteinpulver og andre sports produkter. Hvis du vil være sund og veltrænet, så bare spis ordenligt og balanceret.
  En erstatning for proteinpulver kunne være skummetmælk, sammen med lidt nødder efter en træning.
 16. Like
  Runejoe reacted to newunruhe in 31,8 kg vægttab på 12 uger .... følg mig :)   
  Et så voldsomt kalorieunderskud giver en katabolsk proces, altså du taber muskelmasse, samtidig med du taber kropsfedt. Det er nærmest uungåeligt ved enhver slankekur. Muskelmassen kan kun vedligeholdes ved fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet modvirker tabet af muskelmasse og der er evidens for at det muligt at fastholde en stor del af muskelmassen under en kur. Der er et forhold mellem tabet af fedt og tabet muskelmasse afhængig af en fysisk aktivitetsniveau og kalorieunderskud, men det er noget der fortsat forskes i. Når det vægttab du ønsker at realisere på 12 uger ikke er muligt så er det fordi du ikke tager højde for at tabet af muskler og tabet af kropsvægt, i øvrigt medfører en reduktion i dit kaloriebehov, dvs at du vil ramme et plateau i løbet af nogen tid, da det for dig vil være næsten umuligt at reducere dit kalorieindtag yderligere, er der kun fysisk aktivitet som mulighed for at komme videre med vægttabet, pga dine rygproblemer er det måske ikke muligt, men ellers ville træning på en kondicykel være ideelt da du der bevæger dine største muskler.
  Der er intet i vejen for at gå efter et vægttab på 2 kilo om ugen, eller 2,5 kilo, men forvent ikke at det sker hver uge. Retningslinjerne om 1 kg pr uge er baseret på almindelig fornuft, men for især svært overvægtige er det muligt at tabe mange kilo kropsvægt pr uge. Det er nævnt flere steder at det er ligegyldigt hvordan man taber sig, det er endda nævnt at et hurtigt vægttab kan være bedre en et langsomt, da ens motivation måske er bedre. Problemet er ikke nødvendigvis væggtabet, men livet bagefter. Kroppen er indstillet på at vende tilbage til sit ligevægtsniveau, den gamle vægt. Blandt andet har man fundet ud af at leptin niveauet, et vigtigt hormon i appetit reguleringen, viser forhøjede værdier hos personer der har tabt sig, de forhøjede værdier er der stadig et år efter vægttabet. Sulten vil altså være en fast ledsager efterfølgende, så derfor er perioden med vægttabet kun en lille del af det. Og du kan være indstillet på at skulle kontrollere dit kalorieindtag i meget lang tid fremover.
  Mht foragelsen over din vægtøgning og din manglende kontrol, så kan et simpelt regnestykke vise hvor nemt det sådan set kan gå galt. Lad os sige du havde taget 36 kilo på over 3 år. Det er 1 kilo pr måned. Hvor stort skal ens kalorieoverskud være for at gaine et kilo fedt pr måned - ja 7000 kcal. Det svarer til et kalorieoverskud på ca. 230 kcal pr. dag, altså 2 bananer eller en mars bar.
  Held og lykke !dit projekt kan lykkes
 17. Like
  Runejoe reacted to -Elvirus- in Muskelopbygning, kost og vægtøgelse.   
  Start stille og roligt. Begynd evt med et helkropsstyrketræningsprogram 3xuge. Fokuser på teknik og øg stille og rolig vægt og mænge af træningen. Spist sundt og varieret (følg evt de nye kostanbefalinger i henhold til valg af fødevarer) og følg generelt din appetit men sørg for at fylde på med fornuftige fødeemner. Du kan overvåge din vægt, og have som mål at bygge 0-5-1kg ekstra vægt på pr 2-3 måned. På den måde når du de 7kg i løbet af 1-2år afhængig af ekstremt mange faktorer der er umulige at spå omkring via nettet.

  Et andet råd vil være at læse (hvis du er typen der magter dette) hvad du kan finde på nettet (med kritisk sans). Der findes masse af god information på danske websites.

  Anyway, for lige at komme omkring dit spørgsmål. Før og efter styrketræning bør du spise almindelige måltider indeholdende kvalitets protein, kulhydrat og fedt. Du behøver ikke at købe proteinpulver i dit center - det vil formentlig ikke gøre en forskel i din situation.
 18. Like
  Runejoe reacted to hardvig in 31,8 kg vægttab på 12 uger .... følg mig :)   
  Du bør for alt i verden stoppe dit projekt med det samme!!!
  Det lyder måske åndssvagt, men med den kost du indtager nu, vil du tabe dig i starten og så vil du gå i stå! og når du allerede er nede på 900kcal og ikke kan dyrke motion - hvad vil du så gøre for at få din forbrænding igang igen så dit vægttab kan fortsætte?
  Tag det fra én der fra 1. juli i år dyrkede 1 times motion HVER DAG og satte sit kostindtag ned til 1100-1200 om dagen - jeg gik da ned i vægt, bevarres, men da vægten så pludselig stod stille var der ikke rigtig så meget at gøre...
  Jeg er nu gået op i kalorieindtag og har tilføjet konditionstræning med høj intensitet (det kan du jo ikke), men jeg taber mig igen nu..!
  Sæt dit kalorieindtag ned GRADVIST, ellers kører du din forbrænding helt i sænk og så kan du ikke gøre så meget andet end at tage på...
  Der er også den meget uheldige følgevirkning af en low-calorie-diet, at når du så rent faktisk har tabt dig, så vil din krop være i absolut top-træning i at absorbere fedt og kulhydrater, hvilket betyder, at med mindre at du har tænkt dig at holde din diæt, langt længere end de 12 uger du tiltænker, så vil du tage rigtig meget på bagefter :(
  Nu er du advaret...
 19. Like
  Runejoe reacted to jsc in Føler mig træt og svag   
  Du har tabt dig, og er derfor i negativ energibalance. Det bliver vi andre heller ikke bedre mennesker af.
  Nu er jeg ikke psykiater af uddannelse, men har da set min del af personer med anoreksi og kender en hel del til sygdommen.
  Jeg mener helt klart, at du skal passe på nu: du taber dig, angiveligt uden rigtigt at gå efter det pga travlhed på arbejde.
  Det er anorektikerens drømmescenarie og du er på tynd, tynd is, efter min mening.
  Så hvis du virkelig ønsker, at være rask, så skal du handle nu og tage ansvar.
  Du skal øge dit madindtag/kalorieindtag og det skal du nu :)
 20. Like
  Runejoe reacted to Bo th in Føler mig træt og svag   
  du skriver du spiser sundt, men der findes mange forskellige holdninger til hvad der er sundt. Så kan du ikke prøve at beskrive hvad(og mængden) du spiser/drikker måske for et par dage, hvis eksempelvis weekendenerne er anderledes end dine arbejdsdage.
  og evt. beskrive hvad du mener med "høj aktivitet" på arbejdet.
  dine symptomer tyder, efter min mening, ikke så meget på blot at du spiser for lidt kalorier. Men at du spiser forkert!!
  symptomerne kan være på flere ting - evt. noget så simpelt som dehydrering.
  men det kunne også være blodmangel, pga. lavt jern indtag. mulighederne er mange.
 21. Like
  Runejoe got a reaction from Majse81 in Makronutrienter   
  Ifølge de officielle Nordiske Næringsstofanbefalinger hedder det
  10-20% protein
  50-60% kulhydrat
  20-30% fedt
  Der er selvfølgelig uendelig mange måder, man kan spise efter ovenstående anbefalinger, men det er en god idé for så vidt muligt at undgå simple kulhydrater som fx hvidt brød og tilsat sukker. Derimod er rådene at spise mange grøntsager og vælge fuldkorn (rugbrød, havregryn osv)... Og det er meget kort fortalt!
  Du kan læse meget mere på http://www.altomkost.dk/
  Med venlig hilsen
  Rune
 22. Like
  Runejoe reacted to mrx in Må man spise lidt slik?   
  Hej jeg er en mand på 20 år vejer 71Kg er ikk rigtig overvægtig men har bare meget fedt på maven og den buler meget ud.
  Jeg er igang med spise sundt og drikker kun vand og sjællendt kakao. Og mit hvilestof er 1765 kalorier.
  Men der er et problem jeg arbejder i en kiosk:) hvor jeg er 2 gange om ugen og der er så meget slik og søde sager og kan ikk holde mig fra det. Men kan man godt spise lidt slik eller går mit vægttab og kur helt galt så? Altså bare lidt slik 1-2 gange om ugen.
  Spiser så også kun slik og ikk chokolade eller sodavand. Men jeg igang med få trimmet maven så kan det lade sig gøre?
 23. Like
  Runejoe got a reaction from nqnq in 31,8 kg vægttab på 12 uger .... følg mig :)   
  Hej nqnq
  NB. Jeg har oprettet en ny konto da det gik lidt galt med den, jeg skrev det første svar fra!
  Ja, så kan jeg godt se, det er lidt svært at være aktiv, når du er bundet til et par krykker!
  Du kunne jo overveje at opsøge en privatpraktiserende klinisk diætist eller kostvejleder (med en ordenligt uddannelse!) til at hjælpe dig. Ellers kan jeg ikke sige meget andet end at mit råd (jeg ved godt, du ikke som sådan har bedt om mit råd, men her kommer det altså! :-D ) er at om end ikke droppe, men så i hvert fald skære kraftigt ned på indtaget af proteinpulver og i stedet spise mad med hovedsageligt grøntsager og lidt kød til. Du kan også få 2-3 stykker frugt om dagen.
  Jeg tænker, at du vel også har en familie, der skal have mad? Du nævner, at du har børn i hvert fald. Så jeg håber, du får noget støtte fra den side, så du kan gennemføre dit vægttab.
  Nu da du er sygeplejerske kender du måske en fysioterapeut, som kunne hjælpe dig med nogle øvelser eller noget træning, du kan udføre med den rygskade du har? Så du kan forsøge at holde dig lidt aktiv og derved sikre dig, at du ikke taber for meget muskelmasse.
  Hilsen Rune