Gabi

Medlemmer
 • Content count

  4
 • Joined

 • Last visited

 1. Eliteidræt, børn og kost

  I øvrigt er de ikke små voksne disse børn elsker at træne og nyder sporten det ses tydeligt. Trænerstaben vil gerne have det maksimale ud af deres træning da de også lægger masser af timer sporten og mange forældre ved ikke nok om kosten i forhold til træning, restitution og søvn.
 2. Eliteidræt, børn og kost

  Jeg har evidens fra forskellige artikler på bl.a. Bodybuilding. Dk, team Danmarks ernæringsrådvivere men det er i forhold til voksne. Jeg savner flere artikler og viden om børns fysiologi i forhold til elite idræt. De kan sagtens hygge med Faxe Kondi også videre i perioder. Det er mere i forhold til når de er afsted til lange turneringer i weekenderne, jeg især mener at det er vigtigt at spise rigtigt så de kan restituere hurtigt. sportsernærings konsulent er en uddannelse hvor du lære alt om kost i forhold til træning, lære at lægge en kostplan alt efter om du vil tabe dig, tage muskler på og mm.
 3. Eliteidræt, børn og kost

  Der er tale om drenge mellem 10-13 år de træner ishockey, deres træningsmængde ser således ud om ugen: Morgentræning på is 3 timer Eftermiddagstræning på is ca 6-8 timer Fysisk træning off ICE ca 4 timer På nuværende tidspunkt spiser de varierende men jeg har flere diskussioner med trænere og forældre om hvorvidt de skal spise nutellamadder, druesukker, Faxe kondi og og andre hurtige optagelige kulhydrater, da jeg mener at en sukkerfri kost ville være absolut det bedste hvis de skal restituere hurtigere, de skal have et stabilt blodsukker samt mere energi. Jeg kunne godt tænke mig at lave en kostplan til disse børn, så de bliver stærkere og mere udholdende, men jeg er i tvivl om det er på samme måde som voksne at de spiser. Kan man øge deres muskelmasse via kosten når de træner så meget? jeg er sportsernærings konsulent og ved en masse om voksne i forhold til træning, kost og mm. Har selv spillet ishockey i 27 år. Jeg har ikke arbejdet med børn på denne måde før og vil gerne høre nogle råd i forhold til eliteplan og børn?
 4. Eliteidræt, børn og kost

  Hvad skal børn mellem 10-15 år spise når de træner eliteniveau. Ca 10-16 timers træning om ugen. Hvordan beregnes deres protein og kulhydratindtag?