Daniel T

Medlemmer
  • Posts

    115
  • Joined

  • Last visited

Reputation Activity

  1. Haha
    Daniel T got a reaction from salt in Kulhydrater i bla. brød (sukker)   
    At det stort set er ligegyldigt hvordan du spiser passer ganske enkelt ikke, selv moderat indtag af sukker associeres med udvikling af hjerte-karsygdomme
    Omvendt er blodpropper og åreforkalkning totalt ukendte fænomener på sukker og fedtfattig vegansk kost. Der foreligger hård evidens for at vegansk kost giver 100% kontrol med disse sygdomme selv i svære tilfælde. Blodpropper og åreforkalkning er man således selv skyld i, for det noget man kan kontrollere 100% gennem kosten hvis man vil.  Talsmænd for moderation og det hele er stort set ligegyldigt kan siges at bære en del af skylden for blodpropper og åreforkalkning.  

    Low-carb diæter giver dig selvfølgelig bedst mulig blodglukose-kontrol og holder dermed bedst både diabetes og prædiabetes på afstand og udskyder disse sygdomme!  I en forstand er vi alle metabolsk skadet, hvor prædiabetes er en lidt arbitrær fastsat grænse. Der findes ingen sikker tærskel for sikkert sukker-indtag, enhver afvigelse af blodsukker over baseline påføre kroppen skader, fx. gennem gradvis at forringe dit syn ved at beskadige cellerne. Det viser studier foretaget på raske mennesker. At mindske det glykæmisk load i kosten giver fin mening. 

    Man kan også blive ramt af en bil eller så meget andet. Så det er i sidste instans et spørgsmål hvor du gider at gøre ud af det og hvor naturligt det ligger for dig. Man skal også leve.
     



     
     
     
  2. Like
    Daniel T reacted to mugge in Del jeres erfaringer med skuldermobilitet/smidighed   
    http://www.bodybuilding.dk/artikler/diverse/diverse/rotator-manchet-trning---vejen-uden-om-skulderskader.html
    Jeg syntes nu, at der er meget udemærket med denne tråd. Jeg har noget let ømhed i højre skulder. Mobiliteten er egentlig ikke så påvirket.
    Jeg laver nogle af øvelserne I linket overfor, da jeg tror, problemet er i rotatormanchetten.  Jeg har ikke været hos en fys endnu, det burde jeg nok gøre.
    Så kunne jeg godt tænke mig at kunne lave en hand stand. Og om et par måneder fylder jeg 56.
  3. Like
    Daniel T got a reaction from jsc in Hip thrust   
    Det er i hvert fald fedt at der er en power øvelse man kan vedligeholde noget masse på, hvis man i perioder ikke kan køre de to store øvelser.

    Jeg mener der er rum for at prioritere anderledes i træningen, hvis man tænker man skal være stærk i dette game til man er 80 år.
    Jeg træner sammen med to andre bedre ryganatomibelæste træningskammerater ud fra at man har et begrænset antal vægtbærende for-overbøjninger med ryggen til rådighed på grund af ledbrusken. Ser desværre flere ryge ud af gamet eller får ret så begrænsende skavanker når de kommer op i alderen, selvom de ikke har trænet med hovedet under armen. Træner selv squat og dødløft for at bevare funktionalitet. Men eksempelvis work-load for hypertrofi er flyttet over på hip-belt squats hvor lænden går helt fri, og desuden mener jeg at den rammer quads bedre end konventionel squat. Det giver mening for mig (desuden ikke specielt godt bygget til konventionel squat). Hip thrusten belaster ikke ryg og det mener jeg også er et kanon (sundheds)element ved øvelsen (men ikke nødvendigvis afgørende for at vælge den). Min ene kammerat arbejder på at lave individuelle målinger af korrekt træningsdosering for den enkelte person. Og det er ikke for meget hvilket er relevant hvis kroppen skal holde et helt langt liv. Disse ting er elementer i min træningsfilosofi.
  4. Like
    Daniel T reacted to TheCzech in Nautilus Pullover   
    Du kan se den de har i videoen her fra ~4.20 og frem. Det er klart den bedste jeg har prøvet (har ikke prøvet nautilus).

  5. Like
    Daniel T reacted to RuneB in Måske skulle man skrue lidt op for proteinindtaget...   
    har du ikke en ref på det.. jeg må se?
  6. Like
    Daniel T reacted to LaMotta in Telomeres og telomerase (om kost, ældning og celledød)   
    Ok. Hold os endelig opdateret.
  7. Like
    Daniel T reacted to Onkel Troels in Dumbell Back Extension - The King of Hamstring Exercises   
    Jeg stiller mig ret tvivlende overfor at back extensions (dumbell, plate, band, whatever) skulle være The King of hamstring exercises. Den er fin. Ingen tvivl om det....meeeeen.
    Ligger ikke inde med nogle emg målinger eller lign.
    Men eftersom dele at hamstrings kun trænes statisk da der kun er hofteekstension og ikke knæ fleksion i øvelsen så har den sine begrænsninger.
    Du få det til at lyde som om at dødløftvarianter og leg curls er dårlige baglårsøvelser? Hvilket jeg bestemt ikke er enig med dig i.
    Begge øvelser har ført til massiv baglårs DOMS hvorimod back extensions aldrig har givet mig doms i baglår. Har lavet den med 3 røde skiver hænderne.
    Gluteham raises er helt sikkert en fantastisk øvelse. Ikke mindst fordi både hofte ext og knæ flex indgår.
    Men prøv dig frem. Der er helt sikkert nogle fine øvelser imellem i den artikel. Men smid nu ikke basis helt væk :-)
  8. Like
    Daniel T got a reaction from rhodos in Fibersprængning i baglår - kreatin gavnlig effekt?   
    Det er lang tid, men heller ikke helt unormalt efter hvad jeg hører rundt omkring. Jeg brugte selv 9 måneder på fire fysser. Ingen af dem behandlede efter de samme principper. Det er ren tombola.
    Jeg mener det er farligt at ophøje fysser til eksperter, som lidt er det RuneB lægger op til. Det betaler sig som udgangspunkt at være skeptisk overfor fyssen. Min sidste fys sagde jeg selv er eksperten, fordi jeg er opsøgende og tilsidst selv fandt den rigtige løsning, hvilket han mente var godt. Han kunne så bidrage med den omtalte special-rygbænk, jeg havde spottet som noget der kunne modificeres til sikker og effektiv genoptræning af baglår på. Fysser har hverken beriget mig med viden eller erfaring!
    RuneB siger:
    "Vigtigst er dog forebyggelse!"
    Ja, og jeg siger Glute-Ham-Raises som jeg ved mange bruger til forebyggelse. Det er højst sandsynlig ikke et råd Rhodos får fra 'eksperter'. Da jeg eksempelvis gjorde min fys opmærksom på denne øvelse, så kendte han den jo slet ikke. Jeg forklarede den gik i baglår, men han mente klart at det var en øvelse for lænden, indtil jeg bad ham om at sætte anklerne under ribbe og sænke sig forover. Så kunne han godt mærke den bed i baglår. En anden fys foreslog det at køre baglårs-curl på bold var det samme som en Nordic Hamsting raise - hvilket er totalt forkert.
    En anden fys satte mig til seated curls på en ophøjet bænk hvor kabeltrækket der var fastgjort nede på min ankel kom ovenfra. Totalt elendig belastningskurve, hvor sidste vandrette del af den siddende baglårskontraktion under bænken man sidder på er uden modstand. Jeg spurgte om hvorfor han i alverden anbefalede denne øvelse? I forhold til at køre legcurl bevægelsen siddende og vandret henover gulvet fra nederste krog i kabeltrækket, der giver jævn modstand. Forklaringen var at den lave bænk var i brug pt. Det betød altså at jeg i HELE mit genopstrænignsforløb skulle køre en skodvariant af leg-curl, fordi de lave bænke aktuelt var i brug.
    En tredje fys sagde til mig - efter at fremgangen var gået i stå på kabel baglårscurl - at hvad skulle man også bruger flere kg til (der sad kun et mindre antal kg på vægtstakken), som var hans forsøg på at jeg skulle acceptere min situation.
    Noget sidste er, at jeg er stor tilhænger af doping og især til at komme over skader og flere fysser giver simpelthen fejlagtig information omkring dette. Andre er ikke glade for at behandle hvis man fortæller at man overvejer at tage det. Eksperten har ikke patienten i centrum.
    Da jeg ikke mener at jeg har fået ringere behandling end andre, ser jeg ingen grund til at gå ind i navne på fysser. Det vigtigste er selv at være opsøgende og kritisk.
  9. Like
    Daniel T reacted to salt in Fibersprængning i baglår - kreatin gavnlig effekt?   
    Laserbehandling er vist ret godt til fiberskader.
  10. Like
    Daniel T reacted to doonkey in Manglende energi   
    Jo det er en da en total god ide.
    1 år fri, 1 år til træning, 1 år fri etc.
    .....